• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Wat is het Beste Mobiele Pinapparaat? De Top 5 beste opties in 2024!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/12/2023

Beste Mobiele Pinapparaat van Nederland [2023]

MyPOS Pro

MyPOS Pro

Het best geteste mobiel pinapparaat van dit moment is de myPOS Pro. De myPOS Pro is een mobiel pinapparaat met veruit de meeste functionaliteiten. Zo kan je met dit apparaat bonnetjes printen en klanten zelf een bepaald percentage fooi laten invoeren. Ook zijn alle betalingen mogelijk, waaronder contactloos betalen of betalen via een magneetstrip of de pas in te steken.

Voor betalingen via de myPOS Pro betaal je een bedrag tussen de €0,13 en €0,25 per transactie, zonder aan een abonnement of maandelijkse kosten vast te zitten! Je kunt er ook voor kiezen om wel een maandelijks bedrag te betalen om de transactiekosten nog meer naar beneden te drukken tot €0,06 per transactie.

De kosten zijn door deze structuur bij de myPOS Pro lager dan bij de concurrent. Al met al is de myPOS Pro in vergelijking met andere aanbieders een apparaat dat met kop en schouders er bovenuit steekt. 

Ondernemers opgelet! Pintransacties zijn inmiddels de norm geworden in het afrekenen van alle diensten en producten.

Daarbij is het voor ondernemers ontzettend belangrijk geworden om te zorgen voor een goed pinapparaat voor jouw klanten, maar ook om de kosten voor jou zelf zo laag mogelijk te houden.

Dat is niet eenvoudig, want het aanbod aan mobiele pinapparaten is enorm gestegen in de laatste jaren.

Genoeg reden voor ons om een onderzoek te doen naar de beste mobiele pinautomaten van dit moment. Ben jij benieuwd naar de beste mobiele pinautomaten? Lees dan verder!


Top 5 Beste Mobiele Pinapparaten

MyPOS Pro

Best Geteste Mobiel Pinapparaat
1. MyPOS PRO

MyPOS GO2

Beste Compacte Mobiel Pinapparaat
2. MyPOS GO2

Sumup Air

Beste Prijs-Kwaliteitverhouding
3. SumUp Air

SumUp 3G

Snelste Mobiele Pinapparaat
4. SumUp 3G

SumUp Air

Meest Eenvoudige Pinapparaat
5. SumUp Solo

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welk mobiel pinapparaat het beste is, hebben we meer dan 10 apparaten vergeleken op het aanbod, de gebruiksmogelijkheden en de functionaliteiten.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een mobiel pinapparaat?

Voordat we tot in detail uitleggen hoe onze top 5 er precies uitziet, is het van belang om stil te staan bij de manier waarop wij tot deze top 5 zijn gekomen.

Je hebt namelijk aardig wat verschillende aanbieders, die allemaal hun eigen voor- en nadelen met zich meebrengen.

Wij keken daarom naar drie onderdelen: de kosten, het type verbinding en de functionaliteiten. Niet elke onderneming is op zoek naar hetzelfde soort mobiele pinautomaat, dus het is vanzelfsprekend dat niet elk mobiele pinautomaat geschikt is voor elke ondernemer.

Lang verhaal kort: wij vergeleken een groot aantal mobiele pinautomaten, zodat jij dat niet meer hoeft te doen. Meer weten over hoe wij dit hebben gedaan? Lees dan hieronder verder!

Kosten

Allereerst keken we naar de kosten die verbonden zijn aan het mobiele pinautomaat. Als ondernemer wil je immers de kosten zo laag mogelijk houden.

De kosten bestaan uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is de aanschafprijs. Het ene mobiele pinautomaat kost zo rond €140, terwijl het andere mobiele pinautomaat rond de €50 kost.

Het tweede onderdeel zijn transactiekosten. In alle gevallen betaal je bij een mobiele pinautomaat per transactie een bepaald percentage. Hoe lager dit percentage, hoe meer jij als onderneming overhoudt.

Soms kan je een bepaald abonnement afsluiten waarmee je niet meer een percentage betaalt, maar een vast bedrag. Dit kan soms voordeliger zijn dan een vast percentage.

Kortom, de kosten willen we ze laag mogelijk houden.

