• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Beter Bed Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Beter Bed aandeel? Dit bedrijf voorkomt sinds jaar en dag dat Nederlanders met het verkeerde been uit bed stappen. In onze serie artikels over aandelen verwachtingen behandelen we de allergrootste bedrijven ter wereld, zoals giganten als Tesla, ASML of Apple. Vandaag is de beurt aan niemand minder dan Beter Bed.

In dit artikel geven we jou alle informatie die jij nodig hebt om de keuze te maken of Beter Bed voor jou een interessante investering zou kunnen zijn. Zo kom jij terecht in een gespreid bedje, want wij analyseren hier het bedrijf, de koersgeschiedenis en de koersverwachtingen van de komende jaren! Meer weten? Lees dan vooral verder!

Snel en gemakkelijk het aandeel Beter Bed kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Beter Bed aandeel?

Beter Bed is een aandeel dat in 1996 is toegetreden tot de Amsterdamse beurs. Het zal je ongetwijfeld niet verrassen, maar Beter Bed is een bedrijf dat bedden produceert en verkoopt. Het is niet zomaar een beddenbedrijf, want Beter Bed is marktleider op de Nederlandse markt. 

Beter Bed heeft verschillende ontwikkelingen doorgemaakt sinds die beursgang in 1996. Met een aandeel in Beter Bed belegde je in die tijd namelijk in het moederbedrijf Beter Bed N.V. Dit moederbedrijf beperkte zich niet tot de Nederlandse markt, want zij hadden ook een aantal kleinere bedrijven onder hun hoede in Duitsland, België en Zweden.

Deze dochterbedrijven zijn bijvoorbeeld BeddenReus in Nederland en Sängjätten in Zweden. Maar, ze bezitten ook groothandel DBC, een handelaar in bedden voor allerlei partijen, dat actief is in bijvoorbeeld Frankrijk, Switzerland en de Verenigde Staten. 

Met een investering in het Beter Bed aandeel beleg je dus niet enkel in de Nederlandse filialen waar jij wellicht jouw bed hebt aangeschaft. Toch had Beter Bed op haar hoogtepunt zo'n 1200 filialen. En wat zo'n filiaal opbrengt is vrij fors, want een goed bed kost zo tussen de €1000 en €5000. 

In de laatste jaren is Beter Bed begonnen met het afstoten van kleinere zusterbedrijven. Hiermee is het aantal winkels dat zij bezitten fors gezakt. Met een aandeel in Beter Bed belegde je bijvoorbeeld in 2009 in zo'n 1060 winkels, maar in 2019 was dat nog maar 161. 


Actuele Beter Bed koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Beter Bed koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Beter Bed aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Beter Bed op dit moment heeft. 

Historische koers Beter Bed 

Met het kopen van een aandeel in een bedrijf wordt je eigenlijk een mede-eigenaar van dat bedrijf. Dat betekent niet dat je ook meteen mag aanschuiven bij de vergaderingen of dat je in elk filiaal op eigen gelegenheid een bakje koffie mag pakken.

Wel betekent het dat je te maken hebt met de koers van het Beter Bed aandeel. Als de koers van het aandeel hoger staat dan de waarde van het aandeel op het moment dat jij het kocht, heb je namelijk winst gemaakt. Daarom is het interessant om te ontdekken hoe de historische koers zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

En die ontwikkeling begint in 1996. Destijds kon je beleggen in Beter Bed voor zo'n €5 per aandeel. In de komende jaren ontwikkelde de koers zich met veel fluctuatie. Dat betekent dat de koers in relatief korte periodes veel steeg, maar vervolgens weer veel kon dalen. 

Rond het jaar 2002 stond de koers op een all-time-low van €0,90 per aandeel. Toch gebeurde er in deze tijd iets interessants, want het bedrijf maakte veel winst. En dat bleef niet onopgemerkt. De koers steeg tot 2006 naar een all-time-high van €27,76! 

Deze explosieve winst zette zich echter niet door. Sterker nog, de periode na 2006 laat zich kenmerken als een periode met heel veel fluctuatie. Dat wil zeggen dat de koers op de ene dag hoog stond, maar de volgende dag weer laag kon staan. De koers ontwikkelde zich alles behalve geleidelijk. 

De koers schommelde tot 2018 tussen de €27 en €8 per aandeel. En die schommeling zette zich in 2018 om in een flinke daling. Zoals we eerder al hadden vermeld, stootte Beter Bed in deze periode verschillende dochterbedrijven af. En de koers reageerde snel: de prijs van een aandeel Beter Bed zakte naar zo'n €1 per aandeel.

De koersontwikkeling van Beter Bed kan worden samengevat met één woord: fluctuatie. De koers laat op geen enkel ogenblik een stabiele groei of daling zien

Snel en gemakkelijk het aandeel Beter Bed kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Beter Bed Verwachting

Nu we de koershistorie hebben behandeld, kunnen we de volgende stap zetten. Uit de koershistorie hebben we namelijk ontdekt dat de koers van Beter Bed door de jaren heen heel veel fluctuatie heeft laten zien. Zo hebben we beter beeld van de manier waarop Beter Bed heeft ontwikkeld, maar daaruit kunnen we ook een voorzichtige voorspelling maken over de manier waarop het bedrijf zich zal ontwikkelen in de toekomst.

