• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Investeren
  • /
  • Beste podcast over beleggen – Onze top 5 meest leerzame podcasts over beleggen!
Beleggen met Rowan Nijboer

1. Beleggen met Rowan Nijboer

Het best beoordeelde podcast over beleggen is in onze ogen Beleggen met Rowan Nijboer, omdat in deze podcast alles wordt toegelicht wat jij moet weten om een flitsende start te maken op de beurs.

Met een duidelijke focus op aandelen behandelt Rowan statistieken op basis waarvan je de kwaliteit van aandelen kunt beoordelen.

De podcast is gemakkelijk te beluisteren voor alle type beleggers, maar voor een beginner kan het soms nog wat ingewikkeld zijn. Dat betekent niet dat je een podcast als deze uit de weg moet gaan - sterker nog, het is juist aan te raden om hier in het diep te duiken om een succesvolle belegger te worden en te blijven. 

Steeds meer mensen zien dat beleggen een goede manier is om jouw vermogen op de lange termijn te laten groeien. Met een lage spaarrente is het immers helemaal niet interessant om te sparen.

Toch kan de wereld van beleggen nogal overweldigend zijn. Aandelen, fondsen, ETF´s, brokers: allemaal termen die nieuw kunnen zijn voor beginnende beleggers. Gelukkig hoef jij niet het wiel opnieuw uit te vinden, want er zijn talloze beleggers die met hun podcasts de fijne kneepjes van het vak overbrengen aan de nieuwe generatie - of aan de gevorderde belegger die even een uurtje over heeft.

In dit artikel zetten wij deze kampioenen in de beleggingswereld in de schijnwerpers, waarbij we de beste podcasts over beleggen voor jou op een rijtje hebben gezet!


Top 5 beste podcasts over beleggen

Beleggen met Rowan Nijboer

Beste Podcast over Beleggen
1. Beleggen met Rowan Nijboer

Jong Beleggen de podcast

Beste Podcast voor jonge beleggers                                                           2. Jong Beleggen van Pim en Milou

Elfin Podcast

Beste Podcast voor vrouwen
3. ELFIN

Beurstalk Podcast

Meest informatieve Podcast
4Beurstalk

Inside Beleggen podcast

Beste Podcast over aandelen
5. Inside Beleggen


Wanneer is een podcast goed?

Over smaak valt niet te twisten, dat weten wij bij ThinkRich maar al te goed. Niet iedereen denkt hetzelfde over wanneer een podcast goed is. En dat is maar goed ook.

Onze lijst met beste podcasts over beleggen zijn daarom niet per se een ranglijst. De nummer 1 is zeker niet beter dan de nummer 5. De wereld van beleggen is ontzettend breed, en we hebben geprobeerd om die breedte ook te vertegenwoordigen in onze lijst.

Maar goed, we hebben geen lootjes getrokken om tot onze lijst te komen. Daarom hebben we toch maar even een aantal criteria opgesteld op basis waarvan we de interessante podcasts hebben beoordeeld.

Luistergemak

Podcasts over beleggen zijn toch echt een stukje fijner om te luisteren als deze voor iedereen toegankelijk zijn. Een goede podcast kan een complex onderwerp in Jip-en-Janneketaal uitleggen.

Financiële onafhankelijkheid

Tsja, er zit soms een podcast tussen die wel heel erg gekleurd is, waarbij er bijvoorbeeld maar naar een enkele broker wordt gepusht. Wij doen dat bij ThinkRich ook, maar dan gaan er wel uren aan onderzoek naar allerlei concurrenten aan vooraf. Zo is onze nummer 1 wel echt onderbouwd. Podcasts die kunnen uitzoomen en waardevolle inzichten kunnen geven zonder kleur te bekennen zijn in onze ogen sterk.

Onderwerpen

De financiële markten bestaan uit interessante onderdelen, zoals de aandelenmarkt, maar bestaat soms ook over wat grauwere onderwerpen, zoals wet- en regelgeving. Hoe waardevol deze informatie ook kan zijn, voor een podcast is het fijn om soms gewoonweg te luisteren naar interessante verhalen.

Goede gasten die bespreken wat de laatste trends zijn, kunnen meer inspireren dan gelauwerde experts op financiële markten. Een goede middenweg beoordeelden wij als prettig, laten we het daarop houden.


Wat is de beste podcast over beleggen?

Wat is de beste podcast over beleggen? Hieronder lichten we voor jou toe hoe we tot onze top 5 zijn gekomen. We zullen je iets vertellen over waar deze podcastmakers over spreken en waarom juist die punten zo overtuigend zijn.

Kortom, hieronder ontdek je onze top 5 met de beste podcasts!

