Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 29/09/2022

Best Geteste Zakelijke Spaarrekening
Knab Zakelijk

 • Meest gekozen zakelijke rekening
 • Goedkoopste van Nederland
 • Binnen 10 minuten online te openen

9.8

Onze score

🎁Nu €50 cadeau bij overstappen + 50% korting voor starters🎁

Op zoek naar een zakelijke spaarrekening voor jouw onderneming? Je zult al gauw merken dat dit toch wat ingewikkelder is dan een particuliere spaarrekening. Op deze pagina vertellen we je de voordelen van zakelijk sparen, de kosten en de rente percentages.


In onderstaande tabel is een overzicht te zien van de verschillende spaarrentes van de banken in Nederland. Het vergelijken van zakelijke spaarrentes wordt hierdoor een eitje!

Aanbieder

Product

Rente tot € 100.000,-

Rente vanaf € 100.000,-

ABN

Flexibel deposito

0,00%

- 0,25%

ING

Zakelijke spaarrekening

0,00%

-0,50%

Zakelijk deposito sparen

0,04%

0,50%

Rabobank

Rabo Bedrijfsspaarrekening

0,00%

0,50%

SNS

SNS zakelijke sparen

0,00%

0,50%


Zakelijk sparen vs Particulier

Er zitten een aantal verschillen tussen het sparen op een zakelijke spaarrekening of op een privérekening. Bij een zakelijke rekening krijg je vaak geen rente uitgekeerd vanaf een bepaald bedrag. Zo krijg je bij veel banken slechts rente uitgekeerd over je eerste 100K aan spaargeld. Voor bedragen hierboven ontvang je helaas geen rente. Bij een particuliere spaarrekening is er geen limiet van toepassing. Ook is de rente die je krijgt vaak iets lager bij zakelijk sparen. Nou is het zo dat de rente percentages de afgelopen jaren toch erg laag zijn, het is wel goed om te weten waar je aan toe bent.

Toch is een zakelijke spaarrekening openen erg aantrekkelijk voor de meeste bedrijven. Geld wat op je zakelijke spaarrekening staat hoeft namelijk niet extra belast te worden, in tegenstelling tot vermogen wat op je privérekening staat*.

 • Als VOF of ZZP'er zijn hier wel wat uitzonderingen op. Wanneer je structureel (over meerdere jaren) veel liquide middelen hebt kan dit als privévermogen worden gezien. Het geld (her)investeren kan dan een oplossing zijn.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke spaarrekening?

Goed, je vraagt je misschien af wat de voordelen zijn van een zakelijke spaarrekening ten opzichte van een particuliere spaarrekening. In onderstaande sectie vind je een opsomming van alle voordelen die een spaarrekening zakelijk te bieden hebben.

De voordelen van een zakelijke spaarrekening

 • Zakelijke spaarrekeningen zijn gratis (mits je al een zakelijke betaalrekening hebt)
 • Makkelijk en overzichtelijk een buffer opbouwen
 • Geen vermogensbelasting over je spaargeld
 • Privé en zakelijk geld gescheiden houden

Zakelijke spaarrente per aanbieder

Je vindt deze bovenaan de pagina, maar ook hieronder. Deze rentes veranderen regelmatig en we spreken dan ook van variabele rente. Zijn er wijzigingen? Dan passen we de pagina vaak dezelfde dag nog aan, dat vinden wij wel zo netjes.

Aanbieder

Product

Rente tot € 100.000,-

Rente vanaf € 100.000,-

ABN

Flexibel deposito

0,00%

- 0,25%

ING

Zakelijke spaarrekening

0,00%

-0,50%

Knab

Zakelijk deposito sparen

0,04%

0,50%

Rabobank

Rabo Bedrijfsspaarrekening

0,00%

0,50%

SNS

SNS zakelijke sparen

0,00%

0,50%

Zoals je ziet, is de zakelijke rente erg laag momenteel. Wil je toch meer ontvangen? Dan kan dit door middel van een zakelijk spaardeposito. Hierbij zet je je geld voor minimaal 3 maanden 'vast'. Iets wat niet prettig is als je te maken krijgt met onverwachte uitgaven. Ook bij deze vorm van sparen zijn de actuele spaarrentes niet hoger dan 0,04% bij de meeste banken.

Er zijn maar weinig bedrijven en ondernemers die ondanks de iets hogere zakelijke rente gebruik maken van zakelijke deposito's, zij willen liever een normale zakelijke spaarrekening. We gaan er op deze pagina dan ook niet teveel op in.


