• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Bitvavo Review en Ervaringen: is Bitvavo betrouwbaar? [2024]

Overweeg jij crypto te kopen via Bitvavo? Twijfel je of Bitvavo betrouwbaar en veilig is? Goed nieuws, in deze Bitvavo Review leggen wij dit crypto platform onder de loep. In deze review vind je alle informatie die jij nodig hebt om een weloverwogen beslissing te maken om te beginnen op Bitvavo.

Zelf handelen we inmiddels sinds eind 2017 met Bitvavo, echter gebruiken we ook andere platformen. Hierdoor kunnen we een goede vergelijking maken tussen de verschillende platformen.

Benieuwd naar onze ervaring met Bitvavo? Lees gauw verder en ontdek alles wat jij moet weten om vandaag nog te beginnen met het investeren in crypto!

Bitvavo Review in het kort

Bitvavo logo

Cryptobroker

 • Goedkoopste exchange van Nederland (Kosten zijn maximaal 0.25%, veruit de laagste kosten van alle Nederlandse brokers)
 • Nieuwe gebruikers handelen de eerste
 • € 1.000 gratis
 • Geschikt voor beginners dankzij simpele en gebruiksvriendelijke interface

Specificaties Bitvavo


Jaar van lancering:  2017

Vestigingsland:  Nederland

Mobiele App: Android & iOS

Aantal Cryptovaluta: 150+

Uitbetalen naar bank: ja


Bedrijfsinformatie: 

Bitvavo B.V.
Support@Bitvavo.com
Herengracht 450
KVK: 68743424Wat is bitvavo

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse broker en Exchange en was wellicht het snelst groeiende crypto handelsplatform van 2022.

Deze broker en exchange voor het handelen van cryptomunten is actief sinds 2017 en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid.

Bitvavo maakt het voor iedereen mogelijk om snel en gemakkelijk cryptocurrency te kopen, handelen of te verkopen.

Een groot voordeel van Bitvavo is dat het geschikt is voor zowel beginnende als ervaren handelaars, dit komt doordat het een broker en exchange in 1 is.

Wat je vaak ziet is dat beginnende crypto investeerders beginnen bij een broker maar na verloop van tijd overstappen op een exchange.

Een exchange biedt verschillende voordelen ten opzichte van een broker, zo is het vaak goedkoper en heb je meer ordermogelijkheden. Door vanaf het begin te kiezen voor Bitvavo heb je direct het beste van beide werelden. 


Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Is Bitvavo betrouwbaar? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen en daarom kon dit onderdeel niet ontbreken aan de Bitvavo review.

Dat Bitvavo binnen een aantal jaar zo'n grote speler is geworden binnen de crypto markt is niet voor niets. Door het toevoegen van een eigen crypto exchange en de lage handelskosten is dit platform momenteel een van de populairste handelsplatformen voor cryptovaluta in Nederland.

Inmiddels is Bitvavo zelfs de grootste exchange van Nederland en tikte het platform in 2020 een handelsvolume van maar liefst 3 miljard euro.

Bitvavo is in onze ogen zeker een veilig platform. Zo is het platform officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank en zijn de wallets verzekerd tot een schade van 255 miljoen dollar. Ook kent het platform verschillende mogelijkheden om jou als gebruiker te beschermen tegen hackers.

Zo kun je een 2-factor authentication instellen en maakt Bitvavo gebruik van speciale bankkluizen en gecertificeerde datacenters.

Ook onze persoonlijke ervaringen met Bitvavo zijn positief. De klantenservice is zeer vriendelijk en je wordt snel geholpen met je vragen. Dat zien we graag op Thinkrich.nl!


Wat zijn de voordelen en nadelen van Bitvavo?

Nu je weet wat Bitvavo precies is, gaan we door naar het volgende onderdeel: wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van de Bitvavo exchange? Je ontdekt het in deze Bitvavo review!

Bij het kiezen voor een goed crypto platform is het van belang dat je goed de voor-en nadelen afweegt. Door te kiezen voor een verkeerde exchange kun je op lange termijn een hoop geld verdienen.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste voor-en nadelen van Bitvavo.