1. Beleggen met Rowan Nijboer

Luistergemak

Financiële onafhankelijkheid

Onderwerpen

We trappen deze lijst af met de podcast Beleggen met Rowan Nijboer. Deze podcast staat bovenaan onze lijst, omdat Rowan Nijboer met zijn kijk op de aandelenmarkt jonge beleggers op de hoogte brengt van allerlei tips en tricks rondom het beoordelen van aandelen.

Oke, hij gaat soms wel een beetje snel, want hij schroomt het niet om een softwarebedrijf van top tot teen te ontleden, maar in essentie stelt hij wel een heel belangrijke vraag: is dit een goed aandeel?

Hij neemt de luisteraar mee in een visie op het beleggen die boven alles analyses maakt. Voor iedereen die geïnteresseerd is in Nederlandstalige podcasts over analyses met interessante gasten, dan is Beleggen met Rowan Nijboer voor jou absoluut een aanrader.


2. Jong Beleggen de podcast

Luistergemak

Financiële onafhankelijkheid

Onderwerpen

Rowan Nijboer zoomt in op de aandelenmarkt, maar de podcast die bij ons op nummer 2 staat is een podcast die wat meer uitzoomt: Jong Beleggen van Pim en Milou.

Deze twee jonge beleggers nemen jou in meerdere afleveringen mee over allerlei geldzaken en vertellen openhartig over hun reis in het opbouwen van een flink vermogen.

Jong Beleggen is zo'n podcast die essentieel is voor mensen die nog maar net komen kijken, omdat ze de luisteraar in hun afleveringen telkens meenemen in zowel de financiële kant van het beleggen als de persoonlijke keuzes die je moet maken om succesvol te beleggen.

Jong Beleggen de podcast is de moeite waard voor mensen die wekelijks graag een persoonlijk verhaal beluisteren.


3. ELFIN Podcast

Luistergemak

Financiële onafhankelijkheid

Onderwerpen

Op nummer 3 staat bij ons de ELFIN podcast die een heel belangrijke doelgroep aanspreekt: vrouwen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat vrouwen succesvoller zijn in het beleggen dan mannen, terwijl zij desondanks toch minder snel beleggen op de beurs.

ELFIN probeert daar verandering in te brengen, want dit is een van de Nederlandse podcasts die vrouwen met deze geld podcast de voordelen van beleggen wil laten inzien.

Daar komt nog eens bij dat ELFIN ontzettend interessante gasten heeft weten te strikken, zoals de directeur van het Nederlandse beleggingsinstituut Van Eck.

Kortom, een podcast die het luisteren waard is voor vrouwen, maar ook zeker voor mannen die de wereld van beleggen weleens van een andere kant willen bekijken.


4. Beurstalk

Luistergemak

Financiële onafhankelijkheid

Onderwerpen

Op plaats vier komen we uit bij Beurstalk, een podcast van Rob Jansen. Deze IEX Podcast is een van de podcasts die wat traditioneler is, aangezien Rob Jansen al jarenlang actief is in de wereld van een aantal aandelen.

Je kunt in deze podcast luisteren naar een autoriteit op het gebied van de beurs en aandelen, want deze presentator kent de beurs van binnen en van buiten.

Kortom, een gevestigde naam voor iedereen die geïnteresseerd is van aandelen als Just Eat Takeaway tot vermogensbeheerder: bij Beurstalk kom je het allemaal tegen.


5. Inside Beleggen

Luistergemak

Financiële onafhankelijkheid

Onderwerpen

En zo sluiten we de lijst af met de Inside Beleggen Podcast. Net als Rowan Nijboer bespreken de heren van Inside Beleggen allerlei aandelen voor de belegger die toch wel op een wat hoger niveau al bekend is met de materie.

Zij bespreken hoe succesvolle beleggers aandelen aan het werk zetten om op de lange termijn een vermogen op te bouwen.

In vergelijking met de rest is deze podcast geschikt voor de belegger die al wat bekender is met de beurs, maar ook voor beginnende beleggers worden hier wel zeer belangrijke onderwerpen besproken.


Beste podcasts over beleggen conclusie

En dat was ´m alweer! Onze lijst met podcasts die in onze ogen het luisteren waard zijn. Deze Nederlandstalige podcasts hebben beginnende beleggers weten inspireren en informeren over de wereld van het beleggen.

Wij zijn enthousiast over deze podcasts over beleggen, omdat een leuke podcast jouw zoveel meer kan leren dan bijvoorbeeld boeken of het bekijken van RTL Z. Een leuke podcast maakt voor particuliere beleggers het verschil, omdat je na het beluisteren van een podcast toch met een andere blik kijkt naar bijvoorbeeld jouw financiën en portefeuille.

Jezelf informeren over beleggen is nog nooit zo simpel geweest, en het beluisteren van Nederlandse podcasts over beleggen is hierin een geweldige eerste stap. Natuurlijk hoeft jouw onderzoeksreis niet hier te eindigen. Zo schreven wij bijvoorbeeld onlangs een artikel over het kopen van aandelen voor beginnende beleggers.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>