• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Bitcoin Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]

Wat is de Bitcoin Verwachting voor de aankomende jaren? Als jij jezelf dit afvraagt dan zit je hier goed.Wist je bijvoorbeeld dat de eerste Bitcoin transactie ooit werd gebruikt om twee pizza's te kopen? 

Op 22 mei 2010 kocht Laszlo Hanyecz bij de Amerikaanse fastfood Papa John's keten twee pizza's voor een prijs van 10.000 Bitcoin. Tegenwoordig zou deze hoeveelheid cryptovaluta meer dan een half miljard euro waard zijn. Dit waren dus veruit de duurste pizza's ooit! De waarde van Bitcoin is de afgelopen jaar dus explosief gestegen.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de prijsvoorspellingen van deze munt. Ook vertellen we je precies waarom wij ervan overtuigt zijn dat deze munt de aankomende jaren nog veel zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Bitcoin (BTC)?

Voor jou jou alles gaan vertellen over de verwachtingen en voorspellingen van de Bitcoin, willen wij jou graag eerst wat meer vertellen over de oorsprong van Bitcoin. Want wat is een Bitcoin nou eigenlijk? Een Bitcoin is een gedecentraliseerde digitale valuta. Dit houdt in dat het Bitcoin netwerk open-source is en er dus geen centrale bank is die deze valuta beheert.

Om toch een bepaalde vorm van controle te houden werkt het Bitcoin netwerk met een peer-2-peer technologie. Deze technologie zorgt er voor dat alle handelaren constant het gehele systeem kunnen controleren. Dit kan doordat elke computer in het bezit is van een kopie van de Bitcoin blockchain. 

De Bitcoin valuta brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is de Bitcoin overal bereikbaar door middel van een internetverbinding. Er zijn namelijk geen fysieke bitcoins, het is een soort valuta in de cloud. Daarnaast brengt de decentrale cryptomunt nog een voordeel met zich. De transacties kunnen namelijk een stuk sneller worden uitgevoerd. Dit komt doordat alle transacties in hetzelfde netwerk plaatsvinden. 

Bij z'n Bitcoin transactie worden er ook gegevens gedeeld. Dit maakt het betalen met Bitcoin volledig anoniem. Waar de Bitcoin markt dus volledig transparant is, zijn de persoonsgegevens van Bitcoin houders dus volledig anoniem. Ook de oprichter van de Bitcoin is anoniem. De naam die geassocieerd wordt met de oprichter van de Bitcoin is Satoshi Nakamoto. Satoshi Nakamoto is een pseudoniem voor een onbekend persoon of groep.

In 2009 is de originele Bitcoin-software uitgebracht. Hierbij is nooit bekend geworden wie de oprichter achter de Bitcoin is of zijn. Er worden verschillende speculaties gedaan over wie de werkelijke oprichter van de Bitcoin is. Zo worden er verschillende rijke zakenlieden gelinkt aan de naam Satoshi Nakamoto. Dit komt doordat er vermoedt wordt dat de oprichter nog z'n één miljoen bitcoins in bezit heeft. Dit is omgerekend ongeveer 33 miljard euro.

Koers Bitcoin 

Op zoek naar de actuele koers van Bitcoin? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van BTC te zien. Zoals je kunt zien heeft de BTC coin in 2017 voor het eerst een piek laten zien. Vervolgens is dit weer afgezwakt tot er in 2021 opnieuw een Bitcoin hype ontstond. Momenteel is de waarde van BTC nog steeds aan het stijgen en zit er veel potentie in deze munt. Waarom? Lees snel verder!

Historische Koers Bitcoin

Bitcoin heeft op 20 oktober 2021 zijn hoogtepunt en all time high aangetikt namelijk $67.016,50 euro. De waarde van de BTC coin heeft hierbij de vorige grens van $65.000 doorbroken. Dit is ontzettend hoog als je je beseft dat de waarde van Bitcoin bij lancering in 2009 slechts een paar cent was. 

Na het lanceren van de BTC coin is de coin een lange tijd laag gebleven. Dit komt doordat cryptocurrency niet echt gehyped werd. In 2017 kwam de eerste crypto hype waarbij Bitcoin in korte tijd explosief in waarde steeg. De waarde van één Bitcoin was in die tijd bijna $20.000 euro. Vervolgens zakte de waarde terug naar z'n 4000 dollar.

De jaren daarop kende de waarde van Bitcoin verschillende pieken en dalen tot er eind 2020 opnieuw een crypto hype uitbrak. Hierbij steeg de waarde van Bitcoin en vele andere altcoins opnieuw naar een hoogtepunt. In 2021 daalde de koerswaarde van Bitcoin in twee maanden met 50% maar herstelde zich snel weer. Een half jaar na de daling bereikte Bitcoin wederom een hoogtepunt en kent daarbij de hoogste stand ooit.

Zoals benoemd kent de koers van Bitcoin constant pieken en dalen. Dit komt doordat de koers van Bitcoin vaak te linken is aan de hype naar crypto. Zo zijn er verschillende grote Bitcoin houders die een impact kunnen hebben op de waarde van Bitcoin. Een voorbeeld hiervan is Elon Musk die in een twitter bericht aankondigde dat hij 1,5 miljard had geïnvesteerd in Bitcoin. De waarde van Bitcoin steeg hierna vrij snel naar een nieuw hoogtepunt.

