• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Wat is de Beste Crypto Wallet? De Top 5 Beste opties van 2024!

Wat is de beste crypto wallet van 2024? Als jij actief bezig bent met het investeren en handelen in cryptocurrencies dan wil je natuurlijk dat je crypto veilig opgeslagen staan.

Precies om deze reden is de crypto wallet in het leven geroepen: een plek waar je je cryptocurrency op een veilige manier kunt bewaren.

Maar hoe kies je nou de beste crypto wallet en welke soorten wallets zijn er eigenlijk? In dit artikel gaan we je alles uitleggen over bitcoin wallets. Ook ontdek je onze eigen ervaringen met wallets en de top 5 beste crypto wallets van 2024.


Beste Online Crypto wallet
1. Bitvavo

Beste Hardware Wallet
2. Ledger Nano X

Beste Desktop Wallet
3. Exodus

Beste mobiele wallet
4. Mycelium

Beste Papieren crypto wallet
5. BitcoinPaperWallet

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Hoe werkt een crypto wallet?

Voor we je gaan vertellen welke crypto wallets er zijn en wat de beste crypto wallets zijn is het goed om te weten hoe bitcoin wallets precies werken.

Een crypto wallet werkt anders dan de meeste mensen denken. Op een crypto wallet sla je namelijk de gegevens op die toegang geven tot een specifieke hoeveelheid cryptocurrency.

In een cryptowallet sla je dus eigenlijk verschillende codes op die nodig zijn om bepaalde hoeveelheden cryptocurrency te verzenden of te ontvangen. Hierbij zijn de volgende begrippen van belang:

Private Key

Een crypto wallet heeft altijd een private key. Dit is een 256-bit nummer dat wordt weergeven in een hexadecimaal. Dit is het unieke nummer van je Bitcoin wallet en laat eigenlijk zien dat jij de gebruiker en eigenaar bent van de cryptowallet.

Zoals de naam al doet vermoeden (private key) is het van belang dat je deze code voor jezelf houdt. Wanneer andere mensen namelijk achter je private key komen kunnen zijn cryptocurrencies verzenden vanaf jouw crypto wallet.

Public Key

Naast de private key heeft een crypto wallet ook altijd een public key. Wanneer jij Bitcoins of andere cryptovaluta koopt gebruik je de Public Key als ontvangstadres voor deze cryptomunten.

De public key wordt ook wel ontvangstadres genoemd en is dus het nummer dat je dient in te vullen wanneer je cryptomunten naar je wallet wilt sturen. Zie het als een e-mail adres maar dan voor je cryptowallet.

Hot & Cold wallets

Wanneer we het over crypto wallets hebben dan maken we onderscheid tussen hot en cold wallets. Het is goed om de verschillen tussen deze twee wallets te weten.

 • Cold wallet: Een cold wallet is niet verbonden met het internet. Bij een cold wallet sla je je cryptovaluta dus altijd op een fysiek medium op (USB stick bijvoorbeeld). Voorbeelden van Cold wallets zijn: hardware wallets en papieren crypto wallets. Je private keys zijn dus altijd afgeschermd.
 • Hot wallets: Een hot wallet is altijd verbonden met het internet. Deze zijn vaak eenvoudig op te zetten en erg toegankelijk. Dit maakt een hot wallet ideaal voor snelle reacties en voor beginnende crypto handelaren.

Welke soorten crypto wallets zijn er?

Zoals we in de introductie van dit artikel al aangaven zijn er verschillende soorten crypto wallets en kun je ervoor kiezen om je cryptocurrencies op verschillende manieren op te slaan.

We merken dat het voor veel beginnende crypto handelaren nog wel eens overweldigend kan zijn en hebben daarom hieronder een overzichtje gemaakt van de verschillende soorten bitcoin en bitcoin wallets. Onder elk kopje zetten we kort de voor en nadelen van de verschillende wallets uiteen.

Online Crypto wallet

We trappen deze lijst af met de online crypto wallets. Dit zijn de meest toegankelijke en meest voorkomende Bitcoin wallets van het moment.