Type verbinding

Een tweede onderdeel is het type verbinding van het mobiele pinautomaat. Het is belangrijk dat mobiele pinautomaten overal te gebruiken zijn. Anders zou je namelijk gewoon vaste pinapparaten kunnen gebruiken.

Sommige mobiele pinautomaten werken op een wifi netwerk, terwijl andere mobiele pinautomaten met een sim kaart een 3G-, 4G- of zelfs 5G-verbinding hebben.

Hierbij is het belangrijkste dat de contactloze betalingen soepel verlopen. Dat is dus precies waarnaar wij zochten. 

Functionaliteiten

Als laatste keken we naar de functionaliteiten van een mobiele pinautomaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn of je bij het mobiele pinautomaat alleen maar contactloze betalingen kunt uitvoeren, of dat je ook een pinpas erin kunt stoppen.

Dat is belangrijk, want een mobiele pinautomaat kan soms haperen. Daarnaast keken we bijvoorbeeld of je een bonnetje kon uitprinten.

Alle kleinere functionaliteiten die een mobiele pinautomaat beter zou kunnen maken, kregen van ons extra punten. 


Wat is het beste mobiel pinapparaat van Nederland?

Wat is nu het beste mobiele pinautomaat? Wij onderzochten meerdere mobiele pinautomaten door bovenstaande criteria op een rijtje te zetten.

We kwamen al snel tot de conclusie dat in deze mobiele pinautomaat test niet elk mobiele pinautomaat meteen de beste is voor elke ondernemer. Er zullen namelijk altijd persoonlijke voorkeuren meewegen in de beslissing.

In ieder geval is in onze mobiele pinautomaat test een vijftal mobiele pinautomaten naar voren gekomen die een goede optie kunnen zijn voor een onderneming.

Ben jij op zoek naar het beste mobiele pinautomaat? Lees dan verder!


1. myPOS Pro

MyPOS Pro
Onze score

9.4

Aanbod

9.4

Gebruiksmogelijkheden

9.6

Kosten

9.2

Het beste mobiele pinautomaat op dit moment is de myPOS Pro. De myPOS Pro is een alles in één betaaloplossing voor alle transacties van een grote of kleine ondernemer.

Dit mobiele pinautomaat schaf je aan voor een hogere prijs dan de concurrenten. Daarmee zijn de aanschafkosten met €249,00 wel echt een stukje duurder dan bij de rest.

Je krijgt hier echter veel voor terug. Allereerst is het zo dat de transactiekosten die zijn verbonden aan de myPOS Pro bestaan uit een bedrag zo tussen de €0,13 en €0,30 per transactie. Voor een creditcard liggen de transactiekosten iets hoger.

Hierbij is er ook nog de mogelijkheid om deze transactiekosten nog verder naar beneden te drukken door bijvoorbeeld een maandelijks bedrag te betalen. Zo heb je maandelijkse kosten, maar de lage transactiekosten zorgen ervoor dat je alsnog lager uitkomt dan bij de concurrenten.

Omdat de myPOS Pro geen percentage over de transacties rekent, is dit mobiele pinautomaat relatief goedkoper in het geval dat er wat duurdere transacties worden uitgevoerd.

Ook qua functionaliteiten scoort de myPOS Pro goed. Zo kan je mobiel pinnen met alle soorten betaalkaarten en creditcards, zit er een ingebouwde sim kaart in de myPOS Pro, kan je fooi door de klant zelf laten invullen en heb je de optie om een bonnetje te printen.

Alle betalingen die worden uitgevoerd via de myPOS kan je gemakkelijk overboeken naar een IBAN-bankrekening naar keuze voor €3, waarbij deze binnen 24 uur worden overgeboekt.

Al met al is de myPOS Pro een investering die zichzelf absoluut uitbetaalt. We kunnen gerust zeggen dat dit mobiele pinautomaat met kop en schouders uitsteekt boven de rest. 

Voordelen myPOS Pro

 • Meeste functionaliteiten, zoals bonnetjes uitprinten en zelf laten instellen van fooi
 • Transactiekosten zijn relatief goedkoop
 • Snelle uitbetaling van gepinde transacties aan jouw betaalrekening

Nadelen myPOS Pro

 • Geen

2. myPOS GO2

MyPOS GO2
Onze score

9.1

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.0

Kosten

8.9

Op nummer 2 in onze top 5 staat wederom een mobiele pinautomaat van myPOS. In tegenstelling tot de myPOS Pro, is de myPOS Go2 een stuk goedkoper.

