• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Beste Crypto App 2024? Dit zijn de 5 Beste Cryptocurrency Apps van Nederland!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 28/03/2024

Bitvavo

Uit ons onderzoek naar de beste Nederlandse crypto app, kwam Bitvavo als beste uit de bus. Deze Nederlandse crypto app heeft vanwege zijn positie als crypto exchange een heel groot aanbod. Daarnaast is het opvallend dat Bitvavo een overzichtelijke crypto app heeft, waarbij je tegen lage transactiekosten kunt investeren in allerlei crypto. Je betaalt namelijk 0.25% transactiekosten, terwijl dit bij andere partijen zo kan oplopen naar 1% tot wel 2%.

Daarnaast is de app van deze Nederlandse crypto exchange aantrekkelijk voor de beginnende crypto belegger tot de gevorderde crypto handelaren, omdat het heel gemakkelijk is om via de app crypto's te kopen en verkopen. Ook de analysemogelijkheden zijn op orde in de app.

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van de cryptocurrency app van Bitvavo? Gebruik dan de knop hieronder om vandaag nog in te stappen in de wereld van crypto via deze crypto app.

Let op: Bitvavo heeft een tijdelijke bonus waarbij je voor €1000 GRATIS kunt handelen (0,0 transactiekosten). Deze bonus is speciaal actief voor onze lezers. Claim deze bonus hieronder

Wat zijn de beste crypto apps van dit moment? Er kleven altijd risico's aan het investeren van je geld. Een van de meest gebruikte strategieën is om je geld in verschillende dingen te investeren, zodat je jouw risico verspreid over verschillende potjes. Ook blijkt het investeren in crypto goed bij deze strategie te horen, want crypto is een van de snelst groeiende markten. Dankzij crypto brokers kan jij daarom laagdrempelig investeren in de wereld van crypto.

Maar welke crypto apps zijn nu het beste?

Wellicht zie je inmiddels door de bomen het cryptobos niet meer. Om jou te helpen met deze keuzestress, hebben wij een onderzoek uitgevoerd naar de beste crypto apps van dit moment. We keken naar zaken als de handelskosten, het aanbod, de gebruiksvriendelijkheid of de analysemogelijkheden. Wil jij weten wat de beste crypto apps van dit moment zijn? Lees dan verder.


Top 5 Crypto Apps in Nederland

Best Geteste App
1. Bitvavo

Gratis €1000 handelsbonus!

Finst logo

Goedkoopste Crypto App
2. Finst

Mudrex Logo

Beste Crypto Broker voor Beginners
3. Mudrex

Meeste analysemogelijkheden
4. Coinmerce

eToro Beleggen

Crypto Broker met social trading
5. eToro

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke app het beste is hebben we meer dan 15 crypto apps vergeleken op gebruikersgemak, kosten en ervaringen van gebruikers.


Waar moet je op letten bij het kiezen van een crypto app?

Crypto apps zijn niet altijd even gemakkelijk om te vergelijken. Elke cryptocurrency app heeft zo zijn voor- en nadelen. Wellicht zijn alleen de kosten voor jou belangrijk. In dat geval is Finst interessant, want Finst heeft met 0.15% de laagste kosten.

Misschien vindt een andere belegger het weer belangrijk dat er specifieke cryptomunten zijn. In dat geval is Bitvavo interessant, want hun aanbod is groot, terwijl de kosten ook nog eens laag zijn.

Je merkt meteen dat het vergelijken van cryptocurrency apps soms hetzelfde is als appels met peren vergelijken. Toch is het wel mogelijk om een cryptocurrency app te beoordelen. De ene crypto app is goedkoper voor crypto trading dan de andere crypto app, dat is nu eenmaal een feit.

Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de grootste Nederlandse cryptocurrency apps. Dit hebben we gedaan door elke crypto app op basis van 6 criteria te beoordelen, die wij hieronder toelichten. We keken, zoals je kunt zien, naar het type broker, de veiligheid, de handelskosten, het aanbod, de gebruiksvriendelijkheid en de analysemogelijkheden van elke cryptocurrency app.

Druk op de knoppen hieronder om te lezen hoe wij de crypto apps hebben geanalyseerd. Ben je simpelweg benieuwd naar de top 5 beste crypto apps? Deze vind je onder de knoppen!