Voordelen

 • Goedkoopste exchange van Nederland (Kosten zijn maximaal 0.25%, veruit de laagste kosten van alle Nederlandse brokers)
 • Geschikt voor beginners dankzij simpele en gebruiksvriendelijke interface
 • Eenvoudig betalen met iDEALBankcontactSEPA Instant of creditcard 
 • Er is een Stichting Bitvavo Payments opgericht die het vermogen van klanten kan beschermen bij een faillissement 
 • Nieuwe gebruikers handelen de eerste € 1.000 gratis

Nadelen

 • Geen

Het aanbod op Bitvavo

In deze Bitvavo review hebben we uiteraard ook gekeken naar het aanbod van beste cryptomunten die verkrijgbaar zijn via Bitvavo.

Op dit moment kun je bij Bitvavo ongeveer 150 verschillende cryptomunten kopen. Dit aanbod groeit snel. Een aantal maanden geleden had Bitvavo namelijk slechts 50 coins. (Bekijk hier het aanbod https://bitvavo.com/nl/markets)

Bitvavo verkoopt namelijk alleen munten die al geruimere tijd op de markt zijn en die zichzelf bewezen hebben.

Ook moeten de cryptomunten een duidelijke doelstelling hebben voordat ze bij Bitvavo worden geaccepteerd.

Voordat een cryptovaluta op Bitvavo komt, wordt deze onderworpen aan een strenge controle. Alleen de beste cryptovaluta krijgen uiteindelijk een plekje bij Bitvavo.

Aanbod bitvavo

Een sneak peak van het aanbod bij Bitvavo


In onze ogen is Bitvavo dus zeker betrouwbaar en veilig omdat:

 • De crypto exchange volledig via de AML-richtlijnen werkt
 • Bitvavo is geregistreerd bij de Nederlandsche Bank
 • Een Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice heeftFondsen worden bij een aparte stichting bewaard
 • De crypto exchange lid is van de Verenigde Bitcoin bedrijven Nederland
 • Stichting Bitvavo Payments zorgt ervoor dat het vermogen van gebruikers deels beschermd is bij faillissement 

Cryptocurrency kopen via Bitvavo

Ben jij overtuigd en wil je cryptocurrency kopen bij Bitvavo? Goede keuze! Allereerst is het natuurlijk van belang dat je een account aanmaakt, via deze link maak je gemakkelijk en binnen 2 minuten een Bitvavo account aan.

Voor het aanmaken van dit account heb je een naam, wachtwoord en E-mail adres nodig. Vervolgens krijg je een link waar je het e-mailadres bevestigt en voila: je Bitvavo account is een feit.

Sinds mei 2020 is het voor gebruikers van crypto brokers en exchanges verplicht om zichzelf te verifiëren. Dit is super simpel en duurt slechts 2 minuten. Verder kun je ervoor kiezen om je account in te stellen met een twee-factor authenticatie. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld een code op je mobiel krijgt voor je in kunt loggen.

Dit hoeft niet maar zouden we wel aanraden. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je goed beveiligt bent. Uiteraard moet je geld storten voor je cryptocurrency kunt kopen via Bitvavo. Via Ideal kun je snel en simpel geld overmaken, dit is gratis.

Nadat het geld aan je account is toegevoegd kun je via het dashboard gemakkelijk en snel cryptovaluta kopen.

Bitcoin kopen

Hoe koop je crypto via bitvavo?

Een van de grote voordelen van Bitvavo is dat het super gebruiksvriendelijk en makkelijk werkt. Eigenlijk kun je binnen enkele minuten al beginnen met het kopen van Cryptocurrency.

Als jij ook graag wilt investeren via Bitvavo dan hebben we hieronder een handig stappenplan uitgewerkt waarin je stap-voor-stap leert hoe je kunt beginnen met Bitvavo.

 1.  Registreer een account bij Bitvavo (Via deze link kun je je € 1000 gratis handelen).
 2. Voer je gegevens in (Voornaam, achternaam, e-mail etc). Zorg ervoor dat deze gegevens kloppen, er wordt namelijk een verificatie gevraagd.
 3. Verifieer je E-mail en Log in.
 4. Navigeer naar het dashboard om tegoed te storten.
 5. Voer het bedrag in dat je van plan bent te investeren.
 6. Wanneer het tegoed op je account staat kun je cryptocurrency kopen.
 7. Zoek via het dashboard de coin die je van plan bent te kopen.
 8. Voer het bedrag in wat je van die coin wil kopen en hoeveel je wil investeren. Klik op kopen.
 9. Gefeliciteerd, je hebt nu je eerste cryptocurrency gekocht via Bitvavo.

