• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Brokers
 • /
 • Wat is de Beste Crypto Broker in Nederland? De 5 Beste opties in 2024!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Bitvavo

De beste crypto broker in onze test is Bitvavo. Voor iedere Nederlander die op zoek is naar een goede crypto exchange, ben je bij Bitvavo aan goede adres. Bij deze partij is het aanbod van cryptomunten veruit het grootst tegen zeer lage kosten. Zo betaal je 0.25% aan handelskosten voor het investeren in crypto bij Bitvavo.

Daarnaast is het platform gebruiksvriendelijk, is het makkelijk om coins over te zetten naar een externe wallet en kost het aanmeldproces weinig tijd.

Het is daarom geen verrassing dat dit in onze ogen de beste crypto exchange is van dit moment. Bovendien geeft Bitvavo €1000 aan handelstegoed aan onze lezers weg. Dat betekent dat je bij Bitvavo voor €1000 kunt handelen zonder transactiekosten.

Wat is de beste crypto broker? De ontwikkeling van crypto begon als een techproject in de schuur van een aantal studenten en is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Zo had in de zomer van 2022 zo'n 14% van de Nederlanders crypto's in bezit.

Het is daarom niet vreemd dat je benieuwd naar de verschillen tussen de verschillende crypto brokers. Maar daar zit nu juist het probleem.

Door de crypto hype zijn deze cryptocurrency brokers namelijk als paddenstoelen uit de grond springen. Door de grote hoeveelheid aan cryptocurrency brokers is het lastig om de beste cryptocurrency broker hier uit te halen. Waar begin je?

Gelukkig sta je hier niet alleen in, want wij zagen genoeg reden om eens te onderzoeken wat de beste crypto broker in Nederland is. Is de grootste crypto broker bijvoorbeeld ook de beste crypto broker? Of schuilt er meer achter?

Wees gerust! In deze top 5 lijst met beste cryptocurrency brokers onderzochten wij alles wat jij moet weten voordat je investeert in crypto.


Top 5 Crypto Brokers in Nederland

Best Geteste Exchange
1. Bitvavo

Finst logo

Goedkoopste Crypto Broker
2. Finst

Meeste analysemogelijkheden
3. Coinmerce

eToro Beleggen

Crypto Broker met social trading
4. eToro

Beste Crypto Broker voor beginners
5. Mudrex

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke broker het beste is hebben we meer dan 10 brokers vergeleken op gebruikersgemak, kosten en ervaringen van gebruikers.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto broker?

Waar moet je nu eigenlijk op letten bij het kiezen van een geschikte crypto broker? Dat is nog niet zo eenvoudig, want het vergelijken van verschillende crypto brokers is toch vaak het vergelijken van appels met peren.

Een goede crypto broker is voor de ene persoon iets heel wat anders dan voor de andere persoon. Zo kan de een bijvoorbeeld de kosten van het handelen in verschillende cryptocurrency belangrijk vinden, terwijl een ander de gebruiksvriendelijkheid of het aanbod veel belangrijker vindt.

Kortom: de beste cryptocurrency broker bestaat niet. Toch bestaat de meest geschikte broker wel. Wat jouw financiële doelen zijn, moet aansluiten bij wat een broker aanbiedt.

En dat kunnen we wel degelijk beoordelen. In ons onderzoek openden we bij alle grote Nederlandse crypto brokers een rekening en keken bijvoorbeeld hoe makkelijk het was om coins over te zetten naar een wallet, welke analysemogelijkheden er waren en vergeleken we de kosten.

Op deze manier onderzochten de grootste Nederlandse crypto brokers en crypto exchanges. Hieronder kun je lezen welke kenmerken wij gebruikten in onze analyse.

Type broker

Er zijn twee type brokers in de wereld van cryptocurrency: een cryptocurrency broker en een cryptocurrency exchange. Als je de eerste pagina's van grote Nederlandse partijen bekijkt, zal het niet altijd meteen duidelijk zijn met wat voor type broker je nu eigenlijk te maken hebt.

