Binance stopt in Nederland

  • Vanaf 17 juli 2023 is het voor Nederlandse klanten van Binance alleen nog maar mogelijk om crypto op te nemen van het platform. Crypto kopen of verkopen en stortingen doen is vanaf dat moment verleden tijd.
  • Het beste Nederlandse alternatief voor Binance op dit moment is Bitvavo

Is Binance betrouwbaar en is dit momenteel een van de betere crypto brokers? Het zijn vragen die we geregeld terug zien komen in onze inbox.

Zelf handelen we al jaren via Binance en dus dachten we dat het goed idee was om een uitgebreide review over dit platform te schrijven. Binance is op het moment namelijk een van de snelt groeiende cryptocurrency exchange ter wereld en is ontzettend populair.

Is deze populariteit terecht of is Binance toch niet zo veilig als je zou denken? In deze Binance review ontdek je alles wat jij moet weten over Binance! 


Wat is Binance?

Binance is een internationaal handelsplatform waar je terecht kunt voor meerdere cryptodiensten. Binance is in 2017 opgericht door Changpeng Zhao en het hoofdkantoor zit momenteel in Malta. Het platform groeide binnen een jaar uit tot grooste exchange op het gebied van handelsvolume, aantal diensten, liquiditeit en actieve traders.

Het grote voordeel van het gebruik van Binance als exchange? De lage transactiekosten. Het mooie is dat de transactiekosten bij Binance nooit boven de 0,10% komen. Dit is ontzettend laag en je ziet vaak dat de meeste andere exchanges minimaal rond de 0,15 tot 0,25% zitten.

Daarnaast is er geen een andere cypto broker in de wereld die zo'n hoog transactievolume heeft als Binance. Elke seconde kunnen maarliefst 1,4 miljoen transacties op Binance worden uitgevoerd.

Als laatste biedt Binance een zeer groot aanbod en heeft de exchange sinds een tijd zelfs een eigen coin gelanceerd: Binance coin. 


Wat zijn de voor-en nadelen van Binance?

Uiteraard kunnen we in deze review de voor- en nadelen van Binance niet voorbij laten gaan. We hebben hieronder een opsomming gemaakt van de belangrijkste voor- en nadelen van het Binance handels platform.

Voordelen Binance
  • Groot aanbod van cryptomunten
  • Betrouwbaar Snelle verwerking van transacties
  • Mobiele app die snel en makkelijk werkt
  • Lage transactie kosten
Nadelen Binance
  • Geen Nederlandse support
  • Kan voor beginners wat complex overkomen

Binance account aanmaken

Het aanmaken van een Binance account is vrij simpel. Door op de knop hieronder te klikken word je automatisch doorverwezen naar de pagina waar je een Binance account aan kunt maken.

We willen je de tip meegeven om te kiezen voor een sterk wachtwoord en een goede gebruikersnaam. Ja gaat tenslotte handelen met echt geld, dit wil je natuurlijk zo veilig mogelijk doen.

Wanneer je akkoord bent gegaan met de algemene voorwaarden kun je jouw registratie gemakkelijk bevestigen via e-mail.

Wanneer je ingelogd bent op Binance is het aan te raden om direct een twee-factor authentificatie aan te maken. Dit kun je doen middels Google authenticator of een SMS authenticator. 


Het aanbod van Binance

Zoals we eerder in deze Binance review al aangaven heeft Binance een ruim aanbod van verschillende coins. Op het moment van schrijven zijn er maar liefst 218 verschillende cryptomunten te kopen op Binance.

Uiteraard is het mogelijk om in de bekende coins zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Tron en Ripple te handelen op Binance.

Naast de bekende coins heeft dit platform ook een groot aanbod aan altcoins. Hierdoor kun je dus ook in exclusievere coins handelen op Binance.

Het aanbod van Binance wordt overigens wekelijks groter, bijna wekelijks worden er nieuwe munten op het platform toegevoegd.

Wat echter wel goed is om in je achterhoofd te houden is dat Binance niet perse kijkt naar de kans van slagen van een munt. Wanneer er veel vraag is naar een bepaalde coin zal Binance deze aanbieden op hun platform. Het is dus niet zo dat elke coin op Binance een kans van slagen heeft.

aanbod binance

Welke diensten biedt Binance aan?

Binance kan gezien worden als een crypto handelsplatform omdat het verschillende crypto diensten aanbiedt. De belangrijkste diensten hebben we hieronder even op een rijtje gezet!

Binance wallet

Wanneer jij een account aanmaakt bij Binance dan ontvang je voor iedere munt een eigen wallet. Uiteraard krijgt je wallet dan ook een eigen walletadres. Het voordeel hiervan is dat je dus geen externe wallets hoeft te gebruiken. Dit kan dus zeker als voordeel van Binance gezien worden.

Crypto kopen

De meest bekende cryptodienst van Binance is de 'Buy crypto' dienst en dit houdt concreet in dat je eenvoudig crypto op Binance kunt kopen via iDEAL, bankcontact of creditcards. Deze crypto wordt vervolgens automatisch over gemaakt naar je Binance wallet. 

Staking

Steeds meer crypto handelsplatformen bieden tegenwoordig staking aan. Bij Binance is het ook mogelijk om bepaalde munten te staken. Staken kun je vergelijk met het krijgen van rente op je spaargeld.

