• Home
  • /
  • Crypto
  • /
  • Bitvavo of binance: welke broker is beter?

Binance stopt in Nederland

  • In juni 2016 werd aangekondigd dat Binance niet meer actief zou zijn op de Nederlandse markt
  • Alle klanten hadden nog een maand om hun assets te verkopen op het platform
  • Het beste Nederlandse alternatief voor Binance op dit moment is Bitvavo

Welke crypto broken kun je beter gebruiken: Bitvavo of Binance? Het is zomaar een vraag die we geregeld voorbij zien komen in onze inbox.

Niet zo gek overigens aangezien dit momenteel by far de meest bekende en populaire crypto brokers / exchanges zijn.

De afgelopen jaren hebben wij meer dan 15 verschillende aanbieders van crypto uitgeprobeerd en om eerlijk te zijn zijn Bitvavo en Binance de enige twee de we nu nog gebruiken.

Wat ons betreft zijn Bitvavo en Binance dan ook de beste opties als je wilt investeren in crypto.

Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze twee brokers? Welke broker is het beste? In dit artikel vergelijken we Bitvavo en Binance met elkaar en ontdek je precies welke broker het beste bij jou past.

Bitvavo en Binance gebruiken? Beide zijn ontzettend goed en hebben hun voor- en nadelen. Wat ons betreft is Bitvavo voor het grootste gedeelte van de Nederlandse crypto handelaren de beste optie. Het platform werkt eenvoudig, heeft een groot aanbod en hanteert lage fees. Binance daarentegen is weer meer geschikt voor gevorderden handelaren en daytraders. Simpelweg omdat het aanbod vele malen groter is en je over veel meer functionaliteiten beschikt.

Bitvavo

bitvavo logo

Geschikt voor

Beginnende / gevorderden beleggers

Aanbod

150+ munten

Kosten

Max 0,25%

Mobiele app

Ja

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Binance

Binance logo

Geschikt voor

Daytraders / ervaren handelaren

Aanbod

+300 munten

Kosten

MAX 0,10%

Mobiele app

Ja


Over Bitvavo & Binance

Voor we dieper op de materie in gaan denken we dat het een goed idee is om wat achtergrond informatie te delen over de verschillende brokers. Zelf doen wij alleen zaken met partijen die we vertrouwen. Om die reden bekijken we altijd even wat achtergrond informatie van het bedrijf. Op deze manier kunnen we direct zien of er sprake is van een betrouwbare partij of juist niet.

Bitvavo

Bitvavo website

Bitvavo is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse crypto markt en is actief sinds 2018. Bitvavo is een Nederlands bedrijf en is momenteel gevestigd aan de Herengracht in Amsterdam.

Bitvavo vindt dat het voor iedereen mogelijk moet zijn om cryptocurrencies te kopen. Dit is dan ook gelijk het punt waar Bitvavo zich op onderscheid ten opzichte van de concurrentie. Bitvavo biedt namelijk een gebruiksvriendelijk platform tegen lage kosten waardoor het voor iedereen mogelijk wordt om te investeren in crypto.

Voor beginnende crypto handelaren heeft Bitvavo ook een actie waarbij je over de eerste 1000 euro geen transactie kosten betaalt. Klik hier om direct gebruik te maken van deze actie. Wil je eerst nog wat meer informatie over Bitvavo? Lees dan verder in dit artikel of check onze Bitvavo review.

Binance

Binance website

Binance is wereldwijd waarschijnlijk een van de meest bekende crypto exchanges en is opgericht in 2017 door Changpeng Zhao. Op het moment van schrijven is Binance de grootste crypto exchange ter wereld en zit hun hoofdkantoor op de Kaaiman Eilanden.

Zelf maken wij sinds eind 2017 gebruik van Binance en hebben het platform dus vanaf scratch zien ontwikkelen van kleine speler tot de grote reus die het vandaag de dag is. De mogelijkheden van Binance zijn eindeloos alleen is een groot nadeel dat je geen crypto kunt kopen met iDEAL. Wel kun je handelen in opties en futures en handelen met hefbomen.

Voor beginners bevat Binance waarschijnlijk veel features die je nooit zult gebruiken. Binance is overigens wel enorm voordelig. Zo hanteert Binance lagere fees dan Bitvavo.

Aanbod

Welke crypto broker heeft het beste aanbod: Bitvavo of Binance? Ook op deze vraag gaan we antwoord geven in dit artikel. Hieronder bespreken we het aanbod van Bitvavo en Binance.

Bitvavo

Bitvavo aanbod

Bitvavo groeit snel en voegt steeds meer coins toe aan hun platform. Waar je een half jaar geleden nog maar 50 verschillende coins kon kopen bij Bitvavo zijn dit er tegenwoordig al meer dan 150. Voor beginnende belegggers is dit wat ons betreft meer dan zat.

De beste cryptomunten zijn dan ook zeker op Bitvavo te vinden en het zal zelden tot niet voorkomen dat je een bepaalde coin niet kunt kopen op Bitvavo.