Toch maakt het wel degelijk uit of je nu bij cryptocurrency brokers of bij cryptocurrency exchanges handelt in crypto.

Zo zal je een verschil in kosten herkennen, maar ook waar jouw crypto wordt opgeslagen. Een broker kan voor de ene persoon geschikter zijn, terwijl een exchange voor de ander geschikter kan zijn. Het is belangrijk om daarom goed te onderzoeken met wat voor doel jij handelt in crypto. We leggen hieronder de belangrijkste zaken voor je uit.

Cryptocurrency brokers

Een cryptocurrency broker is eigenlijk een handelaar, die tussen de klant en de exchange in zit. Zie het als een restaurant. Jij bestelt een gerecht bij een ober, de ober geeft de bestelling door aan de keuken, de keuken maakt de bestelling en de ober brengt de bestelling terug bij de klant.

Maar de ober krijgt natuurlijk salaris. Zo ook bij een cryptocurrency broker. Bij een broker zal je betalen voor het heen en weer lopen van de crypto-ober.

De crypto broker heeft de coins die worden aangeboden niet zelf in bezit, maar koopt dit op bij een exchange.

Cryptocurrency exchanges

Een crypto exchange heeft alle coins zelf in bezit en verkoopt deze door naar brokers die aankloppen. De grootste crypto exchanges werken samen met een groot aantal cryptocurrency brokers.

Je zult bij crypto exchanges zien dat het aanbod aan digitale munten groter is dan bij een broker zelf. Het is immers een samenhangeld crypto trading platform, waarbij je alle coins kunt kopen en die direct zelf in bezit hebt.

Veiligheid en regulering

Hoe zit het met de veiligheid van een crypto broker? In onze top 5 met beste crypto brokers hebben we alleen gekeken naar exchanges en brokers die veilig zijn.

Dit hebben we bijvoorbeeld gedaan door te onderzoeken waar de coins worden opgeslagen. In de meeste gevallen functioneert de broker als verzekerde wallets, maar het is bij al onze partijen in de top 5 lijst mogelijk om dit op een eigen wallet te plaatsen. Hiermee wordt de veiligheid geborgd.

Handelskosten

Als de handelskosten laag zijn, houd jij meer rendement over. Daarom is het belangrijk om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Gelukkig is het zo dat crypto brokers transparant zijn over hoe hun kosten in rekening worden gebracht. Bij vrijwel alle brokers bestaan de kosten uit transactiekosten.

Toch lopen deze transactiekosten in vergelijking met elkaar nogal uiteen. Zo heeft onze goedkoopste crypto broker handelskosten van 0.15%, terwijl de duurste crypto brokers zo boven de 1% tot wel 2% per transactie kunnen zitten.

Zeker op het moment dat je crypto vaker koopt en verkoopt - wat de meeste crypto handelaren doen - loopt die aardig in de cijfers.

Aanbod

Het aanbod bij een crypto broker is vaak kleiner dan bij een crypto exchange. Een crypto exchange heeft directe toegang tot de algehele cryptomarkt, waardoor er verschillende cryptocurrencies aangeboden worden aan klanten.

Nu is het zo dat een groter aanbod niet altijd beter is. Tussen alle verschillende cryptocurrencies kan aardig wat troep zitten. Als jij alleen op zoek bent naar de beste Bitcoin broker, heb je niet zoveel aan allerlei altcoins.

Ook hier geldt dus dat de beste crypto broker niet bestaat, maar wel de meest geschikte crypto broker.

Gebruiksvriendelijkheid

Verschillende crypto exchanges en brokers hebben veel moeite gestopt in de gebruiksvriendelijkheid van hun platform. Zeker doordat de meeste partijen nog niet zo oud zijn, zijn ze voorzien van prachtige layouts, een fijne app om zo gebruiksvriendelijk te handelen.

