Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 24/09/2021

Overweeg jij cryptocurrency te kopen maar twijfel je welke crypto app het beste is? Goed nieuws! In dit artikel gaan we je alles uitleggen over de beste crypto apps van 2022.

Zelf handelen we al sinds 2016 in cryptocurrency en hebben dus al meerdere mobiele apps voorbij zien komen. Lang niet alle apps vonden we even goed werken en om die reden hebben we een ultieme top 5 samengesteld. Deze top 5 crypto apps zijn wat ons betreft de allerbeste opties voor Nederlandse crypto beleggers.

Kortom, als jij op zoek bent naar een goede en gebruiksvriendelijke crypto app dan zit je hier goed! 


Top 5 Beste Crypto Apps

Best geteste Crypto App
1. Bitvavo

Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.

Binance logo

2. Binance


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste crypto app?

Voor we je gaan vertellen welke crypto apps momenteel als beste uit de test zijn gekomen willen we eerst even wat meer vertellen over het kiezen van de juiste crypto app.

Waar moet je bijvoorbeeld op letten tijdens het zoeken naar de beste crypto app? Welke aspecten zijn belangrijk en van welke functionaliteiten wil je dat ze absoluut in de app zitten?

Hieronder zetten wij alle criteria waar wij op hebben gelet bij het kiezen van de beste bitcoin app even op een rijtje. Door deze dingen in je achterhoofd te houden weet je zeker dat jij voor een goede crypto app. 

Veiligheid

Wanneer het hebben over belangrijke criteria voor een mobiele app waar je op gaat handelen is veiligheid wat ons betreft criteria nummer 1.

Je gaat actief aan de slag met een app en je gaat hier waarschijnlijk ook geld op storten. Dit betekent natuurlijk dat je wil dat je geld veilig staat en dat de kans op fraude of het kwijtraken van je geld geminimaliseerd wordt.

Om deze reden is het ontzettend belangrijk dat je een mobiele app kiest die kan garanderen dat al je geld en crypto veilig opgeslagen zijn.

Kijk bijvoorbeeld naar de verificaties en of je 2FA (2 factor authentication) in kunt stellen. Op deze manier is de kans dat je gehackt wordt aanzienlijk kleiner. Daarnaast helpt het ook als een app beschikt over back-end encryption zodat je crypto portfolio ten alle tijden veilig bewaard worden.

Real-time data

Als tweede is het belangrijk dat de gegevens ten alle tijden kloppend zijn in je app. Er is niets zo vervelend als een bitcoin app waarbij je statistieken niet kloppen.

De cryptocurrency markt is ontzettend volatiel en beweegt elke dag alle kanten op. Helemaal als jij van plan bent te gaan crypto traden dan wil je natuurlijk wel dat de koersen kloppend zijn, anders kun je nooit goed handelen.

Als je twijfelt of een koers klopt bij een bepaalde crypto app dan kun je altijd kijken naar coinmarketcap. Hier vind je altijd de meest actuele koers.

Overigens waren er in het verleden regelmatig problemen met Nederlandse crypto apps, vandaar dat we dit punt even benadrukken.

Gebruiksgemak

Of je nu een beginnende crypto investeerder bent of een ervaren daytrader: de gebruiksvriendelijkheid van de mobiele app blijft key.

Wij hebben inmiddels meer dan 20 verschillende crypto apps vergeleken met elkaar en helaas zijn er ontzettend veel applicaties die totaal niet overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn.

Het liefste wil je een Bitcoin app hebben waarbij je op een simpele manier de koersen kunt zien, je portfolio gemakkelijk kunt bekijken en op een eenvoudige manier Bitcoin of andere crypto kunt kopen. 

In onze top 5 crypto apps bespreken we het gebruiksgemak per mobiele app. Lees dus verder als je benieuwd bent naar welke apps het beste scoren op gebruiksgemak.

Android of IOS

Gelukkig zit er tegenwoordig niet heel veel verschil meer tussen de beste android crypto app en de beste apple crypto app. 

De meeste bitcoin apps zijn namelijk ontworpen voor beide besturingssystemen en werken nagenoeg hetzelfde. Hierdoor hoef je jezelf dus niet druk te maken over het verschil tussen deze platformen.

