• Home
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Website voor Vliegtickets: Top 5 van 2023!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 02/03/2023

Vliegen is in de laatste jaren steeds duurder geworden. Tegelijkertijd is het aantal websites dat vliegtickets voor jou worden uitgezocht enorm toegenomen. Wat is dan de beste website voor vliegtickets?

Er zit namelijk aardig wat verschil tussen de verschillende websites die vliegtickets aanbieden. Gelukkig zijn er genoeg websites die overduidelijk beter zijn dan de rest.

Op het moment dat je via deze websites vliegtickets boekt, vind je ongetwijfeld de beste vliegtickets voor verschillende bestemmingen. Om jou hierbij te helpen, vind je in dit artikel een lijst met de beste websites voor vliegtickets!


Top 5 Websites voor Vliegtickets

Skyscanner Logo

Best Geteste Website voor Vliegtickets
1. Skyscanner

Beste Website voor Familievakanties
2. Vliegwinkel.nl

Cheaptickets.nl Logo

Beste Website voor Goedkope Tickets
3. Cheaptickets.nl

Momondo Logo

Meest uitgebreide Website voor Vliegtickets
4. Momondo

Vliegtickets.nl Logo


5. Vliegtickets.nl

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke websites voor vliegtickets het beste is hebben we meer dan 10 websites vergeleken op het aanbod, de gebruiksmogelijkheden en de kosten.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een website voor vliegtickets?

De goedkoopste vliegtickets vind je niet zomaar. Het vereist speurwerk en een flinke dosis geluk. Zo kan het verschil tussen vliegen op maandagochtend 17 februari en het vliegen op donderdagavond 22 augustus gigantisch zijn. Maar soms is er ook een flink verschil te vinden in het vliegen om 07.00 's ochtends en het vliegen om 13.00 's middags op dezelfde dag.

Gelukkig zijn er websites die de goedkoopste vlucht voor jou vinden. Ze vergelijken verschillende luchtvaartmaatschappijen, tijden of zelfs verschillende luchthavens, om zo de goedkoopste vluchten te vinden.

De ene website is hier beter in dan de andere. Je zult versteld staan van het verschil tussen verschillende aanbieders van dit soort vergelijkingssites. In ons onderzoek hiernaar, bekeken wij een aantal factoren om te bepalen welke website het beste is. Lees hieronder verder om daar meer over te weten te komen!

1. Aanbod

Allereerst speelt het aanbod van de vergelijkingssite een grote rol. Hierbij geldt vrijwel altijd dat een grotere website met een groter aanbod aan luchtvaartmaatschappijen, de goedkoopste vliegtickets kunnen aanbieden.

Sommige websites beperken zich bijvoorbeeld tot een enkele luchtvaartmaatschappij. Toch vind je de beste vluchten niet altijd bij KLM of bij Transavia, maar bij maatschappijen die minder populair zijn.

Lang verhaal kort: de beste deals vind je op website die het grootste aanbieders betrekken in hun vergelijking.

2. Flexibiliteit

Ten tweede speelt de flexibiliteit van een vergelijkingswebsite een grote rol. De gevonden vluchten op een exacte datum kunnen interessant zijn, maar wellicht is diezelfde vlucht twee dagen later een stuk goedkoper. De goedkoopste tickets vind je zo alleen bij websites die wat breder zijn in de gevonden vluchten.

Zeker voor last minute reizen is het belangrijk dat het beste vliegticket wordt gevonden met een flexibele zoekmachine, want je bent bij deze tickets minder gebonden aan een specifieke datum.

3. Gebruiksgemak

Ten derde keken we naar het gebruiksgemak van de website. Natuurlijk zijn goedkope vluchten of het vinden van de beste deals belangrijk, maar de weg er naartoe is vaak even belangrijk.

Zo moet het gemakkelijk zijn om gevonden vluchten te boeken, of om juist gevonden vluchten te bewaren, zodat je nog even verder kunt zoeken.