Nu is een crypto exchange met een mooi lettertype natuurlijk niet meteen de beste Nederlandse crypto exchange.

Toch is de gebruiksvriendelijkheid een belangrijke factor.

Analysemogelijkheden

Wil jij constant Bitcoin vergelijken met andere cryptocurrency? Dan heb je een crypto broker nodig die veel analysemogelijkheden aanbiedt.

Ben je niet zo geïnteresseerd in andere cryptocurrency? Dan is een eenvoudig platform vaak meer dan voldoende.

De beste crypto brokers van Nederland hebben bieden zowel de analysemogelijkheden die de gevorderde crypto handelaren nodig hebben en het gebruiksvriendelijke platform voor de huis-tuin-en-keuken-handelaar.


Wat zijn de beste crypto brokers van Nederland?

Wat is nu de beste crypto broker van Nederland? Dat is de vraag die wij hieronder voor jou gaan behandelen.

Na bij alle crypto exchanges en crypto brokers een account aan te maken, verschillende cryptovaluta te kopen en de tarieven eens goed onder de loep genomen te hebben, zijn we tot deze top 5 van beste crypto brokers gekomen.

Hieronder zal je ontdekken waarom deze partijen boven de concurrentie uitsteken en waarom deze partijen in onze ogen een geschikte crypto broker kan zijn voor jouw financiële doelen.

1. Bitvavo

Onze score

9.4

Kosten

9.4

Gebruiksgemak

9.6

Aanbod

9.2

We trappen de lijst af met de meest populaire broker van dit moment: Bitvavo. Officieel is Bitvavo een exchange, waarbij het overduidelijk is dat zij in de laatste jaren boven de concurrentie uit zijn gestegen.

De kosten waren - voor de komst van Finst - veruit het laagst op de markt. Met handelskosten van 0,25%, zo'n 1% lager dan de gemiddelde concurrent, was het daarom al gauw de beste broker van de laatste jaren.

Wat Bitvavo daarnaast de beste crypto exchange maakt van dit moment, is het feit dat het aanbod het grootst is. Zo vonden we alle beste cryptomunten voor de lange termijn terug in het aanbod van Bitvavo. Combineer dit met een gebruiksvriendelijk platform, en we hebben zo de beste crypto exchange voor beginnende beleggers, maar ook voor institutionele beleggers.

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange, waardoor het een Nederlandse klantenservice heeft. Dit is prettig, omdat je zo eventuele vragen kunt voorleggen aan de klantenservice die snel reageren op jouw vraag.

Crypto exchange Bitvavo biedt bovendien €1000 aan gratis handelstegoed aan, waarmee je dus voor de eerste €1000 geen handelskosten betaalt. Meer hierover kan je lezen in onze Bitvavo Review.

Voordelen Bitvavo

 • Groot aanbod dat eenvoudig te overzien is
 • Lage kosten voor het handelen
 • Eenvoudig coins overzetten naar je eigen wallet
 • Vriendelijke en goede Nederlandstalige klantenservice

Nadelen Bitvavo

 • Geen

2. Finst

Finst logo
Onze score

9.3

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

9.6

Daar waar Bitvavo een aantal jaren geleden de markt opschudde, is dit recentelijk gedaan door de heren van Finst. Finst is een nieuwe crypto broker, waarbij crypto kopen jou 0,15% per transactie kost.

Finst is een partij die is opgericht door ex-medewerkers van DEGIRO. In hun ogen is de beste broker een broker die lage kosten in rekening brengt, maar ook een gebruiksvriendelijk platform hebben.

In onze ogen is dit gelukt, want het handelen in verschillende munten is eenvoudig en goedkoop.

Tegelijk moet worden vermeld dat ze nog maar net komen kijken. De meeste brokers zijn al jaren actief - Finst niet. En in onze Finst Review beschrijven we dat dit nog wel eens een risico kan vormen.

