• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Beste Cryptomunten korte termijn van 2024? Top 10 beste cryptomunten op korte termijn!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Wat zijn de beste cryptomunten korte termijn van 2024?

Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat de mysterieuze Satoshi Nakamoto Bitcoin creëerde, de eerste en veruit populairste vorm van cryptocurrency in de wereld.

Vandaag de dag zijn er meer dan 7.000 cryptocurrencies op de markt.

Door dit gigantische aanbod van verschillende crypto munten is het voor beleggers ontzettend moeilijk om een keuze te maken in welke cryptocurrency zij moeten gaan investeren.

Daarom hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste cryptomunten op korte termijn van 2024. In dit artikel ontdek je welke top 10 cryptomunten volgens ons de grootste groei gaan door maken dit jaar. 


Hoe hebben wij deze top 10 samengesteld? Om te onderzoeken welke cryptomunten lange termijn het best kunnen presenteren, hebben we gekeken naar de bestaansduur, de koers, de marktkapitalisatie en de functionaliteiten van tientallen populaire crypto.


Waar moet je op letten bij het kopen van cryptomunten op korte termijn?

Voor we overgaan tot de top 10 beste cryptomunten van 2024 is het goed om eerst even stil te staan bij waar je op moet letten bij het kopen van een cryptomunt.

Het kopen van cryptocurrencies brengt namelijk risico's met zich mee waardoor je je geld kunt verliezen. Om die reden is het belangrijk om vooraf gedegen en goed onderzoek te doen. Hiermee verminder je kans op een miskoop of het mislopen van een heleboel geld.

Allereerst is het belangrijk om goed na te denken over de broker waarbij je investeert in crypto. In ons artikel over de beste crypto broker zetten we alle feiten voor je op een rijtje.

Als jij van plan bent om te investeren in cryptocurrency dan is het belangrijk om de volgende factoren in je achterhoofd te houden.

Koers

Het eerste onderdeel dat de beste crypto onderscheidt van andere crypto's is de koers. Bij crypto zie je in de koers precies terug wat de mensen vinden van een bepaalde coin. De schommeling van de koers laat namelijk zien of mensen geld investeren in coins of dat ze de coins weer verkopen.

Het analyseren van de koers kan je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Professionele traders onderzoeken koersstijgingen- en dalingen van de afgelopen jaren, met als doel om de toekomstige koers te voorspellen.

Iedereen weet, echter, dat de koers van crypto erg volatiel is. De beste crypto's zijn soms coins waarvan alle analyses de plank missloegen. Met andere woorden: een goede investering is niet altijd te voorspellen.

In onze ogen is een koers van crypto een hulpmiddel. Omdat we op zoek zijn naar crypto die op de lange termijn groeien, is het dus van belang dat de koers enigszins stabiele groei of daling laat zien. 

Marktkapitalisatie

De marktkapitalisatie is de Nederlandse vertaling van market cap. De marktkapitalisatie staat voor de grootte van een coin, want het geeft weer hoeveel geld er is geïnvesteerd in een bepaalde crypto.

Crypto's met een hoge market cap, zijn dus crypto's waarin men al veel heeft geïnvesteerd. Crypto's met een lage market cap, zijn vaak instabieler en laten meer schommeling zien in de koers, omdat ze nog een stuk jonger zijn.

Marktkapitalisatie wordt onderverdeeld in drie categorieën. Nogmaals: hoe groter de market cap, hoe stabieler de coin.

  • small cap: minder dan $1 miljard

  • mid cap: tussen de $1 en $10 miljard

  • large cap: meer dan $10 miljard

Zegt marktkapitalisatie alles? Nee, absoluut niet. Neem bijvoorbeeld de Bitcoin koers. Bitcoin is veruit de grootste cryptomunt met de hoogste marktkapitalisatie, maar de Bitcoin koers heeft ook een van de grootste dalingen gehad. 

Functionaliteiten

Weet wat je koopt. Ook de functionaliteiten van crypto's zijn belangrijk om te analyseren welke cryptomunten op de lange termijn interessant zouden kunnen zijn.