Een online wallet is vaak geïntegreerd in een crypto exchange of crypto broker. De meeste crypto brokers hebben voor elke cryptomunt een aparte online wallet waar je deze munt kunt opslaan.

Het voordeel van een online bitcoin wallet is dat het simpelweg ontzettend makkelijk is om coins op te slaan. Vaak koop je bij een broker een bepaalde coin waarna de coin automatisch wordt opgeslagen in de online wallet.

Helaas zit er ook een nadeel aan het gebruik van een online bitcoin wallet. Je bent namelijk altijd afhankelijk van de veiligheid van het platform of de exchange. Gelukkig zijn de meeste platformen tegenwoordig goed beveiligt en staan ze onder sterk toezicht van grote financiële partijen zoals De Nederlandsche Bank en de AFM. Toch zit een ongelukje in een kleine hoek en kan een exchange altijd gehackt worden.

Hardware wallet

Naast de Online Bitcoin Wallet heb je ook een zogenaamde 'Bitcoin Hardware Wallet'. Het voordeel van dit soort?

Een hardware wallet is volledig offline waardoor hij onbereikbaar is voor hackers en cybercriminelen. Om deze reden wordt dit ook wel gezien als meest veilige optie om je cryptocurrencies te bewaren.

Helemaal wanneer je een portfolio hebt van meer dan 10.000 euro is het aan te raden om te kiezen voor een offline Bitcoin hardware wallet. De kans op een hack is bij hardware wallets namelijk aanzienlijk kleiner dan bij andere manieren van het opslaan van je cryptocurrency.

Overigens zitten er ook aan het gebruik van een hardware Bitcoin wallet nadelen verbonden. Zo is een hardware wallet eigenlijk niets meer dan een USB-stick waar de crypto op bewaard worden.

Deze hardware wallet kun je natuurlijk kwijtraken waarmee je ook gelijk al je cryptomunten kwijtraakt. Ook is het opzetten van een hardware wallet iets complexer dan een simpele online wallet. Je dient namelijk verschillende verificatie processen te doorlopen om een hardware wallet helemaal goed op te zetten. 

Desktop wallet

Naast bovenstaande opties kun je ook kiezen voor een desktop/mobiele Bitcoin wallet. In dit geval bewaar je je cryptocurrencies op je computer. Bij een desktop / mobiele wallet installeer je bepaalde software waar je vervolgens cryptovaluta kunt opslaan.

Dit betekent dus dat je zelf verantwoordelijk bent voor de veiligheid van je cryptowallet. Helaas zijn er ontzettend veel verschillende software partijen actief die dit soort wallets aanbieden waardoor het soms lastig is om door de bomen het bos te zien.

Ook zijn er veel fraudeurs actief die onveilige wallets aanbieden. Als jij overweegt om te kiezen voor een desktop Bitcoin wallet is het dus ten alle tijden zaak dat je goed onderzoek doet naar de verschillende partijen.

Het nadeel van een Desktop wallet? In tegenstelling tot andere bitcoin wallets ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor de wallet. Word je computer gehackt? Dan is de kans groot dat ook de software wallet gehackt wordt. 

Bitcoin paper wallet

Als laatste optie heb je de Bitcoin Paper wallet. Zoals de naam al doet vermoeden bewaar je bij een Paper wallet je cryptocurrencies offline.

Bij een papieren wallet bewaar je de cryptocurrencies offline en print je codes van je cryptovaluta uit die je vervolgens bewaard in een papieren wallet.

Net als bij de hardware wallet is het nadeel hiervan dat je dit soort wallets gemakkelijk kwijt kunt raken. Wanneer je deze codes kwijt bent is het ontzettend moeilijk om de codes terug te vinden.

Om deze reden zijn we niet echt fan van papieren wallets en zouden we altijd de voorkeur geven aan andere manieren om crypto op te slaan.


Wat is de beste crypto wallet?

Nu je weet hoe een bitcoin wallet werkt en welke verschillende crypto wallets er zijn is het tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel: welke crypto wallet is eigenlijk het beste?

Inmiddels beleggen wij al meer dan 5 jaar in Bitcoin en andere cryptocurrencies. In deze jaren hebben we vele verschillende bitcoin wallets gebruikt en met elkaar vergeleken.

