• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Beste Crypto Exchange 2024? Dit zijn de 5 Beste Cryptocurrency Exchanges van Nederland!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Bitvavo

De best geteste crypto exchange is Bitvavo. Deze partij heeft een heel groot aanbod aan verschillende crypto, die je kunt aankopen tegen lage prijzen. Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van deze exchange een van de beste voor Nederlandse cryptohandelaren. Vanwege de grote analysemogelijkheden is het mogelijk voor zowel beginners of gevorderden om te beleggen in crypto. Zelf ontdekken hoe je crypto's koopt bij Bitvavo? Druk dan op de knop hieronder. 


Let op: Bitvavo heeft een tijdelijke bonus waarbij je voor €1000 GRATIS kunt handelen (0,0 transactiekosten). Deze bonus is speciaal actief voor onze lezers. Claim deze bonus hieronder.

Wat is de beste crypto exchange van dit moment? Crypto exchanges zijn inmiddels de beste plek om crypto te kopen, verkopen of om over te zetten in NFT's en andere cryptocurrency. In deze tijd, waarin crypto steeds vaker in het straatbeeld te zien zijn, is het gebruik maken van een goede crypto exchange daarom steeds belangrijker.

Dat de populariteit van crypto is toegenomen, blijkt dan ook uit het aantal crypto exchanges. Het aantal verschillende crypto exchanges is allang al niet meer op 1 hand te tellen. Hoe vind je tussen dit grote aanbod de beste crypto exchange?

Elke crypto exchange heeft weer voor- en nadelen, waarbij er verschillen zitten in bijvoorbeeld de hoogte van de kosten, het aanbod of de gebruiksvriendelijkheid. Genoeg reden om op zoek te gaan naar de beste crypto exchange van dit moment.

In dit artikel onderzochten wij de grootste crypto exchanges. In dit artikel vind jij daarom de beste crypto exchange van dit moment.


Top 5 Crypto Exchanges in Nederland

Best Geteste Exchange
1. Bitvavo

Gratis €1000 handelsbonus!

Binance coin beste crypto korte termijn

Grootste Crypto Broker
2. Binance

Beste Crypto Broker voor Beginners
3. Coinbase

Kraken Logo

Meeste Veilige Crypto Exchange
4. Kraken

eToro Beleggen

Meest Unieke Crypto Exchange
5. eToro

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke exchange het beste is hebben we meer dan 15 crypto exchanges vergeleken op gebruikersgemak, kosten en ervaringen van gebruikers.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto exchange?

Crypto exchanges zijn er in alle soorten en maten. Om te onderzoeken welke crypto exchange voor jou geschikt is, is het belangrijk om verschillende kenmerken op een rijtje te zetten.

Bij het crypto exchanges vergelijken hebben we alle onderstaande kenmerken onderzocht en vergeleken, zodat we een weloverwogen conclusie konden trekken. Meer weten over hoe wij onderzoek deden? Druk dan op de knoppen hieronder om meer te ontdekken!

Type Exchange

Er zijn drie type crypto exchanges: gecentraliseerde exchanges, gedecentraliseerde exchanges en hybride exchanges. In de praktijk zijn de verschillen niet gigantisch

Zo zal een huis-tuin-en-keukeninvesteerder van de verschillende tussen deze verschillende exchanges weinig verschil ervaren. Toch kan het interessant zijn om kennis te maken met deze verschillende type exchanges. Hieronder leggen we belangrijkste zaken voor je uit.

1. Gecentraliseerde exchange (CEX)
De gecentraliseerde crypto exchanges wordt gereguleerd door een privaat bedrijf en komt het meest voor. Bij dit type exchange vind je het grootste aantal cryptocurrency en wordt doorgaans het meest gehandeld door beleggers.

Deze cryptocurrency exchanges zijn zo populair vanwege de gebruiksvriendelijkheid, maar boven alles doordat het bedrijf dat de exchange reguleert garant staat. Dit type exchanges wordt daarnaast meer gereguleerd dan bijvoorbeeld gedecentraliseerde exchanges.