Type broker

Het type broker is belangrijk voor crypto beleggers, omdat elke crypto app een bepaald type belegger aantrekt. Zo zullen ervaren crypto beleggers voornamelijk geïnteresseerd zijn in een geavanceerd handelsplatform waarin ze verschillende cryptomunten kunnen analyseren. En natuurlijk: ze willen dat de kosten laag zijn. Maar wat is dan de beste crypto broker?

Andere beleggers zijn wellicht meer geïnteresseerd in een crypto broker met een gebruiksvriendelijke interface, waarin het crypto beleggen heel makkelijk wordt gemaakt. Deze crypto apps hebben een kleiner aanbod en brengen wellicht wat meer kosten in rekening. Er zijn grofweg twee typen crypto apps: de crypto exchange en de crypto broker. Hieronder leggen we uit wat jij daarvan moet weten.

Crypto exchange
Een crypto exchange heeft het grootste crypto aanbod, omdat ze direct zijn verbonden met de crypto wereld. Een voorbeeld hiervan is Bitvavo of Binance. Bij een crypto exchange zal je vaak lage kosten tegenkomen, maar is de crypto app wellicht wat minder gebruiksvriendelijk. Via een exchange heb jij zelf de verschillende cryptomunten die je aankoopt in beheer.

Crypto broker
Een crypto broker is een partij die voor jou coins opkoopt bij een crypto exchange. Deze crypto app heeft vaak een lager aanbod en heeft doorgaans hogere kosten. Een uitzondering hierop is Finst, want bij deze crypto broker zijn de kosten veruit het laagst.

Veiligheid en regulering

Crypto beleggen doe je met echt geld. Crypto kopen is niet zomaar wat, en tot de tijd dat Bitcoin Cash bestaat, zal het geld op jouw crypto app dat je hebt geïnvesteerd online blijven staan. Daarom is het belangrijk dat de veiligheid door de crypto app wordt gegarandeerd.

Wanneer het hebben over belangrijke criteria voor een mobiele app waar je op gaat handelen is veiligheid wat ons betreft criteria nummer 1. Je gaat actief aan de slag met een app en je gaat hier waarschijnlijk ook geld op storten. Dit betekent natuurlijk dat je wil dat je geld veilig staat en dat de kans op fraude of het kwijtraken van je geld geminimaliseerd wordt.

De apps in onze lijst hebben bijvoorbeeld strenge verificatie en 2FA (2 factor authentication). Op deze manier is de kans dat je gehackt wordt aanzienlijk kleiner. Daarnaast helpt het ook als een app beschikt over back-end encryption, zodat je crypto portfolio te allen tijde veilig bewaard worden.

Handelskosten

Ook de kosten van de crypto app kunnen doorslaggevend zijn. In het geval dat je veel belegt in allerlei verschillende coins, wil je de kosten zo laag hebben. Deze kosten worden bijna altijd berekend per transactie. De transactiekosten variëren zo tussen de 0.15% en de 2%.

Aanbod

Hoe groot het aanbod is van een crypto app kan doorslaggevend in het maken van een keuze. Een cryptocurrency app waar die ene coin die jij zoekt niet aanbiedt, valt direct door de mand. Tegelijkertijd is niet iedereen op zoek naar een gigantisch aanbod, maar zijn er genoeg beleggers die een goede crypto app willen hebben met een basisaanbod.

Voor de grootste crypto exchange kan je terecht bij partijen als Binance of Bitvavo, terwijl je voor een kleine, overzichtelijke crypto app beter kunt aankloppen bij Finst.

Gebruiksvriendelijkheid

Of je nu een beginnende crypto investeerder bent of een ervaren daytrader: de gebruiksvriendelijkheid van de mobiele app blijft belangrijk.

Wij hebben inmiddels meer dan 20 verschillende crypto apps vergeleken met elkaar en helaas zijn er ontzettend veel applicaties die totaal niet overzichtelijk en gebruiksvriendelijk zijn.

Het liefste wil je een Bitcoin app hebben waarbij je op een simpele manier de koersen kunt zien, je portfolio gemakkelijk kunt bekijken en op een eenvoudige manier Bitcoin of andere crypto kunt kopen. Het goede nieuws is dat elke crypto app in de lijst in onze ogen een gebruiksvriendelijke app heeft.

Analysemogelijkheden

Ook de analysemogelijkheden spelen rol in het beoordelen van de beste cryptocurrency app. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de gegevens ten alle tijden kloppend zijn in je app. Er is niets zo vervelend als een Bitcoin app waarbij je statistieken niet kloppen.