Ook is het aanbod bij Finst een stuk lager dan bij concurrenten. Natuurlijk is het mogelijk om te investeren in de grote coins, dus bij deze Bitcoin broker kan je prima terecht voor het investeren in Bitcoin.

Voordelen Finst

 • De laagste kosten
 • Meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke platform

Nadelen Finst

 • Aanbod is nog niet heel groot

3. Coinmerce

Onze score

9.2

Kosten

9

Gebruiksgemak

9

Aanbod

9.5

Op plaats 3 staat de Nederlandse crypto broker Coinmerce. Deze partij biedt meer dan 160 crypto coins aan, waarmee het een van de grotere crypto brokers op de Nederlandse markt is.

Noem een coin, en Coinmerce heeft hem.

De kosten zijn bij Coinmerce relatief hoog. Je betaalt namelijk handelskosten tussen de 0,4% en 2,5%. Je weet van tevoren niet precies hoe hoog deze kosten zijn. Ze kijken bijvoorbeeld naar hoeveel coins je in een keer koopt.

Bij Coinmerce zijn er veel analysemogelijkheden. Je kunt je volledig verdiepen in de koers en het is zelfs mogelijk om bots in te zetten, om crypto op een bepaald moment te kopen of verkopen.

Vanwege deze mogelijkheden kan Coinmerce het beste worden gezien als een crypto broker die geschikt is voor gevorderde investeerders. Niet iedere beginner is immers geinteresseerd in deze overdaad aan analysemogelijkheden.

Al met al is Coinmerce ondanks die grote hoeveelheid analysemogelijkheden nog wel toegankelijk gebleven. De ervaring van het maken van een account en het handelen in crypto is eenvoudig en gestroomlijnd. Absoluut geen slechte broker dus!

Voordelen Coinmerce

 • Zeer uitgebreide analysemogelijkheden
 • Groot aanbod

Nadelen Coinmerce

 • Kosten zijn relatief hoog

4. eToro

eToro Beleggen
Onze score

9.1

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

8.9

Op nummer 4 in onze lijst staat eToro. Deze partij, die wij al jaren geleden beschreven in onze eToro Review is al een flinke tijd bekend in de beleggingswereld, maar biedt sinds kort ook crypto aan. Dit is de eerste broker die zowel crypto als beleggingen aanbiedt.

EToro brengt altijd 1% transactiekosten in rekening. Het maakt hierbij niet uit welke coins je precies koopt en hoeveel.

Bij eToro kan je Bitcoin kopen, maar ook zo´n 60 andere cryptocurrencies. Dit aanbod is vergelijkbaar met andere brokers. Daarnaast is het prettig dat eToro een gratis demo-account aanbiedt. In dit demo-account kan je in de wereld van crypto's duiken via eToro zonder de financiele consequenties hiervoor te dragen.

Al met al kunnen we stellen dat eToro een crypto broker is die geschikt is voor beginnende en gevorderde investeerders in crypto. Het is een gevestigde naam in de markt en kent een heel groot aantal particulieren die al beleggen bij eToro.

Voordelen eToro

 • Mogelijkheid tot het inzien van portfolio's van anderen via Social Trading
 • Groot aanbod
 • Transparante kosten

Nadelen eToro

 • Platform is niet Nederlands
 • Er worden kosten in rekening gebracht als je een langere tijd inactief bent

5. Mudrex

Mudrex Logo
Onze score

9.0

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

8.9

We sluiten deze lijst af van de beste cryptobroker van dit moment met een nieuwkomer: Mudrex. Mudrex is een broker die wat interessants doen in de wereld van crypto, want zij bieden vooralsnog als enige pakketten met cryptomunten aan.