Ondanks de veiligheid van het 'grote bedrijf', dat garant staat voor alles wat er op de exchange gebeurt, zijn gecentraliseerde exchanges in het verleden meer dan eens gehackt. Dit komt doordat de infrastructuur van gecentraliseerde exchanges minder ingewikkeld zijn dan gedecentraliseerde exchanges - en daar wordt misbruik van gemaakt.

Toch komen dit soort hackaanvallen steeds minder voor, omdat de technologie en regulering rondom deze crypto exchanges steeds beter wordt.
Voorbeelden: Binance, Coinbase, Kraken, Bitvavo


2. Gedecentraliseerde exchange (DEX)
Het tweede type crypto exchange is de gedecentraliseerde exchange. Deze crypto exchanges volgen de denkwijze van de oprichter van Bitcoin, want bij deze exchanges ligt de macht in handen van de gebruikers.

Het is namelijk mogelijk om peer-to-peer verschillende cryptocurrencies te verhandelen. Zo is de gedecentraliseerde crypto exchange eigenlijk een soort marktplaats, die de mensen zelf volledig hun gang laat gaan.

Hoewel er dus geen groot bedrijf achter dit type exchange zit, is de gedecentraliseerde crypto exchange wel degelijk veilig. De technische infrastructuur steekt namelijk ingewikkeld in elkaar. Dat maakt het minder gevoelig voor bijvoorbeeld hackers.

Ondanks deze voordelen, zijn gedecentraliseerde crypto exchanges minder populair. Zo zijn de handelsvolumes lager, de interfaces ingewikkelder en is er doorgaans geen klantenservice. Je staat er alleen voor.

De gedecentraliseerde crypto exchanges zijn daarom niet geschikt voor beginners.
Voorbeelden: Bisq, Uniswap


3. Hybride exchanges (HEX)
Het laatste type cryptocurrency exchanges is de hybride crypto exchange. Van de verschillende crypto exchanges, is de hybride exchange de nieuwkomer.

Dit type exchange combineert 'the best of both worlds'. Zo zijn er grote bedrijven die achter dit soort exchanges staan, maar is het wel een peer-to-peer trading platform.

Een van de grote voordelen van een hybride exchange is dat de kosten laag liggen. Zo proberen ze klanten weg te kapen bij de concurrentie.

Het grote nadeel hiervan is dat de kosten voor het onderhouden van zo'n hybride exchange hoog liggen. Deze kosten rekenen ze echter voor alsnog niet door aan hun klanten. Op de lange termijn is het dus de vraag of deze crypto exchanges wel kunnen blijven bestaan.
Voorbeelden: Nash, Qurrex

Kosten

In de ogen van veel investeerders zijn de beste cryptocurrency exchanges simpelweg exchanges met de laagste kosten. Hoe vaker je handelt, hoe groter de invloed van de kosten.

Zeker in het geval dat je op een crypto trading platform veel tradet, zullen transactiekosten een hap uit jouw rendement nemen.

Gelukkig zijn de kosten bij een cryptocurrency exchange doorgaans laag. De cryptocurrency exchange fees liggen zo laag, omdat exchanges in essentie een marktplaats zijn voor kleinere aanbieders.

Crypto exchanges bouwen een gebruiksvriendelijk platform en ontwikkelen een app, waarna de gebruikers zelf het platform in stand houden.

Toch zijn er wel verschillen qua kosten in de verschillende crypto exchanges. Daarom blijft het belangrijk om te kijken naar de kosten die in rekening worden gebracht voor het handelen in crypto. 

Beveiliging

De veiligheid van crypto exchanges is essentieel. De regulering van crypto exchanges verschilt per land, waardoor het soms lastig kan zijn om goed in kaart te hebben wat wel en niet wordt gedekt.

Voor dit artikel onderzochten we bij elke crypto exchange op welke manier zij omgaan met inbreuken op de veiligheid en hoe wordt omgegaan met persoonlijke informatie van gebruikers.

