• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Binance Alternatief: Dit is het beste alternatief voor Binance in 2024!

Binance stopt in Nederland

 • Vanaf 17 juli 2023 is het voor Nederlandse klanten van Binance alleen nog maar mogelijk om crypto op te nemen van het platform. Crypto kopen of verkopen en stortingen doen is vanaf dat moment verleden tijd.
 • Andere crypto brokers hebben aangeboden gratis de assets van beleggers over te laten zetten, zoals Bitvavo

Wat is het beste alternatief voor Binance? Het is een vraag die we bij ThinkRich.nl regelmatig voorbij zien komen.

Helemaal met de laatste ontwikkeling in ons achterhoofd merken we dat steeds meer Nederlandse en Belgische crypto beleggers op zoek zijn naar het beste alternatief voor Binance.

Zo opereert Binance officieel 'ilegaal' en zonder registratie in Nederland. De Nederlandsche Bank heeft onlangs een waarschuwing uitgebracht aan Binance en beleggers die handelen via Binance. Dit omdat Binance in strijdt zou handelen met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren.

Daarnaast is Binance onlangs gestopt met het iDEAL betalingen waardoor het voor veel Nederlandse beleggers lastiger wordt om crypto te kopen via Binance.

Om je hiermee op weg te helpen hebben we in dit artikel een overzicht gemaakt van de beste alternatieven voor Binance. 

Bitvavo is wat ons betreft het beste alternatief voor Binance. Geen enkele crypto broker in Nederland hanteert zulke lage handelskosten als Binance (maximaal 0.25%).


Bovendien is het bij Bitvavo mogelijk om met iDEAL te betalen (wat niet mogelijk is bij Binance) waardoor je snel en veilig geld kunt versturen. Daarnaast is Bitvavo in tegenstelling tot Binance gereguleerd in Nederland en staan ze onder toezicht van de Nederlandsche bank.


Je koopt bij Bitvavo meer dan 190 verschillende cryptomunten. Bovendien kun je tijdelijk profiteren van een welkomstbonus waarbij je de eerste 1000 euro geen handelskosten betaald. 


Klik hier om gratis een account te maken bij Bitvavo!

Waarom kiezen voor een andere broker dan Binance?

Waaarom zou je eigenlijk op zoek gaan naar een Binance alternatief? Wellicht beleg je al een aantal jaar bij Binance en bevalt deze broker je prima.

Toch zijn er verschillende redenen om juist nu te kiezen voor een andere crypto broker. Hieronder delen we de belangrijkste redenen om te kiezen voor een andere broker dan Binance.

Niet gereguleerd in Nederland

Allereerst is het goed om te weten dat Binance officieel wordt gezien als 'illegale' crypto broker in Nederland.

In augustus 2021 ontving Binance namelijk een officiële waarschuwing van de Nederlandsche Bank. In deze waarschuwing werd gesteld dat Binance illegaal opereert in Nederland en dat zij niet aan de juiste voorwaarden en regels voldoen om legaal te opereren in Nederland.

Ook zouden zij handelen in strijd met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Binance is overigens wel met een reactie gekomen op deze waarschuwing en heeft aangegeven dat zij bezig zijn met tools die deze problemen tegen gaan. Tot op heden is de Binance exchange echter nog niet gereguleerd.

Brokers en exchanges die wel gereguleerd zijn en onder toezicht van de Nederlandsche bank staan zijn:

 • Bitvavo
 • Coinmerce
 • Litebit
 • Bitonic
 • eToro
 • Satos
 • BTC Direct
 • Blox
 • Bitonic
 • Bitcoin Meester

Binance stopt met iDEAL betalingen 

Sinds juli 2021 is het vanwege compliance problemen niet meer mogelijk om iDEAL stortingen te doen bij Bitvavo. Dit is een groot nadeel aangezien iDEAL de meest voorkomende betalingsmogelijkheid is in Nederland.

Bovendien zijn iDEAL betalingen ten alle tijden veilig waardoor je je geen zorgen hoeft te maken of je geld goed terecht komt.

Andere betalingsmanieren zijn vaak een stuk minder veilig. Zelf hechten wij veel waarde aan het veilig kunnen storten van geld bij een crypto broker. Daarom gebruiken wij bij voorkeur alleen brokers die gebruik maken van ideal.

Klantenservice scoort slecht

Binance is wereldwijd een van de grootste crypto brokers en exchanges. Dit betekent dat er ontzettend veel aanbod is, de kosten laag zijn en dat er veel mensen handelen via het platform.

Uiteraard brengt dit verschillende voordelen met zich mee. Helaas brengt dit ook nadelen met zich mee. Een van deze nadelen?

De klantenservice voor Nederlandse gebruikers is niet heel goed. Doordat ontzettend veel mensen gebruik maken van Binance zijn er ontzettend veel mensen die vragen / problemen hebben. Helaas zien we dan ook dat het heel lang duurt om contact op te nemen met Binance.

Ook is er geen Nederlandse klantenservice beschikbaar. Dit is voor veel mensen een doorn in het oog aangezien dit in sommige gevallen voor een taalbarrière zorgt. 

Binance hack

Als laatste heeft Binance in het verleden te maken gehad met hack aanvallen. In 2019 lukte het hackers om meer dan 40 miljoen dollars aan Bitcoin te stelen van het grootste crypto platform van de wereld. In totaal werden er meer dan 7000 bitcoins gestolen. 

Alternatieven voor Binance

Zoals we aan het begin van dit artikel al aangaven is Bitvavo wat ons betreft het beste alternatief voor de Binance crypto exchange. Zoek jij echter een andere Binance alternatief?

Dan hebben we hieronder een overzicht met goede alternatieven voor Nederlandse gebruikers. Via deze platformen koop je veilig en snel cryptocurrency.

Alternatieve brokers voor Binance

Best geteste Crypto Broker
1. Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Grootste aanbod
2. Bitcoin meester


Veel gestelde vragen over het beste alternatief voor Binance.

Wij krijgen veel vragen over het beste Binance alternatief. Om deze reden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen. Door deze vragen te bekijken hopen we je meer informatie te geven over het kiezen van een goed alternatief voor Binance.

Is Binance illegaal?

Op 18 augustus 2021 ontving Binance een waarschuwing van De Nederlandsche Bank. De crypto exchance zou in strijd met de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) handelen en wordt dus gezien als illegaal. Binance staat niet onder toezicht van DNB.

Waarom kiezen voor een binance alternatief?

Binance is niet gereguleerd in Nederland. Bovendien is het niet meer mogelijk om geld te storten met iDEAL. Dit zijn wat ons betreft goede redenen om voor een andere crypto exchange te kiezen om cryptocurrency te handelen.

Kan ik bij Binance met iDEAL betalen?

Wegens compliance problemen in juli 2021 is het niet meer mogelijk om op Binance met iDEAL te betalen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>