• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Luisterboeken App: Top 5 van 2024!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Lezen is belangrijk. Toch hebben we de laatste tijd steeds minder tijd om eens een goed boek open te slaan. Gelukkig zijn er luisterboeken apps, waardoor je overal waar je maar bent toch nog een boek kunt beluisteren.

Luisterboeken apps schieten om die reden als paddenstoelen uit de grond. Met dit gigantische aanbod blijft er daarom een belangrijke vraag hangen: wat is de beste luisterboeken app?

Om deze keuzestress te verminderen hebben we voor jou onderzoek gedaan naar de beste luisterboeken apps. Wij hebben een aantal luisterboeken uitgekozen bij verschillende partijen en gingen maar gewoon luisteren. Ben je benieuwd naar onze conclusies? Dan lees je hier onze lijst van de beste luisterboeken apps van dit moment! 


Top 5 Luisterboeken App

Storytel Logo

Best Geteste Luisterboek
1. Storytel

Nextory Logo

Beste Luisterboeken App voor Families
2. Nextory

Bookbeat Logo

Best Luisterboeken App voor Studenten
3. Bookbeat

Rakuten Kobo Logo

Grootste Luisterboeken Aanbod
4. Rakuten Kobo

Audible Logo

Beste Engelstalige Luisterboeken
5. Audible

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke luisterboeken app het beste is hebben we meer dan 10 apps vergeleken op het aanbod, de gebruiksmogelijkheden en de kosten van de abonnementen.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een luisterboek app?

Luisterboeken apps zijn ontzettend handig om verschillende redenen. Je kan een luisterboek beluisteren waar en wanneer je wilt, offline beluisteren of zelfs het boek lezen als een e-book als je daar behoefte aan hebt.

Natuurlijk kunnen we jouw gedachten niet lezen. Wellicht vind je een bepaalde app veel gebruiksvriendelijker dan de andere, bijvoorbeeld vanwege de vormgeving of doordat deze app voor luisterboeken voor jou prettiger werkt. Daarom proberen we zo objectief mogelijk de feiten op een rijtje te zetten.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de ene luisterboeken app is de andere niet. Hoe weet je nu welke luisterboek app het beste is voor jou? Ook hier hebben we al zoekwerk voor je verricht. Bekijk hieronder de criteria die wij gebruikten om de beste luisterboeken app te vinden!

Aanbod

Allereerst het aanbod. Veel luisterboeken apps hebben duizenden audioboeken beschikbaar, maar dat betekent niet meteen dat jouw favoriete boeken daartussen zitten. Sommige luisterboeken apps hebben een groter aanbod aan Engelse luisterboeken, terwijl jij liever Nederlandse boeken beluistert.

Darom is het belangrijk om goed te onderzoeken wat het aanbod aan luisterboeken is. Gelukkig kan je op de website van de luisterboeken apps vaak direct snel zien welke Engelstalige luisterboeken of Nederlandstalige luisterboeken er in het aanbod zitten.

Gebruiksmogelijkheden

Naast het aanbod luisterboeken zijn de gebruiksmogelijkheden belangrijk. Je wilt immers het liefste een luisterboek beluisteren waar en wanneer je bent, maar je hebt nu altijd een goede internetverbinding. Kan je bij de app wel Nederlandstalige luisterboeken downloaden?

Offline luisteren naar luisterboeken en e-books is daarom hartstikke belangrijk. Daarnaast is het belangrijk dat je snel een luisterboek downloadt zonder teveel gedoe. Hoe beter de gebruiksmogelijkheden van de luisterboeken app, hoe beter de app scoort. 

Kosten

Als laatste keken we naar de kosten. Alle luisterboeken apps brengen immers kosten in rekening. Gratis luisterboeken zijn er helaas niet, hoe graag we dat ook willen. Gelukkig is het zo dat veel luisterboeken apps een gratis proefperiode aanbieden.