Wanneer jij een coin voor een langere tijd aanhoudt zul je staking vergoedingen ontvangen waardoor je extra geld verdient aan je crypto investering. De vergoeding of rente die je per munt ontvangt varieert tussen de 1% en de 14%. Hierdoor kun je dus op een passieve manier extra inkomen genereren.

Binance Futures

Via Binance kun je ook handelen in futures. Dit houdt in dat je geen munten koopt maar gaat speculeren over de koers van bepaalde cryptocoins. Dankzij Binance Marge kun je speculeren met meer geld dan je daadwekelijk hebt (hefboom effect). Hierdoor neem je een hoger risico en kun je dus sneller geld kwijtraken.


Binance futures

Wanneer je in futures handelt koop je geen cryptomunten. In plaats daarvan speculeer je op de toekomstige prijs van een cryptocurrency.

Binance werkt ook met futures en het is mogelijk om aan futures trading te doen op Binance. Een behoorlijk aantal cryptocurrency futures zijn beschikbaar - waaronder Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), en een aantal DeFi projecten. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 80 verschillende Tether (USDT) eeuwigdurende futures.

Bij de handel in futures op Binance worden verschillende kosten in rekening gebracht. De vergoedingen beginnen bij 0,02% voor Maker en 0,04% voor Takers, maar u wordt met lagere tarieven belast als u meer handelt en Binance Coin (BNB) in uw account houdt.


De kosten van Binance

In al onze beste crypto broker reviews kijken we naar de fees en kosten die een bepaalde broker of handelsplatform hanteert. Zoals eerder al vermeld staat Binance bekend om de lage transactiekosten die het platform rekent wanneer je crypto koopt of verkoopt.

Bij Binance komen de kosten gemiddeld neer op 0,10% van het totale bedrag dat je trade. Dit is een zeer laag bedrag omdat je bij andere platformen vaak tussen de 0,50% en 1,50% betaalt.

Deze 0,10% kan overigens nog lager wanneer je Binance token gebruikt. Deze token is van Binance en zorgt ervoor dat je maar liefst 25% korting op trading fees ontvangt.

Overigens is er op het moment een leuke aanbieding voor onze lezers. Wij geven namelijk 20% aan fees terug aan iedereen die via onderstaande knop een account maakt bij Binance. 


Is Binance betrouwbaar en veilig?

Is Binance betrouwbaar en is Binance veilig? Het zijn vragen die we geregeld terug zien komen en daarom kan dit niet ontbreken in deze Binance.

Zoals eerder al vermeld is Binance een van de grootste en meest gebruikte crypto handelsplatformen ter wereld. Dagelijks maken duizenden mensen gebruik van dit platform.

Binance is in onze ogen dan ook zeker een veilig handelsplatform dat vele gebruikers in staat stelt om makkelijk en snel crypto te handelen. De reputatie van Binance op het gebied van veiligheid is zeer goed te noemen.


Onze ervaring met Binance

Bij Thinkrich proberen wij altijd zo veel mogelijk verschillende brokers uit om te checken hoe goed deze brokers daadwerkelijk zijn.

Binance is een platform waar we eigenlijk al vanaf 2018 gebruik van maken. We hebben toen der tijd voor dit platform gekozen omdat de handelskosten gewoon ontzettend laag zijn.

Naast de lage transactiekosten is het een platform dat ontzettend veel verschillende cryptodiensten aanbiedt. Binance biedt ontzettend veel interessante diensten aan.

Zo is het mogelijk om cypto te kopen met iDeal, kun je staken met Binance, is het mogelijk om te handelen via Binance futures en is de Binance app zeer gebruiksvriendelijk.

Onze ervaring met Binance is dan ook zeer goed. Wij gebruiken Binance vooral voor het kopen en verkopen van cryptocoins, futures trading en staking.


Conclusie

We begonnen deze review met de vragen: 'Hoe goed is Binance?' en 'Is Binance betrouwbaar?'. 

Zoals we al meerdere malen aangegeven hebben zijn we ontzettend positief over de Binance exchange. De Binance exchange biedt ontzettend veel voordelen.

Zo zijn de kosten relatief laag, beschikt Binance over een gigantisch aanbod aan munten (217+ coins) en is het een ontzettend veilig platform.

We zouden Binance dan ook zeker aanraden voor zowel beginnende als gevorderde beleggers. Als jij wil beginnen met handelen in cryptocurrency dan is Binance zeker een goede optie.

Hoogtepunten


  • Zeer groot aanbod van cryptovaluta
  • Betrouwbaar & makkelijk in gebruik
  • Crypto kopen met Ideal
9.5
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

9.5

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

8.5

Veelgestelde vragen over Binance

Wat is Binance?

Binance is wereldwijd een van de grootste crypto exchanges ter wereld. Klik hier om meer over deze exchange te weten te komen.

Is Binance betrouwbaar en veilig?

Ja, Binance is een veilige exchange. Het bedrijf heeft een veiligere inlogprocedure dan veel andere crypto brokers. Ook heeft het een full time team in dienst dat zich volledig richt op het veilig houden van Binance. Lees hier meer over alle veiligheidsmaatregelen die Binance heeft.

Hoe groot is het aanbod op Binance?

Het aanbod wordt steeds groter. Op dit moment biedt Binance maar liefst 218 verschillende cryptocurrencies aan. Lees hier meer over het complete aanbod op Binance.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>