• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • Bit Hotel Review: het ultieme crypto alternatief voor Habbo hotel

Een game die enorm snel toeneemt in populariteit is Bit Hotel: een sociaal spel wat te typeren is als een combi van Habbo hotel en crypto. Met Bit Hotel kun je NFT's verzamelen, verdienen en deze weer doorverkopen.

In deze Bit Hotel review vertellen we meer over hoe het spel werkt en waarom het in korte tijd zo populair is geworden. Bovendien delen enkele gebruikers hun persoonlijke ervaringen met dit crypto spel. Tot slot lees je of Bit Hotel een geschikt alternatief voor Habbo Hotel is.


Wat is Bit Hotel?

Bit Hotel is een sociale metaverse game in met een retro uitstraling. In dit spel kun je items met tokens kopen en verkopen. De in-game valuta wordt in $BTH uitgedrukt. Het spel gaat terug in de tijd van de 8-bit spellen en heeft daarom een klassieke uitstraling die vergelijkbaar is met het populaire "Habbo hotel". 

Je speelt samen met je vrienden en kunt diverse interne minigames spelen, om coins te winnen. Naast minigames om coins te winnen kun je personages, items en kamers met elkaar ruilen en NFT-items via de marktplaats verkopen. Je maakt op een speelse manier kennis met cryptovaluta. Wil je met NFT's handelen? Dan kun je meubels, kamers en personages aankopen en verkopen. Elk object, personage of ruimte in het hotel, staat voor een bepaalde NFT-token.

bithotel voorkant

Voor wie is Bit Hotel geschikt?

 • Als je het leuk vindt om geld en beloningen te verdienen door te spelen (play to earn);
 • Wanneer je op een leuke en sociale manier in aanraking wil komen met crypto en of NFT's;
 • Als je gek bent op social games met een grote community;
 • Wanneer je de Meta verse en alle mogelijkheden wil ontdekken

Iets voor jou? Ontdek het spel vandaag nog en creëer het mooiste hotel van iedereen!

9.3

Onze score

Hoe werkt Bit Hotel?

Je maakt een eigen account en digitale crypto-portomonnee aan, voordat je kunt gaan spelen. Vervolgens moet je een plug-in instellen. Daarna kun je aan de slag.

Ten eerste moet je een eigen Bit Hotel account aanmaken. Je voert als eerste je e-mailadres in. Vervolgens kun je op "verder" klikken. Je kunt vervolgens met je betasleutel, gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

1. Account aanmaken

In je account kun je je digitale Wallet gebruiken, welke je met een QR-code op je device kunt scannen. Je moet ten eerste een MetaMask-portemonnee aanmaken. Hiervoor moet je een MetaMask-add-on op je browser installeren. Je kunt dit aan bijvoorbeeld aan Chrome toevoegen, door middel van een eenvoudige plug-in installatie. Zodra MetaMask geïnstalleerd is, kun je op het icoon klikken en met de Algemene Voorwaarden akkoord gaan.

Maak een MetaMask-account aan. Voer een gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in. Ben je je login gegevens kwijt? Dan kun je met een speciale herstelsleutel van twaalf karakters je account resetten.

Deze herstelsleutel zie je, zodra je een account op MetaMask aangemaakt hebt. Noteer deze goed en bewaar deze op een geheime locatie. Denk aan een beveiligde USB-stick of notebook. In MetaMask moet je dit bevestigen, door op de tekst "IK HEB HET ERGENS VEILIG GEKOPIEERD" te drukken. Daarna kun je je nieuwe cryptoportomonnee van MetaMask aan Bit Hotel koppelen.

Spel spelen

Met Bit Hotel handel je in "Bit Hotel native tokens (BTH)". Deze cryptovaluta gebruik je om furniture of rooms (NFT) aan te schaffen, in het spel en op de marktplaats van het spel. Is er geen voorraad van een bepaald item aanwezig? Dan moet je naar een andere verkoper op zoek gaan. Voeg altijd je portemonnee aan een "Binance Smart Chain" toe. Dit is de lokale blockchain van het spel.