Ook keken we naar de historie van de crypto exchanges en hoe zij reageerden op alle ontwikkelingen binnen de markt. Zo zijn er crypto exchanges die garant stonden voor vermiste coins, terwijl andere exchanges dit links lieten liggen.

Inmiddels komt er steeds meer wet-en regelgeving rondom crypto. Een exchange die in 2015 is opgericht zal in de komende jaren daarom drastische veranderingen gaan doorvoeren. In ons onderzoek keken wij daarom naar de wijze waarop de crypto exchange omging met alle veranderingen in het landschap. 

Wallet veiligheid

Veel crypto exchanges bieden automatisch een eigen wallet aan. Zo worden aangekochte crypto's op de wallet van de crypto exchanges gehouden. Koop je Bitcoin op de Bitvavo exchange? Dan staat die Bitcoin op jouw eigen Bitvavo Wallet.

Dit type wallet is een online wallet, en de exchange is verantwoordelijk voor alle beveiligingsmaatregelingen rond deze online wallet.

Bij alle cryptocurrency exchanges kan je cryptocurrency verplaatsen van de online wallet van exchange zelf naar jouw eigen wallet. Dit kan bijvoorbeeld een fysieke usb-stick zijn.

Bij de ene crypto exchange is de online wallet veiliger dan bij de andere crypto exchange. In onze lijst staan alleen crypto exchanges waarvan wij hebben beoordeeld dat de wallet veiligheid goed op orde is. 

Aanbod

Als laatste speelt het aanbod een rol in het vinden van de beste crypto exchange. Cryptohandelaars van alle soorten en maten willen immers de mogelijkheid hebben om te investeren in crypto die op dat moment interessant zijn.

Er zitten namelijk flinke verschillen in het aantal crypto dat wordt aangeboden door de crypto exchanges. Bitcoin zal je bij elke crypto exchange wel vinden - dat is overduidelijk.

Maar hoe zit het met altcoins of nieuwkomers op de markt? Deze verschillende cryptocurrency moeten in ieder geval aangeboden worden. Hoe groter het aanbod, hoe interessanter de crypto exchange. 


Wat zijn de beste crypto exchanges van Nederland?

Wij keken naar het type crypto exchange, de kosten, beveiliging en het aanbod om te bepalen wat in onze ogen de beste crypto exchange van dit moment is.

Nu is het zo dat persoonlijke voorkeuren altijd een rol zullen spelen. Zo kan in jouw ogen de goedkoopste crypto exchange beter zijn dan de grootste crypto exchange. Aanbod kan voor iemand immers belangrijker zijn dan de kosten.

Ook zaken als gebruiksvriendelijkheid, het gemak van het aanmeldingsproces of simpelweg of de exchange door mensen in jouw omgeving wordt gebruikt, kunnen doorslaggevend zijn.

In ieder geval hebben wij in onze top 5 crypto exchanges opgenomen waarvan wij ontdekten dat dit goede partijen zijn om te investeren in digitale munten. Meer weten over waarom wij voor deze 5 crypto exchanges kozen? Lees dan hieronder de uitslag van ons onderzoek!


1. Bitvavo

Onze score

9.4

Kosten

9.4

Gebruiksgemak

9.6

Aanbod

9.2

We trappen deze lijst af met de beste Nederlandse crypto exchange van dit moment: Bitvavo. In de laatste jaren is Bitvavo deze Nederlandse crypto exchange uitgegroeid tot de grootste speler op het gebied van crypto.

Bij Bitvavo is het gemak van het platform opvallend. Het openen van een Bitvavo rekening is gemakkelijk en gaat snel. Vervolgens kan je via een banktransactie geld storten op jouw rekening. Ook dit gaat vlekkeloos.

Het aanbod bij deze crypto exchange Nederland is groot. Het kopen van allerlei verschillende cryptomunten gaat gemakkelijk, waarna het wordt opgeslagen in de externe wallet. Hiermee is het dus een veilige partij.