Op basis hiervan en een uitgebreid onderzoek hebben wij onze top 5 beste bitcoin wallets op een rijtje gezet. Door voor een van deze crypto wallets te kiezen weet je zeker dat jouw cryptocurrencies op een veilige manier worden opgeslagen.

1.Online wallet van Bitvavo

Score

5/5

Veiligheid

Gebruiksgemak

Kosten


We trappen deze lijst af met de beste online Bitcoin wallet. Als jij op zoek bent naar de beste Nederlandse bitcoin wallet voor online gebruik dan zouden we je aanraden om te kiezen voor Bitvavo.

Bitvavo is al jaren onze favoriete crypto broker en ook op het gebied van crypto wallets scoren zij ontzettend goed. Zo kun je bij Bitvavo terecht voor meer dan 150+ verschillende cryptovaluta die allemaal over een eigen Bitcoin wallet beschikken.

Wanneer je dus een cryptomunt koopt bij Bitvavo wordt deze direct opgeslagen in een eigen online wallet. Het voordeel hiervan is dat je je niet druk hoeft te maken over de wallet en het opslaan van je cryptomunten.

Dit gebeurt namelijk volledig automatisch. Bitvavo is een ontzettend veiige exchange die gebruik maakt van cold wallets. Je cryptocurrency staan dus altijd veilig offline opgeslagen.

Voor zowel beginnende crypto handelaren als ervaren crypto daytraders zouden wij de online wallet van Bitvavo aanraden.

Het werkt namelijk super makkelijk, is ontzettend veilig en maakt het mogelijk om snel bij je cryptocurrency te kunnen wanneer dit nodig is.

Wil jij je crypto bewaren bij Bitvavo? Dan dien je eerst een account aan te maken. Via deze link ontvang je nu een leuke welkomstbonus waarbij je de eerste 1000 euro gratis kunt handelen.

Voordelen:

 • Goedkoopste  broker van Nederland
 • Makkelijk om crypto op te slaan
 • Crypto's worden  doormiddel van cold storage opgeslagen

Nadelen:

 • Geen

2. Ledger Nano X

Score

4.5/5

Veiligheid

Gebruiksgemak

Kosten


Als jij op zoek bent naar de beste hardware wallet voor Bitcoin of andere cryptocurrency dan is de Ledger Nano X je beste keuze. Zoals we al eerder aangaven is een hardware wallet de veiligste manier om je cryptocurrency op te slaan.

Een hardware wallet werkt bovendien ontzettend simpel. Je kunt een hardware wallet via een USB stick aansluiten op je wallet waarna je private key nooit de hardware wallet zal verlaten en dus niet in aanraking zal komen met het internet.

Een ander voordeel van deze hardware wallet? Elke transactie zal bevestigd moeten worden door fysieke knoppen op het apparaat.

De Ledger Nano X is het Zwitserse zakmes onder de Bitcoin wallets. Als jij op zoek bent naar de beste bitcoin wallet (hardware) dan is dit je beste optie.

De Ledgar Nano X is wat ons betreft de beste offline bitcoin wallet omdat het ontzettend veel verschillende cryptocurrencies ondersteunt en voldoet aan hoogste veiligheids standaarden.

Wanneer we het over hardware wallets hebben dan is Ledger het meest bekende merk. Het eerste product dat Ledger op de markt bracht was de Ledger Nano S. De Ledger Nano X is de opvolger van de Ledger Nano S en brengt ontzettend veel extra functionaliteiten met zich mee.

Zo is de Nano X compatible met meer dan 1800 tokens en cryptomunten, beschikt hij over bluetooth waardoor je live kunt handelen via een app, heeft hij een batterij die maar liefst 8 uur meegaat en heeft hij speciale hardware die je private keys beschermt. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste hardware wallet dan moet je de Ledger Nano X hebben.

Op de S Ledger Nano of Ledger Nano X sla je zowel Bitcoin op als andere altcoins zoals Ethereum etc. Inmiddels is deze hardware wallet al door meer dan 2 miljoen crypto handelaren wereldwijd gekocht.