Benieuwd naar het hele aanbod van Bitvavo? Klik hier!

Binance

Binance is de grootste exchange van de wereld en dat zorgt ervoor dat het aanbod van Binance gigantisch is. Als jij op zoek bent naar hele specifieke alt coins dan is de kans groot dat je deze op Binance zult vinden.

Momenteel zijn er op Binance meer dan 300 verschillende cryptocurrencies te koop. Naast cryptocurrencies zijn er ook andere producten te koop zolas opties en afgeleide producten van crypto currencies. Door het gigantische aanbod en het grote volume is Binance een ideale plek voor daytraders. Als jij van plan bent te gaan daytraden dan kun je bij Binance absoluut goed terecht.

Transactiekosten

In deze Bitvavo vs Binance review moeten we natuurlijk in gaan op de transactie kosten. Bij het kiezen van een geschikte crypto broker zijn de transactie kosten namelijk behoorlijk belangrijk.

Waarom?

Hoe hoger de transactiekosten bij een exchange of crypto partner, des te lager je rendement.

Als jij voor de lange termijn van plan bent te gaan investeren in cryptocurrencies dan wil je zo laag mogelijke kosten simpelweg om je rendement te maximaliseren.

Bitvavo fees en kosten

Bij Bitvavo worden de transactiekosten en fees ontzettend transparant weergeven. Op de website van Bitvavo wordt precies verteld hoeveel deze kosten zijn en wat je precies betaald per aankoop / transactie. Bitvavo rekent 0,25% taker kosten en 0.15% maker kosten onder het handelsvolume van 100.000.

Wanneer je meer dan €100.000 per maand gaat verhandelen dan gaan de kosten bij Bitvavo naar beneden. Op deze manier wordt meer handelen dus gestimuleerd.

bitvavo handelskosten

Zoals je op de screenshot hierboven kunt zien zit er een verschil in kosten tussen een taker en een maker order.

Hoe zit dit precies? Bij een Take order koop je iemand anders z'n aanbod over. Net als een marktplaats waarbij je eigenlijk coins van iemand anders koopt. Bij een maker order is dit andersom. Je plaatst een koop of verkoop bod en wacht tot iemand dit van jou koopt.

In de praktijk zul je hier weinig van mee krijgen echter is het wel goed om te weten als je gaat handelen via Bitvavo.

Binance fees en kosten

In Nederland is er geen andere partij die zulke lagen transactiekosten hanteert als Bitvavo. Toch weet Binance hier de kroon te spannen met nog lagere fees en transactie kosten. Bij Binance betaal je namelijk standaard 0,10% fee over je order.

Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tuseen een taker of een maker order. Wanneer je besluit om gebruik te maken van de zogenaamde Binance Coin (BNB) kan dit nog goedkoper. Als jij namelijk BNB in je portfolio hebt kun je nog een extra korting ontvangen. In dit geval betaal je niet 0,10% maar 0,0075%.

Bitvavo app en gebruiksvrienelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van de website en mobiele applicatie is wat ons betreft een belangrijk onderdeel van deze review.

Natuurlijk wil je een website of app die snel en goed werkt en bovendien overzichtelijk is. Ook wil je op een makkelijke en begrijpbare manier crypto kunnen kopen. In deze Bitvavo vs Binance review beoordelen we beiden partijen op gebruiksgemak en interface.

Bitvavo

Bitvavo mobiele app

Het is de missie van Bitvavo om cryptocurrencies toegankelijk te maken door een gebruiksvriendelijk en makkelijk te begrijpen platform te bouwen. Precies om deze reden scoort Bitvavo ook enorm goed op het gebied van gebruiksvriendelijk.

Bitvavo is namelijk super makkelijk in gebruik en beschikt over een gebruiksvriendelijke website en mobiele app.

Wat ons betreft heeft Bitvavo op het moment dan ook de aller beste crypto app van de verschillende aanbieders in Nederland. De mobiele app is snel, overzichtelijk en werkt gewoon heel goed. Zelfs een kind van 6 zou bij wijze van spreken crypto kunnen kopen met deze app.

Bovendien is het ook mogelijk om koersen te bekijken en analyses te doen via de Bitvavo app. Dat Bitvavo super makkelijk in gebruik is is natuurlijk een pluspunt. Gelukkig is er voor meer ervaren investeerders ook een geavanceerde modus. Bij deze modus kun je stoploss orders doorvoeren. Dit zorgt ervoor dat Bitvavo niet alleen geschikt is voor beginners maar ook voor gevorderden.

Binance

Binance mobiele app apple

Bitvavo en Binance verschillen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid ontzettend van elkaar. Naar onze mening is Binance een stuk gecompliceerder en ingewikkelder dan Bitvavo. Zodra je ingelogd bent zul je direct zien dat er ontzettend veel informatie op je af komt.