Al met al is Bitvavo een partij waarbij het investeren in crypto gemakkelijk wordt gemaakt, maar ook zeker op hoog niveau is te doen. Het is niet voor niets dat dit de grootste exchange is van Nederland. 

Voordelen Bitvavo

 • Makkelijk en gratis geld storten met iDeal of Bancontact
 • Lage transactiekosten (0.25%)
 • Eenvoudig coins overzetten naar je eigen wallet
 • Vriendelijke en goede Nederlandstalige klantenservice

Nadelen Bitvavo

 • Geen

2. Binance

Binance coin beste crypto korte termijn
Onze score

9.3

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

9.6

We vervolgen de lijst met Binance, 's werelds grootste crypto exchange. Bij deze Bitcoin exchange vind je de meest uitgebreide crypto analyses, het grootste aanbod en onbeperkt mogelijkheden.

De crypto exchange fees zijn bij Binance aantrekkelijk. In vergelijking met crypto brokers liggen de kosten van deze Bitcoin exchange veel lager.

Binance wordt sinds jaar en dag aangeraden aan gevorderde investeerders in cryptocurrencies. Daar sluiten wij ons bij aan, want het platform van deze partij kan overweldigend overkomen. Voor crypto-enthousiastelingen die niet bang zijn voor een uitdaging, ben je bij Binance aan het juiste adres.

Maar zelfs voor de ultieme beginner is er een Lite-modus.

Voor ieder wat wils dus. 

Voordelen Binance

 • De laagste kosten
 • Groot aanbod aan coins en ETF's
 • Veel analysemogelijkheden

Nadelen Binance 

 • Platform kan overweldigend zijn

3. Coinbase

Onze score

9.0

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

8.9

We vervolgen de lijst met een van beste Bitcoin exchanges voor beginners. Alle handelaren in digitale activa moeten ergens beginnen, en dat is bij Coinbase heel toegankelijk gemaakt.

Met een gebruiksvriendelijk platform en een overzichtelijk aanbod, ontstaat er nauwelijks verwarring in het traden. Bij andere Bitcoin exchanges kan je namelijk nog wel eens in de war raken van al die verschillende mogelijkheden.

Coinbase kan natuurlijk door ieder type belegger worden gebruikt om te handelen crypto. Je hoeft dus niet per se een beginner te zijn om gebruik te maken van het gebruiksvriendelijke platform.

Sterker nog, waarom zou je niet kiezen voor gemak? Nou, de kosten zijn wat wel hoger dan de concurrentie. Aan dat gemak hangt dus wel degelijk een prijskaartje. Desondanks is Coinbase wel een interessante optie om bij te beleggen in crypto.

Voordelen Coinbase

 • Meest gebruiksvriendelijke platform
 • Overzichtelijk aanbod

Nadelen Coinbase

 • De kosten zijn relatief hoog

4. Kraken

Kraken Logo
Onze score

8.8

Kosten

9

Gebruiksgemak

9

Aanbod

8.5

En dan de beste meest veilige crypto exchange van dit moment: Kraken. Kraken is een combinatie tussen een goede crypto broker en een crypto exchange.

Zo zijn er veel analysemogelijkheden rondom een uitstekend aanbod aan cryptomunten, terwijl er veruit het meest wordt gedaan aan de veiligheid.

Het infrastructuur van Kraken lijkt op dat van een gedecentraliseerde exchange, maar zonder de hoge kosten. Het is daarom niet voor niets dat meer dan 9 miljoen gebruikers hebben gekozen om crypto te kopen via Kraken.

Al met al is Kraken een interessante partij voor alle type cryptobeleggers, van jong tot out, van beginner tot ervaren. Hier en daar vind je een lastige grafiek, maar niet zo overweldigend als bijvoorbeeld Binance.

