• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Geld
 • /
 • Beste Creditcard voor Reizen: Top 5 beste Creditcards in 2024!
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 27/03/2024

Best geteste Creditcard voor Reizen

Flying Blue - American Express Silver Card

Flying Blue - American Express Silver Card

Met de Flying Blue - American Express Silver haal je de beste creditcard voor reizen in huis.

Zo spaar je voor elke euro die je besteed punten waarmee je uiteindelijk goedkoop vliegtickets kunt kopen. Verder krijg je buiten de standaard verzekeringen ook nog een aanvullende reisverzekering, annuleringsverzekering, reisongevallenverzekering en reisongemakkenverzekering.

Ook is het mogelijk om bij KLM en AIR FRANCE vliegtickets in 3 gelijke termijnen betalen. En dat zonder extra kosten (Fly now Pay later).

Heb je een creditcard nodig als je op vakantie gaat? Wat is de beste creditcard voor reizen? Deze twee vragen hebben wij vaak voorbij horen komen op de Top-X redactie.

Bij het zoeken naar een creditcard voor reizen snappen wij dat dit een lastige en misschien onoverzichtelijke opgave kan zijn. Er zijn veel verschillende creditcards en deze hebben allemaal hun eigen voordelen.

Om het voor jou overzichtelijk te maken hebben we verschillende creditcards voor reizen getest. Hieruit hebben wij een top 5 gemaakt met enkel de beste creditcards voor reizen. Hierin leggen wij onder andere uit wat de voor- en nadelen van de creditcard zijn.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Creditcards vergeleken

13

Uur onderzoek gedaan

69

 Ervaringen gecheckt


Top 5 Beste Creditcards voor Reizen

American Express Flying Blue Card

Beste Koop Creditcard voor Reizen
1. Flying Blue - American Express Silver Card

American-Express-The-Platinum-Card

Beste Creditcard voor Reizen met veel extra voordelen
2. American Express - The Platinum Card

Mastercard Classic

Beste Creditcard voor Reizen - Algemeen
3. Mastercard Classic

N26 Standard

Beste Prepaid Creditcard voor Reizen
4. N26 standard card

Visa World Card Business

Beste Creditcard voor Reizen - Ondernemers
5. Visa World Card Business


Hoe kies je een Creditcard voor Reizen?

Een creditcard is heel handig als je op reis gaat. Een van de belangrijkste voordelen van een creditcard is dat hij wereldwijd geaccepteerd wordt. Hierdoor kan je overal ter wereld gemakkelijk betalen. Dit in tegenstelling tot je pinpas die op veel plekken in het buitenland niet geaccepteerd wordt. Ook heb je vaak een creditcard nodig als borg voor een huurauto of bij je hotel.

Maar hoe kies je nu de beste creditcard voor reizen? En waar moet je op letten bij het aanschaffen van een creditcard? Aan de hand van deze vragen hebben wij een aantal criteria op een rij gezet om de keuze voor jou makkelijker en overzichtelijker te maken.

Kosten

De kosten van een creditcard kunnen heel erg verschillen per creditcardmaatschappij en per creditcard. In de meeste gevallen geldt dat hoe duurder de kaart is, hoe meer voordelen je krijgt. In sommige gevallen heeft het ook nog invloed op je bestedingslimiet.

Kijk daarom goed naar wat jij nodig hebt en welke voordelen een creditcard heeft. Zijn de kosten van de kaart dit waard? Als je meerdere kaarten wilt, is het soms ook voordeliger om een duurdere creditcard aan te schaffen, maar waar je wel een gratis tweede kaart krijgt.

Verzekeringen

Als je op reis gaat wil je wel een goede reisverzekering. Creditcards bieden vaak verschillende soorten verzekeringen. Let goed op welke verzekeringen je nodig hebt en of deze ook de dekking hebben die je zoekt. Dit kan bij creditcards weleens verschillen.

Zoek ook goed uit of je je huidige reisverzekering kan annuleren of aanpassen om die manier zo voordelig mogelijk uit te komen.

