• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Bitcoin kopen bij ING bank: Alles wat je moet weten + alternatief!

Bitcoin kopen bij ING bank, kan dat eigenlijk? Bij ThinkRich.nl zien we deze vraag regelmatig voorbij komen en om deze reden besloten we hier een artikel over te schrijven. 

We zijn op onderzoek uitgegaan en in dit artikel geven we antwoord op bovenstaande vraag. Als jij Bitcoin wilt kopen bij ING is dit artikel voor jou!


Is het mogelijk om Bitcoin te kopen via de ING bank?

Helaas is het op het moment niet mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen bij de ING bank.

Dit is overigens een trend die we terug zien komen bij alle grote banken in Nederland. Momenteel is er niet een van de traditionele banken waar het mogelijk is om Bitcoin te kopen. 

Dit komt door het feit dat er momenteel nog geen wetgeving rond cryptomunten is gemaakt vanuit de AFM. Hierdoor kan de AFM het kopen en verkopen van cryptovaluta momenteel niet handhaven waardoor het niet mogelijk is om bij traditionele banken zoals de ING bitcoin te kopen.

De populariteit van cryptovaluta groeit echter snel. Het zou dus best zo kunnen zijn dat het binnen een aantal jaar wel mogelijk is om cryptovaluta te kopen via de traditionele banken.

 Bitvavo is een goed alternatief voor het kopen van Bitcoin. Dit is de goedkoopste crypto exchange van Nederland! Verder ontvang je tijdelijk een €1000 welkomstbonus kado! 🎁


Waarom kun je geen Bitcoin kopen bij de ING?

Momenteel is er vanuit de AFM nog geen concrete wetgeving rond cryptovaluta in Nederland. Om deze reden kan de AFM geen toezicht houden en handhaven op het kopen - en verkopen van cryptovaluta.

De adoptie van cryptovaluta gaat echter snel dus het zou best kunnen zijn dat dit binnen enkele jaren wel mogelijk is. Op dit moment kunnen wij daar in ieder geval nog geen uitspraak over doen. 

Buiten het feit dat cryptovaluta dus nog niet te handhaven is vanuit de AFM is ING-bank wel positief over de onderliggende blockchain technologie.

Zo is ING betrokken bij meerdere blockchain projecten en heeft de bank meerdere malen uitgesproken te geloven in deze nieuwe technologieën.


Alternatief Bitcoin kopen ING

Als jij via de ING bank Bitcoin wilt kopen moeten we je helaas teleurstellen. Het is momenteel niet mogelijk om Bitcoin en andere cryptovaluta te kopen via de ING bank.

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende Nederlandse crypto exchanges waar het wel mogelijk is om Bitcoin te kopen.

Onze favoriete crypto exchange van dit moment is Bitvavo. Bitvavo is momenteel veruit de voordeligste crypto broker van Nederland en met 0,25% maximale handelskosten zijn ze bovendien de goedkoopste partij voor het kopen van Bitcoin.

Goed Nieuws! 🎉 Ontvang tijdelijk €1000 welkomstbonus kado! 🎁

Nog geen account op Bitvavo? Maak die dan nu gratis aan en mis de boot niet bij de volgende stijging in de markt.
  • Goedkoopste crypto exchange van Nederland 
  • Meer dan 175+ cryptomunten beschikbaar
  • Passief inkomen dankzij crypto staking

Waarom is Bitvavo het beste alternatief voor ING?

Als jij graag Bitcoin wilt kopen dan is Bitvavo wat ons betreft het beste alternatief voor het kopen van cryptovaluta bij ING. 

Waarom? 

Nou, om meerder redenen, die bespreken we hieronder!

1. Goedkoopste exchange van Nederland

Hoe meer handelskosten je bij een exchange betaalt, des te minder rendement ga je maken op je crypto investeringen.

Om deze reden wil je Bitcoin kopen bij een exchange waarbij de handelskosten zo laag mogelijk zijn. 

Bij Bitvavo betaal je maximaal 0.25% handelskosten over je cryptobeleggingen. Hiermee is het veruit de goedkoopste broker / exchange op het gebied van cryptovaluta in Nederland.

2. Veilig en betrouwbaar

Bitvavo is een Nederlands bedrijf dat gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam. Het bedrijf staat onder streng toezicht van o.a. de Nederlandse bank en andere instanties.

Hierdoor moet het bedrijf aan strenge voorwaarden en eisen voldoen op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

Wanneer jij crypto koopt via Bitvavo weet je dus in ieder geval zeker dat je investeringen veilig staan. 

3. Goed aanbod

Als laatste heeft Bitvavo een goed aanbod van verschillende cryptomunten. Bitcoin kopen via ING is wellicht waarvoor je hier kwam echter kun je bij Bitvavo gemakkelijk en snel handelen in meer dan 150 verschillende cryptovaluta. 


Conclusie

Bitcoin kopen via ING is helaas niet mogelijk op het moment. Dit komt doordat de AFM nog geen officiële regelgeving heeft rond cryptovaluta en doordat crypto nog geen wettig betaalmiddel is.

ING bank is hiermee overigens niet een uitzondering op de regel. Bij geen 1 van de traditionele banken in Nederland is het mogelijk om Bitcoin of andere cryptovaluta te kopen.

Of dit in de nabije toekomst gaat veranderen is moeilijk te zeggen. De adoptie van cryptovaluta gaat namelijk snel en de ontwikkelingen gaan razendsnel.

Verder staan de meeste traditionele banken positief tegenover de achterliggende blockchain technologie en steunen zij verschillende grote blockchain projecten.

Gelukkig zijn er verschillende goede alternatieven voor het kopen van Bitcoin bij ING. Bitvavo is hierbij wat ons betreft het beste alternatief.

Hier betaal je namelijk de minste handelskosten waardoor je meer uit je beleggingen haalt. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>