Voor de myPOS Go2 betaal je €79,00, maar heb je minder functionaliteiten. Dit mobiele pinautomaat is een stuk eenvoudiger, waarbij je bijvoorbeeld geen bonnetjes kunt printen.

De kosten die zijn verbonden aan het uitvoeren van transacties zijn exact hetzelfde als bij de Pro. De verschillen zitten dus echt verhuld in de eenvoud van dit pinapparaat.

Het is een compact pinapparaat met een ingebouwde sim kaart, zodat je vrijwel overal mobiel pinnen kunt faciliteren.

Dit mobiel pinautomaat is wel wat minder rigide dan de myPOS Pro. Hij is compact, dat is een voordeel, maar ook een nadeel. Hij voelt wat minder stevig aan, waarbij stevigere pinautomaten toch wat betrouwbaarder ogen.

Niettemin is de myPOS Go2 een heel fijn automaat om mobiel pinnen mogelijk te maken voor jouw onderneming. 

Voordelen myPOS GO2

 • Voor een compact mobiel papparaat is de GO2 heel snel
 • Transactiekosten zijn relatief goedkoop
 • Snelle uitbetaling van gepinde transacties aan jouw betaalrekening

Nadelen myPOS GO2

 • Redelijk snel leeg

Ook handig - bunq Tap to Pay!

Zakelijke gebruikers van bunq hebben een alternatief; bunq Tap to Pay. Hiermee kun je vanaf je iPhone betalingen ontvangen van verschillende betaalkaarten, creditcards en zelfs Apple Pay. De functionaliteit is gratis, of maximaal €21,99, afhankelijk welk pakket je hebt. Lees er hier meer over.


3. SumUp Air

Sumup Air
Onze score

9.0

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.1

Kosten

8.9

En dan gaan we verder met onze nummer 3: de SumUp Air Card Reader. Dit mobiele pinautomaat van SumUp is veruit de goedkoopste uit onze lijst.

De functionaliteiten van de SumUp Air Card Reader zijn meer dan voldoende. Het is een gemakkelijke kaartlezer waarbij je contactloos kunt betalen, via een magneetstrip kunt betalen of kunt betalen door de pas erin te steken.

De SumUp Air heeft een fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Met een prijs van onder de €30 kan je met deze compacte pinapparaat betalingen accepteren van alle soorten en maten.

Mobiel pinnen wordt met de SumUp Air makkelijk gemaakt, omdat alle transacties via bluetooth worden uitgevoerd.

Bij SumUp betaal je per transactie 1,9% aan transactiekosten. De kosten van deze transacties zijn in vergelijking met myPOS hoger, maar het pinapparaat zelf is daarentegen weer een stuk goedkoper.

Bij de SumUp air heb je een docking station nodig om het apparaat op te laden. Dit docking station kost zo'n €20.

De SumUp Air is ideaal als pinautomaat voor kleine ondernemers, waarbij dit zeker onder de mobiele pinautomaten valt met de hoogste prijs-kwaliteitverhouding.

Voordelen SumUp Air

 • Goedkoopste mobiel pinapparaat
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding

Nadelen SumUp Air

 • Kosten zijn met 1,9% per transactie hoog

4. SumUp 3G

SumUp 3G
Onze score

9.3

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.1

Kosten

9.6

We vervolgen de lijst met de SumUp 3G, wederom een van de mobiele pinautomaten van SumUp.

In vergelijking met de SumUp Air, is de SumUp 3G een stuk steviger. Mobiel pinnen via de SumUp 3G is even eenvoudig, omdat ook bij de SumUp 3G de betalingen via bluetooth worden doorgevoerd.

Het grote voordeel van de SumUp 3G ten opzichte van de andere pinapparaten van SumUp is de batterijduur. Deze ligt namelijk een stuk hoger. Zo kan je betalingen accepteren zonder te hoeven nadenken over wanneer hij uit zou kunnen vallen.