Via chainlist.org kun je je wallet met de blockchain verbinden. Dit doe je door Binance Smart Chain te openen en op "Add to Metamask" te klikken. Vervolgens importeer je BTH-tokens door op "Import Tokens" te klikken. Onder het "Token Contract Address" moet je een code invullen. Je kunt BTH-tokens ook met je creditcard aanschaffen. Klik dan op "Top up Crypto" op de URL van "BitHotel.io". Het +-teken geeft hier ook toegang toe, zodra je wallet aangesloten is.

Je kunt pas met BTH-coins handelen, als je over Binance Coins(BNB) beschikt. Deze zijn voor de gaskosten van het hotel. BNB's maken transacties binnen het hotel mogelijk. Gelukkig raken ze niet snel op. Elk item binnen het hotel kost enkele centen.

Dus voor slechts een dollar aan BNB's, kun je zeer veel transacties uitvoeren. Daardoor kun je ook minder dan $ 1 aan BNB aanschaffen. Om aan BNB-tokens te komen, kun je handelen op de marktplaats, items in winkels met in-game tickets kopen, minigames met BTH-investeringen spelen en items met andere spelers ruilen. Dit kan door het indienen van ruilverzoeken.

Karakters kopen

Karakters kun je kopen, ruilen of verkopen. Karakters en andere items in het hotel, staan voor furniture of rooms (NFT's). Je kunt er zoveel van kopen, als je zelf wilt. Vervolgens kun je ze op de "in-game marktplaats" verhandelen.

Wil je iets kopen, zoals een karakter? Kies dan voor "NFT's ophalen" en selecteer je item. Je klikt vervolgens op de "Kopen" button en hebt een NFT, zoals een karakter of item uit het hotel, aangekocht. Aangekochte NFT's kun je zelf, via de verzamelobjecten-pagina, bekijken.


Klik op "verzamelobjecten toevoegen" om alle karakters, meubels, kamers en andere aangekochte items te bekijken. Bekijk je NFT-karakter via het "Erc721 Token Txns" tabblad.

Hotelkamers kopen

In Bit Hotel kun je in hotelkamers investeren en ze vervolgens weer verkopen. Ze vallen onder het "digitale onroerend goed" van het hotel. Elke kamer beschikt over unieke eigenschappen en unieke coins. Ze zijn allemaal op een Binance smartchain aangesloten. De kamers kunnen met allerlei items gevuld worden. Iedere stijl is anders. Bekijk hier het volledige aanbod.

De gasten hebben hun thuisbasis in hun hotelkamer. Iedere ruimte kan veranderd worden, net zoals een echte ruimte opnieuw ingedeeld kan worden. Sommige kamers zijn bovendien zeer uniek en zeldzaam. Als kamerhouder beschik je over status. Je kunt bijvoorbeeld je eigen veilingen organiseren, speelhallen opzetten en NFT-galerijen creeren.

Met het kamerdashboard kun je eenvoudig kamers en zelfs hele verdiepingen in het hotel aanschaffen. Je klikt gewoon op een bepaalde verdieping of kamer, om het ontwerp te bekijken. Je hebt altijd een klein beetje BNB voor je kamer nodig. Deze moet dus gereed zijn, om je kamer te kunnen kopen. Deze transactie-token is namelijk voor de gaskosten van de ruimte.

Je kunt kamers ook aan de hand van filters zoeken. Kies bijvoorbeeld het formaat van de kamer, de zeldzaamheid of andere speciale eisen, waaraan een kamer moet voldoen. Wil je een kamer in de buurt van andere spelers? Dan kun je de kamer ook aan de hand van coördinaten vinden. Koop vervolgens de kamer en upload een PNG. Dit is het aankoopbewijs van jezelf als eigenaar. Het is een speciale gepersonaliseerde foto van de kamer.

Vergeet niet om je kamer, via je inventaris, te activeren. Je kunt je kamer dan altijd via de kamerdirectory bekijken.

Hoe kun je geld verdienen met Bit Hotel?

Je kunt NFT aankopen en weer verhandelen. Dit doe je via de ingebouwde marktplaats van het platform of door het spelen van het spel. Je moet altijd een digitale wallet via MetaMask aanmaken, om te kunnen handelen. Schaf daarnaast altijd een klein bedrag aan Binance-tokens(BNB) aan. Je kunt anders geen transacties uitvoeren.

