Wat is de beste crypto cursus van 2022? Het is een vraag die geregeld terugkomt in onze inbox. Niet zo gek overigens.

Crypto handelen is namelijk populairder dan ooit. Nog nooit waren er zoveel mensen bezig met het handelen in cryptocurrencies.

Wat ons betreft een goede ontwikkeling, echter is het handelen of daytraden in crypto moeilijker dan je zou denken. Bovendien kun je een hoop geld verliezen wanneer je zonder de juiste kennis gaat beginnen met het handelen in crypto.

Gelukkig wordt hier door verschillende crypto experts slim op ingespeeld en verschijnen er steeds meer crypto cursussen op de markt.

Maar wat is nu de beste crypto cursus? En waar moet je eigenlijk op letten bij het kiezen van een geschikte bitcoin of crypto cursus? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.


Beste Crypto Cursus 2022
1. Crypto Masterclass

Beste Cursus voor Daytrading
2. X10 met Crypto

beste gratis crypto cursus

Beste Gratis Crypto Cursus
3. Gratis cursus van Cryptotakkies

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Waarom een Crypto Cursus kopen?

Waarom zou je eigenlijk geld uitgeven aan een crypto cursus? Voor we je meer gaan vertellen over welke crypto cursus het beste is, denken we dat het goed is om antwoord te geven op deze vraag.

Naast gratis crypto cursussen zijn veel cursussen namelijk betaald. Waarom zou je dit geld in een cursus investeren in niet direct in bepaalde cryptomunten?

In onderstaande sectie geven we je een aantal redenen om te investeren in een crypto cursus.

Voorkom dat je geld verliest

Zoals we eerder al aangaven is het handelen in crypto niet gemakkelijk en kun je er een hoop geld mee verliezen als je niet weet wat je doet.

Daytraden zonder kennis is als een kapper zonder schaar. Je kunt niet zonder enige kennis of ervaring zomaar even gaan traden en winst gaan maken.

Door te kiezen voor een goede bitcoin cursus voor beginners tackle je dit probleem. Bij alle cursussen uit deze lijst wordt namelijk een goede basiskennis uitgelegd.

We zijn ervan overtuigd dat je met deze cursussen de kans op succes met het daytraden aanzienlijk verhoogd.

Raak in contact met andere handelaren

Bij de meeste crypto trainingen zit ook een community gedeelte. Wij ervaren deze communities altijd als ontzettend waardevol.

Waarom?

Je raakt in contact met andere crypto handelaren. Binnen een community vind je vaak gelijkgestemde mensen die ook bezig zijn met crypto trading.

Als beginnende crypto handelaar kun je hier ontzettend veel profijt uit halen. Je kunt sparren met andere crypto traders maar ook tips en adviezen vragen.

Zeker wanneer je net bent begonnen met het handelen in crypto is dit ontzettend waardevol.

Advies van experts

Alle crypto cursussen uit deze lijst zijn gemaakt door echte crypto experts. Een fout die veel mensen tegenwoordig maken is dat ze advies aannemen van de verkeerde mensen.

Dankzij het internet is er natuurlijk ontzettend veel informatie beschikbaar rond verschillende onderdelen.

Aan de ene kant is dit positief omdat je hierdoor heel veel dingen kunt leren. De andere kant van het verhaal? Er is helaas ook veel informatie te vinden die niet klopt. Helemaal in de wereld van cryptocurrency zie je ontzettend veel niet-kloppende informatie.

Door een cryptocurrency cursus te kopen weet je zeker dat je leert van iemand die een bewezen track-record hebt.

De mensen achter de cursussen in deze top 3 beste crypto cursussen zijn allemaal expert op het gebied van crypto's. Hierdoor weet je zeker dat de informatie die je tot je neemt kloppend is.


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste crypto cursus?

Goed, hopelijk hebben we je overtuigd om te kiezen voor een cryptocurrency cursus. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kopen van een crypto cursus?

Zoals eerder al vermeld in dit artikel zijn er ontzettend veel verschillende crypto cursussen op de markt. Welke crypto cursus is nu het beste?

Wanneer wij kijken naar crypto cursussen dan houden we altijd rekening met de volgende factoren.

Wie zit erachter de cursus?

Allereerst kijken we altijd naar de personen die de cursus hebben gemaakt. Tegenwoordig kan iedereen een cursus maken, zelfs personen die geen experts zijn op een bepaald vakgebied.

Om deze reden vinden wij het belangrijk om altijd goed onderzoek te doen naar de personen achter een cursus.