De SumUp 3G heeft eveneens vaste kosten van 1,9% over alle transacties. Met dit pinautomaat kan je dit geld snel laten uitbetalen op jouw zakelijke rekening.

Kortom, de SumUp 3G is een uitstekend pinapparaat dat bij elk bedrijf past, vanwege de snelheid van de transacties, de stevigheid van het apparaat en de snelle uitbetaling naar een zakelijke bankrekening. 

Voordelen SumUp 3G

 • Uitstekende batterijduur
 • Goed bereik met 3G

Nadelen SumUp 3G

 • Kosten zijn met 1,9% per transactie hoog

5. SumUp Solo

SumUp Air
Onze score

9.2

Aanbod

9

Gebruiksmogelijkheden

9

Kosten

9.5

De hekkensluiter van deze top 5 is de SumUp Solo. Dit pinautomaat is een variant tussen de SumUp Air en de SumUp 3G, waarbij we wederom te maken hebben met een compact model.

De SumUp Solo kost €94,99, en je kunt er bij pinnen door de pas in te steken, via een magneetstrip of door contactloos te betalen.

Dit pinautomaat voldoet net als de SumUp Solo en de SumUp 3G aan alle criteria die kleine ondernemers nodig hebben: snel, goede uitbetaling naar de bankrekening en duidelijke kosten per transactie. Er zijn geen verborgen kosten verbonden aan dit pinautomaat.

Het grote nadeel van dit betaalautomaat is dat de batterij wat sneller leeggaat. Hoe meer transacties je uitvoert, hoe sneller het pinautomaat leeg raakt.

Kortom, in vergelijking met de rest is de SumUp Solo wellicht minder aantrekkelijk, maar dat neemt niet weg dat dit nog steeds een prima pinautomaat is. 

Voordelen SumUp Solo

 • Functionaliteiten zijn op orde 

Nadelen SumUp Solo

 • Kosten zijn met 1,9% per transactie hoog
 • Batterij gaat redelijk snel leeg

Beste mobiel pinapparaat vergelijking: conclusie

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de beste mobiele pinautomaten. Dit artikel hebben wij geschreven om kleinere ondernemers of mensen die een evenement organiseren te voorzien van informatie over de verschillende soorten pinapparaten die er zijn.

We kwamen al snel tot de conclusie dat er eigenlijk maar twee goede partijen zijn voor het aanbieden van mobiele pinautomaten: myPOS en SumUp.

Het grote verschil tussen deze twee partijen is de berekening van de kosten. Zo worden de kosten bij myPOS berekend door per transactie een bepaald bedrag in centen in rekening te brengen, terwijl SumUp dit doet door een percentage te berekenen.

Nu is het zo dat de berekening van myPOS op de lange termijn voordeliger zal zijn, omdat de kosten bij duurdere transacties lager zijn en doordat je via myPOS de transactiekosten nog meer naar beneden kunt drukken door middel van een abonnement.

Bij SumUp betaal je een vast percentage van 1,9%, wat betekent dat je ook bij grote transacties alsnog een flink bedrag zal moeten afrekenen.

Bij beide partijen zijn de functionaliteiten prima: je kunt gemakkelijk het geld laten storten op een zakelijke rekening, is de verbinding met het internet goed en worden alle soorten transacties mogelijk gemaakt.

Kortom, bij deze aanbieders kan je in ieder geval terecht voor goede pintransacties voor bedrijven in alle soorten en maten. 


Veelgestelde vragen

Welk mobiel pinapparaat is het beste?

Uit ons onderzoek naar het beste pinapparaat is gebleken dat de myPOS Pro het beste mobiel pinapparaat is van dit moment.

Kan je als particulier SumUp gebruiken?

Ja, ook als particulier kan je de SumUp gebruiken, want je hebt geen KvK-nummer nodig voor het gebruiken van dit pinautomaat.

Wat is het goedkoopste mobiele pinautomaat?

Het goedkoopste mobiele pinautomaat op dit moment is de SumUp Air.

Wat kost een mobiele pinautomaat?

Gemiddeld betaal je zo'n €100 voor een mobiel pinautomaat. Het goedkoopste pinautomaat, de SumUp air, kost €29,99, en het duurste pinautomaat, de myPOS Pro, kost €250,00. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>