Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Als jij overweegt om te investeren in cryptocurrencies dan heb je een goede broker nodig. Maar wat is nu de beste crypto broker in Nederland? 

Tegenwoordig is cryptocurrencies ontzettend populair waardoor de crypto brokers als paddenstoelen uit de grond schieten. Dit maakt het ontzettend moeilijk om als beginnende cryptohandelaar te kiezen welke crypto broker het beste bij jou past.

Om je uit de brand te helpen hebben wij dit artikel geschreven. Wij hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende crypto brokers in Nederland. We hebben onder andere gekeken naar de klantenservice, transactiekosten en recensies van andere gebruikers. Ook hebben we onze eigen ervaringen met crypto brokers meegenomen in onze uiteindelijke beslissing.

In dit artikel ontdek je de top 5 beste handelsplatformen voor crypto van 2023. Door te kiezen voor een van deze partijen weet je zeker dat jij het maximale rendement uit je crypto investeringen haalt.


Top 5 Beste Crypto brokers

Best geteste Crypto Broker
1. Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Grootste aanbod
2. Bitcoin meester


Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto broker?

Voor we je gaan vertellen wat de top 5 beste crypto brokers van 2023 is lijkt het ons goed om je eerst te vertellen waar wij op letten bij het vergelijken van een crypto broker.

Waar moet je bijvoorbeeld op letten voor je kiest voor een bepaalde crypto exchange of broker? Door onderstaande criteria goed in je achterhoofd te houden weet je zeker dat je uiteindelijk een broker kiest die past bij jouw persoonlijke behoeften en wensen. 

Transactiekosten

De transactiekosten zijn wat ons betreft een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een crypto broker. Hoe hoger de transactiekosten namelijk zijn des te lager je rendement is. 

Het verdienmodel van crypto brokers zit hem vaak in de transactiekosten. Door deze kosten maakt het bedrijf winst. Om deze reden is er best veel verschil tussen verschillende brokers in Nederland.

Het gaat hierbij vaak om percentages van het totale bedrag dat je investeert. Deze percentages variëren tussen de 0 en 2%. Dit klinkt misschien als een klein bedrag echter kan het flink oplopen, helemaal als je langere tijd investeert.

Aanbod cryptomunten

Als je gaat investeren in crypto wil je natuurlijk het liefste de beste cryptomunten kopen. Echter heeft niet elke broker hetzelfde aanbod.

Er zijn brokers die een aanbod van 50 cryptomunten hebben maar ook brokers die meer dan 200 verschillende cryptocurrencies aanbieden.

Wanneer jij op voorhand al weet in welke coin je gaat investeren is het dus belangrijk dat je checkt of deze coin beschikbaar is bij de broker die je overweegt te kiezen.

Hoe kun je geld storen?

Tegenwoordig is het een stuk makkelijk om geld te storten bij Nederlandse crypto exchanges als vroeger. Bij de meeste partijen kun je gewoon met iDeal betalen echter is het wel slim om dit op voorhand even te checken.

Kijk bij het kiezen van een cryptobroker altijd naar hoe je geld kunt storten en welke mogelijkheden er zijn. Dit voorkomt teleurstellingen in de toekomst.

Betrouwbaarheid en veiligheid

Wanneer je investeert in crypto gaat dit vaak gepaard met grote bedragen. Zorg er daarom altijd voor dat je kiest voor een broker die betrouwbaar is en een goede veiligheid voor zijn gebruikers waarborgt.

Dit is een crypto broker test die wij hoog in het vaandel hebben staan en om deze reden hebben wij alle partijen die terugkomen in deze lijst getest op betrouwbaarheid en veiligheid.

Zo hebben we gekeken naar de licenties van de partijen, de KvK gegevens en de kwaliteitskenmerken.

Extra functionaliteiten

Als laatste factor kun je kijken naar de randvoorwaarden die een bepaalde partij heeft. Hoe gebruiksvriendelijk werkt de broker? Is de informatie makkelijk te vinden?

Beschikt de broker ook over een mobiele app? Dit zijn allemaal factoren die mee kunnen spelen in het kiezen van een favoriete broker.