Punten sparen

Bij verschillende creditcards is het mogelijk om allerlei soorten punten te sparen. Denk hierbij aan airmiles. Bij de ene kaart krijg je meer punten per euro die je uitgeeft dan bij de andere kaart. Door middel van deze punten kan je flinke kortingen op, of zelfs gratis, vluchten of andere opties krijgen. 

Wisselkoersopslag & Kosten geld opnemen

Als je je creditcard veel in het buitenland gaat gebruiken dan is het goed om te weten hoeveel de wisselkoersopslag van de kaart is. Dit is een percentage van het bedrag wat je extra betaald.

Wil je toch contant geld? Dan is het pinnen met een creditcard, hierdoor heb je geen gezeur met geld wisselen. Wel betaal je vaak meer voor het opnemen van geld met je creditcard. En ook hier geldt dat dat verschilt per kaart. 

Inkomenseis / Bestedingslimiet

De inkomenseisen en bestedingslimieten van een creditcard verschillen ook enorm. Hoe hoger de inkomenseis, hoe hoger het bestedingslimiet meestal is. Maar sommige creditcardmaatschappijen verwachten hogere inkomenseisen voor hetzelfde bestedingslimiet.

Bij sommige creditcards kan het limiet verschillen per persoon. Dit komt doordat het ICS (international card services) dan gaat kijken naar je inkomen. Op basis hiervan stellen ze een limiet voor je in.

Misschien ook interessant:


Wat is de beste Creditcard voor Reizen van dit moment?

Goed, tijd om over te gaan naar het belangrijkste onderdeel van dit artikel. Want wat is nu eigenlijk de beste creditcard voor reizen? Welke creditcard kun je het beste nemen?

Om antwoord op deze vragen te geven hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende creditcards die momenteel op de markt zijn.

Hierbij hebben we deze creditcards vergeleken op verschillende aspecten. Denk hierbij aan de kosten, extra's, betaalmogelijkheden en natuurlijk de ervaringen van andere consumenten.

We hebben vervolgens de top 5 beste creditcards op een rijtje gezet, dit zijn wat ons betreft de beste keuzes van dit moment. 


1. Flying Blue - American Express Silver Card

American Express Flying Blue Card

9.4

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

9.4

Klantenservice

9.2

Kosten

9.8

De Flying Blue - American Express Silver Card komt als beste uit onze test! Hij heeft verschillende voordelen voor de reizigers onder ons.

Zo spaar je per euro die je uitgeeft automatisch 0,8 Miles. Bij uitgaven rechtstreeks bij KLM, Air France of Hertz is dit zelfs 2 Miles per euro.

Ook spaar je automatisch punten (Experience Points) als je via het Flying Blue programma vliegt en krijg je elk jaar gratis 15 points. Met Fly now Pay later kun je via KLM en Air France je vliegtickets in 3 gelijke termijnen zonder bijkomende kosten betalen.

Buiten de aankoopverzekering die je van een creditcard gewend bent krijg je de volgende extra verzekeringen:

 • Aanvullende reisverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Reisongevallenverzekering
 • Reisongemakkenverzekering

Het eerste jaar is deze creditcard gratis en ook kun je gratis twee extra kaarten aanvragen. Alle kaarthouders (18+) zijn dan ook compleet mee verzekerd en je spaart zo nog sneller je Airmiles en Experience Points.

Kenmerken


Kosten Creditcard

1e jaar gratis - daarna 6,25 per maand

Bestedingslimiet

Persoonlijk limiet

Wisselkoersopslag

2,5 %

Kosten geld opnemen

3,5 %

Voordelen

 • Eerste jaar gratis
 • 180 dagen Aankoopbescherming tegen schade, verlies en diefstal
 • KLM en AIR FRANCE vliegtickets in 3 gelijke termijnen betalen zonder extra kosten. (Fly now Pay later)

Nadelen

 • De AMEX creditcard wordt in Nederland nog niet overal geaccepteerd

2. American Express - The Platinum Card

American-Express-The-Platinum-Card

8.7

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.7

Klantenservice

9.2

Kosten

7.7

De American Express - The Platinum Card heeft veruit de meeste en beste voordelen van alle geteste creditcards. Dan zal je je misschien af vragen, maar waarom staat deze dan niet op 1?