Veel cryptomunten hebben bepaalde functionaliteiten die het interessant maken om in te investeren. Een goed voorbeeld is het Ethereum netwerk, waarmee je als wettig betaalmiddel kunt betalen of start-ups kunt financieren. 

Bestaansduur

Als laatste spreekt de bestaansduur boekdelen. De cryptomarkt is een snelle markt waarin veel coins proberen om een graantje mee te pikken. Deze zijn lang niet allemaal van goede kwaliteit, en worden ook wel 'shitcoins' genoemd.

Hoe langer een coin bestaat, hoe groter de kans dat dit een van de grootste cryptomunten kan worden op de lange termijn. Een doorgewinterde coin heeft cowboys op de hele markt zien komen en gaan, en dat is voor een groot publiek een goed signaal.

Goede voorbeelden van munten met een lange bestaansduur zijn Bitcoin en Ethereum, die eigenlijk functioneren als mede-oprichter van de hele markt. 


Wat zijn de beste cryptomunten op de korte termijn?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van cryptocurrency is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: de top 10 beste cryptomunten van 2024 op korte termijn.

Wat is de beste cryptomunt om te investeren? Het is een vraag die we vaak krijgen, het antwoord ontdek je hieronder.

Na uren lang het internet afgezocht te hebben naar de laatste trends, ontwikkelingen en tips zijn we tot een top 10 van verschillende cryptomunten gekomen die in onze ogen nog wel eens goed zouden kunnen stijgen dit jaar.

Wij zien zelf enorm veel potentie in deze munten en wat ons betreft kunnen deze munten niet ontbreken aan jouw crypto portfolio.

Een kleine disclaimer: wij zijn geen financieel adviseurs, de cryptomunten die we hieronder aanraden komen voort uit ons eigen onderzoek. Besef echter dat deze te maken kunnen hebben met extreme volatiliteit.

Wij hebben vertrouwen in deze munten, maar we kunnen uiteraard niet garanderen dat deze munten daadwerkelijk zo hard gaan stijgen als we hopen.


1. Solana (SOL)

Solana Logo
Onze score

9.4

Marktkapitalisatie

9.4

Functionaliteiten

9.6

Bestaansduur

9.2

Dat Solana een van de beste cryptomunten voor zowel de korte als lange termijn is, is duidelijk. Vooral de vraag "of het te laat is om Solana te kopen" is van belang. Kort gezegd; je bent niet te laat. Solana is in staat om meer, en sneller transacties op de blockchain te verwerken dan welk ander project dan ook.

Daarnaast is Solana dankzij een uniek Proof-of-History consensus algoritme zeer makkelijk schaalbaar waardoor het ecosysteem alleen maar verder kan groeien, zonder tegen problemen aan te lopen die Ethereum wel ervaart. Een knap staaltje blockchain technologie dus.

Naast dat het project zijn claims daadwerkelijk in de praktijk bewijst is er nog een reden waarom SOL een van de betere cryptomunten van 2024 is. De markt van NFT's is gigantisch gestegen. Er worden voor miljarden euro's aan transacties gedaan op platformen als OpenSea. Laat Solana, na ETH, nou net de meest gebruikte cryptocurrency zijn die gebruikt wordt voor de handel in NFT's.


2. Cardano (ADA)

cardano-ada-logo
Onze score

9.3

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

9.6

Cardano is een "Ouroboros proof-of-stake" cryptocurrency die werd gecreëerd met een op onderzoek gebaseerde aanpak door ingenieurs, wiskundigen en cryptografie-experts.

Het project werd mede opgericht door Charles Hoskinson, een van de vijf oorspronkelijke oprichters van Ethereum.

Na enkele meningsverschillen met de richting die Ethereum insloeg, verliet hij het project en hielp later bij de oprichting van Cardano.

Hoskinson wees ook op ADA's toewijding aan on-chain governance als een belangrijke verbetering ten opzichte van ETH. De aankomende upgrade zal tools en prestaties toevoegen aan Cardano. En daarvoor verdient de munt het om op de lijst te staan van de beste crypto om nu te kopen.