Voordelen Kraken

 • Meest veilige crypto exchange
 • Veel analysemogelijkheden
 • Relatief lage kosten

Nadelen Kraken

 • Niet beschikbaar in het Nederlands

5. eToro

eToro Beleggen
Onze score

8.7

Kosten

9

Gebruiksgemak

8

Aanbod

9

We besluiten de lijst met de nieuwkomer, eToro. Nou ja, nieuwkomer ook weer niet helemaal. Als broker van aandelen kennen we eToro al jaren, maar sinds kort hebben zij ook een poging gewaagd de cryptomarkt te betreden.

En dat is in onze ogen prima gelukt.

De exchange eToro heeft een heel klein aanbod van de grootste coins. Iemand die op zoek is naar alternatieve coins zal hier dus niet zijn heil vinden, maar voor iemand die simpelweg Bitcoin wil hebben, is eToro een prima aanbieder.

Wat eToro onderscheidt van de rest, is hun 'social tradingfunctie'. Je kunt namelijk een inkijkje nemen in portfolio's van andere, ervaren beleggers. Dit is volledig transparant. Altijd al willen weten wat de pro's doen? Bij eToro kan je het zelf zien.

Nogmaals, het aanbod is niet gigantisch. Toch kan je met het beperkte aanbod prima uit de voeten. In onze ogen is eToro daarmee een van de meest interessante en unieke crypto exchanges van dit moment.

Voordelen eToro

 • Mogelijkheid tot het inzien van portfolio's van anderen via Social Trading
 • Groot aanbod
 • Transparante kosten

Nadelen eToro

 • Relatief weinig aanbod

Wat is een crypto exchange?

En dat waren de beste crypto exchanges van dit moment. In onze ogen is de Nederlandse crypto exchange de meest interessante crypto exchange om bij te investeren in Nederland.

Maar waarom zou je eigenlijk beleggen bij een crypto exchange, en niet bij een crypto broker? Een goede crypto broker, zoals Finst, heeft namelijk lagere kosten voor het beleggen in dezelfde coins.

Laten we daarom een stapje terug doen: wat is eigenlijk een crypto exchange?

Het antwoord op deze vraag start bij de cryptocurrency zelf. Crypto's worden tegenwoordig vanuit alle hoeken en gaten in de wereld aangeboden.

Een crypto exchange is niets anders dan een marktplaats tussen al deze individuele aanbieders en kopers. Je kunt dit vergelijken met een supermarkt, waarbij elk gangpad gevuld staat met verschillende coins.

Je rekent af bij de kassa, en neemt de coins mee naar huis. Op dat moment staan de coins die je hebt gekocht bij een exchange op een online wallet. Toch niet tevreden? Dan kan je de coins terugbrengen naar de supermarkt, die de coins weer opnieuw in de verkoop plaatsen.

Dat is wel even wat anders dan hoe het voor de opkomst van crypto exchanges ging. Zo moest men vroeger coins zelf minen, en deze verhandelen via internetforums. Dat moest makkelijker kunnen.

Dit proces is gestroomlijnd door crypto miners te verbinden aan kopers: een crypto exchange.

Het grote voordeel van de opkomst van crypto exchanges, is dat de toegankelijkheid enorm is toegenomen. Tegelijkertijd zijn de kosten voor het handelen in crypto laag gebleven. Een groot aanbod tegen lage kosten dus. 

Brokers


Onze favoriet


Finst logo

Site

Score

8.2

9.0

8.9

Kosten

0.40% transactiekosten

0.25% transactiekosten

0.15% transactiekosten

Promotie

Geen

Geen

€100 transactietegoed


Hoe werkt een crypto exchange?

De beste crypto exchanges bieden op een vergelijkbare wijze crypto aan op de markt. Hoe werkt dit precies?

De kern van hoe crypto trading tegenwoordig werkt, is het koppelen van kopers aan verkopers. Dit concept is niet nieuw, want op de beurs gebeurt dit al jaren zo.

Het grote verschil - en dat maakt crypto uniek - is dat het mogelijk is om zelf crypto's te minen. Zo zijn er mensen die al jaren crypto's minen, en die op de markt aanbieden.

