• Home
  • /
  • Crypto
  • /
  • Bitcoin miljonairs in Nederland – Wie zijn ze en hoe hebben ze het gedaan? [2023 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 12/01/2023

Hoe hoger de Bitcoin koers, hoe meer mensen praten over bitcoin en crypto.

Een hele grote groep mensen wil namelijk zo snel mogelijk bitcoin miljonair worden. Maar zijn er wel bitcoin miljonairs in Nederland?


Wanneer ben je Bitcoin miljonair?

Je bent een Bitcoin miljonair als de waarde van de Bitcoin die jij bezit een waarde van €1.000.000 of meer heeft. Aangezien de prijs van Bitcoin nogal schommelt, komt het voor dat Bitcoin miljonairs de ene dag miljonair zijn, en de volgende dag opeens niet meer.


Wat is een Bitcoin miljonair in Nederland?

Vooropgesteld: iemand moet minimaal 1 miljoen euro aan Bitcoin in bezit hebben om zich een Bitcoin miljonair in Nederland te mogen noemen. De hamvraag is natuurlijk hoeveel Bitcoin je nodig hebt voor die 1 miljoen.

Het spreekt voor zich dat hoe hoger de bitcoin koers, hoe groter de kans is dat je een bitcoin miljonair tegen het lijf loopt. Laten we eens kijken naar de hoogte- en dieptepunten van de afgelopen 10 jaar.

Tijdens de eerste bullrun in 2013 bereikte Bitcoin een hoogtepunt van 870 euro. Om jezelf bitcoin miljonair in Nederland te mogen noemen, had je toen 1.149 bitcoin nodig.

Vier jaar later tijdens de bullrun van 2017 werd in december een hoogtepunt behaald van 16.730 euro. Toen had je nog maar 60 bitcoin nodig voor die illustere titel.

In 2021 steeg bitcoin zelfs naar de tot nog toe hoogste waarde ooit: 58.400 euro. Je raadt het al, je hebt steeds minder bitcoin nodig om bitcoin miljonair in Nederland te zijn. In november 2021 had je nog maar 17 bitcoin nodig.

Daarna volgde een brute bearmarkt waar de koersen van alle crypto’s hard vielen. Bitcoin daalde in december zelfs naar een dieptepunt van 15.400 euro. Opeens had je 65 bitcoins nodig om jezelf miljonair te mogen noemen.

Bitcoin Koers

Op zoek naar bitcoin miljonairs in Nederland

Bitcoin ontvangstadressen zijn niets meer dan een reeks getallen en letters die als pseudoniem werken voor ontvangers. Die adressen zijn met een blockexplorer door iedereen in te zien. Zo kan je via een blockexplorer achterhalen hoeveel bitcoin er op een adres staat.

Maar wat een blockexplorer niet kan vertellen is van wie het adres is en in welk land de eigenaar zich bevindt.

Dus de blockchain van bitcoin, en al zijn openbare data kunnen ons niet verder helpen om Nederlandse Bitcoin miljonairs te identificeren. De enige miljonair die we op deze manier kunnen identificeren is Satoshi Nakamoto.

Bitcoin Miljonair

Ofja, miljardair is een beter woord. Satoshi heeft 1 miljoen bitcoin in zijn bezit en de enige reden waarom we dat weten is omdat de eerste aangemaakte ontvangstadressen van Satoshi zijn.

Maar deze bitcoins zijn nooit verzonden dus Satoshi heeft ze dan ook nooit verkocht. En daarnaast… niemand weet wie Satoshi Nakamoto is, misschien is het wel een Nederlander.

De blockchain met al zijn oneindige wijsheid, data en transactiegeschiedenis kan ons niet verder helpen.


Dit zijn bekende Nederlandse Bitcoin miljonairs

Om bitcoin miljonairs in Nederland te identificeren kunnen we alleen maar hopen dat er eentje de publiciteit op zoekt. Gelukkig zijn er een paar die dat hebben gedaan.

De bekendste noemt zichzelf de Bitcoin familie. De familie Taihuttu investeerde in 2017  'enkele honderdduizenden euro's' in de digitale munt. De koers lag toen nog ruim onder de 1000 euro. Sindsdien is bitcoin op het hoogste punt 58.400 euro waard geweest.

Ga er maar vanuit dat de familie Nederlandse bitcoin miljonairs zijn.

Familie Taihuttu

Daarnaast zijn er de eigenaren van de verschillende Nederlandse crypto bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het verhaal van Bitvavo. Ze hadden een gat van circa 180 miljoen euro op de begroting, en daarom sprongen Bitvavo-ceo Mark Nuvelstijn en twee andere medeoprichters financieel bij.

Hoewel niet zeker is of dit Nederlandse bitcoin miljonairs zijn, lijkt het er wel op.

Nederlandse cryptobedrijven moeten zich registeren bij de Nederlandse Bank en dit register is openbaar. Grote kans dat de eigenaren van een paar van deze bedrijven bitcoin miljonairs zijn.


Bitcoiners zijn liever anoniem

Bitcoin is de allereerste cryptocurrency. Het eerste deel van dat woord, crypto, is een afkorting voor cryptografisch. Dit is een manier om data te versleutelen. Bedenker Satoshi deelde zijn idee voor Bitcoin voor het eerst via een mailinglijst voor cryptografen.

Niet gek dus dat het versleutelen van data, privacy en geheimzinnigheid al sinds het begin van Bitcoin zit ingebakken.

De meeste oude Bitcoiners hebben deze eigenschappen hoog in het vaandel staan en zullen daarom niet snel de publiciteit opzoeken, en al helemaal niet om te zeggen dat ze bitcoin miljonair zijn.


Word zelf Bitcoin miljonair

Als je een Nederlandse bitcoin miljonair wil leren kennen, dan kan je het beste er zelf een worden. Daar kan je beter vroeger dan later mee beginnen. Dat hoeft niet meteen met een groot bedrag, je kan er ook voor kiezen om dagelijks, wekelijks of zelfs maandelijks een klein bedrag te investeren.

Deze strategie wordt DCA genoemd, ofwel Dollar Cost Averaging. Gebruik bijvoorbeeld deze calculator om je rendement uit te rekenen als je periodiek zou investeren.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>