Wie zitten er achter de cursus? Wat doen ze in het dagelijkse leven? Hebben ze een bewezen trackrecord? Zijn het echt experts?

Naast bovenstaande vragen kijken we ook altijd even naar de social media profielen van de personen. Hoe actief zijn ze? Wat voor informatie delen ze?

Op basis hiervan kun je al snel een goed oordeel vellen over een bepaalde 'expert'.

Ervaringen van andere gebruikers (reviews)

Als tweede kijken wij altijd naar de ervaringen van andere gebruikers. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel mooie platformen zoals Trustpilot die het mogelijk maken om onafhankelijke reviews te vergelijken.

Zelf proberen we altijd verder te kijken dan de reviews op de website van een crypto cursus. Deze reviews hebben ze waarschijnlijk zelf op hun website gezet waardoor ze eigenlijk altijd positief zijn.

Websites als Trustpilot geven een veel beter en representatiever beeld van de ervaringen van andere gebruikers omdat dit moeilijker te manipuleren is.

Wat krijg je in de crypto cursus?

Uiteraard is het ook niet geheel onbelangrijk om te kijken naar de inhoud van de cursus. Om deze reden kijken we ook altijd naar de inhoud van de cursus.

Waar krijg je toegang tot? Krijg je ook toegang tot een crypto community? Welke lessen worden allemaal gedeeld?

Het zijn zomaar wat vragen die je jezelf zou kunnen stellen bij het kiezen van de beste crypto cursus. Toegang tot alle stof krijgen is zeer waardevol en daarom in onze ogen zeker een vereisten. Vaak zie je dat je voor een bepaalde tijd toegang krijgt tot de leeromgevingen.

Ook zijn er cursussen die je levenslange toegang geven tot bijvoorbeeld de community. Dit is super waardevol omdat er in deze community vaak veel waarde gedeeld wordt. Dit is misschien wel net zo belangrijk als de cursus te volgen.

Geld verdienen met cryptomunten is namelijk iets dat tijd kost. De eerste paar maanden zul je veel training nodig hebben en veel vragen hebben over blockchain.

Om deze reden is een community ontzettend waardevol. Naast je training kan je hier namelijk terecht voor al je vragen rond blockchain en cryptocurrencies. Doordat er in deze community andere traders zitten die wellicht meer ervaren zijn dan jou, kun je hier ontzettend veel waarde uit halen.

Niveau van de bitcoin cursus

Crypto cursussen zijn er in vele verschillende niveau's. Het is slim om hier op voorhand goed naar te kijken.

Als jij al jaren actief aan het daytraden bent heb je natuurlijk niet zo heel veel aan een crypto cursus voor beginners.

Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Als jij net begint wil je niet een cursus hebben die gericht is op crypto experts.

Kijk daarom goed naar het niveau van de cursus voor je besluit iets te kopen. Op deze pagina hebben we de top 3 beste crypto cursussen overigens gerangschikt op 'niveau'. Hierdoor kun je gelijk zijn welke cryptocurrency cursussen het beste bij jouw passen.

Prijs

Het checken van de prijs is natuurlijk een onderdeel dat niet mag ontbreken in deze crypto cursus review. Cryptocurrency cursussen zijn er namelijk in ontzettend veel verschillende prijscategorieën.

Bepaal op voorhand goed hoeveel geld je over hebt voor bitcoin cursussen. Hiermee voorkom je dat je veel te veel geld uitgeeft.

Overigens zijn er heel veel bitcoin cursussen die ook een gratis e-book of instapcursus bieden. Vaak kun je gratis al bepaalde webinars volgen waar meer wordt uitgelegd over de cursus.

We zouden je zeker aanraden om gebruik te maken van deze gratis e-books en gratis cursus. Hiermee krijg je namelijk direct een goed beeld van de crypto cursus en leer je de personen achter de cursus al een beetje kennen.


Wat is de beste crypto cursus van 2022?

We zijn aangekomen bij het leukste onderdeel van dit artikel. In dit artikel geven we namelijk antwoord op de vraag 'Wat is de beste crypto cursus?' of 'Welke crypto cursus is het beste?'.

Zelf zijn we op dagelijkse basis bezig met crypto traden en handelen. Inmiddels doen we dit al een aantal jaar dus weten aardig waar we mee bezig zijn.

Zeker voor beginnende crypto handelaren kan het investeren in een cursus een slimme zet zijn. Het traden in crypto kan namelijk best lastig zijn en dankzij een training zorg jij ervoor dat je geen veelgemaakte beginner fouten maakt.