Zakelijke spaarrekening openen: belangrijke factoren

Wanneer je een product koopt of een dienst aanschaft dan zijn er een aantal kenmerken die je tegen elkaar opweegt om tot de beste keuze te komen. Zo ook bij een zakelijke spaarrekening. Om je keuze voor zakelijk sparen zo gemakkelijk mogelijk te maken.

 • Rente

Hoeveel rente ontvang je over je spaargeld? Absoluut een van de belangrijkere factoren bij het vergelijken van zakelijke spaarrekeningen.

 • Rentegevend saldo

Het rentegevend saldo bepaalt tot welk maximaal bedrag je rente ontvangt over je financiële buffer. Bij de meeste aanbieders is dit 100.000 euro, en bij sommige zakelijke spaarrekeningen is dit tot wel 500.000 euro.

 • Aantal verschillende 'potjes' voor zakelijk sparen

Wanneer je iemand bent die graag overzicht houd dan is het wel fijn dat je je verschillende potjes kunt aanmaken binnen je zakelijke rekening. Denk aan een potje voor de BTW-aangifte, een potje voor de algehele financiële buffer en een potje voor investeringen.

Dit kan bij lang niet alle banken. Als je dit belangrijk vindt bij een zakelijke spaarrekening, kies dan voor Knab. Zij hebben een gebruiksvriendelijke interface waar je direct zicht hebt op al je spaargeld. Je zakelijke spaarrekening wordt automatisch gekoppeld aan je zakelijke bankrekening.

 • Ondernemingsvorm

BV's, VOF's, eenmanszaken of stichtingen. Er zijn meerdere ondernemingsvormen mogelijk. Sommige banken accepteren niet iedere bedrijfsvorm. Zo kun je enkel een zakelijke spaarrekening openen bij Knab als eenmanszaak of als BV met maximaal één bestuurder.

 • Extra's

Sommige zakelijke banken zetten graag een extra stap om jouw bedrijf als klant binnen te halen. Zo ontvang je bij Knab bijvoorbeeld €50 euro als je bij hun een zakelijke rekening opent. Wil je hier een zakelijke spaarrekening aan toevoegen? Dan is dit helemaal gratis.


Wat is de beste zakelijke spaarrekening?

In onze ogen is Knab de beste zakelijke spaarrekening. De reden hiervoor is dat het simpel werkt. Een spaarrekening openen is zo gebeurd. Gewoon eenvoudig online, zonder dat je lange bureaucratische processen moet doorlopen. Mocht er toch iets zijn waar je over in contact wil komen dan heb je zowel via de telefoon als de live chat in minder dan een minuut een kundige klantenservice medewerker aan de lijn. En ja, de live chat is in dit geval een echt persoon, geen vervelende robot die je doorstuurt naar een pagina met veelgestelde vragen.

Zitten er ook nadelen aan? Absoluut. De rente stelt hier net zo weinig voor als bij de andere banken. Daarnaast kun je er alleen een zakelijke rekening openen als eenmanszaak of BV met maximaal één bestuurder. Dit is precies de reden waarom wij zelf met het bedrijf achter Thinkrich.nl zijn overgestapt. Mocht je wel een ZZP'er zijn of een BV met 1 directeur? Dan is KNAB in onze ogen de beste zakelijke spaarrekening.

Meld jij je aan? Dan ontvang je direct 50 euro als welkomstcadeau. Dat is hoe je klanten behandelt!

Best Geteste Zakelijke Rekening
1. Knab Zakelijk

 • Meest gekozen zakelijke rekening
 • Goedkoopste van Nederland
 • Binnen 10 minuten online te openen

9.8

Onze score

🎁Nu €50 cadeau bij overstappen + 50% korting voor starters🎁


Veelgestelde vragen

Moet ik altijd kiezen voor de bank met de hoogste spaarrentes?
Je moet helemaal niks, behalve een keuze maken waar jij je het prettigst bij voelt. In de praktijk scheelt een hogere spaarrente met deze percentages niet meer dan een paar tientjes per jaar. Vind je dat belangrijk? Of wil je vooral goed geholpen worden en profiteren van hoog gebruiksgemak?

Wat kost zakelijk sparen?
Dit kost helemaal niks. Wanneer jij een zakelijke betaalrekening opent bij een bank, kun je gratis een zakelijke spaarrekening openen. Een betaalrekening kost ongeveer een tientje per maand.

Is een zakelijke spaarrekening verplicht?
Nee, dit is zeker niet verplicht. Het is echter wel heel handig om overzicht te houden en verschillende spaarpotjes te hanteren.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>