De cryptocurrency markt is ontzettend volatiel en beweegt elke dag alle kanten op. Helemaal als jij van plan bent te gaan crypto traden dan wil je natuurlijk wel dat de koersen kloppend zijn, anders kun je nooit goed handelen.

Als je twijfelt of een koers klopt bij een bepaalde crypto app dan kun je altijd kijken naar coinmarketcap. Hier vind je altijd de meest actuele koers.

In het verleden regelmatig problemen met Nederlandse crypto apps en hun analysemogelijkheden, maar dat is inmiddels helemaal opgelost.


Wat zijn de beste crypto apps van Nederland?

Als beginnende crypto investeerders in 2016 zag de wereld van crypto apps er heel anders uit dan nu. De meeste mobiele apps werkte eerlijk gezegd voor geen meter en het echte handelen deden we altijd op de PC.

Tegenwoordig is dat gelukkig wel anders. De meeste Bitcoin en Crypto apps werken namelijk zonder problemen en je kunt eigenlijk al het handelen gewoon vanaf je mobiele telefoon doen. 

Maar wat zijn nu de beste crypto apps van Nederland in 2024? Het antwoord op deze vraag vind je hieronder. Je leest hieronder namelijk de beste crypto app van dit moment!


1. Bitvavo

Onze score

9.4

Kosten

9.4

Gebruiksgemak

9.6

Aanbod

9.2

In Nederland is er op het moment geen enkele crypto app die kan tippen aan de Bitvavo app, de grootste crypto exchange in Nederland. Bitvavo is een broker die gevestigd is aan de Herengracht in Amsterdam.

Geen enkele crypto app werkt zo gebruiksvriendelijk als deze app. Zo kun je heel makkelijk crypto zoeken, kopen en verkopen. Bovendien is deze crypto app ontzettend overzichtelijk waardoor je ten alle tijden je portfolio in kunt zien en kunt zien of koersen stijgen of juist dalen. 

Ook is het met Bitvavo mogelijk om te staken. Dit houdt eigenlijk in dat je je cryptocurrency wegzet, waardoor je er rente over ontvangt. Een leuke manier om passief inkomen te genereren dus. Ook voor daytraders is dit een zeer toegankelijke en goede app.

Je hebt namelijk de mogelijkheid om te switchen tussen een eenvoudige interface en een geavanceerde interface. Bij de geavanceerde interface kun je direct handelen op de exchange en beginnen met het geld verdienen met crypto.

De laatste reden om Bitvavo te gebruiken? De transactiekosten zijn slechts 0.25%. Dit zijn ontzettend lage transactiekosten. Bovendien mogen wij onze lezers een welkomstbonus geven van 1000 euro gratis handelen. Dit betekent dat je geen handelskosten betaalt over de eerste 1000 euro crypto die je verhandelt. Wil je hier nu meer over lezen, kan je terecht bij onze Bitvavo Review!

Voordelen Bitvavo

 • Makkelijk en gratis geld storten met iDeal of Bancontact
 • Lage transactiekosten (0.25%)
 • Eenvoudig coins overzetten naar je eigen wallet
 • Vriendelijke en goede Nederlandstalige klantenservice

Nadelen Bitvavo

 • Geen

2. Finst

Finst logo
Onze score

9.3

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

9.6

We vervolgen deze lijst over de beste crypto app met Finst, een nieuwkomer op de markt. Finst staat op de tweede plaats in deze lijst van de beste crypto app, omdat de transactiekosten met 0.15% het allerlaagst zijn.

Finst is een broker met een relatief laag aanbod. In deze cryptocurrency app wordt het crypto kopen dus beperkt tot een kleine selectie van munten. Bij deze partij vind je geen geavanceerde functies, slimme tools of verschillende cryptocurrencies.

Een miljoen gebruikers heeft Finst nog niet bereikt, en ook de nieuwe crypto altcoins vind je er nog niet, maar bij deze cryptocurrency app heeft potentie. In onze ogen is dit de beste crypto app voor beginnende beleggers, die op een heel laagdrempelige (en met lage kosten) kennis willen mkaen met de wereld van cryptovaluta en cryptomunten.