In onderstaand hoofdstuk bespreken we de top 3 beste crypto cursussen van 2022. Door te kiezen voor een van deze opties weet je zeker dat jij een goede start hebt voor het handelen in cryptocurrency.

1. Crypto Masterclass

Score

4.8/5

Inhoud

Prijs / kwaliteit

Kosten


Net als bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn. Wat ons betreft is de Crypto Masterclass van Allesovercrypto momenteel de beste crypto cursus van 2022.

Deze training van Allesovercrypto richt zich voornamelijk op beginnende crypto handelaren en leert je eigenlijk alles wat je moet weten om te beginnen met het traden in crypto.

Het bedrijf achter de Cryptomasterclass is AllesOverCrypto.nl. Dit bedrijf is opgericht door Patrick Suiker, Derek Westra en Robin Westra. Inmiddels werken er meer dan 20 medewerkers bij AllesOverCrypto en is hun training al door honderden mensen gevolgd.

We hebben deze cursus op nummer een gezet omdat de cursus super compleet is. Eigenlijk leer je in deze cursus ALLES wat je moet weten om succesvol te beginnen met traden en handelen in cryptocurrency.

Bovendien is de manier waarop de informatie wordt gegeven ontzettend duidelijk en makkelijk te begrijpen. Het begrip 'Jip & Janneke taal' is dan ook zeker iets wat de mannen van de Cryptomasterclass goed hebben begrepen.

Na het volgen van de Crypto Masterclass weet jij eigenlijk alles wat je moet weten om succesvol te handelen op de crypto markt.

Zie de Crypto Masterclass overigens als een verzamelpakket, wanneer je besluit deze crypto cursus aan te schaffen ontvang je namelijk:

 • De uitgebreide cursus
 • Het Crypto Portfolio 2021
 • De Bitcoin Bijbel
 • Crypto Belastinggids
 • Crypto Investment Pooling
 • Precies weten wanneer, waarin en hoeveel je moet investeren (E-boek)
 • Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin (E-boek)
 • 12 Tips voor beginners! (E-boek)
 • Bitcoin en Cryptocurrency Begrippenlijst

Naast bovenstaande producten krijg je ook toegang tot de crypto community. In deze crypto community kun je direct voor de beste tips en kun je sparren met gelijkgestemde. Ideaal dus.

Je hoeft overigens niet direct de crypto training aan te schaffen. Je kunt je namelijk aanmelden voor een gratis Bitcoin training van de mannen van de Crypto Masterclass. Via de button hieronder schrijf je je direct in voor de gratis crypto cursus. Zo kun je alvast een beetje feeling krijgen met de Crypto Masterclass.

Voordelen:

 • De Cursus is gemaakt door experts die al meer dan 8 jaar bezig zijn met crypto daytraden, technische analyse en het handelen in cryptocurrency
 • Naast de training ontvang je ook andere handige producten zoals de Crypto belastinggids, Bitcoinbijbel en het crypto portfolio 2021
 • De stof wordt ontzettend goed en duidelijk overgebracht
 • De cursus is totaal niet langdradig maar is leuk om te volgen
 • Zeer uitgebreide cursus die alle aspecten van crypto handelen bevat Levenslange toegang

Nadelen:

 • Prijs is aan de hoge kant

2. X10 Met crypto

Score

4.5/5

Inhoud

Prijs / kwaliteit

Kosten


Op nummer twee van onze lijst met beste crypto cursussen hebben we gekozen voor de X10 met Crypto cursus van Harm van Wijk. Van Wijk is een bekende naam in de wereld van beleggen en investeren en heeft sinds een aantal jaar ook een eigen crypto training.

Harm van Wijk heeft een indrukwekkende staat van dienst en is onder andere financieel directeur geweest van de Telegraaf. Enkele jaren geleden verliet Harm het bedrijfsleven en koos ervoor om zijn eigen bedrijf te starten: Beleggen.com.

De focus van dit platform lag in eerste instantie meer op het beleggen in aandelen en ETF's. Sinds de heftige opmars van cryptocurrency kun je hier tegenwoordig ook terecht voor crypto cursussen.

Een aantal jaar geleden lanceerde Harm van Wijk samen met Jan Robert Schutte de X10 met Crypto cursus. Sindsdien hebben ontzettend veel mensen deze cursus gevolgd en zijn er ontzettend veel positieve reacties over deze crypto cursus te lezen.