Om een NFT te verhandelen, moet je altijd native coins (BTH) aanschaffen. Zet je NFT in OTC op, voordat je ze op de marktplaats kunt verhandelen. Verdien geld door in karakters, hotelkamers en objecten te investeren, ingebouwde minigames te spelen en door items op de marktplaats te verhandelen.

Voor wie is Bit Hotel geschikt?

 • Als je het leuk vindt om geld en beloningen te verdienen door te spelen (play to earn);
 • Wanneer je op een leuke en sociale manier in aanraking wil komen met crypto en of NFT's;
 • Als je gek bent op social games met een grote community;
 • Wanneer je de Meta verse en alle mogelijkheden wil ontdekken

Iets voor jou? Ontdek het spel vandaag nog en creëer het mooiste hotel van iedereen!

9.3

Onze score

Bit Hotel reviews en ervaringen

Enkele spelers op het platform, hebben hun persoonlijke ervaringen gedeeld. Deze ervaringen maken het makkelijk voor toekomstige spelers, om voor Bit Hotel te kiezen. Je leest bijvoorbeeld meer over het gebruikersgemak en over de mogelijkheden van het spel.

"Leukste metaverse game die er is"

Naast het verdienen van geld, is Bit hotel een leuk en sociaal crypto-platform. Het fijne is dat je met deze metaverse, vrienden kunt maken. Je kunt met elkaar communiceren, vergaderingen houden en elkaar tips over het spel meegeven. Het spel heeft een sociaal karakter. Dit maakt het erg aantrekkelijk.


Heb je een relatie met een andere speler? Dan ontvang je veel voordelen en beloningen.

"Er valt veel te ontdekken in dit spel"

Het is prettig om tokens te kunnen staken. Je kunt eenvoudig ergens in investeren en verschillende beloningen ontvangen. Voor de afwisseling, heb je talloze minigames ter beschikking. Je ontvangt verschillende tokens met deze spellen.


Het is een leuke manier om Bit Hotel te ontdekken en uit te vinden, wat je er allemaal mee kunt doen.

"Leuk crypto spel samen met Axie Infinity"

Naast de investeringen die je kunt doen, kun je ook vrienden uitdagen of met ze gaan vechten. Er is veel mogelijk bij Bit Hotel. Je kunt socialiseren, door privékamers te kopen en tekstberichten met elkaar uit te wisselen.


Je kunt dus interessante chatsessies houden, rondhangen, met elkaar strijden en verschillende uitdagingen vinden. Het is daarom een avontuurlijk en veelzijdig spel, waarmee je ook nog eens een goed rendement op kunt bouwen.


Is Bit Hotel een goed alternatief voor Habbo Hotel?

Habbo Hotel is een golden oldie. Dit spel was, begin jaren 2000, wereldwijd erg populair. Er zijn veel overeenkomsten tussen Habbo Hotel en Bit Hotel. Beiden zijn sociale gameplatformen, waarmee je digitale valuta kunt verhandelen. Je kunt samen games spelen, met andere spelers communiceren, in ruimtes verblijven, avatars maken en credits verdienen. Anders dan met cryptovaluta, kon je met Habbo Hotel credits, diamanten en duckets verdienen. Dit waren de digitale munten van Habbo Hotel. Met deze credits kon je nieuwe opdrachten in het spel uitvoeren. Bovendien kon je met Habbo Hotel ook meubels kopen, diverse items aanschaffen en ruilen.

Ondanks dat Bit Hotel veel overeenkomsten heeft, zijn er ook verschillen. Met Bit Hotel kun je moderne digitale valuta verdienen. Deze kun je in echt geld omzetten en echte inkomsten mee genereren. Bovendien maak je een digitale wallet aan, welke je aan de MetaMask plug-in koppelt. Je haalt er dus een mooi rendement uit.

Daarom is Bit Hotel een beter alternatief voor Habbo Hotel te noemen. Het is een modern spel, in een jaren 90 jasje gestoken. De retrolook is iconisch. Dat maakt het spel extra aantrekkelijk. Je handelt bovendien in NFT's. Doe je het goed? Dan kun je hier ook veel succes mee bereiken. In 2022 zijn er ook NFT-tegoeden aan Habbo Hotel toegevoegd maar dit komt op ons meer over als een paniek actie om nieuwe gebruikers naar het platform te trekken.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>