Mocht een app niet beschikbaar zijn op Android of iOS dan zullen we dat uiteraard toelichten in de individuele review sectie hieronder.

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!


Wat is de Beste Crypto App in Nederland van 2022?

Als beginnende crypto investeerders in 2016 zag de wereld van crypto apps er heel anders uit dan nu. De meeste mobiele apps werkte eerlijk gezegd voor geen meter en het echte handelen deden we altijd op de PC.

Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. De meeste Bitcoin en Crypto apps werken namelijk super goed en je kunt eigenlijk al het handelen gewoon vanaf je mobiele telefoon doen. 

Maar wat zijn nu de beste crypto apps van Nederland in 2022? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder. Je leest hier namelijk onze top 5 beste opties van dit moment!

1. Bitvavo 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Waarom Bitvavo?

 • Laagste handelskosten van NL (0.25%)
 • Eerste 1000 euro gratis handelen
 • Geld binnen 30 minuten op je rekening

Score

9.8

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


In Nederland is er op het moment geen enkele crypto app die kan tippen aan de Bitvavo app. Bitvavo is een Nederlandse broker die gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam.

Geen enkele mobiele app werkt zo gebruiksvriendelijk als deze app. Zo kun je heel makkelijk crypto zoeken, kopen en verkopen. Bovendien is de app ontzettend overzichtelijk waardoor je ten alle tijden je portfolio in kunt zien en kunt zien of koersen stijgen of juist dalen. 

Ook is het met Bitvavo mogelijk om te staken. Dit houdt eigenlijk in dat je je cryptocurrency wegzet waardoor je er rente over ontvangt. Een leuke manier om passief inkomen te genereren dus. Ook voor daytraders is dit een zeer toegankelijke en goede app.

Je hebt namelijk de mogelijkheid om te switchen tussen een eenvoudige interface en een geavanceerde interface. Bij de geavanceerde interface kun je direct handelen op de exchange en beginnen met het geld verdienen met crypto.

De laatste reden om Bitvavo te gebruiken? De handelskosten zijn slechts 0,25 cent. Geen enkele broker heeft zulke lage tarieven als Bitvavo. Bovendien mogen wij onze lezers een welkomstbonus geven van 1000 euro gratis handelen. Dit betekent dat je geen handelskosten betaalt over de eerste 1000 euro crypto die je verhandelt.

Voordelen:

 • Laagste handelkosten van alle brokers in Nederland (0.25%)
 • Makkelijk geld storten met iDeal of Bancontact (gratis)
 • Eerste 1000 euro geen handelskosten
 • Geld binnen 30 minuten op je rekening gestort

Nadelen:

 • Geen

2. Binance

Waarom Binance?

 • Grootste aanbod crypto currency
 • 13.5 miljoen actieve gebruikers
 • Uitgebreide exchange

Score

9.5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer twee van deze lijst vinden het internationale crypto platform Binance. Binance is waarschijnlijk de allerbekendste crypto exchange wereldwijd. Op het moment van schrijven heeft Binance maar liefst 13.5 miljoen actieve gebruikers. Hiermee is het wereldwijd de grootste en meest gebruikte crypto app.

De Binance app heeft het grootste handelsvolume en het grootste aanbod aan cryptovaluta. Dit is wat ons betreft de beste crypto app voor ervaren crypto investeerders.

De Binance app is een stuk minder overzichtelijk dan bijvoorbeeld de applicatie van Bitvavo maar als je eenmaal snapt hoe het platform werkt dan kun je hier ontzettend veel mee.

Heb je liever een eenvoudige app? Dat kan ook! Binance heeft namelijk ook een Binance Lite app gelanceerd. Deze app is erop gericht om ontzettend eenvoudig te handelen in crypto. 

Meer weten over Binance? Lees onze uitgebreide Binance Review!

Voordelen:

 • Grootste crypto exchange wereldwijd
 • 13,5 miljoen actieve gebruikers
 • Perfect voor daytraders

Nadelen:

 • Geavanceerde app dus niet heel gebruiksvriendelijk

3. Blox

Waarom Blox?