Cardano wil het financiële besturingssysteem van de wereld worden door gedecentraliseerde financiële producten op te zetten - vergelijkbaar met Ethereum - en oplossingen te bieden voor onder meer keten-interoperabiliteit, kiezersfraude en het traceren van legale contracten.

In onze ogen een mooi project waar we nog veel van verwachten, zeker nu slimme contracten ook ondersteund worden. Je kunt ADA aanschaffen op Bitvavo, in onze ogen de beste crypto exchange. 


3. Chainlink (LINK)

Onze score

9.2

Marktkapitalisatie

9

Functionaliteiten

9

Bestaansduur

9.5

Cardano is een laatkomer op de markt, maar bieden net als Ethereum smart contracts en proof-of-stake aan. Vanwege deze methode worden Cardano-coins niet op een meedogenloos rap tempo gemijnd, zoals bij Bitcoin, maar wordt het mijnen van Cardano keurig uitgesmeerd over een langere periode. Het gevolg hiervan is dat de impact op het milieu een stuk lager is dan bijvoorbeeld bij Bitcoin.

Cardano is een coin die is opgezet door oprichters van Ethereum, die vonden dat crypto op een slimmere manier kon worden vormgegeven. Deze eigen crypto met slimme contracten is daarvan het product.

De koers van Cardano is minder spectaculair dan die van Bitcoin of Ethereum, maar er is alsnog meer dan genoeg reden om deze munt op te nemen in onze lijst.


4. Stellar (XML)

Stellar logo
Onze score

9.1

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.0

Bestaansduur

8.9

Stellar is een open blockchain-netwerk dat is ontworpen om bedrijfsoplossingen te bieden door financiële instellingen met elkaar te verbinden met het oog op grote transacties.

Grote transacties tussen banken en investeringsmaatschappijen die normaal meerdere dagen in beslag nemen, een aantal tussenpersonen vereisen en veel geld kosten, kunnen nu bijna ogenblikkelijk worden uitgevoerd zonder tussenpersonen en kosten weinig tot niets voor degenen die de transactie uitvoeren

Wij verwachten veel van deze munt en daarom zien we deze munt nog veel stijgen.


5. Bitcoin (BTC)

Bitcoin logo
Onze score

9.0

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

8.9

Uiteraard kan de Bitcoin BTC niet ontbreken aan deze lijst. De Bitcoin is de allereerste cryptocurrency en wordt gezien als 'veiligste' investering.

De koers van de Bitcoin is ontzettend stabiel en deze coin wordt ook wel het digitale goud genoemd.

De blockchain technologie die aan de basis ligt van Bitcoin stelt houders in staat geld te verzenden en te ontvangen zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank of betalingsprovider, en terwijl ze volledig anoniem blijven.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin op een waardering van circa € 43,398.5 per stuk, na een stormachtige bull-run (periode van groei) van drie maanden.

Het is overigens niet altijd feest, de Bitcoin stond in maart 2020 namelijk op € 5400,- euro per stuk. Zoals je kunt zien kan het dus hard gaan met de koers van de Bitcoin.

Via de Bitcoin koest hieronder zie je het koersverloop en kun je direct Bitcoin kopen via Bitvavo (de voordeligste crypto broker)

Bitcoin kopen is dus zeker een van de beste cryptomunten voor de lange termijn. Als jij voor de long term in crypto zit mag deze munt niet ontbreken aan je portfolio.


6. Ethereum (ETH)

Ethereum Logo
Onze score

9.0

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

8.9

Ethereum (ETH) - gelanceerd in 2015 - nam het publieke blockchain model van Bitcoin en voegde de mogelijkheid toe om geautomatiseerde slimme contracten (smart contracts) te coderen die automatisch worden uitgevoerd wanneer aan een set parameters wordt voldaan.

Het Ethereum blockchain netwerk introduceerde ook het concept van gedecentraliseerde toepassingen. Deze maken gebruik van de gedistribueerde aard van het netwerk, en het is ook de basis waarop de DeFi- en NFT-markten zijn gebouwd.