Andere crypto coins:

- Tron
IOST

Beste cryptocurrency brokers

Nu je wat meer weet over de historische koers van de Bitcoin gaan we verder met de Bitcoin verwachtingen en voorspellingen. Via bovenstaande tabel kun je overigens direct BTC kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Bitcoin koers verwachting

Wat is de Bitcoin koers verwachting? Wat gaat er met Bitcoin gebeuren de aankomende jaren? Wat doet Bitcoin in 2023? Het is onmogelijk om de exacte antwoorden op deze vragen te geven. We kunnen namelijk niet met zekerheid zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren. Wel hebben wij erg positieve verwachtingen van de Bitcoin koers.

Waarom wij positieve verwachtingen hebben over de Bitcoin koers is omdat de Bitcoin al een lange periode een opwaartse trend laat zien. Hierbij kent de koers verschillende pieken en dalen, als er echter naar een langer tijdsframe wordt gekeken is er een opwaartse trend te zien. 

Het meer waard worden van de Bitcoin komt ook doordat het vertrouwen in de Bitcoin blijft stijgen. Dit komt doordat er steeds meer bedrijven, instanties en zelfs hele landen zijn die de Bitcoin accepteren. Bedrijven als Paypal, Microsoft en Wikipedia accepteren het betaalmiddel al. Het toenemen van het vertrouwen zal er ook voor zorgen dat de waarde van Bitcoin de komende jaren zal blijven stijgen.

De Bitcoin kent eens in de vier jaar een 'bull market' waarbij de waarde van Bitcoin enorm stijgt. Uit het verleden blijkt dat hierbij de all time highs verbroken worden. Vervolgens ontstaat er een flinke terugval waarbij de koers weer flink instort. Dit heeft dan weer 3 jaar nodig om te herstellen.

Doordat het Bitcoin netwerk decentraal is, de transactiesnelheid erg snel is, er geen inflatie opspeelt bij Bitcoin en er veel grote investeerders in Bitcoin geïnvesteerd hebben. Is de verwachting dat de koers van Bitcoin de komende jaren nog flink gaat stijgen erg groot. Wij zien de toekomst van Bitcoin daarom erg positief in.

Bitcoin prijsvoorspelling 2023 – 2028

De Bitcoin verwachtingen zijn dus erg goed. Wij voorspellen daarom ook dat de koers van Bitcoin de komende jaren nog flink zal blijven stijgen. Dit zal niet in een opwaartse lijn gebeuren maar door middel van pieken en dalen. Uiteindelijk denken wij dat de Bitcoin haar all time high constant gaat blijven verleggen. Het langer termijn investeren in Bitcoin is daarom ook een zeer interessante optie (Dit is geen financieel advies!).

Wat de Bitcoin koers in 2023 en 2024 precies gaat doen is nog onbekend, wij verwachten wel dat de waarde van de BTC coin over de langere periode zal blijven stijgen. Aangezien de Bitcoin op dit moment flink aan het stijgen is verwachten wij dat er binnenkort een terugval gaat komen. Vervolgens heeft dit enkele jaren nodig voordat de waarde van Bitcoin opnieuw door het dak heen gaat.

Bitcoin heeft het voordeel dat zij de grootste cryptomunt zijn. Hierbij zijn zij niet afhankelijk van andere cryptomunten maar alleen van het vertrouwen in de munt. Dit vertrouwen wordt veelal gestimuleerd doordat er grote zakenlieden en bedrijven zijn die investeren in de Bitcoin. Daarnaast is Bitcoin erg veilig en brengt het veel voordelen met zich mee. Het is dus onwaarschijnlijk dat Bitcoin haar waarde volledig zou verliezen.

Maar hoe ziet de Bitcoin koers er in 2030 bijvoorbeeld uit? En de aankomende jaren? Zoals gezegd zal de koers op de langere termijn erg positief zijn. De waarde van Bitcoin kan in een korte tijd explosief stijgen. Bitcoin is daarom een  van de beste cryptocurrency die voor zowel day traders als lange termijn traders erg interessant is. 

In de onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat Bitcoin de verwachting heeft om de komende jaren te gaan stijgen. Of dit ook daadwerkelijk gebeurt is niet zeker omdat de waarde van cryptocurrency afhankelijk is van de hype omtrent crypto.

Bitcoin verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Bitcoin?

Waarom stijgt Bitcoin eigenlijk? Het is een veelgestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Bitcoin nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra Bitcoin positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Bitcoin nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Bitcoin kopen of niet?

Bitcoin kopen of niet? Het is een vraag waar moeilijk antwoord op te geven is. Je weet namelijk niet wat de markt de komende jaren exact gaat doen. Het is daarom belangrijk om eerst zelf goed onderzoek te doen voordat je in een munt investeert.

Wij hebben Bitcoin wel in ons portfolio omdat we positieve verwachtingen hebben van deze coin. Doordat steeds meer investeerders, bedrijven en instanties investeren in Bitcoin, blijft het vertrouwen in de Bitcoin stijgen. Daarnaast hebben wij vertrouwen in de algehele crypto markt en denken wij dat deze de komende jaren door blijft stijgen. Hierdoor zal Bitcoin ook weer in waarde stijgen en op nieuw all time highs bereiken. 

Via onderstaande grafiek kun je direct Bitcoin kopen met iDeal. Bitvavo is onze favoriete crypto broker. Meer informatie over dit plaform? Check dan onze review over Bitvavo!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>