De grote vraag hierbij is of Beter Bed in de komende twintig jaar nog steeds relevant zal zijn. Met alle informatie die we tot nu toe hebben achterhaald kunnen we daar wel enigszins antwoord op geven. 

De productie van bedden zal voorlopig niet stoppen. Bedden zijn en blijven essentieel in de samenleving die steeds groter en groter wordt. Wel is het zo dat Beter Bed in de afgelopen jaren ervoor heeft gekozen om verschillende bedrijven af te stoten.

Dat een bedrijf ervoor kiest om te krimpen is meestal niet zo'n goed teken voor beleggers. Beleggers zijn namelijk gebaat bij bedrijven die op de lange termijn stabiele groei laten zien. Beter Bed laat een totaal ander beeld zien: vrijwillige krimp en veel fluctuatie.

Daarmee kan met voorzichtige zekerheid worden geconcludeerd dat de koers de komende jaren nog wel verder zal fluctueren. Sinds de beursgang in 1996 was de fluctuatie aanwezig, dus dit patroon zal in de toekomst nog wel worden doorgezet. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Beter Bed kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Beter Bed prijs voorspelling 2023 – 2028

Voor beleggers in aandelen is de hoogte van de koers belangrijk. Een heel hoge koers is namelijk niet zo interessant, omdat de potentiële winst op dat moment lager is. En daarmee kunnen we onze pijlen richten op Beter Bed. Hoe gaat zal de prijs zich in de komende jaren gaan ontwikkelen?

Nu is het zo dat een eenduidige voorspelling van een koers onmogelijk is. Als dat wel zo was geweest, zou er overal op het internet wel lijstjes staan met hét perfect moment om een aandeel aan te schaffen. De realiteit steekt anders in elkaar. 

De Beter Bed koers heeft door de jaren heen enorm veel fluctuatie laten zien. Hierin is er nauwelijks een patroon te ontdekken. Daarom kan dit aandeel voor beleggers beschouwd worden als een aandeel waarmee voorzichtig om moet worden gegaan. Het zou veel verstandiger zijn om te beleggen in meerdere aandelen, om zo het risico van het beleggen in aandelen te beperken.

De prijsvoorspelling van Beter Bed is daarom dan ook niet te verwachten. Het enige wat hierover kan worden gezegd is dat de koersfluctuatie die het aandeel heeft gekenmerkt de komende jaren nog wel zal worden doorgezet.


Beter Bed Kopen of niet?

En dan de belangrijkste vraag van dit artikel: Beter Bed kopen of niet? Dit is een vraag die verschilt per belegger. De ene belegger heeft een duidelijke focus op het verspreiden van kansen op de lange termijn, terwijl een andere belegger zich meer kan vinden in daytraden.

In het geval van Beter Bed zou dit een interessant aandeel kunnen zijn voor daytraders. Die schommeling heeft voor beleggers voor- en nadelen. Daytraders door de schommeling winst kunnen maken op de snelle verkoop van aandelen. Maar, een bedrijf als Beter Bed heeft veel liever een constante toevoer aan inkomsten van beleggingen, want dan pas kan je als bedrijf op de lange termijn investeringen maken.

Daytrading is een risicovolle handeling, die in potentie veel winst, maar ook veel verlies kan opleveren. Voor de huis-tuin-en-keukenbelegger neemt het Beter Bed aandeel een andere rol aan. Deze belegger investeert in een aandeel met als doel dat het aandeel over een langere periode stabiele groei zal laten zien.

En dat brengt is bij het antwoord op de vraag of Beter Bed een interessant aandeel zou kunnen zijn. In onze ogen is dit vanwege de grote fluctuatie niet het geval. Toch kan het voor jou een interessant aandeel zijn op het moment dat jij op een verstandige wijze investeert in een bedrijf wetende dat het aandeel veel fluctuatie laat zien. 

Waar Beter Bed kopen?

Ben jij desondanks van plan om te beleggen in Beter Bed aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken hoe het kopen van aandelen in elkaar steekt? Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Beter Bed aandelen advies?

In dit artikel hebben we ontdekt dat Beter Bed in het begin van de jaren '2000 marktleider was in het produceren en verkopen van bedden in Nederland en veel verschillende dochterbedrijven had in Europa. In deze periode was de winst van Beter Bed daarom ook fors.

Sinds de beursgang in 1996 is de koers van het Beter Bed aandeel samen te vatten in één woord: fluctuatie. De koers schommelde in de periode sinds 1996 tussen de €1 en €27, waarbij er weinig patronen te identificeren zijn. Ook is gebleken dat Beter Bed in de laatste jaren ervoor heeft gekozen om dochterbedrijven af te stoten. 

Het Beter Bed aandeel is daarom een risicovol aandeel. Daarom kan het beleggen in het Beter Bed aandeel interessant zijn voor beleggers die op de hoogte zijn van de risico's van het beleggen in een aandeel dat veel fluctuatie laat zien. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Beter Bed kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>