• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Beveilig je vastgoed met professionele apparatuur 

Heb jij het vastgoed wat je bezit voorzien van een alarmsysteem? Hang je een spy cam op om eventuele inbrekers vast te kunnen leggen, zonder dat de camera te nadrukkelijk aanwezig is in het interieur van het vastgoed? Een inbraak kan grote gevolgen hebben, zowel financieel als psychisch. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de eigenaren van woningen of bedrijfspanden waar ingebroken is, hier nog maanden last van kunnen hebben. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) concludeerde recent dat 63% van de mensen die te maken hebben gehad met een inbraak zich minder veilig voelen. Voor 41% van deze mensen geldt dat zij minder vertrouwen hebben in de medemens. 28% van de mensen die te maken krijgen met een inbraak heeft last van slaapproblemen. Voldoende reden om de beveiliging van jouw vastgoed nog eens na te lopen. 

Gesprekken tussen inbrekers vastleggen

Je wilt inbrekers niet alleen op beeld vast kunnen leggen met een professionele beveiligingscamera; mogelijk wens je ook gesprekken op te nemen. Kijk eens naar de mogelijkheden van afluisterapparatuur. Deze apparaten kun je op verschillende manieren in het interieur van een ruimte verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een klein draadje, dat je uit een bloempot laat hangen of in de lamp aan de wand verwerkt. Verschillende modellen zijn voorzien van een simkaart, wat het mogelijk maakt om het apparaat je automatisch te laten bellen op het moment dat er gesprekken gedetecteerd worden. Pas op met het gebruik van afluisterapparatuur in het bijzijn van anderen. Het is niet zonder meer toegestaan om gesprekken heimelijk op te nemen. Alleen wanneer er sprake is van een misdrijf of wanneer je zelf deelneemt aan een gesprek is dit toegestaan. 

Verschillende modellen beveiligingscamera’s voor vastgoed 

Het gebruik van beveiligingscamera’s is makkelijker. Je kunt kiezen voor de klassieke WiFi camera, welke je in de hal of bijvoorbeeld de hoek van een woonkamer monteert. Het voordeel van een WiFi camera is dat deze direct op zal vallen bij inbrekers. De kans dat zij hun inbraakpoging nog voor de start ervan afbreken is hiermee groot. Een inbreker kiest liever voor een doelwit waar geen camera’s hangen. De pakkans wordt aanmerkelijk groter, wanneer een inbreker op beeld is vastgelegd tijdens diens inbraakpoging. 

Zoals eerder genoemd kan ook het gebruik van spy camera’s het overwegen waard zijn. Deze vallen niet op; ze zijn verwerkt in alledaagse apparaten als een wekker, een WiFi adapter of bijvoorbeeld een kleine speaker. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>