Daarna betaal je echter wel maandelijkse kosten. Hierbij is het om te bedenken dat boeken tegenwoordig best duur zijn. Zijn die maandelijkse kosten lager dan het kopen van 1, 2, of 4 boeken per maand? Dan zijn deze maandelijkse kosten het absoluut waard.

Kan je een groot aanbod aan luisterboeken luisteren tegen lage maandelijkse kosten? Tsja, dan zal deze app in ons onderzoek een goede score krijgen. 


Wat is de beste luisterboeken app van Nederland?

Wat is nu de beste luisterboeken app van dit moment? Wij hebben op basis van bovenstaande punten verschillende luisterboeken apps met elkaar vergeleken. Door verschillende aanbieders te beoordelen op basis van het aanbod, de mogelijkheden en de kosten, kwam er een mooie top 5 van de beste luisterboeken apps uit!

De top 5 beste luisterboeken app bestaat daarom uit apps waarvan wij vonden dat je hier zeker kunt starten met het beluisteren van jouw favoriete luisterboeken. Zo kan je bij deze partijen Engelstalige luisterboeken of Nederlandse luisterboeken downloaden en via de offline modus beluisteren, of in de vorm van e-books lezen als je daar toch nog even behoefte aan hebt.

Kortom, bekijk hieronder onze lijst met de beste luisterboeken app!


1. Storytel

Storytel Logo
Onze score

9.4

Aanbod

9.4

Gebruiksmogelijkheden

9.6

Kosten

9.2

We trappen de top 5 af met de beste luisterboeken app: Storytel. Storytel is een van de grotere partijen. Wat wij zo goed vinden aan deze app is dat alle gebruiksmogelijkheden aanwezig zijn. Je kunt via de offline modus meer dan 350.000 internationale titels en Nederlandse luisterboeken beluisteren.

Ook hebben een familie abonnement, waardoor de maandelijkse kosten best meevallen bij Storytel. Binnen het familie abonnement kan je ook een kindvriendelijke omgeving aanzetten, zodat je jouw kinderen met een gerust hart luisterboeken kan laten beluisteren. Op de Nederlandse markt is Storytel vanwege hun gigantische aanbod aan verschillende genres een heel goede partij.

Bij Storytel is het mogelijk om 14 dagen gratis luisterboeken te beluisteren. Zo kan je 14 dagen gratis audioboeken beluisteren of lezen in de vorm van e-books. Altijd het proberen waard dus!

Voordelen Storytel App

 • Via de proefperiode kan je 14 dagen gratis luisterboeken beluisteren
 • Storytel heeft een eigen e-reader ontwikkeld om boeken zelf te lezen binnen dezelfde app. 
 • Groot aanbod aan verschillende luisterboeken, waardoor je veel keuzemogelijkheden hebt
 • In het familie abonnement kan je meerdere accounts tegelijk activeren, inclusief de mogelijkheid tot een kindvriendelijke omgeving

Nadelen Storytel App

 • Geen

2. Nextory

Nextory Logo
Onze score

9.1

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.0

Kosten

8.9

We vervolgen onze top 5 met Nextory, een luisterboeken app met het beste abonnement voor families. Bij het familie abonnement van Nextory kan je tussen de 2 en 4 profielen tegelijkertijd laten lezen of luisteren, waarbij je kunt kiezen uit een groot aanbod luisterboeken.

Naast het luisteren naar een groot aanbod, kan je ook challenges voor elkaar klaarzetten. Zo stimuleer je elkaar om meer audioboeken te verslinden.

En het verslinden van een audioboek is bij Nextory in ieder geval mogelijk, want via dit luisterboeken abbonnement heb je een gigantisch aanbod. Dat is ook wel nodig, want met een familie luisterboeken abonnement zal je allerlei verschillende luisterboeken moeten kunnen luisteren.

Ook hier is het mogelijk om een gratis abonnement te activeren, en in die proefperiode kun je zelf ontdekken of deze luisterboeken app voor jou geschikt zijn. 