Voordelen:

 • Compatible met meer dan 1800 crypto munten
 • Batterij gaat meer dan 8 uur mee
 • Speciale hardware die je private keys ten alle tijden beschermt
 • Werkt met handige Back-up via je een software wallet

Nadelen:

 • Klantenservice alleen beschikbaar in het Engels
 • Geen 2FA (Two-factor authentication)

Score

4.5/5

Veiligheid

Gebruiksgemak

Kosten


Als jij op zoek bent naar de beste desktop wallet dan is Excodus je beste keuze. Geen enkele desktop wallet scoort zo goed op transactie snelheid, gebruiksgemak en functionaliteiten.

Exodus is een zeer gebruiksvriendelijke en fijn werkende desktop wallet. Van oorsprong kon je bij Exodus alleen terecht voor desktop wallets maar tegenwoordig biedt Exodus ook de mogelijkheid om op je mobiele telefoon crypto op te slaan.

Een groot voordeel van Exodus is dat ze meer dan 150 verschillende cryptocurrencies ondersteunen. Geen enkele andere hot wallet biedt zo'n groot aanbod aan.

Verder is Excodus compatible met Trezor One en Trezor T hardware walelts, hebben zij een klantenservice die 24/7 bereikbaar is en kun je Bitcoin kopen met Apple Pay. Kortom, zeker de beste desktop wallet van dit moment!

Voordelen:

 • Mogelijkheid om meer dan 150 verschillende cryptocurrencies op te slaan (Bitcoin, Ethereum etc)
 • Super goede klantenservice die 24/7 bereikbaar is
 • Mogelijkheid om te Bitcoin te kopen via Apple Pay
 • Goede prijs / kwaliteit
 • Beste bitcoin wallet voor desktop / computer

Nadelen:

 • Klantenservice alleen beschikbaar in het Engels
 • Geen 2FA (Two-factor authentication)

Score

4/5

Veiligheid

Gebruiksgemak

Kosten


Wil jij je cryptocurrence opslaan op je mobiele telefoon? Dan MyCelium je beste keuze. Dit is de beste bitcoin wallet voor mobiele apparaten omdat ze volledig inzetten op veiligheid en geavanceerde transactie geschiedenissen.

Mycelium is al actief sinds 2008 en heeft sindsdien een goede reputatie opgebouwd op het gebied van veiligheid en transactiegeschiedenis. Net als Exodus is ook Mycelium compatible met verschillende cold storage wallets zoals Ledger, Trezor en Keepkey. Daarnaast beschikt deze wallet over een crypto exchange in de applicatie en verschillend handige educatie materiaal.

Kortom als jij van plan bent je Bitcoins op een mobiele telefoon op te slaan dan is dit je beste keuze.

Voordelen:

 • Al sinds 2008 actief
 • Een van de beste bitcoin wallets voor mobiele telefoons
 • Gemakkelijk en eenvoudig in gebruik
 • Biedt verschillende educatieve materialen aan om je helpen bij het handelen in crypto.

Nadelen:

 • Minder veilig dan andere bitcoin wallets zoals hardware wallets die gebruik maken van cold storage.

5.BitcoinPaperWallet

Score

4/5

Veiligheid

Gebruiksgemak

Kosten


We sluiten deze lijst af met de beste papieren wallet. Bij een paper wallet print je je private key uit en bewaard deze vervolgens in een kluis.

We zouden een paper wallet alleen aanraden wanneer je Bitcoin voor de lange termijn wilt aanhouden en niet van plan bent binnen 5 jaar te verkopen.

Als jij op zoek bent naar de beste Bitcoin wallet dan is BitcoinPaperWallet je beste optie. Bij dit bedrijf kun je stickers met serienummers en zip-seal verpakkingen bestellen. 

Voordelen:

 • Ideaal voor mensen die hun Bitcoins voor lange termijn willen aanhouden
 • Je kunt je uitgeprinte private keys in een kluis bewaren
 • Volledig offline waardoor je jezelf nooit zorgen hoeft te maken over eventuele hacks

Nadelen:

 • Je kunt moeilijk bij je Bitcoins komen
 • Mocht er ooit ingebroken worden dan ben je ook al je Bitcoins kwijt.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>