Nu is het zo dat voor het verkopen van zo'n geminede coin een bepaalde prijs wordt betaald. Die prijs ontstaat door vraag en aanbod. Hoe hoger het aanbod, hoe lager de prijs.

Neem bijvoorbeeld Bitcoin. Bitcoin heeft een maximum aantal coins dat op de markt wordt losgelaten, en is een populaire coin. Dat betekent dat de prijs van Bitcoin op een cryptocurrency exchange hoog is, maar ook dat de prijs veel stijging en daling laat zien.

Die stijging en daling is daarentegen niets in vergelijking met minder grote coins op een crypto exchange. Bij dit soort altcoins die worden aangeboden op bijvoorbeeld een Nederlandse crypto exchange, heb je ook nog eens te maken met het feit dat de coins nog steeds te minen zijn.

Bitcoin versturen via een wallet

Zo heb je dus een groot aanbod, waarvan er nog meer coins gemined kunnen worden, maar ook nog eens dat de vraag laag is. Koopt een investeerder in een keer een groot aantal van dit soort coins, zal de prijs enorm stijgen. Wordt er weer een berg van deze altcoins verkocht, zal de prijs weer enorm zakken. Kortom: volatiel.

Als we dan nog een keer inzoomen, kunnen we het ook nog hebben over die prijs. Stel, je verkoopt een Bitcoin voor €10.000. Dan lukt deze transactie alleen als er op dat moment ook nog een koper is, die een Bitcoin voor €10.000 wil kopen.

Maar wat als iemand een Bitcoin voor €15.000 wil verkopen, maar er geen verkopers zijn die het voor de prijs aanbieden? Bij grote coins, zoals Bitcoin, zal je dan de situatie krijgen waarin de exchange zelf de Bitcoin overneemt, want de kans is groot dat deze alsnog op termijn wordt verkocht voor die prijs.

Tegelijkertijd ging dit bij verschillende cryptomunten mis. Crypto waarvan de waarde is overgewaardeerd, zullen kelderen. Het verlies wordt dan genomen door degene die de crypto in handen heeft.

Je merkt hier dat het proces aan de achterkant ingewikkelder in elkaar steekt dan dat je aan de voorkant kunt zien. 


Wat is het verschil tussen een crypto broker en crypto exchanges?

Crypto exchanges zijn dus interessant vanwege het grote aanbod en de lage kosten. Hoe zit dat dan met crypto brokers?

Een crypto broker verschilt op een aantal verschillende vlakken van een crypto exchange.

Allereerst is het zo dat een crypto broker een tussenpersoon is tussen de crypto exchanges en de klant anderzijds. Een crypto broker vormt zo een extra schakel, naast de crypto exchange.

Dat betekent dat een crypto broker zelf bepaalt bij welke exchange crypto's worden aangekocht. De grootste crypto broker kan zo bij meerdere exchanges aankopen voor het kopen van Bitcoin, maar kan er ook voor kiezen om dit bij een enkele exchange te doen.

Cryptocurrency brokers maken nog meer keuzes. Ze kiezen bijvoorbeeld welke verschillende cryptocurrency worden aangeboden aan klanten. De grootste crypto broker zal hoogstwaarschijnlijk een groot aanbod hebben, terwijl een kleinere broker een kleiner aantal coins zal aanbieden.

Een crypto broker brengt kosten in rekening voor deze keuzes. Op het moment dat een klant bijvoorbeeld Bitcoin wil kopen, bedenkt de crypto broker bij welke exchange dit zal gebeuren en beheert daarna de Bitcoin in de naam van de klant.

Zo kan je een crypto broker eigenlijk zien als een bezorgdienst, die voor jou boodschappen gaat doen. De crypto broker speurt naar aanbiedingen bij verschillende supermarkten, en bezorgd dit vervolgens naar de klant.

De crypto broker hoeft echter niet bij elke supermarkt langs te gaan of elk product te willen aanbieden. Daar is de crypto broker helemaal vrij in.