Wat is de beste crypto broker van 2023?

Inmiddels weet je al wat meer over het kiezen van een goede crypto broker. Tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel.

In onderstaande sectie gaan we antwoord geven op de vraag: 'wat is de beste crypto broker van 2023?'. Wij hebben een uitgebreide test gedaan waarin we tientallen brokers met elkaar hebben vergeleken op handelskosten, betrouwbaarheid, aanbod maar ook op gebruiksgemak en ervaringen.

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 gemaakt van de beste crypto brokers van 2023. Door voor een van deze partijen te kiezen weet je zeker dat jij een betrouwbare crypto broker in Nederland hebt.

1. Bitvavo

Waarom Bitvavo?

 • Laagste handelskosten van NL (0.25%)
 • Eerste 1000 euro gratis handelen
 • Geld binnen 30 minuten op je rekening

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Na tientallen crypto exchanges in Nederland getest te hebben konden wij niet anders dan concluderen dat Bitvavo op dit moment de best geteste crypto broker van 2023 is. Geen enkele partij kwam zo goed uit de test als dit bedrijf.

In Nederland en België is er op dit moment geen enkele partij die lagere fees en transactie kosten hanteert dan Bitvavo. De transactie kosten van Bitvavo zijn namelijk slechts 0.25%. Dit is enorm weinig in vergelijking met andere partijen in Nederland. Bovendien handel je nu de eerste € 1000 gratis.

Naast de lage tarieven werkt deze broker ontzettend fijn en makkelijk. Je kunt op een snelle en eenvoudige manier cryptocurrencies kopen en verkopen. Bovendien werkt de app ontzettend goed en kun je altijd je portfolio realtime in de gaten houden. Ook beschikt Bitvavo over staking systemen en hebben zij een uitgebreide exchange mogelijkheid waardoor je ook als gevorderde Crypto investeerder helemaal los kunt gaan.

De ontzettend lage transactiekosten, het aanbod en het gebruiksgemak maken Bitvavo tot beste crypto broker van 2023. Deze partij is geschikt voor beginners en gevorderden.

Meer lezen over deze partij? Lees dan onze Bitvavo review, hierin geven we meer informatie over deze cryptobroker.

Voordelen:

 • Laagste handelkosten van alle brokers in Nederland (0.25%)
 • Makkelijk geld storten met iDeal of Bancontact (gratis)
 • Eerste 1000 euro geen handelskosten
 • Geld binnen 30 minuten op je rekening gestort

Nadelen:

 • Geen

2. Bitcoin Meester

Waarom Bitcoin Meester

 • Grootste aanbod van NL (200+ munten)
 • Gemakkelijk storten met iDeal of Bancontact)
 • Volledig in het Nederlands

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer twee van deze lijst vinden we Bitcoin Meester. Deze partij staat op nummer twee omdat ze een gigantisch aanbod hebben.

Deze crypto broker biedt maar liefst 200 verschillende cryptocurrencies aan die je binnen enkele seconde kunt kopen via iDeal of Bancontact.

Bitcoin Meester was een van de eerste crypto brokers in Nederland en heeft dus een zeer betrouwbare naam in het wereldje.Wanneer jij je crypto wilt verkopen kun je dit snel en gemakkelijk doen, wij hadden ons geld binnen een uurtje op de rekening staan. Ook beschikt deze partij over ingebouwde wallets voor alle cryptomunten die zij hebben. Hierdoor kun je de munten gemakkelijk op een veilige manier laten staan.

Het enige nadeel van deze broker? De transactiekosten zijn hoog in vergelijking met andere crypto brokers in Nederland en België namelijk maximaal 1%.

In onze Bitcoin Meester review lees je meer over deze partij.

Voordelen:

 • Beste broker voor het handelen in CFD's 
 • Gemiddeld aanbod met 7.000 aandelen, 250 ETF's en een selectie gestructureerde producten.
 • Demo account mogelijk om te oefenen

Nadelen:

 • Minimale inleg van 170 euro

3. LiteBit

Waarom LiteBit?

