Beste Budget App van Nederland [2023]
Dyme
De Dyme. Bij Dyme kan je jouw financiën bijhouden door al jouw rekeningen en die van je partner te koppelen. In het totaaloverzicht van de Dyme App zijn de mogelijkheden eindeloos. Je krijgt inzicht in hoeveel je uitgeeft tijdens het uitgaan, wat een vakantie nu echt heeft gekost of op welke maandelijkse kosten jij toch echt kunt besparen. Kortom, met Dyme worden vaste lasten eenvoudig weergegeven, zodat jij aan het einde van de maand veel meer over kan houden. Zelf ervaren? Druk op de knoppen hieronder om de mogelijkheden van Dyme te ontdekken!
beste Budget App van dit moment isIedereen schrikt wel eens van uitgaven. Toch een drankje teveel in de kroeg, een impulsieve aankoop van een nieuwe jas of een iets te duur taxiritje, wie kent het niet. Zo lijkt het net alsof er een gat in je portemonnee zit.
Maar weet je eigenlijk wel hoe groot dat gat is? Heb je bijvoorbeeld wel zicht op jouw vaste lasten? En daar komt budgetteren om de hoek kijken. Zo bleek onlangs dat 1 op de 3 Nederlanders geldzorgen ervaart, maar ook dat 1 op de 3 Nederlanders hun financiën niet inzichtelijk maken.
Wees gerust, er is een oplossing! Er zijn namelijk talloze budget apps die jou kunnen helpen in het budgetteren van jouw inkomsten.
Wij onderzochten voor jou de beste budget apps. Zo weet jij vandaag nog hoe je er financieel voorstaat, en vooral wat je kunt doen om aan het einde van de maand kosten te besparen.
Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld? Om te bepalen welke budget app het beste is hebben we meer dan 10 apps vergeleken op het type app, de koppeling met de bank en het gebruiksgemak.
Waar moet je op letten bij het kiezen van een Budget App?
Wij krijgen vaak de vraag wat nu de beste budget apps van dit moment zijn. Om die vraag goed te beantwoorden, keken we naar een aantal verschillende onderdelen.
Het doel van elke budget app is om op een efficiënte manier jou inzicht te geven in jouw transacties. Zo ontdek je bijvoorbeeld welke terugkerende transacties eigenlijk nutteloos zijn, zoals sportschoolabonnementen die je al jaren niet meer gebruikt.
Elke budget app doet dat natuurlijk net weer even op een andere manier. Om toch te ontdekken welke budget apps beter zijn dan de rest, gebruikten wij onderstaande criteria. Druk op de knoppen om hier meer over te lezen!
Er zijn verschillende soorten budget apps. Bij de ene is het doel van de budget app voornamelijk het uitgaven categoriseren, terwijl je bij andere budget apps meer mogelijkheden hebt rondom het budget opstellen of categorieën aanmaken.
De ene app is niet automatisch beter dan de andere. Wel hebben wij voornamelijk gekeken naar de doelmatigheid van een app. Laten we eerlijk zijn: een budget app gebruik je alleen om op termijn geld te besparen.
Bij de ene budget app lukt dat simpelweg beter dan bij andere apps. In onze ogen is de beste budget app dus de app waarbij je uitgaven automatisch worden ingedeeld, maar waarbij er ook de mogelijkheid is om te ontdekken op welke uitgaven je nu kunt besparen.
Alle budget apps in onze lijst hebben een goede koppeling met je eigen bank. Door die koppeling krijg je namelijk inzicht in je inkomsten en abonnementen. Vaak heeft jouw bank zelf ook een budget bankieren app.
Zo lanceerde was de ABN AMRO app 'Grip' razend populair. Deze Grip App was een gratis app, die het voor het eerst mogelijk maakte om jouw inkomsten en uitgaven inzichtelijk te krijgen. De Grip App was daarmee een voorloper van de apps in onze lijst. Helaas is de Grip App inmiddels niet meer te downloaden.
Even terug naar onze top 5: bij alle apps is het mogelijk om alle Nederlandse banken te koppelen, maar ook verschillende banken buiten Nederland. Zo krijg je via het online bankieren direct alle informatie die nodig is voor het succesvol budgetteren.
Een budget app waar nauwkeurig mogelijke statistieken van jouw inkomsten en uitgaven worden weergegeven, is fantastisch. Inzicht willen krijgen is een fantastische eerste stap, maar niet het eindstation. We willen immers geld besparen.
Nu is het zo dat de budget apps in onze lijst niet allemaal even gemakkelijk zijn. Bij de ene app worden je inkomsten en uitgaven automatisch ingedeeld, terwijl je bij andere apps zelf het budget instellen zal moeten doen. Hoe minder handmatig invoeren eraan te pas komt, hoe gebruiksvriendelijker de app.
