Bitvavo is inmiddels een van de grootste Crypto exchanges van Nederland. De afgelopen jaren heeft het bedrijf flink aan de weg getimmerd en vandaag de dag heeft het platform meer dan 1 miljoen actieve gebruikers en wordt er zo'n 10 miljard euro verhandeld per 30 dagen.

Sinds (07-06-2022) lanceert Bitvavo een nieuwe functionaliteit: Account Garantie. Bij Bitvavo staat de veiligheid natuurlijk hoog in het vaandel. Zo neemt de exchange verschillende veiligheidsmaatregelen om het vermogen van gebruikers en handelaren zo veilig mogelijk te stellen.

De nieuwste veiligheidsmaatregel genaamd Account Garantie is echter iets dat nog geen enkele andere exchange in Nederland aanbiedt. In dit artikel vertellen we je er alles over!

Account garantie bij Bitvavo

Goed, hoe werkt deze account garantie nu eigenlijk? Laten we beginnen bij het begin. Momenteel worden de assets (cryptovaluta) van Bitvavo gebruikers opgeslagen bij custody providers die zichzelf specialiseren in het veilig stellen van digitale valuta.

Deze crypto assets van gebruikers zijn verzekerd tot een bedrag van maximaal 255 miljoen euro. Naast deze veiligheidsmaatregel introduceert Bitvavo vanaf vandaag dus ook de zogenaamde "account garantie." Hoe dit werkt lees je hier onder.

Wanneer iemand zonder toestemming in jouw Bitvavo account komt en vervolgens aan de haal gaat met je crypto assets binnen het account dan kom je in aanmerking voor een terugbetalen tot 100.000 euro.

Hiermee is Bitvavo de eerste crypto exchange in Nederland die dit aanbiedt. Het doel van deze nieuwe functionaliteit? Nog meer veiligheid bieden voor de gebruikers van het platform. Een goede zaak dus als je het ons vraagt.

Hoe werkt het?

Nu je wat de nieuwe "account garantie" functionaliteit precies inhoudt is het tijd om een stapje verder te kijken. Wanneer kom je nu precies in aanmerking voor deze garantie? Hoe zijn de voorwaarden?

Om hier antwoord op te geven hebben we hieronder een overzichtje voor je samengesteld met de voorwaarden van deze garantie.  Om in aanmerking te komen voor deze account garantie dien je de volgende zaken in je achterhoofd te houden.

1. Wanneer kom je in aanmerking?

Om in aanmerking te komen voor de account garantie van Bitvavo dien je tenminste alle KYC stappen doorlopen te hebben. Dit betekent dat je het Bitvavo account daadwerkelijk dient te koppelen met je persoonlijke gegevens. Verder dient je account minimaal 30 dagen oud zijn.

2. Activiteiten zonder toestemming

De account garantie geldt alleen wanneer iemand zonder toestemming binnen jouw account aan de haal gaat met je assets. 

3. Contact opnemen met Bitvavo

Zodra er zonder toestemming activiteiten op jouw Bitvavo account zijn gedaan dien je zo snel mogelijk contact op te nemen met de Bitvavo klantenservice.

4. Afhandeling

Wanneer alles correct is aangeleverd wordt er bij Bitvavo onderzoek gedaan naar de casus. Op basis hiervan wordt gekeken of jij in aanmerking komt voor de Bitvavo Account Garantie.

Bitvavo Account garantie voorwaarden

Naast bovenstaande hebben we in onderstaande sectie de voorwaarden ook nog even op een rijtje gezet. Hierdoor zie je in 1 oogopslag wanneer je wel of juist niet in aanmerking komt voor de account garantie.

Wat wordt gedekt bij de Account Garantie?
  • Crypto opnames zonder toestemming: Wanneer iemand zonder toestemming toegang tot jouw account heeft en een crypto opname doet of crypto naar een andere wallet stuurt dan valt dit binnen de account garantie.
  • Geld opnames zonder toestemming: Wanneer iemand zonder toestemming toegang tot jouw account heeft en een geld opname doet dan valt dit binnen de account garantie.
Wat wordt niet gedekt bij de Account Garantie?
  • Foutieve transacties: Stel dat je per ongeluk een foutief e-mail adres gebruikt of een verkeerd wallet adres dan valt dit niet binnen de account garantie.
  • Kopen, verkopen of verzenden van crypto: De account garantie van Bitvavo is alleen geldig wanneer iemand zonder toestemming zaken doet op jouw Bitvavo account
  • Misgelopen winsten: Om in aanmerking te komen voor de garantie moeten de assets je Bitvavo account hebben verlaten. 
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>