Deze pakketten worden door Mudrex 'coin sets' genoemd, en bestaan eigenlijk uit een verzameling van verschillende coins. Mudrex biedt zo'n 20 verschillene coin sets aan. Zo heb je bijvoorbeeld een coin set die 'metaverse' heet, waarin allerlei crytomunten die zich bezighouden met de ontwikkelingen rondom de metaverse.

Het grote voordeel van deze manier van investeren in crypto, is dat je het risico voor jezelf verlaagt. Je belegt namelijk niet in 1 enkele coin, waarbij de investering van nature risicovol is, maar je belegt in allerlei coins tegelijk.

Bovenop het voordeel van het verlaagde risico van deze pakketten, is de interface van Mudrex ook fijn om mee te werken. Het kopen en verkopen van crypto is namelijk ontzettend simpel om uit te voeren.

De kosten van het beleggen in crypto via Mudrex liggen op zo'n 1% per maand. De kosten liggen in vergelijking met andere crypto brokers daarmee een stukje hoger. 

Wat je echter terugkrijgt voor deze hogere kosten, is de veiligheid van een gespreid portfolio - zonder dat jij individuele coins hoeft aan te kopen. 

Voordelen Mudrex

 • Pakketten bieden automatisch meer spreiding in je portfolio
 • Overzichtelijke interface en aanbod

Nadelen Mudrex

 • Relatief hoge kosten
 • Lagere potentiële winst

Beste crypto broker vergelijking: conclusie

En dat was 'm alweer! In dit onderzoek naar de beste crypto broker hebben we allerlei crypto brokers en exchanges goed onder de loep genomen.

Hoewel Finst met 0,15% handelskosten in de lijst de goedkoopste cryptobroker is in onze lijst, hebben we deze partij niet beoordeeld als de beste cryptobroker.

Er komt namelijk meer kijken dan alleen maar handelskosten. Zeker in de wereld van cryptocurrency is het extra belangrijk dat autoriteit, veiligheid en aanbod van verschillende cryptovaluta wordt meegerekend in de beoordeling.

Dat betekent natuurlijk niet dat onze nummer 1 per definitie beter is dan onze nummer 5. Het kan heel goed zijn dat Mudrex door jou wordt ervaren als een prettiger platform dan de nummer 1. Wie zijn wij dan om te zeggen dat Mudrex niet goed genoeg is?

Crypto trading blijft een kwestie van persoonlijke meningen. Natuurlijk kunnen we feiten als de kosten of de snelheid van het aanmeldproces beoordelen, maar algemene ervaringen van het platform zijn lastige zaken om een top 5 lijst van te maken.

Toch zijn deze 5 crypto brokers in onze ogen goed, want elke crypto broker biedt net weer even een andere dienst aan dan andere crypto brokers. Dit maakt ze uniek en daarom ook goed.

Boven alles is het goed om te beseffen dat crypto risicovol kan zijn. Ook bij de grootste crypto exchange kan het soms spoken - kijk maar naar de Verenigde Staten. Het plaatsen van jouw coins op een externe wallet is daarom aan te raden.

Gelukkig is het bij elk van deze partijen goed mogelijk om crypto's over te zetten naar je persoonlijke crypto wallet. Meer weten over wallets? In ons artikel over de beste crypto wallets zetten we alles voor je op een rij.


Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste crypto broker?

De goedkoopste cryptocurrency broker van dit moment is Finst met 0,15% handelskosten. Het aanbod van verschillende cryptomunten is bij Finst kleiner dan bij andere partijen.


Wat is de beste crypto broker?

In ons onderzoek naar de top 5 beste crypto brokers blijkt dat Bitvavo de beste crypto exchange is van dit moment. Ook Finst, Coinmerce, eToro en Mudrex zijn een goede crypto broker.


Waar kan ik veilig crypto kopen?

Je kunt bij veel crypto brokers en crypto exchanges veilig investeren, maar in ieder geval Bitvavo, Finst, Coinmerce, eToro en Mudrex zijn in onze ogen zonder twijfel veilig.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>