Hoe verkoop je crypto via bitvavo?

We merken dat veel mensen twijfelen om te beginnen met het handelen in digitale valuta omdat ze niet zeker weten of je de crypto makkelijk kunt verkopen en laten uitbetalen.

We snappen deze zorgen volledig, wanneer je ervoor kiest om geld in digitale valuta te investeren wil je er zeker van zijn dat je geld veilig is en dat je dit kunt terughalen zodra je dat wilt.

Bitvavo maakt het ontzettend makkelijk om crypto te verkopen en uit te cashen. Hieronder hebben we een stappenplan hoe je direct je verschillende cryptovaluta kunt verkopen en uit kunt laten betalen:

 1. Kies de cryptovaluta die je graag wilt verkopen.
 2. Navigeer met je muis naar het tabblad verkopen.
 3. Vul in hoeveel van de bepaalde munt je wilt verkopen en druk op verkopen. Het bedrag wordt direct toegevoegd aan je tegoed.
 4. Via het dashboard kun je klikken op 'opnemen'.
 5. Klik op doorgaan en het bedrag wordt binnen enkele dagen op je rekening gestort.

Bitvavo kosten en Fees

Om te beginnen met Bitvavo kun je gratis een account aanmaken. Het aanmaken van een account is bij de meeste brokers gratis, door simpelweg een account aan te maken kun je dus al een beetje rondkijken op het platform.

Brokers en exchanges van cryptovaluta verdienen hun geld door over iedere transactie een klein percentage te rekenen. Dit percentage wordt ook wel de (transaction) fee genoemd.

Bij het kiezen van de beste crypto broker wil je bij voorkeur altijd gaan voor een broker die de laagste fee hanteert.

Een lagere fee zorgt er namelijk voor dat je sneller winst maakt aangezien je minder geld kwijt bent aan transaction kosten.

Bitvavo is op dit moment de goedkoopste crypto exchange van Nederland en België. Bitvavo rekent maximaal 0.25% aan handelskosten, bij andere brokers kan dit oplopen tot 3%.

Verder heeft Bitvavo vaak aantrekkelijke aanbiedingen. Als je via deze link een account aanmaakt betaal je geen transactie kosten over de eerste 1000 euro die je in crypto investeert.

Ook geeft Bitvavo je korting wanneer je vaak trade. Op basis van de hoeveelheid trades die je de afgelopen 30 dagen gedaan hebt wordt je ingedeeld in bepaalde tier. Hoe hoger je tier, des te minder kosten betaal je.  Dit overzicht zie je hieronder:

Bitvavo kosten

Kosten Bitvavo VS andere brokers

Zoals we eerder in deze Bitvavo review al aangaven rekent Bitvavo momenteel het laagste commissie percentage van alle brokers in Nederland.

Hieronder vind je en overzicht van de 5 bekendste brokers van dit moment: 

Maanden

Variabele kosten

Bitvavo

0,25%

Finst

0,25%

Bitcoin Meester

1,12%

Litebit

1,18%

BTC Direct

1,18%


Bitvavo review: gebruiksvriendelijkheid

Zoals we aan het begin van deze review al aangaven is Bitvavo geschikt voor zowel beginnende als gevorderde traders.

Bitvavo biedt namelijk een interface voor beginners en een interface voor geavanceerde crypto traders. Je ziet normaliter vaak dat crypto handelaren beginnen bij een crypto broker maar vervolgens overstappen naar een grote exchange zoals Binance, simpelweg omdat ze hier sneller kunnen handelen.

Bitvavo biedt echter ook een geavanceerde exchange die net zo goed werkt als die van Binance. Hierdoor kun je dus alles regelen via het Bitvavo platform.

Als beginner kun je middels de basisinterface simpel crypto kopen en verkopen door marketorders te plaatsen.

Via de geavanceerde exchange kun je naast deze marketorders ook limietorders plaatsen. Limietorders zijn ontzettend handig aangezien je van te voren kan zeggen tegen welke prijs je een munt graag zou aankopen. Zodra deze prijs is bereikt plaatst de munt de order.

Als ervaren handelaar kan je lol dus op met de geavanceerde Exchange van Bitvavo. Via deze exchange wordt digitale valuta voor iedereen toegankelijk. 