Dat komt omdat het prijskaartje van deze kaart helaas wat aan de hoge kant ligt. In het geval dat je vaak reist en goed gebruik maakt van deze voordelen dan haal je deze kosten er dik uit.

Alle voordelen van deze creditcard zijn helaas teveel om op te noemen in dit artikel. Via bovenstaande button kunt u alle informatie en voordelen uitgebreid terug vinden. Wij zullen kort de belangrijkste punten voor u opnoemen.

Als je de reis betaald met de Amex creditcard dan geniet je van een uitgebreide reis-, annulerings- en autoverzekering. En ook voor uw partner, kinderen en de houder van de extra platinum card gelden deze verzekeringen.

Verder heeft deze creditcard unieke voordelen voor je reis:

 • Snelle grenspassage op Schiphol met Privium
 • Onbeperkt gratis toegang tot luchthaven lounges
 • Jaarlijks € 300,- dinertegoed
 • Speciale privileges in hotels wereldwijd

Kortom, deze creditcard is misschien wat aan de dure kant (in vergelijking met de gold card), maar als je regelmatig reist en de voordelen van deze kaart gebruikt dan is hij het meer dan waard!

Kenmerken


Kosten Creditcard

€ 65,- per maand

Bestedingslimiet

Niet vooraf vastgesteld

Wisselkoersopslag

2,5 %

Kosten geld opnemen

3,5 %

Voordelen

 • Snelle grenspassage op Schiphol met Privium
 • Onbeperkt luchthaven loungetoegang
 • Veel extra voordelen en verzekeringen (voordelen gemiddeld ruim € 3.175,-)
 • Gratis Business card

Nadelen

 • Hoog in prijs

3. Mastercard Classic

Mastercard Classic

8.4

Eindbeoordeling

Dekking

9.1

Klantenservice

7.7

Kosten

8.5

Ga je op reis, maar hoef je niet extra voordelen die bovenstaande creditcards hebben? Dan is de Mastercard Classic een goede keus. Mastercard is de meest geaccepteerde creditcard in de wereld waardoor jij dus overal gemakkelijk kan betalen.

Ondanks dat je misschien geen eerder benoemde voordelen nodig hebt, raden we het toch aan om altijd een creditcard mee op reis te nemen.

Wel heeft deze creditcard een aanvullende reisverzekering. Als je de volledige reis betaald met de creditcard dan ben je overal ter wereld verzekerd voor bagagevertraging, vluchtvertraging, reisongevallen en hulpverlening.

En met deze creditcard spaar je ook nog eens airmiles bij elke betaling die je in het buitenland doet. Je krijgt namelijk 1 Air Mile per € 5,- die je besteed. 

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

€ 26,- per jaar

Bestedingslimiet

€ 5000,-

Wisselkoersopslag

2 %

Kosten geld opnemen

1% tot € 1,50 bij positief saldo, 4% bij negatief saldo

Voordelen

 • Meest geaccepteerde creditcard ter wereld
 • Aanvullende reisverzekering
 • Air Miles sparen
 • Handig bij borg betalingen, huren en reserveren

Nadelen

 • Geen uitgebreide voordelen

4. N26 Standard Card

N26 Standard

8.1

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Klantenservice

8.0

Kosten

9.0

De N26 komt als beste uit de test op het gebied van prepaid creditcards voor Reizen. De N26 is een gratis prepaid kaart die je binnen 8 minuten hebt aangevraagd. En dit zonder inkomenscheck of BKR. Iedereen boven de 18 jaar kan dus gratis de N26 Standard Card aanvragen.