 • Oudste broker van Nederland
 • Mooi platform voor beginners
 • Gebruiksvriendelijk

Score

4/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Uiteraard mag Litebit niet ontbreken in deze top 5 beste crypto brokers van Nederland en België. Litebit was de eerste broker die het ervoor zorgde dat je altcoins met iDEAL kon kopen.

Hiermee waren ze een aantal jaren geleden een revolutionaire partij binnen de crypto wereld. Tegenwoordig biedt LiteBit meer dan 50 verschillende coins aan en betaal je een fee van 2%. De hoge Fee is gelijk de reden waarom deze partij op nummer 3 staat.

Litebit is een veilige en betrouwbare partij echter vinden wij de handelskosten simpelweg veels te hoog in vergelijking met andere partijen uit deze lijst.

In onze Litebit Review lees je meer over deze partij.

Voordelen:

 • Goede broker voor het kopen van ETF's
 • Geen minimale inleg nodig

Nadelen:

 • Aandelen worden via Britse markt verhandeld

4. Coinmerce 

Waarom Coinmerce?

 • Eenvoudig portal
 • Groot aanbod
 • Wallets ingebouwd

Score

3.5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer 4 van deze lijst vinden we het bedrijf Coinmerce. Deze partij is gevestigd in Amstelveen en was een van de eerste cryptobrokers met een mobiele app.

Deze broker onderscheid zich in het feit dat ze ontzettend voordelig en goedkoop zijn. Ook is dit een ideale crypto broker voor beginners aangezien de mobiele app en het platform ontzettend makkelijk in gebruik zijn.

De klantenservice van Coinmerce is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar wat redelijk uniek is voor een cryptobroker. Verder biedt Coinmerce meer dan 140 soorten cryptomunten aan en zijn de kosten 0.4% tot 2.5%.

Toch heeft deze partij ook een paar nadelen. Zo zijn ze telefonisch niet te bereiken en rekenen ze extra transactiekosten bij iDEAL betalingen. 

Voordelen:

 • Eenvoudig portal 
 • Relatief lage transactie kosten
 • Ruim aanbod

Nadelen:

 • Telefonisch onbereikbaar
 • Extra transactiekosten voor iDEAL

5. Bitonic

Waarom Bitonic?

 • Geen account nodig
 • Hoog volume
 • Geen overwachte kosten

Score

3/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Bitonic is een crypto broker die al bestaat sinds het jaar 2012. Hiermee is het de eerste Nederlandse Bitcoin broker. Bitcoin verkoopt alleen maar Bitcoin. Het is bij deze broker dus niet mogelijk om altcoins aan te schaffen. Hiermee is het de enige broker in Nederland waar het alleen mogelijk is om Bitcoin te kopen.

Doordat ze zich alleen richten op de Bitcoin zijn ze wel ontzettend goed in het adviseren over Bitcoin. Zo hebben ze een eigen cursus genaamde de Bitonic Academie. Hier leer je precies wat je moet weten om succesvol te handelen in Bitcoin. 

Bitonic geeft persoonlijk advies maar je kunt deze partij ook inhuren voor bedrijfstrainingen, presentaties en workshops. Kwa kennis is er geen partij die zoveel af weet van Bitcoin als Bitonic.

Toch zouden we zelf niet aanraden om bij deze broker aan de slag te gaan. De kosten zijn hoog en het aanbod (op een aantal populaire munten zoals Chainlink na) is minimaal. 

Voordelen:

 • Geen account nodig
 • Hoog Volume in vergelijking met andere brokers
 • Geen overwachtse kosten

Nadelen:

 • Je kunt hier alleen bitcoin kopen

Veel gestelde vragen over de beste broker

Wat is een Crypto broker?
Bij een crypto broker kun je cryptocurrencies kopen en verkopen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende brokers zoals Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit. Lees hier wat de beste brokers van dit moment zijn.

Wat is beste Nederlandse Crypto broker?
In onze ogen zijn er meerdere goede crypto brokers in Nederland. In onze test hebben wij een top-5 samengesteld met de best geteste brokers van dit moment. Benieuwd naar deze brokers? Via deze link ontdek je direct de top 5.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>