De verwachting is dat Ethereum het aankomende jaar flink zal stijgen en dat de toepassing steeds populairder wordt.

Je bent zeker nog niet te laat met investeren in ETH en het blijft een van de beste cryptomunten om op dit moment in te investeren.

Zelf Ethereum kopen? Via onderstaande grafiek zie je de koers en kun je direct investeren in Ethereum: 


7. Litecoin (LTC)

Official_Litecoin_Logo
Onze score

9.0

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

8.9

Waar Bitcoin veruit de populairste cryptocurrency is, kleeft er een groot nadeel aan deze munt: de trage transactiesnelheid.

Litecoin (LTC)- gemaakt op basis van een kopie van de Bitcoin - is speciaal ontworpen om dit probleem aan te pakken en overtreft Bitcoin bijna vier keer als het gaat om doorvoersnelheid van transacties.

De architectuur van beide systemen lijkt veel op die van Bitcoin. Litecoin gebruikt echter andere algoritmes waardoor transacties sneller door het netwerk kunnen gaan.

Geloof jij in de mogelijkheid om zo snel mogelijk betalingen te kunnen doen? Dan zou een investering in Litecoin interessant kunnen zijn.

Wij geloven in ieder geval wel in deze coin en voorzien een mooie stijging dit jaar.


8. Tron (TRX)

trx logo
Onze score

9.0

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

8.9

TRON wil een kostenloos, wereldwijd digitaal entertainment netwerk bouwen dat gebruikers in staat stelt om moeiteloos en goedkoop content te distribueren en te delen.

Door de noodzaak voor een bemiddelaar weg te nemen, stelt TRON iedereen in staat om hun inhoud op zijn op de blockchain gebouwd ecosysteem te plaatsen. Hierdoor gaan de prijzen van distributiekanalen voor uitgevers omlaag, terwijl er gehint wordt op de mogelijkheid van lagere consumentenprijzen voor toegang tot die inhoud.

De reden waarom Tron niet kan ontbreken in deze top 10 is dat zij veel zwaargewicht kernpartners hebben. Denk hierbij aan Samsung, BitTorrent, Swisscom Blockchain en Opera.

Opmerkelijk is dat TRON meer dApps (gedecentraliseerde applicaties) host dan Ethereum en Binance Coin, waardoor veel investeerders en analisten verwachten dat TRON een lucratieve investeringskeuze zal zijn in 2024.

Tron is daarom waarschijnlijk een cryptomunt die gaat stijgen de komende maanden, om die reden kan deze niet ontbreken in je crypto portfolio.


9. Ripple (XRP)

Ripple logo
Onze score

9.0

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

8.9

Ripple is zowel een cryptocurrency als een digitaal betalingsnetwerk voor financiële transacties. De Ripple XRP munt een van de meest ondergewaardeerde cryptovaluta ter wereld.

Samen met elke andere cryptocurrency op de markt verloor XRP aanzienlijk aan waarde tijdens de crash begin 2020.

Toch is de waarde van XRP aanzienlijk gestegen en zien we dat verschillende financiële reuzen zelfs hun gewicht achter Ripple hebben geworpen, waaronder JP Morgan, HSBC en MoneyGram.

Veel van de beste cryptocurrency handelaren hebben het gevoel dat een wereldwijde overgang van het traditionele financiële systeem naar een systeem dat gebruik maakt van blockchain technologie aanstaande is.

Omdat Ripple aanbiedt om deze overgang op institutioneel niveau te vergemakkelijken, zou de token een van de beste cryptovaluta kunnen zijn om in 2024 te investeren.

Welke munten moet je kopen op deze lijst? Ripple is er zeker een met gigantische potentie. Het heeft solide technologie en een snel uitbreidend netwerk, dat nieuwe deuren opent in internationale bank- en betalingsnetwerken. De meeste experts zijn erg positief over de XRP verwachting van de komende jaren.


