• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Bijverdienen met je hobby; dit heb je nodig!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn maar toch kan het; geld verdienen met iets wat je daadwerkelijk erg leuk vindt om te doen. Natuurlijk zijn er de gelukkigen onder ons die kunnen leven van sport, acteren of muziek maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Je hebt er wel een aantal zaken voor nodig, maar wanneer je deze hebt kun je met een beetje inzet en talent soms een leuk zakcentje verdienen. Wat je nodig hebt en hoe je dit omzet in die extra euro’s aan het einde van de maand? Lees snel verder. 

Scherp oog

Loop jij vaak over straat en denk je dan; hoé fotogeniek is dit moment wel niet! Dan is het tijd om iets met dit scherpe oog te doen. Het mooie aan de technologie van vandaag de dag is dat iedereen zich kan omtoveren tot een fotograaf. Het enige wat je nodig hebt is een goede smartphone. Wanneer je nu bijvoorbeeld een iPhone 14 met abonnement afsluit zul je al snel zien dat deze generatie iPhones echt niet meer onderdoet qua camera voor een professioneel toestel. 

Het verdienmodel? Plaats je mooiste kiekjes online op een speciaal Instagram account. Voor je het weet vragen ze je voor betaalde samenwerkingen, commerciële klussen of worden je foto’s tegen betaling ergens geplaatst. Waarom de iPhone 14? De telefoon heeft een super lange levensduur, voorzien van twee camera’s van topkwaliteit én een beeldscherm waar je ú tegen zegt. Daarnaast is het bij de iPhone 14 ook mogelijk kiekjes te maken in de schemering. Dus zin om je te verdiepen in fotografie? De iPhone 14 is een goede investering. 

Handelsgeest

Niet alleen tastbare dingen heb je nodig om een leuk extraatje te verdienen, een gezonde handelsgeest is een basisvoorwaarde voor bijverdien-succes. Mensen die lucratief iets bijverdienen zien geld en kansen in alles. Van nature niet die handelsgeest? Geen enkel probleem. Tegenwoordig verschijnt het ene zelfhulpboek na het andere. Van ‘Rijke pa, arme pa’ tot een ‘werkweek in 4 uren’. Allemaal op hun eigen manier zeer inspirerend en boordevol concrete lessen. Voor je het weet run jij een vastgoedimperium of een succesvolle webshop. 

Een beetje talent

Die muzikant, actrice en sporter waren ook niet van de één op andere dag succesvol. Naast talent heeft dit de nodige oefening nodig. Daarom is het ook nooit te laat om je talent verder uit te buiten en hier stappen in te zetten. Wellicht zul je als pianist niet meer volle concertzalen trekken, maar kun je wel een leuke toegift zijn op een bedrijfsfeest. Denk niet direct te groot en in beperkingen, maar zie de kansen! Wat je hiervoor nodig hebt? Mensen die het talent in je zien. Investeer daarom in zichtbaarheid door middel van een goede website en doe aan mond-tot-mondreclame. Ondertussen ga je lekker door met het verder ontwikkelen van je schilder- en tekentalent. Voor je het weet sta je als live painter op feesten te werken. 

Kortom, je hobby als bijverdienste inzetten is zo’n gek idee nog niet. Er zijn vandaag de dag volop kansen en mogelijkheden. Van een bestaand creatief talent aanboren door middel van de laatste technologie, tot oude liefdes aan hobby’s weer tevoorschijn toveren maar nu met een commercieel tintje. Door alle technologie wellicht nog nooit zo makkelijk!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>