Het grote voordeel van een crypto broker in vergelijking met een crypto exchange, is dat crypto kopen bij een crypto broker laagdrempelig en eenvoudig is. Dit maakt crypto koper voor een beginner ontzettend gemakkelijk.

Tegelijkertijd worden hiervoor kosten in rekening gebracht. Zelfs de goedkoopste crypto broker is vaak nog duurder dan een doorsnee crypto exchange. Toch kan de goedkoopste crypto broker wel degelijk interessant zijn voor beleggers, omdat de kosten van het crypto kopen niet de spuigaten uitloopt, maar nog best wel redelijk blijven.

In ons artikel over de beste crypto broker leggen wij wat de voordelen zijn van de beste crypto broker, hoe je de beste crypto broker kunt ontdekken en geven we suggesties voor de beste crypto broker van dit moment. 


Beste crypto exchange vergelijking: conclusie

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de beste crypto exchanges van dit moment. In ons artikel bleek dat Bitvavo, Binance, Coinmerce, Kraken en eToro op dit moment de meest aantrekkelijke exchanges zijn.

Ook hebben we uitgelegd waarom exchanges in veel gevallen interessanter kunnen zijn dan crypto brokers. De beste crypto brokers hebben bijvoorbeeld een kleiner aanbod tegen hogere kosten. Daarentegen doen de beste crypto brokers qua gebruiksvriendelijkheid niet onder voor de beste crypto exchanges.

De beste crypto broker heeft daarnaast een vergelijkbaar aanbod aan analysemogelijkheden. Juist de beste crypto brokers proberen namelijk drempels van het beleggen in crypto weg te nemen.

Waar cryptocurrency brokers niet in slagen, is het grote aanbod en de lage kosten. Bij een cryptocurrency broker zal je altijd afhankelijk zijn van de keuzes die de cryptocurrency broker maakt. Dit nadeel van een cryptocurrency broker zal je niet vinden bij een exchange.

In de wereld van Nederlandse crypto zijn er veel mogelijkheden. Nederlandse crypto hebben namelijk als voordeel dat er veel partijen zijn waarbij je kunt beginnen met het beleggen in cryptocurrencies, terwijl er nog steeds regulering vanuit de Nederlandsche Bank is.

Maar wat betekent dit allemaal nu voor jou? Wellicht investeer je allang al bij een partij en ben je simpelweg geïnteresseerd in andere partijen. Of misschien ben jij van plan om te beleggen in crypto, maar heb je geen idee waar.

Dan kunnen we eigenlijk heel kort zijn: alle partijen in onze top 5 zijn in onze ogen interessant. Het zijn gereguleerde partijen, die een goed aanbod hebben aan allerlei coins, tegen relatief lage kosten.

Onze nummer 1 is dus niet per definitie beter dan onze nummer 5.

Wel vinden wij dat Bitvavo, onze nummer 1, voor de Nederlandse investeerder een logischere keuze is dan bijvoorbeeld de nummer 5. Boven alles is het belangrijk om zelf te ervaren hoe een bepaald platform aanvoelt. Pas dan kan je echt een weloverwogen beslissing maken. 


Veelgestelde vragen

Wat is de beste exchange voor crypto?

Uit ons onderzoek naar de beste crypto exchange is gebleken dat Bitvavo momenteel de beste crypto exchange is. Naast Bitvavo zijn ook Binance, Coinbase, Kraken en eToro een interessant crypto trading platform.


Waar kun je het beste crypto kopen?

Waar je het best crypto kunt kopen verschilt per persoon. De beste crypto exchange kan bijvoorbeeld de Binance exchange zijn, omdat de kosten daar laag zijn. Via crypto exchanges vergelijken ontdek je zelf wat de beste crypto exchange is voor jouw financiële doelen.


Is Bitvavo te vertrouwen?

Deze crypto exchange Nederland is te vertrouwen, omdat zij beveiligingsmaatregelingen in treffen om het vermogen van gebruikers veilig te stellen. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>