Screenshot: de geavanceerde interface van Bitvavo


Verificaties en limieten op Bitvavo

Sinds mei 2021 is het verplicht om je te verifiëren wanneer je een account aanmaakt op Bitvavo. Dit is door de Europese wet- en regelgeving ingevoerd omdat zij vinden dat crypto exchanges en brokers zouden moeten weten met wie zij zaken doen.

Wij vinden dit een goede zaak aangezien het voor jezelf een extra veiligheid met zich meebrengt. Mocht je account onverhoopt gehackt worden dan kun je deze altijd terughalen via je ID-kaart.

Om jezelf te verifiëren bij Bitvavo dien je een kopie van je identiteitsbewijs of paspoort op te sturen. Deze verificatie werkt ontzettend snel en is binnen 2 minuten afgerond. Ook is het verplicht om je telefoonnummer te verifiëren.

Wanneer je legitimatiebewijs en telefoonnumer zijn goedgekeurd kun je onbeperkt storten, handelen en opnemen.


Bitvavo App

Bitvavo gaat goed met z'n tijd mee, sinds 2020 is er namelijk een officiële Bitvavo app. Deze app is te downloaden op zowel Androis als iOS. Met de Bitvavo app kun je op elk moment van de dag je cryptoportfolio in de gaten houden via je mobiele telefoon.

Verder kun je cryptocurrency handelen, kopen en verkopen via de Bitvavo app, hierdoor heb je dus nooit meer een computer nodig om te handelen in cryptocurrency.

Ook beschikt de Bitvavo app over een handige live chat functie waarbij je direct contact op kunt nemen met de klantenservice.

De app is verder makkelijk in gebruik en werkt ontzettend snel. Wat ons betreft een echte aanrader!

Bitvavo app

Bitvavo ervaring: klantenservice

Een groot voordeel van Bitvavo is de Nederlandstalige klantenservice die zij hebben. Deze klantenservice heeft een snelle reactie tijd waardoor je altijd terecht kunt met je vragen.

Ook hebben zij een sectie op hun website waarin ze de meest gestelde vragen beantwoorden. Mocht deze sectie geen antwoord geven op je vraag dan kun je contact opnemen met het zogenaamde 'Bitvavo support team'.

Dit team bestaat uit een klantenservice via E-mail en een livechat. Dagelijks kun je van 9 tot 5 uur met al je vragen terecht bij dit team. Ook op zaterdag zijn ze geopend.

Onze ervaring met de klantenservice is positief. Wij wilden bijvoorbeeld een keer wat cryptovaluta van een andere exchange overzetten naar Bitvavo, de klantenservice heeft ons hiermee geholpen en binnen een mum van tijd was het geregeld.


Bitvavo Wallet

Als jij een beginner bent in de wereld van cryptocurrency en valuta heb je vast wel eens van een crypto wallet gehoord.

Een van de voordelen van Bitvavo is dat het platform de mogelijkheid geeft om cryptocurrency op te slaan in je eigen omgeving.

Hierdoor heb je dus geen wallet van andere partijen meer nodig en kun je al je cryptocurrency opslaan in dezelfde omgeving.

Normaliter heb je voor elke cryptomunt een aparte wallet nodig. Bitvavo slaat het grootste gedeelte van z'n cryptovaluta op in een offline wallet, deze zijn afgesloten van het internet. We noemen deze manier van opslaan ook wel cold storage, dit is een ontzettend veilige manier om je crypto munten op te slaan.

Met Bitvavo sla je dus op een simpele en veilige manier je cryptocurrency op. Let er echter wel op dat je een twee-factor authenticatie inschakelt, hiermee verklein je de kans om gehackt te worden.


Onze Bitvavo ervaringen

Omdat wij dagelijks bezig zijn met beleggen en verliefd op het spelletje zijn gebruiken wij Bitvavo al sinds 2017.

Zodra er een nieuwe broker of exchange verschijnt vinden we het altijd leuk om een accountje aan te maken om te kijken hoe gebruiksvriendelijk en goed het platform werkt. Dit hebben we eind 2017 ook gedaan bij Bitvavo.

Onze eerste ervaring was eigenlijk gelijk enorm positief. Het was super simpel om een account aan te maken en binnen de kortste keren hadden we een aantal crypto munten aangekocht.

Vandaag de dag investeren we nog steeds via de Bitvavo exchange. Wat ons enorm aanspreekt zijn de lage kosten die het platform met zich mee brengt.

Geen enkel platform in Nederland hanteert zulke lage kosten als Bitvavo. Met maximaal 0.25 cent per transactie is het misschien wel de goedkoopste cryptobroker van heel Europa.