Voordelen Nextory App

 • Een aantrekkelijk familie abbonnement, waarbij het mogelijk is om elkaar te stimuleren om meer luisterboeken te beluisteren via challenges
 • Een groot aanbod aan kinderboeken

Nadelen Nextory App

 • Je kunt niet alle luisterboeken als e-book lezen

3. Bookbeat

Bookbeat Logo
Onze score

9.0

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.1

Kosten

8.9

We sluiten deze top 5 af met Bookbeat, een luisterboeken app die aantrekkelijk is voor studenten. Het aanbod is groot, waarbij je voor lage kosten alle boeken die je maar wilt lezen uit de bibliotheek gemakkelijk kunt downloaden.

Een audioboek kan je daarnaast offline beluisteren, waarbij de meeste titels ook nog eens als e-book te beluisteren zijn zonder een speciale e-reader te hoeven kopen.

Net als de andere partijen in onze top 5 is het bij Bookbeat mogelijk om een gratis proefabonnement af te sluiten, zodat 30 dagen gratis kunt luisteren naar luisterboeken. Na deze 30 dagen gratis luisteren kan je je abonnement omzetten.

Bij Bookbeat kan je voor een bepaald bedrag een bepaald aantal uren per maand luisteren naar luisterboeken. Zo kan je voor het kleinste abonnement maar 20 uur luisteren naar een luisterboek. Dit kan vervelend zijn, want voor een gemiddeld boek luister je al gauw zo'n 10 uur.

Gelukkig zijn er ook abonnementen waarbij je onbeperkt kunt luisteren naar een luisterboek. Je kunt hiervan proeven in het proefabonnement, waardoor je 30 dagen gratis kunt luisteren naar luisterboeken via de BookBeat app. 

Voordelen Bookbeat App

 • Je kunt deze app 30 dagen gratis gebruiken, waarna je volledige controle hebt over wel abonnement je kiest.
 • In vergelijking met andere luisterboeken, kun je bij Bookbeat tegen redelijk lage kosten luisteren naar een groot aanbod aan boeken

Nadelen Bookbeat App

 • De luisterboeken abonnementen zijn - met uitzondering van het duurste abonnement - beperkt tot een bepaald aantal uren

4. Rakuten Kobo

Rakuten Kobo Logo
Onze score

9.3

Aanbod

9.2

Gebruiksmogelijkheden

9.1

Kosten

9.6

Op nummer vier staat Rakuten Kobo, een internationale partij die sinds kort ook op de Nederlandse markt actief is. Net als bij Storytel heeft Rakuten Kobo meerdere e-readers ontwikkeld, zodat jij ook luisterboeken kunt lezen binnen dezelfde app.

Het luisterboekenabonnement bij Rakuten Kobo heet Rakuten Kobo Plus. Deze luisterboeken kan je offline luisteren via de app. Hierbij heb je toegang tot tienduizenden losse luisterboeken.

Naast het abonnement van Rakuten Kobo Plus, kan je ook audioboeken kopen in de app zelf. Hierdoor bepaal je zelf welk audioboek je wilt kopen. Zo betaal je niet onnodige kosten in het geval dat je in een bepaalde periode bijvoorbeeld maar één luisterboek beluisterd. 

Voordelen Rakuten Kobo App

 • Je hebt een gratis proefperiode van 30 dagen voor Rakuten Kobo Plus
 • Je kunt audioboeken los kopen, zodat je zelf controle hebt over hoeveel je uitgeeft
 • De meeste audioboeken worden ook als e-book aangeboden

Nadelen Rakuten Kobo App

 • Je kunt alleen e-books lezen via de speciale Rakuten Kobo eReader

5. Audible

Audible Logo
Onze score

9.2

Aanbod

9

Gebruiksmogelijkheden

9

Kosten

9.5

En dan sluiten we af met Audible, de partij met het grootste aanbod aan Engelstalige boeken. Na een proefperiode van 30 dagen kan je bij Audible terecht bij een app waarvan het abonnement het goedkoopst is.

