• Home
 • /
 • Crypto
 • /
 • Beste NFT games? Top 5 leukste Metaverse spellen (2023 update)

Als online gamer is er keuze genoeg op de markt; schietspellen, RPG's, strategie spellen, er is altijd wel wat leuks te spelen. De afgelopen 2 jaren is er echter een nieuw type spel dat steeds populairder wordt; NFT spellen. NFT games combineren het spelen van online games met het verzamelen en verdienen van Non-Fungible Tokens (NFT's). Een ideale combinatie wat ons betreft en als je verder leest zul je begrijpen wat hier zo interessant aan is. 

Momenteel zijn er honderden leuke NFT / Metaverse spellen beschikbaar, die je in staat stellen om haast elke fantasie te beleven in een virtuele realiteit vol verrassingen en aantrekkelijke digitale prijzen. We begrijpen dat het maken van een keuze uit dit aanbod niet altijd makkelijk is. Daarom vroegen we de gamers in ons team om een top vijf van de beste NFT games, voor je samen te stellen.


alien worlds logo

2. Alien World

5. Star Atlas


Wat is een NFT game?

Een NFT game is een online spel waarbij je door het spel te spelen Non-Fungible Tokens kunt verdienen. Deze NFT's kun je vervolgens met andere verzamelaars ruilen of verkopen in ruil voor cryptocurrencies.

In principe bevat een NFT spel alle eigenschappen van 'normale' games. Het belangrijkste kenmerk van NFT spellen is dat je door te spelen geld kunt verdienen. Dit wordt ook wel Play to Earn genoemd. Vaak wordt de term Metaverse games ook gebruikt. 


Leuke NFT spellen vinden? Hier let je op

Voordat je begint te spelen is het goed om te weten hoe je de beste metaverse games kunt vinden. Een belangrijk onderdeel van een NFT game is dat deze op een betrouwbare blockchain werken, net zoals de meeste beste NFT games vaak op Solana, BNB of Ethereum werken.  Er zijn echter nog enkele factoren waarop je zeker moet letten bij het uitkiezen van een spel. Als je hier rekening mee houdt dan weet je zeker dat je zoveel mogelijk speelplezier hebt! 

Type spel

Gamen is pas leuk wanneer het thema van het spel je interesseert. Gelukkig houden spelontwikkelaars hier ook rekening mee, waardoor er voor iedereen wel een NFT spel is waar je geen genoeg van zult krijgen.

Onze vijf beste NFT spelletjes geven je al een korte indicatie van de verschillende op dit moment beschikbare, thema's. Zo kun je als voetballiefhebber wellicht een waardevolle verzameling NFT kaarten van je favoriete spelers vastleggen door het Sorare spel te spelen. Als je graag met dieren bezig bent, zal het Dogami spel je erg bevallen. Alien World en Star Atlas nemen elke ruimtereiziger daarentegen mee op een onvergetelijk avontuur vol leuke prijzen.

Zoals je merkt is het spelaanbod erg gevarieerd. Ken dus jezelf goed genoeg door op te schrijven waar je belangstelling echt naar uit gaat. Zodoende zul je altijd voor de leukste NFT games kiezen die het beste bij je belevingswereld passen.

Waar koop je crypto in?

In NTF games gebruik je cryptovaluta om nieuwe NTF's te kopen. De ontwikkelaars van de spellen maken daarom van de gelegenheid gebruik om hun eigen digitale munten te integreren in hun spel. Niet zelden zul je deze munten met Euro's of Dollars moeten aankopen bij een van de vele brokers in de industrie. Ook kun je bij deze brokers de munten en NFT's die je koopt of wint, laten omzetten in fysiek geld.

Het aanmaken van een account bij een broker neemt gelukkig niet veel tijd in beslag. Kies wel voor een die aan zowel de Nederlandse als aan de Europese wettelijke eisen voldoet, alsmede als veilig en betrouwbaar bekend staat. E-Torro is daar een goed voorbeeld van.

Vaak is aan je registratie bij een broker ook een e-wallet gekoppeld. Dit stelt je in de gelegenheid om je bezit goed te beheren zonder dat je hoeft in te loggen in je spelomgeving. Door de extra beveiligingsmechanismen van de wallets is de kans dat je geld verdwijnt, heel klein.

Populariteit

Als het je alleen om het spelplezier zelf gaat dan maakt het niets uit hoe populair een spel is, zolang jij er maar plezier aan beleeft. Wanneer je hoopt aan het begin van een alsmaar populairder wordend spel te staan, waarbij de NFT's ook veel meer waard gaan worden dan is het wel verstandig om te kijken hoe populair een spel nu is en nog kan worden in de toekomst. 