We denken dat de toekomst van Bitvavo rooskleurig is en we verwachten dat dit platform de komende jaar nog flink zal gaan stijgen in bereik en aantal cryptomunten. 


Conclusie

Als jij een beginner bent die graag wil gaan investeren in cryptocurrency dan zouden we je zeker aanraden om dit via de bitvavo exchange te doen.

Bitvavo biedt een geweldig platform dat ontzettend simpel en gemakkelijk in gebruik is. Zelfs als je 0,0 technische kennis en ervaring hebt investeer je binnen de kortste keren in cryptomunten als Bitcoins, Ripple's of Etherieums.

We denken oprecht dat het posten van een Instagram bericht lastiger is dan het kopen van cryptocurrency via Bitvavo.

Buiten het gebruiksgemak is Bitvavo momenteel de goedkoopste exchange van Nederland. Met slechts 0,25% aan fees / transactie kosten is er geen enkele andere exchange die zo goedkoop is als Bitvavo.

Overigens zijn de transactie kosten niet je eerste zorg als je nog geen account hebt bij Bitvavo. Via deze link krijgen nieuwe gebruikers namelijk 1000 euro gratis handelen cadeau (geen transactie kosten op de eerste 1000 euro).

Is Bitvavo betrouwbaar? Wat ons betreft zeker wel! Zo is het bedrijf geregistreerd bij de Nederlandse bank, biedt het een verzekerde crypto wallet tot 255 miljoen dollar en is het mogelijk om een twee-factor authenticatie in te stellen. Ook andere Bitvavo reviews op het internet zijn positief.

Onze conclusie van deze Bitvavo is dus zeer positief. We zouden het zeker adviseren om te beginnen met beleggen via Bitvavo.

Eindoordeel Bitvavo

Bitvavo logo

Cryptobroker

 • Goedkoopste exchange van Nederland (Kosten zijn maximaal 0.25%, veruit de laagste kosten van alle Nederlandse brokers)
 • Nieuwe gebruikers handelen de eerste
 • € 1.000 gratis
 • Geschikt voor beginners dankzij simpele en gebruiksvriendelijke interface

Veelgestelde vragen over onze Bitvavo review

Wat is Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse broker en Exchange en wellicht het snelst groeiende crypto handelsplatform van 2021. Via dit platform koop je binnen enkele minuten cryptomunten zoals Bitcoin, Ripple en Tron. Ontdek hier meer over Bitvavo!

Welke handelskosten rekent Bitvavo?

Bitvavo is op het moment de goedkoopste Crypto broker van Nederland. Per transactie wordt maximaal 0,25% in rekening gebracht. Hoe vaker jij transacties doet via het platform, des te meer lager zijn je transactiekosten. Ontdek hier het overzicht van alle kosten van Bitvavo.

Is Bitvavo betrouwbaar en veilig?

Ja, Bitvavo is een veilig platform. Zo is het bedrijf geregistreerd bij de Nederlandsche Bank, werkt het volledig via de AML-richtlijnen en beschikt het over een Nederlandstalige en goed bereikbare klantenservice. Lees hier meer over alle veiligheidsmaatregelen die Bitvavo heeft.

Hoe kan ik betalen bij Bitvavo?

Via Bitvavo koop je snel en gemakkelijk cryptocurrency via: Ideal, creditcard of bankcontact. Ook is het mogelijk om te betalen met cryptocurrency. Klik hier om alles over Bitvavo te weten te komen.

Hoe groot is het aanbod van Bitvavo?

Op het moment van schrijven biedt Bitvavo meer dan 150 verschillende crypto valuta aan.

Bestaat er ook een Bitvavo Wallet?

Ja, de Bitvavo wallet zorgt ervoor dat je de aangekochte munten gemakkelijk kunt bewaren.

Is Bitvavo geschikt voor ervaren handelaren?

Bitvavo maakt gebruik van een een basis interface en geavanceerde exchange. Hierdoor kunnen ook ervaren handelaren traden via Bitvavo. Het geavanceerde interface beschikt over alle grafieken en plots die nodig zijn om goede crypto analyses te doen.

Heeft Bitvavo een Klantenservice?

Ja, Bitvavo biedt een Nederlandse klantenservice die te bereiken is via livechat of telefoon. Hier kun je terecht voor je al vragen omtrent handelen op Bitvavo.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>