Daarnaast is het in het kader van het gebruiksgemak interessant om te kijken naar bijvoorbeeld de mogelijkheid om naast de vliegtickets ook opties rondom hotels, autoverhuur of koffers te vinden.

Vliegtickets zoeken moet een gemakkelijk proces zijn met het beste resultaat. Gelukkig scoren de websites die wij hebben opgenomen in onze top 5 uitstekend op dit punt. Toch is het interessant om zelf ook eens te onderzoeken welke van deze websites je zelf gebruiksvriendelijk vindt werken. Dat blijft een persoonlijke keuze namelijk.


Wat is de beste website voor vliegtickets in Nederland?

En wat is dan de beste website voor vliegtickets? Wij hebben allerlei websites gebruikt en beoordeeld op het aanbod, de flexibiliteit en het gebruiksgemak.

Zo zochten we naar goedkope vluchten naar alle bestemmingen die we konden bedenken bij verschillende vliegmaatschappijen. Vergelijk goedkope vliegtickets en je zult al gauw zien dat er aardig wat prijsverschil zit tussen verschillende aanbieders. En dat is interessant!

Hieronder leggen wij precies uit welke websites in onze ogen de beste deal aanbieden. Meer weten? Lees dan onze top 5 beste vliegtickets!

1. Skyscanner

Skyscanner Logo
Onze score

9.4

Aanbod

9.4

Gebruiksmogelijkheden

9.6

Kosten

9.2

We trappen deze lijst af met Skyscanner. Skyscanner is een website waarbij je in onze ogen het best goedkope vliegtickets kunt bemachtigen. Dat heeft alles te maken met het feit dat Skyscanner ontzettend snel meerdere aanbieders weet te vergelijken.

Het platform van Skyscanner is overzichtelijk en heeft handige opties. Je vindt al gauw hier het beste vliegticket, omdat er op een flexibele wijze veel verschillende aanbieders worden vergelijken, zodat jij de goedkoopste vluchten te zien krijgt. En dat in 1 oogopslag.

Daarnaast behoren alle bestemmingen die je maar kunt bedenken tot de mogelijkheden van Skyscanner. Vul je bestemming is, en het vliegtickets zoeken gaat vrijwel automatisch. Daarnaast is het prettig dat je bij het invullen van je bestemming ook kunt aangeven of je een flexibele periode mag hanteren. Om deze reden krijg je vaak de goedkoopste tickets bij Skycanner.

Wij hebben goede ervaringen met Skyscanner, wat werd bevestigd toen we in dit onderzoek meerdere partijen vergeleken. Zo kwam Skyscanner vaak uit de bus met de goedkoopste vliegtickets. En dat is toch echt wat we graag willen zien!

Voordelen Skyscanner

 • Overzichtelijk platform met een goede prijs voor vluchten
 • De vluchten kan je flexibel invullen, zodat je goedkope vliegtickets kunt bemachtigen
 • Goede koppeling van de vluchten met bijvoorbeeld hotels of autoverhuur

Nadelen Skyscanner

 • Geen

2. Vliegwinkel.nl

Vliegwinkel.nl Logo
Onze score

9.1

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.0

Kosten

8.9

We vervolgen deze lijst met websites voor goedkope vliegtickets met Vliegwinkel.nl. Bij deze website kan je goedkope vluchten kopen op een vergelijkbare manier als Skyscanner. Op Vliegwinkel.nl vind je bijvoorbeeld ook een koppeling met hotels, auto's of transfers naar een andere bestemming.

Het boeken van vluchten is bij Vliegwinkel aantrekkelijk, omdat ze een compleet aanbod hebben. Daarnaast worden er vaak vluchten aangeboden met goedkope vliegtickets.

Als laatste gaat het boeken van vluchten bij Vliegwinkel.nl heel snel. Dat maakt het boeken van vluchten bij Vliegwinkel.nl interessant. In ons onderzoek was Vliegwinkel.nl de website waarbij we het snelst goedkope vliegtickets konden aanschaffen. Zeker het proberen waard, dus!