De kans dat de NFT's die je in het spel aankoopt of verzamelt meer waard worden is vele malen groter als het spel zelf ook steeds populairder wordt.

Volg de ontwikkelingen van de beste NFT games op de voet

Hoe leuk een NFT spel ook is, de garantie dat je al spelend stinkend rijk zult worden is nog steeds niet bevestigd. Dit maakt deze spellen en de winsten die je kunt boeken echter niet minder spannend. Integendeel! Je zal maar net in het bezit blijken te zijn van een NFT spelersplaatje van een top voetballer dat plotseling heel veel waard wordt. Het is dus een goede gewoonte om de bewegingen op de beurs goed te volgen, zodat je je handelsstrategieën daarop kunt afstemmen.

Door het speculatief karakter van elke soort crypto blijft het sowieso van belang om de toekomstperspectieven van de altcoins en NFT's die je bezit, op de voet te volgen. Ja zelfs wanneer je deze spellen slechts om je te ontspannen speelt.

Wat is de beste NFT game?

Nu we meer weten over NFT spelletjes en waar je op moet letten is het tijd voor de top 5 beste NFT games. We doen ons best om het artikel iedere 2 maanden te updaten als dat nodig is, zodat je zeker weet dat deze pagina altijd up to date is!

1. Bit Hotel

Waarom BitHotel?

 • Stijgt snel in populariteit
 • Goed instapmoment
 • Minimum bedrag om te spelen is 10 euro

Score

5/5

Speelplezier

NFT potentie

Gebruiksgemak


bithotel voorkant

Het spel dat als nummer één uit onze vergelijking van beste NFT games kwam, is Bit hotel. Zoals de naam al doet vermoeden, bootst dit spel de situatie van een hotel na. Als speler ben je verantwoordelijk voor de inrichting van de kamers, terwijl je sociale activiteiten met je medespelers ontplooit. We horen je hardop denken: Habbo Hotel? Daar lijkt het wel op inderdaad. Bit Hotel is een uitstekend crypto alternatief op Habbo Hotel en is echt ontzettend leuk om te spelen.

Bit hotel heeft zijn eigen crypto valuta, de BTH munt genaamd. Daarmee kun je dus de NFT's kopen die je nodig hebt voor je activiteiten binnen het spel. Ook kun je deelnemen aan minispelletjes, waarmee je een plaats op het leadersboard van het spel kunt veroveren.

De munt van dit spel doet het vrij goed op de beurs. Dat wordt ook gestimuleerd door de sociale interactie tussen de spelers. Wat ook helpt is het feit dat de ontwikkelaars nog steeds aan dit spel sleutelen, waardoor je als gamer steeds nieuwe features kan aanschaffen voor een verbeterde speelervaring.

Omdat er zeer veel grote investeerders achter dit project zitten is het te verwachten dat het spel nog vele malen zal toenemen in populariteit.

Voordelen:

 • Constant in ontwikkeling
 • Social game
 • Veilig platform

Nadelen:

 • Niet iedereen houdt van dit type spel

2. Alien Worlds

Waarom Alien Worlds?

 • Play to earn
 • Bestaat al een tijd
 • Zeer grote fanbase

Score

4.6/5

Speelplezier

NFT potentie

Gebruiksgemak


Het is nog niet bewezen dat er echt aliens bestaan, maar je kunt daar wel verandering in brengen door Alien World te spelen, een van de leukste NFT games van dit moment. In dit spel koop je een stuk land in een van de zes spelwerelden. Tijdens het mijnen op je eigendom vind je TML Tokens die je kunt sparen of op de marktplaats kunt verhandelen voor NFT's.

TML is dus de cryptovaluta van dit spel. Als je geen zin in het mijnen van dit digitaal geld hebt, is het ook mogelijkheid om het aan te schaffen bij een broker. Vervolgens kun je deze cryptovaluta gebruiken om te mijnen of om betere NFT'S te kopen die je weer van de hand doet met het oogmerk winst te maken. Natuurlijk mag je ook in deze Alien currency beleggen.

Voordelen:

 • Vrij populair spel
 • Werkt op een veilig en betrouwbare blockchain
 • Een interactief spel en beleggingsplatform in één

Nadelen:

 • De koers kan onder invloed van verschillende omstandigheden erg onstabiel zijn

3. Sorare

Waarom Sorare?