10. Binance Coin (BNB)

Binance Coin Logo
Onze score

9.0

Marktkapitalisatie

9.2

Functionaliteiten

9.1

Bestaansduur

8.9

Wanneer je niet nieuw bent in de wereld van cryptocurrencies dan ben je waarschijnlijk bekend met Binance. Het is een van de grootste exchanges ter wereld en heeft ook zijn eigen coin. Binance Coin is vergelijkbaar met andere blockchains die smart contracts ondersteunen. 

Mede door de populariteit van deze exchange wordt er steeds meer gebruik gemaakt van Binance Coin ($BNB) en smart contracts op de Binance chain. Wij zien het platform de komende jaren alleen maar groter worden en dat zou ook van toepassing kunnen zijn op de waarde van de bijbehorende cryptomunt. Omdat wij denken dat Binance Coin een relatief 'veilige' investering is, is dit volgens ons een van de beste crypto's voor korte termijn.


Waar kan ik de beste cryptomunten kopen?

Nu je weet wat de beste cryptomunten voor korte termijn en lange termijn zijn is het natuurlijk ook van belang om deze bij een goede broker.

Hieronder vind je een overzicht van onze favoriete brokers, door te kiezen voor een van deze brokers weet je zeker dat je je cryptomunten tegen een goed bedrag in koopt. Dit zijn allemaal Nederlandse exchanges. Maak gerust een vergelijking voor jezelf, echter kunnen we je vertellen dat Bitvavo de beste broker is in Nederland. Waarom dat precies is lees je terug in onze Bitvavo review!

Brokers


Onze favoriet


Finst logo

Site

Score

8.2

9.0

8.9

Kosten

0.40% transactiekosten

0.25% transactiekosten

0.15% transactiekosten

Promotie

Geen

Geen

€100 transactietegoed

Welke cryptomunten je precies kunt kopen verschilt uiteraard per broker. Wel hebben we momenteel een goede actie.

Wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo kun je de eerste 1000 euro gratis handelen, dit betekent dat je geen transactie kosten betaalt. Bitvavo is dus een goed platform om te handelen in cryptovaluta.

Bekijk ook eens de beste cryptomunten op de lange termijn

Ook biedt Bitvavo een exchange aan waardoor je ook goed kunt daytraden en handelen op dit platform. Beleggen op Bitvavo is super simpel en binnen no-time handel je in de meeste andere cryptocurrency.

Bronvermeldingen:


Veelgestelde vragen

Hoe zijn jullie tot deze top 10 gekomen?
We hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar meer dan 100 verschillende crypto projecten. Op basis hiervan hebben we een top 10 geselecteerd van crypto projecten waar wij het meest vertrouwen in hebben. Klik hier om de top 10 direct te zien.

Welke cryptocurrency is het best?

Er is niet zoiets als de 'beste cryptocurrency'. Welke munten het best zijn is op voorhand niet te zeggen, wel kun je door goed onderzoek cryptomunten vinden waar je veel vertrouwen in hebt. Klik hier om onze top 10 beste cryptomunten op de korte termijn te zien.


Welke cryptomunten zijn het best op lange termijn?

Als jij op zoek bent naar de beste cryptomunten voor de langere termijn is het verstandig om op voorhand goed onderzoek te doen. Bekijk hier onze favoriete cryptomunten voor de lange termijn.


Wat zijn kleine crypto met potentie?

Er zijn voldoende kleine crypto met potentie. Hiervoor verwijzen we je naar onze pagina over veelbelovende crypto. Let op: niet elke 'kleine' crypto heeft automatisch potentie omdat de waarde nog relatief laag is. Er zijn veel meer factoren die meespelen zoals de marketcap en het handelsvolume.


Wat zijn de beste cryptocurrency op korte termijn?

Buiten de tips op deze pagina kun je voor de beste cryptomunten op korte termijn ook kijken naar de historische koers. Als een munt lange tijd stabiel is, maar in het verleden (afgelopen 6 maanden) meer waard is geweest dan zou dat een teken kunnen zijn dat de prijs kan gaan stijgen. Uiteraard zijn er echter nog wel meer factoren die je mee moet nemen in je beslissing.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>