Voordelen Vliegwinkel.nl

 • Boeken van vluchten gaat snel
 • De website is overzichtelijk en duidelijk

Nadelen Vliegwinkel.nl

 • Het aantal filters dat je kunt toepassen op jouw vlucht is beperkt

3. Cheaptickets.nl

Cheaptickets.nl Logo
Onze score

9.0

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.1

Kosten

8.9

We sluiten deze top 5 af met Bookbeat, een luisterboeken app die aantrekkelijk is voor studenten. Het aanbod is groot, waarbij je voor lage kosten alle boeken die je maar wilt lezen uit de bibliotheek gemakkelijk kunt downloaden.

Een audioboek kan je daarnaast offline beluisteren, waarbij de meeste titels ook nog eens als e-book te beluisteren zijn zonder een speciale e-reader te hoeven kopen.

Net als de andere partijen in onze top 5 is het bij Bookbeat mogelijk om een gratis proefabonnement af te sluiten, zodat 30 dagen gratis kunt luisteren naar luisterboeken. Na deze 30 dagen gratis luisteren kan je je abonnement omzetten.

Bij Bookbeat kan je voor een bepaald bedrag een bepaald aantal uren per maand luisteren naar luisterboeken. Zo kan je voor het kleinste abonnement maar 20 uur luisteren naar een luisterboek. Dit kan vervelend zijn, want voor een gemiddeld boek luister je al gauw zo'n 10 uur.

Gelukkig zijn er ook abonnementen waarbij je onbeperkt kunt luisteren naar een luisterboek. Je kunt hiervan proeven in het proefabonnement, waardoor je 30 dagen gratis kunt luisteren naar luisterboeken via de BookBeat app. 

Voordelen Cheaptickets

 • Verschillende deals van verschillende vliegmaatschappijen worden actueel aangeboden
 • Het boeken van een vlucht is snel en gemakkelijk

Nadelen Cheaptickets

 • Het aantal filters dat je kunt toepassen op jouw vlucht is beperkt

4. Momondo

Momondo Logo
Onze score

9.3

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.1

Kosten

9.6

Op nummer 4 in onze lijst staat Momondo. Momondo is een nieuwere partij op de markt, waarbij het mogelijk is om een vlucht te boeken over de hele wereld. Reizigers boeken graag een vlucht bij Momondo vanwege de uitgebreide filtermogelijkheden.

Je kunt via een overzichtelijke grafiek je budget instellen, maximale vluchtduur of via een kaart naar welk vliegveld je wilt vliegen. Daarnaast is het mogelijk om bepaalde type vakanties aan te vinken, zoals een romantisch weekend weg, een ski-trip of een strandvakantie.

Een vlucht boeken bij Momondo is aantrekkelijk, omdat er veel maatschappijen zijn aangesloten bij deze partij. Vliegmaatschappijen over de hele wereld? Dat betekent dus ook dat je bij Momondo naar de verste uithoeken van de wereld kunt vliegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Paaseiland?

Ook bij Momondo kan je de beste prijs vinden voor een vlucht naar luchthavens over de hele wereld via een fijn platform. Het is daarom zeker het proberen waard bij deze nieuwe partij op de markt!

Voordelen Momondo

 • Uitgebreide filtermogelijkheden
 • Overzichtelijke boekingswebsite
 • Flexibel boeken is mogelijk

Nadelen Momondo

 • Ondergaat nog technische problemen vanwege de nog korte bestaansduur van de website

5. Vliegtickets.nl

Vliegtickets.nl Logo
Onze score

9.2

Aanbod

9

Gebruiksmogelijkheden

9

Kosten

9.5

We sluiten deze lijst af met Vliegtickets.nl. Vliegtickets.nl is een partij die al aardig wat jaren aan de weg timmert en waarbij andere reizigers al sinds jaar en dag hun vluchten boeken. Ze kennen de klappen de zweep.