Finst heeft enorm praktische functies in de crypto app, waarbij de crypto all met name overzichtelijk is. Je kunt gemakkelijk en snel cryptomunten kopen en verkopen. Ook het aanmeldproces is volledig via de app te regelen.

Ik hoor je denken: een cryptobroker, die hebben normaal gesproken hogere kosten dan een exchange, hoe kan Finst dan lagere kosten in rekening brengen dan Bitvavo? Goede vraag! In onze Finst Review ontdek je hoe dit precies in elkaar steekt.

Voordelen Finst

 • De laagste kosten
 • Meest gebruiksvriendelijke en overzichtelijke platform

Nadelen Finst

 • Aanbod is nog niet heel groot

3. Mudrex

Mudrex Logo
Onze score

9.0

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

8.9

Op nummer 3 in onze lijst met beste crypto apps vinden we Mudrex, een nieuwkomer op de markt. Mudrex is een bijzondere partij, omdat bij deze app de mogelijkheid bestaat om in een klap een heel pakket aan cryptomunten aan te kopen.

Deze pakketten worden 'coin sets' genoemd, een verzameling van verschillende cryptomunten die door Mudrex nauwkeurig zijn samengesteld. Mudrex biedt zo ongeveer 20 verschillende coin sets aan.

Het grote voordeel van deze coin sets, is dat je als klant in een keer spreiding aanbiedt in je portfolio, omdat je in verschillende cryptomunten tegelijk investeert. Hierdoor verlaag je het risico voor jezelf.

Het is immers zo dat het investeren in losse coins een stuk risicovoller is dan het investeren in meerdere coins tegelijk. Bij een enkele coin kan de koers namelijk heel hard stijgen in een korte tijd - maar natuurlijk ook even snel weer dalen.

De kosten voor het investeren in crypto bij Mudrex liggen op 1% per maand over de totale waarde van je portfolio. In vergelijking met andere brokers is dit dus een duurdere broker. 

Tegelijkertijd breng je bij Mudrex spreiding in je portfolio aan, want je belegt in meerdere coins tegelijk. Zeker voor beginners kan dit daarom een interessante optie zijn. 

Voordelen Mudrex

 • Automatisch spreiding in je portfolio door de verschillende coin sets
 • De interface en het aanbod is overzichtelijk

Nadelen Mudrex

 • Kosten zijn relatief hoog
 • Winsten zijn in potentie lager

4. Coinmerce

Onze score

8.8

Kosten

9

Gebruiksgemak

9

Aanbod

8.5

We vervolgen deze lijst van de beste crypto app met Coinmerce, een van de eerste Nederlandse crypto partijen. Bij deze cryptocurrency app ligt er een duidelijke focus bij het aanbieden van crypto op een simpele wijze. Hoe makkelijker, hoe beter.

In tegenstelling tot andere cryptocurrency apps, kiest Coinmerce ervoor om zowel een groot aanbod als een gemakkelijk platform. In onze lijst van de beste crypto app is Coinmerce ook opvallend vanwege het feit dat ze uitblinken in staking. Zo hebben ze een groot aanbod van cryptocurrency met staking, maar bieden ze ook een hoog percentage staking aan.

De kosten van het beleggen in deze cryptocurrency app liggen zo tussen de 0.4% en 2.5%. Deze kosten nemen af naarmate je meer handelt. Dit is in vergelijking met concurrenten aan de hoge kant.

In onze ogen is dit de beste crypto app voor staking. Meer weten hierover? Lees het in onze Coinmerce review!

Voordelen Coinmerce

 • Zeer uitgebreide analysemogelijkheden
 • Groot aanbod

Nadelen Coinmerce

 • Kosten zijn relatief hoog

5. eToro

eToro Beleggen
Onze score

8.7

Kosten

9

Gebruiksgemak

8

Aanbod

9

We sluiten onze lijst met de beste crypto app af met eToro. Crypto kopen bij eToro was tot voor kort niet mogelijk, maar deze Engelse partij heeft het licht gezien. Meer dan een miljoen gebruikers kiezen daarom voor crypto kopen bij eToro.

Het interessante van crypto kopen bij Etoro, is dat het mogelijk is om te spieken bij portfolio's van ervaren beleggers. Dit noemen zij copy trading, waarbij crypto kopen dus kan worden gekopieerd van het portfolio van een ander.

