Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023
cryptohopper


Waarom Cryptohopper?

 • Te gebruiken in combinatie met Bitvavo
 • Zeer gebruiksvriendelijke interface
 • Veel keuze uit het kopiëren van bestaande (professionele) traders

Score

4.8/5

Prijs

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Na meerdere weken getest te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat Cryptohopper de beste trading bot is van 2023. Cryptohopper is te combineren met bijna alle bekende cryptocurrency exchanges die er zijn waaronder Bitvavo. Cryptohopper is een Nederlands bedrijf en ze hebben zeer veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak van deze crypto trading bot. Verderop op deze pagina gaan we dieper in op de details wat deze crypto trading bot zo goed maakt.

Wil je gelijk zelf aan de slag? Je kunt deze trading bot nu zelf gratis een week lang testen!


Wat is de beste crypto trading bot van dit moment? Het is een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Bijna een miljoen Nederlanders hebben een account bij een of meerdere crypto brokers. Zeker het afgelopen jaar is het gebruik van cryptocurrency trading bots steeds populairder geworden. Een goed moment dus om er eens dieper op in te gaan.

We vertellen je niet alleen welke bots goed zijn om crypto mee te traden, we vertellen je ook waar je op moet letten bij het uitkiezen van een trading bot. Door op alle aspecten in te gaan helpen we jou met het uitkiezen van de beste bot voor jouw situatie. Laten we beginnen!

Let op:  Wij leveren enkel een visie op beleggen. Wij zijn geen experts en de inhoud van deze website is op geen enkele manier een beleggingsadvies.

Top 5 Beste Crypto trading bots

1. Cryptohopper

Beste Bitvavo trading bot 

NU tijdelijk 7 dagen gratis uitproberen!

2. 3Commas

Grootste crypto bot 

3. Satoshi Trading Bot

Nederlandse software met goede klantenservice 

4. Stacked Invest

Beste Crypto bot voor beginners

5. CRYPTO BOT

Officiële partner Bitvavo


Wat is een trading bot?

Een trading bot is een stukje software die automatisch jouw aandelen of cryptocurrency koopt en verkoopt, met het doel om een zo hoog mogelijk rendement te halen. Op deze pagina zoomen we alleen in op de beste cryptocurrency of bitcoin trading bot.


Mudrex eindelijk toegankelijk in Nederland!


Met Mudrex investeer je in één klap in tientallen verschillende crypto's. Zie het als de S&P500 maar dan voor cryptocurrency.

Sluit je aan!

Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto trading bot?

Er zijn niet voor niets tientallen verschillende crypto trading bots op de markt. Allemaal hebben ze net wat andere kenmerken, ondersteuningen en/of functionaliteiten. Voordat we verder gaan met onze top 5 willen we je vertellen over waar je op moet letten bij het vergelijken van trading bots voor cryptocurrency.

Ondersteunende exchanges

Misschien wel de belangrijkste factor. Niet elke bot ondersteunt het crypto platform waar jij op handelt. Wanneer jij een account hebt op Binance en je graag gebruik wilt maken van een trading bot, dan dien je er een te kiezen die integratie met Binance ondersteunt. Bij iedere bot op deze pagina zetten we er bij welke platformen hiervoor ondersteund worden zodat je in een oogopslag kunt zien of de betreffende crypto bot geschikt is voor jou.

Gebruiksvriendelijkheid

Bots kunnen heel ingewikkeld overkomen, zeker als je hier nog geen ervaring mee hebt. Iedere trading software heeft een eigen handleiding waarmee je uit de voeten kan, maar het is wel zo prettig als het gebruiksgemak erg simpel is. Een belangrijke factor om mee te wegen in je besluit, en waar we onze crypto trading bot test op gebaseerd hebben is dus gebruiksgemak.

Veiligheid

Veiligheid is key, zeker in de crypto space! Helaas zijn er veel mensen met slechte bedoelingen op het internet die jou crypto accounts zullen proberen te hacken. Omdat veiligheid van uiterst belang is in onze ogen hebben we dan ook geen bots in dit artikel verwerkt die hier geen ruime voldoende op hebben gescoord.

Rendement

Je zat er waarschijnlijk al op te wachten, wanneer gaan jullie het over rendement hebben? De reden waarom je überhaupt van automatische trading software gebruik zou willen maken is omdat je denkt meer winst te kunnen behalen dan wanneer je zelf handelt of 'HODL't'. Je hebt niks aan een software die automatisch voor je koopt en verkoopt als dit aan het einde van de maand niks heeft opgeleverd. Daarom is de winstgevenheid erg belangrijk.