Met dit abonnement kun je niet alleen luisterboeken, maar ook podcasts gaan luisteren. De bibliotheek van deze audioboeken is bij Audible erg overzichtelijk, waardoor het heel gemakkelijk is om geschikte audioboeken of podcasts te downloaden en luisteren.

Daarnaast is het bijzonder dat je de luisterboeken bij Audible zelf in bezit hebt. Ook als je jouw abonnement annuleert, je nog steeds het luisterboek kunt beluisteren. 

Voordelen Audible App

 • Audioboeken bij Audible blijven in jouw bezit, ook nadat jouw abonnement is afgelopen
 • Audible biedt naast luisterboeken ook exclusieve podcasts aan
 • Je kunt gekochte luisterboeken gratis omwisselen voor andere luisterboeken, waardoor je niet vastzit aan een luisterboek dat je niet leuk vindt

Nadelen Audible App

 • Bij een abonnement van Audible heb je niet volledige toegang tot alle luisterboeken, maar zal je ook bepaalde luisterboeken zelf moeten kopen

Beste luisterboeken app vergelijking: conclusie

En dat was alweer het einde van deze vergelijking van de beste luisterboeken apps. Bij ThinkRich vinden we lezen ontzettend belangrijk, omdat het een manier is om jouw tijd nuttig te besteden. Naast je werk is ontspanning of zelfverrijking in de vorm van een boek essentieel. In het geval dat je hier toch te weinig tijd voor neemt, zijn goede luisterboeken een praktische oplossing voor dit probleem.

De beste luisterboeken app is daarom een app die je veel gebruikt. Dat houdt in dat je een luisterboeken app zal moeten gebruiken waarvan het luisterboekenabonnement aantrekkelijk is, de bibliotheek gevuld is met luisterboeken die jij graag beluisterd en waarvan de maandelijkse kosten aantrekkelijk zijn.

Zijn luisterboeken gratis? Buiten de proefperiode geldt dit helaas niet. Toch zijn er verschillende aanbieders die een luisterboeken abonnement aanbieden die aantrekkelijk zijn. Koop maar eens drie boeken per maand, en je komt erachter hoe duur boeken kunnen zijn. Een bibliotheek met audioboeken zijn zo een stuk aantrekkelijker.

Gelukkig hebben all luisterboeken een gratis proefabonnement. Zo kan je met die abonnement proeven van gratis luisterboeken, van non-fictie naar spannende verhalen, naar Harry Potter en de Steen der Wijzen voor zowel jong als oud.

Verschillende abonnementen hebben natuurlijk zo hun voor- en nadelen. Wij hebben veel voor je op een rijtje gezet, maar je zal toch echt zelf moeten onderzoeken welke luisterboeken app voor jou het meest passend is. 


Veelgestelde vragen

Wat is de beste app voor luisterboeken?

Uit ons onderzoek naar de beste app voor luisterboeken is gebleken dat Storytel de beste luisterboeken app is. Ook is gebleken dat Rakuten Kobo, Audible, Nextory en Bookbeat interessante luisterboeken apps zijn.


Wat is beter, Storytel of Kobo?

Storytel is beter voor Nederlandse gebruikers, omdat er een groter aanbod aan Nederlandstalige luisterboeken is. Daarnaast zijn de kosten van de abonnementen aantrekkelijker bij Storytel dan bij Kobo.


Wat is beter, Nextory of Storytel?

Storytel is een interessantere luisterboek app voor Nederlandstalige gebruikers, terwijl Nextory geschikter is voor families.


Waar kan je gratis luisterboeken luisteren?

Je kunt bij alle partijen die abonnement voor luisterboeken aanbieden een gratis abonnement afsluiten, zodat je voor een korte periode gratis luisterboeken kunt luisteren. Daarna betaal je abonnementskosten die per maand in rekening worden gebracht. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>