Crypto kopen bij eToro kost jou zo'n 1% aan transactiekosten. Dit zijn hoge kosten in vergelijking met andere crypto apps. In onze ogen is deze crypto app de beste crypto app voor beleggers die geinteresseerd zijn in nieuwe munten, maar ook in portfolio's van andere beleggers. Zo leert iedereen bij eToro van elkaar.

Wij kennen eToro al langer, maar dan als beleggingsbroker. In onze eToro Review ontdek je wat onze ervaringen zijn.

Voordelen eToro

 • Mogelijkheid tot het inzien van portfolio's van anderen via Social Trading
 • Groot aanbod
 • Transparante kosten

Nadelen eToro

 • Platform is niet Nederlands
 • Er worden kosten in rekening gebracht als je een langere tijd inactief bent

Beste crypto apps vergelijking: conclusie

Zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de beste crypto app. Of het nu gaat om een Android app in de Google Play Store of iOS, het is belangrijk dat je met de beste Bitcoin app kunt beleggen in crypto wanneer jij wilt en waar je wilt.

Uit ons onderzoek bleek dat de beste Bitcoin App Bitvavo is, maar dat Finst, Coinmerce, Mudrex en eToro uitstekende alternatieven zijn.

Nu is het natuurlijk zo dat de beste Bitcoin app niet helemaal sluitend kan worden geconcludeerd. Wat voor de ene persoon de beste Bitcoin App is, is voor de ander niet de beste Bitcoin app. Zaken als persoonlijke voorkeur in het interface, ervaringen met een bepaalde broker of bijvoorbeeld in hoeverre je waarde hecht aan een Nederlandstalige klantenservice kunnen ertoe leiden dat jouw beste Bitcoin app wellicht niet eens in onze top 5 staat.

Wat wij echter met dit onderzoek naar de beste Bitcoin App wel probeerden te bereiken, is dat er wel degelijk bepaalde crypto apps zijn die bijvoorbeeld gebruiksvriendelijker of goedkoper zijn dan de andere.

Zo hebben we ontdekt dat Finst de beste Bitcoin App is als je op zoek bent naar goedkoop handelen, zonder dat je teveel aanbod wenst. Tegelijkertijd is Bitvavo de beste Bitcoin app voor beleggers die graag een passief inkomen willen opbouwen door te investeren in veel verschillende cryptocurrencies tegen lage transactiekosten.

Al met al heb je in dit artikel kunnen lezen dat het bij iOS en Android meer dan mogelijk is om te beleggen in allerlei crypto. Elke crypto app heeft weer zijn voor- en nadelen, en elke crypto app is weer bedoeld voor een ander type belegger.

We zouden je ook zeker willen aanraden om verschillende crypto en bitcoin apps te vergelijk en uit te testen. Vaak merk je zelf direct of een bepaalde app fijn vindt werken of juist niet.

Bedenk ook dat je bitcoin app moet voldoen aan je verwachtingen voor de lange termijn, niet alleen voor nu. Wil je ooit gaan traden? Houd hier dan rekening mee en kies voor een app waar je ook goed op kunt handelen.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste crypto app van dit moment?

De beste crypto app van dit moment is in onze ogen Bitvavo. In ons artikel over de beste crypto apps lees je dat ook Finst, Mudrex, Coinmerce en eToro ook een goede crypto app aanbieden.


Kan je crypto kopen via een app?

Ja, je kunt crypto kopen in een van de cryptocurrency app die wij hebben geanalyseerd. Dit waren Bitvavo, Finst, Mudrex, Coinmerce en eToro. Bij al deze apps kan je ook crypto verkopen of verplaatsen naar je cold wallet.

Wat is de meest betrouwbare crypto app?

In ons onderzoek scoort Bitvavo als de beste crypto app op het gebied van betrouwbaarheid. Ook Finst en Coinmerce zijn betrouwbare partijen, die vanuit Nederlandse wetgeving worden gereguleerd. Mudrex en eToro worden gereguleerd in het buitenland, waardoor er andere wetgeving voor hen geldt.


Wat is de beste wallet voor crypto?

In ons artikel over de beste wallet kan je lezen dat Bitvavo de beste crypto wallet aanbiedt. Ook staan er in deze lijst cold wallets om crypto offline op te slaan.


Wat is de beste Bitcoin app?

De beste Bitcoin app is in onze ogen Finst, omdat de transactiekosten hier met 0.15% het laagst zijn. Buiten Bitcoin is het aanbod op Finst een stuk lager. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>