Het voordeel van deze crypto cursus? Je merkt echt dat de mensen achter de cursus ontzettend veel verstand van zaken hebben. Daarnaast is de cursus totaal niet stoffig op saai (wat je misschien wel zou verwachten). Alle stof wordt op een leuke en interactieve manier aangeboden waardoor je snel door de cursus heen gaat.

Net als de Crypto Masterclass ontvang je met de X10 met Crypto training verschillende producten. Zo krijg je:

 • Een 6-weekse online beginnerscursus om te beginnen met crypto
 • Onderzoeksrapporten over bepaalde cryptomunten en posities
 • Live Q&A's door experts die je vragen kunnen beantwoorden
 • 12 maanden premium crypto coaching
 • 2 jaar VIP toegang tot Mijn.beleggen.com
 • Toegang tot de Telegram groep
 • 12 maanden toegang tot de crypto portefeuilles

Bovendien kun je gratis kennis maken met de crypto cursus van Harm van Wijk. Harm van Wijk geeft namelijk een gratis E-book weg waar je ontdekt hoe je geld kunt verdienen met Bitcoin en Ethereum. Klik hier om direct dit E-book te downloaden (Gratis)

Voordelen:

 • De crypto cursus wordt gegeven door echte experts en dit merk je aan alles
 • De 6-weekse online beginnerscursus geeft super veel waarde en vertelt je eigenlijk alles over het succesvol traden
 • In de crypto community worden vaak live Q&A's gegeven door experts die antwoord kunnen geven op al je vragen
 • Je krijgt veel bonussen
 • Mogelijk om gratis crypto e-book te downloaden om meer te weten te komen over deze cursus

Nadelen:

 • Uitstraling oogt iets minder modern dan bijvoorbeeld de cursus van Allesovercrypto

3. Gratis cursus Cryptotakkies

beste gratis crypto cursus

Score

4.7/5

Inhoud

Prijs / kwaliteit

Kosten


Op nummer 3 van deze lijst en tevens de beste GRATIS crypto cursus vinden we de cursus van Cryptotakkies. Als jij actief bezig bent met cryptocurrency is de kans groot dat je Raoul, de oprichter, wel eens voorbij hebt zien komen. Je kunt hem kennen van social media of van zijn geweldige podcast, die ook Cryptotakkies heet.

Als jij op zoek bent naar de beste gratis crypto cursus dan ben je bij Cryptotakkies aan het juiste adres. De cursus 'Starten met Cryptocurrencies' duurt iets langer dan 2 uur. De informatie is verdeeld over 25 verschillende lessen waarin alles van A tot Z wordt behandeld. Denk aan Consensus mechanismes, blockchain basics, mining en crypto wallets. 

Deze cursus is dan ookuitermate geschikt voor iedereen die de diepte in wil op het gebied van blockchain en crypto's, in plaats van enkel advies over traden. Cryptotakkies geeft ook met enige regelmaat cursussen op (Hoge) scholen, dus ze weten waar ze het over hebben!

Aarzel dus niet en begin gelijk met leren: https://cryptotakkies.podia.com/basis-cursus

Voordelen:

 • Gratis te volgen
 • Ideaal voor beginners die meer willen leren over crypto traden maar ook de wereld van blockchain technologie zelf
 • Hele leuke presentatie van Raoul (het gezicht achter Cryptotakkies)
 • De stof wordt goed en duidelijk uitgelegd waardoor je snel door de training gaat

Nadelen:

 • Geen toegang tot een community

Veel gestelde vragen over de beste Bitcoin cursus

In onderstaande sectie beantwoord we een aantal veelgestelde vragen rond cursussen crypto en bitcoin cursussen.

Hoe leer ik crypto traden?

Door een cursus op het gebied van cryptocurrency te volgen leer je alles over trading en crypto kopen. Er zijn verschillende cursussen die je alles leren over het verdienen van geld met cryptomunten. Benieuwd welke dit zijn? Klik dan hier!

Zijn er ook gratis crypto cursussen?

Ja, er zijn verschillende gratis cursussen op het gebied van Bitcoin en cryptomunten. Vaak leer je in dit soort cursussen meer over de basis van geld verdienen met cryptomunten. Benieuwd welke gratis online trainingen er zijn? In dit artikel ontdek je welke gratis online trainingen er zijn.

Maakt het uit bij welk platform ik een account heb?

Nee, dat maakt niet veel uit. Wel raden wij altijd aan om een crypto aanbieder te kiezen met lage handelskosten, zoals je in ons artikel Bitvavo vs Bitcoinmeester kunt lezen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>