Toch heeft Vliegtickets.nl overduidelijk een minder overzichtelijk platform dan de concurrentie. Zo is het in eerste instantie moeilijk om te ontdekken waar je nu precies tickets boekt, omdat je vaak wordt doorgestuurd naar subpagina's op de website.

Wat wel interessant is, is dat Vliegtickets.nl een duidelijke focus aanbieden in de website. Zo kan je bijvoorbeeld goed terecht bij Vliegtickets.nl voor stedentrips, omdat de website hier aangepaste aanbiedingen voor aanbiedt.

In onze ogen is Vliegtickets.nl minder uitgebreid en gemakkelijk te gebruiken als de concurrentie, maar zeker geen slechte partij om tickets bij te boeken.

Voordelen Vliegtickets.nl

 • Aanbiedingen die zijn verbonden aan type vakanties, zoals stedentrips

Nadelen Vliegtickets.nl

 • Minder overzichtelijk platform

Vergelijking beste website voor vliegtickets: conclusie

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de beste websites voor vliegtickets. Tegenwoordig hoef je allang al niet meer naar de luchthaven te reizen om daar een ticket te kopen. Alles gaat online.

Maar vanwege de enorme toename van allerlei partijen, is de kans groot dat je ongewenst extra kosten betaald voor je boeking.

Gelukkig zijn er websites die ervoor zorgen dat jij zelf de mogelijkheid krijgt om de kosten van jouw vliegticket zelf te vergelijken, zodat je de beste prijs vindt.

Skyscanner is hier een goed voorbeeld van. Bij deze partij kan je namelijk vliegtickets zoeken, waarbij je wordt doorgestuurd naar allerlei kleinere partijen. Hierdoor wordt er een groot aantal partijen vergeleken, zodat je onderaan de streep de goedkoopste vliegtickets kunt vinden die net binnen jouw budget vallen.

Bij een website voor vliegtickets is het belangrijk dat er flexibiliteit in het vliegticket wordt aangeboden, want het kan best zo voorkomen dat jouw heenvlucht van een andere plek is dan jouw terugvlucht. En dat wordt gelukkig wel aangeboden door de websites die wij hierboven hebben besproken.

Het blijft natuurlijk zo dat het boeken van een vliegticket soms gepaard gaat met een dosis geluk. Er zijn immers dagen, tijden, jaren en bestemmingen die soms goedkoper zijn dan anders. Vakanties zijn logischerwijs duurder dan vluchten die op een willekeurig moment worden aangeboden.

Het blijft daarom niet helemaal mogelijk om écht te sluitend te zeggen dat één website beter is dan de andere. Wel hebben we ontdekt dat er bepaalde websites zijn die simpelweg gemakkelijker en overzichtelijker zijn dan de rest. Doe er dus je voordeel mee!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste site voor goedkope vliegtickets?

Uit ons onderzoeknaar de beste website voor vliegtickets is gebleken dat Skyscanner de goedkoopste vliegtickets aanbiedt.


Wat is de goedkoopste dag om vliegtickets te boeken?

De goedkoopste dag om vliegtickets te boeken is vrijdag, gevolgd door woensdag. Hoewel de dag waarop je boekt niet het enige is dat invloed heeft op de prijs van een ticket, is het wereldwijd zo dat op deze dagen de tickets doorgaans goedkoper zijn.


Is Skyscanner te vertrouwen?

Skyscanner is zeker te vertrouwen, maar het is goed om te beseffen dat Skyscanner jou tickets verkoopt via een derde partij. Het is enkel een vergelijkingswebsite. De verantwoordelijkheid van de tickets ligt dus niet bij Skyscanner, maar bij de partij waarbij je kiest voor het kopen van je vlucht.


Waarom is Skyscanner goedkoper?

Skyscanner is een vergelijkingswebsite, die de beste deals van allerlei vliegwebsites met elkaar vergelijkt. Daarom is het een goedkopere website dan de rest.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>