We krijgen vaak de opmerking van volgers dat Binance ontzettend onoverzichtelijk is en hier kunnen we ons zelf ook in vinden. Desondanks dat we het platform al sinds eind 2017 gebruiken lopen we nog steeds wel is tegen zaken aan die onduidelijk zijn. Gelukkig is dit probleem bij Binance bekend en proberen ze hierop in te spelen.

Zo hebben ze onlangs bijvoorbeeld de Binance Lite App gepubliceerd, dit is een eenvoudige uitvoering van de app. Deze app is dus eigenlijk gemaakt voor beginnende gebruikers die gewoon simpelweg hun coins willen zien. Voor ervaren investeerders en daytraders biedt Binance je overigens alles wat je nodig hebt. Zeker als je een ervaren trader bent die weet wat hij / zij doet is de Binance app een feestje.

Staking mogelijkheden

Staking wordt steeds populairder en zorgt ervoor dat je rente kunt ontvangen over je cryptocurrencies. Hoe zit dit bij Binance en Bitvavo? Hieronder bespreken we kort de verschillen.

Bitvavo Staking

Eerder schreven wij al een artikel over Bitvavo Staking. Bij Bitvavo is het mogelijk om je cryptocurrencies te staken waardoor je rente kunt ontvangen over je crypto investeringen. De rente percentages liggen niet extreem hoog maar toch kan staking voor een leuk extra zakcentje zorgen.

Bij Bitvavo word je staking vergoeding wekelijks in cryptocurrencies uitgekeerd, dit gebeurt vaak op de maandag. Momenteel zijn de stakingdiensten van Bitvavo beschikbaar voor zo'n 15 verschillende crypto valuta waaronder Ethereum (ETH), Tron (TRX) en VeChain (VET).

Binance Staking

Ook bij Binance is het mogelijk om passief geld te verdienen met Staking. Naast Staking biedt Bitvavo ook verschillende andere opties aan zoals Liquid Swaps, dual Investment en Lauchpools waardoor je op meerdere manieren rente kunt ontvangen over je digitale valuta.Ook bij Binance ontvang je je Staking rewards wekelijks en wordt dit uitgekeerd in de vorm van cryptocurrencies.

Klantenservice

Uiteraard speelt de klantenservice ook een rol. Hoe goed is deze bij Bitvavo of Binance? Helaas hebben wij ervaring met de klanten service van beide crypto exchanges. Onze ervaringen delen we hieronder.

Bitvavo klantenservice

Wij hebben meerdere malen een positieve ervaring gehad met de support afdeling van Bitvavo. Allereerst vinden we het natuurlijk al enorm fijn dat alles in het Nederlands kan. Vooral voor mensen die slecht Engels spreken is dit een enorm pluspunt.

Verder heeft Bitvavo een service dit dagelijks te bereiken is van 10:00 tot 17:00. Je kunt contact opnemen met de service via LiveChat en via E-mail. Zoals we eerder al zeiden is onze ervaring met deze support positief. In beide gevallen was ons probleem binnen een dag opgelost.

Binance klantenservice

De klantenservice van Binance viel ons wat minder in de smaak. Zoals we eerder al aangaven is Binance momenteel de grootste crypto exchange van de wereld. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat dit zorgt voor enorm veel drukte op de klantenservice.

Onze ervaring met de klantenservice van Binance was niet heel positief. Het was moeilijk contact opnemen met Binance en uiteindelijk was onze vraag / probleem nooit echt opgelost.

In deze bitvavo vs Binance review scoort Bitvavo dan ook veel beter op het gebied van klantenservice.

Conclusie: Bitvavo of Binance?

Goed, inmiddels heb je alles kunnen lezen over de verschillen tussen Bitvavo en Binance. Maar welke van deze twee crypto exchanges is nu het beste?

Naar onze mening is er niet per definitie een 'beste crypto exchange'. Voor de ene persoon zal Bitvavo beter zijn en voor de andere persoon zal Binance juist beter zijn.

Wat ons betreft is Bitvavo voor het grootste gedeelte van de Nederlandse crypto handelaren de beste optie.

Zo beschikt Bitvavo over alle belangrijke functionaliteiten en zorgt het ervoor dat je op ontzettend makkelijke wijze crypto kunt aanschaffen. Dit zorgt ervoor dat Bitvavo ontzettend geschikt is voor beginnende mensen die gaan handelen in cryptocurrencies.

Binance daarentegen is weer meer geschikt voor gevorderden handelaren en daytraders. Simpelweg omdat het aanbod vele malen groter is en je over veel meer functionaliteiten beschikt.

Feit blijft dat beide exchanges ontzettend goed zijn en dat er in Nederland momenteel geen betere crypto exchanges zijn dan Bitvavo vs Binance. 

Bitvavo

bitvavo logo

Geschikt voor

Beginnende / gevorderden beleggers

Aanbod

150+ munten

Kosten

Max 0,25%

Mobiele app

Ja

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Binance

Binance logo

Geschikt voor

Daytraders / ervaren handelaren

Aanbod

+300 munten

Kosten

MAX 0,10%

Mobiele app

Ja


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>