Prijs

Hoeveel wil jij per maand kwijt zijn aan een crypto trading bot? Uiteraard hangt dit ook af van het behaalde rendement. Als je bot elke maand heel veel geld voor je verdient, ben je ook bereid meer te betalen. De meeste crypto bots hebben verschillende prijspakketten, ieder met eigen functionaliteiten.


Top 5 beste trading bots

Dan volgt nu onze top 5 van de beste trading bots voor cryptovaluta. Je hebt aan het begin van dit artikel de top 5 al kunnen bekijken, maar in dit onderdeel leggen we je precies uit hoe we aan tot deze 5 bots zijn gekomen!

1. Cryptohopper

cryptohopper

Voordelen:

 • beste bitvavo trading bot
 • zeer gebruiksvriendelijke interface
 • veel keuze uit het kopiëren van bestaande strategieën en professionele traders

Nadelen:

 • om sommige professionals te kopiëren moet je extra betalen

Cryptohopper is een crypto trading software die werkt vanuit de cloud. Dit houdt in dat je geen programma op je computer hoeft te installeren. In tegenstelling hiertoe log je gewoon in op de Cryptohopper website. Wanneer je je account hebt aangemaakt heb je gelijk de keuze tussen 2 verschillende opties; zelf instellen of de trades van andere gebruikers kopiëren. Dit laatste doe je op de marketplace. Je kunt vooraf ingestelde trading patronen uitkiezen (templates), bestaande strategieën volgen (strategies) of letterlijk de trades van een specifieke handelaar volgen (signals).

De andere keuze is dus het zelf instellen van je trading crypto bot. Om dit goed te doen heb je wel behoorlijk wat kennis voor nodig. Het voordeel is echter wel dat je jouw strategie volledig in eigen hand heb. Je kunt alles instellen wat je maar kunt bedenken. Van koop-momenten, verkooplevels, wanneer je winst wil pakken, etc.

Een aantal voorbeelden;

 • stop losses

 • automatische close

 • DCA'en (dollar cost averaging)

 • Short gaan

 • etc.

Je kunt Cryptohopper nu gratis 7 dagen lang zelf uitproberen 🙂

2. 3Commas


Voordelen:

 • makkelijk in gebruik
 • zeer geschikt voor beginners
 • mogelijkheid om met nepgeld te testen

Nadelen:

 • geen koppeling met Bitvavo mogelijk
 • je hebt het duurste Pro pakket nodig om van alle bots gebruik te maken

De trading bot van 3Commas is zo gebouwd dat je alle functies makkelijk kunt vinden en toepassen. Kom je er nog niet uit? De support van 3Commas is een van de beste in de markt. Een interessante functie voor beginners is het testen met virtueel nepgeld. Zo kun je gemakkelijk testen of jouw instellingen goed werken voordat je jouw kostbare crypto's wellicht verspeelt.

Wil je echt van start gaan? Dan kun je kiezen voor het Advanced pakket of het Pro pakket. In het Pro pakket heb je de meeste keuze uit verschillende bots. Uiteraard kun je bij alle pakketten ook je eigen bot samenstellen. Echter zijn er veel gebruikers die minder ervaren zijn en graag gebruik maken van bestaande crypto trading bots.

3. Satoshi Trading Bot

STB

Voordelen:

 • van Nederlandse bodem
 • perfect voor gebruikers met weinig technische kennis
 • goede klantenservice

Nadelen:

 • behoorlijk beperkt in functies (niet ideaal voor geavanceerde traders)
 • relatief onbekend

Heb jij al eens gehoord van Satoshi Trading Bot? Deze crypto trading bot dankt zijn naam aan de oorspronkelijke bedenker van de Bitcoin: Satoshi Nakamoto. Leuk feitje, deze bot is volledig door Nederlanders ontworpen. Alleen maar goed om te zien dat crypto trading bots van Nederlandse bodem ook mee kunnen doen op internationaal niveau. Er is nog niet veel ondersteuning voor de hele onbekende cryptocoins. De grootste en belangrijkste vind je hier echter wel terug.

Instellen kost niet meer dan 15 minuten en is echt heel simpel. Mocht je toch ergens tegenaan lopen kun je hulp vragen via Whatsapp, E-mail of Telegram. Wel zo vriendelijk dus. De opties zijn beperkt, met eigenlijk 2 soorten trade strategieën die je kunt volgen; BBT of UpDown. BBT probeert te verkopen VOORDAT er een daling verwacht wordt. UpDown koopt iedere keer in bij dalingen. Deze strategie is gebaseerd op 1 minute candles.