 • Verschillende sporten
 • Gevestigde naam (partnerships met o.a. Ajax en de Eredivisie)
 • Deze NFT game werkt erg gemakkelijk

Score

4.5/5

Speelplezier

NFT potentie

Gebruiksgemak


sorare spellen

Elke voetballiefhebber zou wat ons betreft van het bestaan van het Sorare NFT spel moeten afweten! Het maakt namelijk het volgen van alle voetbalcompetities een beetje spannender, terwijl je ondertussen de clubs en spelers beter leert kennen. Hoe groter je kennis is hoe lucratiever dit spel voor je zal zijn.

Bij Sorare koop je namelijk spelerskaarten waarmee je een team van voetbalspelers samenstelt. Deze voetbalspelers hoeven echter niet perse grootheden als Pelé, Cruijff, Mbappé, Maradona of Ronaldo te zijn. Het is immers spannender om als enige de NFT rechten van een onbekende voetbalspeler te bezitten, die door zijn prestaties steeds meer gaat opvallen.

Met de crytomunt SOR kun je zoals je verwacht andere kaarten kopen en deze token sparen. Dit spel werkt op het Ethereum blockchain wat de koppeling aan de meest gangbare wallets garandeert. Je krijgt ook extra kaarten, prijzen en andere privilegés wanneer jouw team als winnaar uit de bus komt tijdens een toernooi.

Voordelen:

 • Erg populair spel met fans van grote voetbalclubs
 • Verschillende sporten zoals basketbal en voetbal
 • Er komen continue nieuwe spelerskaarten uit

Nadelen:

 • Alleen leuk als je van voetbal of basketbal houdt

4. Dogami

Waarom Dogami?

 • Een van de leukste NFT spellen rondom dieren
 • Kies uit 300 verschillende rassen
 • Makkelijk verdienen door te spelen

Score

4.2/5

Speelplezier

NFT potentie

Gebruiksgemak


Ben je dol op honden maar kun je ze vanwege een allergische reactie niet zelf kweken? Dan is het Dogami Nft spel voor jou de ideale oplossing. Je combineert ook in dit geval het investeren in NFT's met het spelen van een spelletje waaruit je wat leert.

Dogami laat je zoals de naam reeds doet vermoeden, een NFT hond als huisdier adopteren, verzorgen en trainen. Je bent verantwoordelijk voor je makker vanaf het moment dat je hem als puppy aanschaft tot ver nadat het terug gekeerd is naar de hondenhemel. Je kunt kiezen uit 300 verschillende Dogami rassen met hun eigen unieke eigenschappen. Daardoor ontwikkelt elke Dogami viervoeter zich op zijn eigen manier.

Dit spel beloont de tijd die je besteedt aan het verzorgen van je Dogami en zijn opvoeding, met DOGA munten. Met deze munten kun je attributen voor je hondje kopen of ze voor Euro's of Dollars verhandelen bij Bitmart, Quipuswap en Gate.io. Dat maakt de tijd die je in de petaverse doorbrengt gelijk interessanter.

Voordelen:

 • De opvolger van tamagotchi
 • Maatk gebruik van de Tezos blockchain
 • Beste NFT spel voor meisjes en jongens

Nadelen:

 • Populariteit neemt niet toe

5. Star Atlas

Waarom Star Atlas?

 • Grote community
 • Zeer strategisch

Score

4/5

Speelplezier

NFT potentie

Gebruiksgemak


Star Atlas is ongetwijfeld het Metaverse NFT spel van dit moment voor elke liefhebber van ruimtevaart. Als echte ruimtevaarder breng je al spelend het universum in kaart, verover je planetenen mijn je tal van waardevolle schatten en grondstoffen in het jaar 2620. Je uitrusting en attributen bestaan uit NFT's die je met de Atlas crypto aanschaft.

Star Atlas is namelijk een NFT spel waarvoor de makers een eigen cryptomunt ontwikkelden. Je schaft deze crypto's aan bij een broker nadat je het spel hebt gedownload en je jezelf hebt geregistreerd.

Voordelen:

 • Diepgaande uitwerking van het ruimtevaart thema
 • Veel overlap met bestaande populaire games

Nadelen:

 • De vraag is of het project op lange termijn de concurrentie kan aangaan met Alien Worlds

Wist jij dat je tegenwoordig kunt beleggen in metaverse aandelen? In ons artikel over de beste metaverse aandelen van dit moment vind je een top 5 met de meest interessante aandelen!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>