 • Gebruiksvriendelijke app
 • Nederlands bedrijf
 • Uitgebreide exchange

Score

9.3

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer 3 van deze lijst hebben we de crypto app van Blox gezet. Als je regelmatig voetbal kijkt dan is de kans groot dat je wel eens van Blox hebt gehoord. Blox is bijvoorbeeld sponsor van de voetbalclub Ajax. Ook promoot Blox hun product vaak op de radio en tv.

Blox heeft als doel om crypto handelen eenvoudig te maken en dit doen ze met hun app. We vinden vooral het gebruiksgemak ontzettend goed van deze app.

Helaas heeft Blox in het verleden verschillende storingen gehad met de app waardoor crypto data niet realtime door kwam. Lees hier meer over in onze Blox review.

Je kunt de Blox App downloaden op zowel een Android als iPhone smartphone. Op beide telefoons werkt de app ongeveer hetzelfde.

De gebruiksvriendelijkheid is goed, de veiligheid prima en de app laat altijd real-time data zien. Wat ons betreft zeker een plekje in deze top 5 voor Blox!

Voordelen:

 • Redelijk groot aanbod cryptomunten
 • Makkelijke app
 • Geschikt voor Android en Apple

Nadelen:

 • Mobiele app kampte met problemen begin 2021

4. LiteBit

Waarom Litebit?

 • Een van de eerste crypto brokers van Nederland
 • Handige app
 • Beste broker in 2019 en 2020

Score

9.1

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer 4 van deze lijst met beste Nederlandse crypto apps vinden we de mobiele app van LiteBit. Ook LiteBit is een Nederlands bedrijf en gevestigd in Amsterdam.

In het jaar 2019 en 2020 is LiteBit verkozen tot Beste Crypto Broker en de ambities zijn torenhoog bij dit bedrijf. Zo willen ze ernaar toe om het meest betrouwbare en klantvriendelijke crypto platform van Europa te worden.

De LiteBit App is te downloaden op zowel Android als Apple Smartphones. Beide varianten werken na genoeg hetzelfde.

Wat ons direct op viel was de eenvoud en het overzicht van deze mobiele Bitcoin app. Alles werkt ontzettend makkelijk en je kunt crypto kopen binnen enkele minuten.

Kortom: zeker een interessante optie!

Voordelen:

 • Goede en overzichtelijke app
 • Beste crypto broker in 2019 en 2020

Nadelen:

 • Kosten zijn aan de hoge kant

5. Coinbase

Waarom Coinbase?

 • Al je coins zijn verzekerd
 • Wereldwijd een grote speler

Score

8.9

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


We sluiten deze lijst met beste bitcoin apps af met de mobiele app van Coinbase. De naam Coinbase zegt je misschien wel wat en dat is niet zo gek.

Coinbase is namelijk een grote speler binnen de wereld van crypto apps en bestaat al sinds het jaar 2012. Op het gebied van reputatie en veiligheid scoort deze app ontzettend goed.

Zo kun je je account beveiligen met twee factor authenticatie en worden je beste cryptomunten grotendeels offline opgeslagen. Ook worden je coins verzekerd door een aantal grote verzekeringsmaatschappijen.

Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je cryptocurrencies dan ben je er dus altijd zeker van dat ze goed bewaard blijven.

Voordelen:

 • Alle coins worden offline opgeslagen en verzekerd
 • Bestaat al sinds 2021

Nadelen:

 • Kosten zijn aan de hoge kant

Tip: Lees ook onze X10 crypto review!

Welke Crypto app past bij mij?

In bovenstaand artikel heb je kunnen lezen welke crypto apps er bestaan en wat de voor- en nadelen zijn van deze crypto apps. 

We zouden je ook zeker willen aanraden om verschillende crypto en bitcoin apps te vergelijk en uit te testen. Vaak merk je zelf direct of een bepaalde app fijn vindt werken of juist niet.

Bedenk ook dat je bitcoin app moet voldoen aan je verwachtingen voor de lange termijn, niet alleen voor nu. Wil je ooit gaan traden? Houd hier dan rekening mee en kies voor een exchange waar je ook goed op kunt handelen.

Kijk daarnaast naar de volgende dingen:

 • Gebruiksgemak
 • Kosten en transactiekosten
 • Veiligheid
 • Android of Apple?


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>