4. Stacked Invest


Voordelen:

 • tientallen bestaande strategieën om te volgen
 • beste crypto trading bot voor beginners
 • laag geprijsd

Nadelen:

 • weinig exchanges en crypto brokers worden ondersteund

Stacked Invest is onze nummer 4 uit de complete Crypto trading bot test. Tevens is dit ook een goede crypto bot voor beginners. Waarom? Je hebt een uitgebreide keuze uit strategieën die je automatisch kunt toepassen. Zo kun je deze crypto trading bot gebruiken door slechts aan te geven welke strategie je wil toepassen. Ook kun je kiezen uit bestaande pre-built portfolio's.

Handmatig traden hoeft niet meer dankzij Stacked Invest. Het platform wordt ondersteund aan de hand van gebruiksvriendelijke dashboards en data zodat je in één oogopslag kunt zien hoe jouw trades performen.

5. CRYPTO BOT


Voordelen:

 • officiële partner van Bitvavo
 • zeer betrouwbaar
 • brede keuze aan pakketten

Nadelen:

 • geen traders die je kunt volgen / kopiëren

CRYPTO BOT is ook een bot uit Nederland. Deze crypto trading bot is nog relatief nieuw en heeft een officiële samenwerking met Bitvavo! Dat zegt best wel wat over de betrouwbaarheid. In onze Bitvavo review hebben we deze tenslotte niet voor niets verkozen als beste crypto broker.

Er zijn veel verschillende pakketten uit te kiezen bij CRYPTO BOT. De verschillen zitten hem vooral in het maximale geldbedrag per positie. Hoe 'duurder' jouw pakket, hoe hoger de prestatiekorting is die je krijgt. De pakketten variëren in prijs van €0 (gratis!) tot maximaal €99,99 per maand.

Het werkt redelijk simpel, al is er wel wat basis kennis rondom termen als Stop Loss, Take Profit, etc. voor nodig. Nadat je de bot met jouw exchange of broker hebt gekoppeld (Bitvavo ondersteuning is dus mogelijk!) bepaal je een aantal basis instellingen. Denk hierbij aan minimale inleg, maximale inleg, winstpercentages en risico niveau. Op basis van deze instellingen gaat CRYPTO BOT aan het werk door automatisch te traden. Uiteraard blijft het handmatig traden nog steeds mogelijk.


Veelgestelde vragen over crypto trading bots

Waarom gebruik maken van een crypto trading bot?

Een crypto trading bot is ideaal voor mensen die niet willen hodlen maar te weinig kennis OF tijd hebben om handmatig te traden. Handmatige trades kosten veel tijd en bovenal heel veel kennis. Met een trading bot voor crypto's maak je gebruik van slimme AI technologie. Deze AI technologie is geprogrammeerd om bepaalde patronen te herkennen en hierop in te spelen door bijvoorbeeld op tijd te verkopen of juist bij te kopen vlak voordat er een prijsstijging gaat plaatsvinden.

Maak je altijd winst met een crypto trading bot?

Nee! Winst is nooit gegarandeerd. Wel is het zo dat een goeie crypto bot gemiddeld een veel hoger rendement haalt dan de gemiddelde trader. Het succes is echter afhankelijk van hoe de bot is ingesteld. Heb je hier geen of weinig ervaring mee? Pas dan dezelfde strategie toe als ervaren handelaren, via bijvoorbeeld Cryptohopper. Daarnaast is het goed om te melden dat zelfs de beste bots niet alles kunnen voorzien. Zeer extreme marktwisselingen zijn zelfs door slimme AI software niet altijd te voorspellen.

Zijn er crypto trading bots voor Bitvavo?

Ja die zijn er. Op dit moment zijn er 3 verschillende bots voor crypto trading die ook Bitvavo ondersteunen. Dit zijn Cryptohopper, Satoshi Trading Bot en CRYPTO BOT. De 2 laatstgenoemden zijn ontwikkeld door Nederlandse programmeurs.

Wat zijn goede Nederlandse Cryptocurrency trading bots?

Ben je op zoek naar een crypto trading bot van Nederlandse bodem? Dan zijn er 2 mogelijkheden. Zowel CRYPTO BOT en Satoshi Trading Bot zijn door Nederlanders ontwikkeld. Dit zegt niks over de kwaliteit van de bots maar wel wat over de betrouwbaarheid en transparantie. Als dit de belangrijkste factoren zijn voor jouw keuze dan kun je deze crypto trading bots zeker aan een test onderwerpen!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>