De N26 Standard Card is de enige creditcard waar je een wisselkoersopslag hebt van 0%. Dit is ideaal als je op reis gaat naar landen met een andere valuta. Hierdoor betaal je geen extra kosten over je betaling. Ook kan je met deze creditcard 3 keer per maand gratis geld opnemen via een pinautomaat. Na deze 3 keer betaal je € 2,- per opname.

Misschien wel het grootste voordeel aan een prepaid card is dat je niet in het rood kan staan. Hierdoor bouw je geen schulden op.

Aan de creditcard is een gratis bankrekening nummer gekoppeld waardoor je via een overschrijving of met iDEAL kan je vanaf je bankrekening makkelijk geld over maken naar de creditcard. Via IDEAL worden hier kosten voor in rekening gebracht. Bij een overboeking is dit volledig gratis. Het nadeel is dat dit iets langer duurt.

Bij deze prepaid creditcard zitten geen verzekeringen. Dit is wel mogelijk bij N26. Ze hebben meerdere soorten prepaid creditcards en zo ook met verzekering opties. Wel staan hier maandelijkse kosten tegenover die vaak hoger zijn dan bij een normale creditcard. Via deze link kan je de N26 creditcards vergelijken.

De prepaid kaart is een Mastercard. Dit is de meest geaccepteerde creditcard ter wereld. Het nadeel van een prepaid creditcard is dat deze in de meeste gevallen niet wordt geaccepteerd als borg.

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

Gratis

Bestedingslimiet

Prepaid

Wisselkoersopslag

0 %

Kosten geld opnemen

3 keer per maand gratis, daarna € 2,- per opname.

Voordelen

 • Geen wisselkoers of andere extra kosten bij betalen
 • Er wordt niet gekeken naar inkomen of BKR-gegevens
 • Je bouwt geen schuld op omdat je niet rood kan staan

Nadelen

 • Prepaid creditcards worden meestal niet geaccepteerd als borg bij hotels etc.
 • Geen verzekeringen

5. Visa World Card Business

Visa World Card Business

8.1

Eindbeoordeling

Mogelijkheden

8.5

Klantenservice

8.0

Kosten

9.0

Een zakelijke creditcard kan heel handig zijn. Niet alleen voor het scheiden van privé en zakelijk, dit kan namelijk ook met een normale zakelijke bankrekening. Maar ook als je moet reizen voor de zaak is een zakelijke creditcard enorm handig.

Naast de voordelen van een creditcard in het algemeen zoals internetgarantie, aflevergarantie en een aankoopverzekering heeft deze creditcard ook nog veel voordelen voor tijdens het reizen.

De Visa World Card Business heeft de volgende voordelen voor tijdens het reizen:

 • Vervangende Visa Card en noodgeld in het buitenland (Global Customer Assistence Service)
 • Hulp bij calamiteiten in het buitenland (SafeGuard Support)
 • Aanvullende Reisongevallenverzekering
 • Vluchtvertragingsverzekering
 • Bagagevertragingsverzekering

Kortom, een zakelijke creditcard is echt een toevoeging voor je bedrijf. Dit door de vele garanties, verzekeringen en het achteraf- en eenvoudig betalen. En het is dus ideaal voor je zakenreis. Ben je net begonnen? Ook dan kan je deze Visa card aanvragen.

Kenmerken

Header

Kosten Creditcard

35 euro per jaar (€ 35,- per extra kaart)

Bestedingslimiet

€ 2500,-, voor starters € 500,-

Wisselkoersopslag

2,5 %

Kosten geld opnemen

4 % bij debetsaldo en 1% (max €1,50) bij een positief saldo.

Voordelen

 • Veel inbegrepen verzekeringen en garanties
 • Ook voor starters
 • Eenvoudig online betalen
 • Ideaal voor zakenreizen

Nadelen

 • Max. € 2500,- bestedingslimiet

Hoeveel soorten Creditcards voor Reizen hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 11 Creditcards voor Reizen vergeleken. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de Creditcards voor Reizen op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste Creditcard voor Reizen is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, klantenservice, kosten en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>