Wat is de beste budget app van Nederland?
Wat is dan uiteindelijk de beste budget app van Nederland? Dat is de vraag die wij hieronder voor jou gaan beantwoorden.
Het is natuurlijk goed om te bedenken dat jouw persoonlijke voorkeur ook hartstikke belangrijk is. Wellicht vind je een bepaalde app gewoon voor jou fijner werken dan een andere. Wie zijn wij dan om te zeggen dat de nummer 1 toch echt beter is?
In ieder geval kan je in onze top 5 ontdekken waarom wij vinden dat deze mobiele budget apps het uitproberen waard zijn. Of het nu een handig overzicht geeft van je inkomsten en uitgaven, suggesties geeft voor besparen of dat het een gratis budget app is, je leest hieronder hoe wij tot deze top 5 zijn gekomen!
We trappen deze lijst af met onze glansrijke winnaar: Dyme. De Dyme App steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit om verschillende redenen.
Allereerst is er een veilige koppeling met Dyme en meer dan 40 banken. Hierbij is het mogelijk om meerdere bankrekeningen te koppelen binnen dezelfde app. Daarnaast kan je ook credit cards koppelen.
Vanuit die koppeling met je bankrekening, makt de Dyme App automatisch een overzicht van jouw financiële situatie. Hierin zie je jouw persoonlijke situatie uitgestald in verschillende categorieën. Je inkomsten en uitgaven worden dus automatisch onderverdeeld.
Inzicht in je inkomsten en uitgaven is 1 ding, maar bij Dyme wordt een extra stap gezet. Je krijgt namelijk bespaartips. Zo ontdek je bij Dyme bijvoorbeeld in welke abonnementen toch duurder uitpakken dan jij zelf door hebt, of er wordt gekeken of er voor bepaalde abonnementen een betere deal bestaat.
De Dyme App heeft voor iedereen een gratis versie beschikbaar, waarbij je kunt betalen voor meer geavanceerde pakketten. Via een betaald abonnement zal je bijvoorbeeld bespaartips direct kunnen toepassen. Maar, de gratis versie biedt eigenlijk al heel veel inzicht voor mensen die meer grip op hun financiën willen hebben.
Voordelen Dyme App
Nadelen Dyme App
Op nummer twee in onze lijst staat Spendo. Spendo is een klassiek voorbeeld van een huishoudboekje app, waarbij je simpelweg een overzicht krijgt van jouw inkomsten en uitgaven. Ook hier kan je budgetten instellen via een gratis versie, en worden er betaalde pakketten aangeboden als je toch nog iets extra's wilt.
Met het huishoudboekje van Spendo kan je maandelijks doelen instellen, zodat je per maand een maximaal budget kunt hanteren.
Via deze mobiele app zie je dus direct hoeveel geld uitgaat naar allerlei zaken, maar kan je ook echt instellen dat je voor sommige zaken niet meer uitgeeft dan je van tevoren hebt ingesteld.
Voordelen Spendo App
Nadelen Spendo App
We vervolgen de lijst met Buddy, een initiatief vanuit MijnGeldZaken, het budgetteringsinitiatief van de Nederlandse Regering. Via dit MijnGeldZaken huishoudboekje is het mogelijk om jouw financiën op orde te hebben.
Dit MijnGeldzaken huishoudboekje is volledig gratis te downloaden en is daarmee het beste huishoudboekje voor mensen die krap bij kas zitten.
Ook bij Buddy worden jouw uitgaven inzichtelijk gemaakt via een koppeling met je eigen bankieren app. Je ziet direct op welk gebied jij in de financiële toekomst winst kunt boeken, waarbij je spaardoelen kunt instellen en je uitgaven kunt categoriseren.
Voordelen Buddy App
Nadelen Buddy App
En dan de Huishoudboekje app. De Huishoudboekje app is een app waarbij de betaalde versie van de app met €1 per maand veruit het goedkoopst is. Met deze betaalde versie krijg je, net als bij Dyme en Spendo, duidelijke statistieken te zien over toekomstige uitgaven.
Deze partij is niet heel geavanceerd, maar biedt degelijke abonnementen voor mensen die laagdrempelig inzicht willen krijgen in hun financiën. Het budgetbeheer is simpel en het data exporteren werkt eenvoudig. Daarmee is dit een prima app voor beginners.
Voordelen HetHuishoudBoekje App
Nadelen HetHuishoudBoekje App
We sluiten de lijst met budget apps af met WieBetaaltWat. WieBetaaltWat is een vreemde eend in de bijt, want bij deze app zal je geen budget houden rondom je transacties, maar ben je op een andere manier bezig met budgettering.
Bij WieBetaaltWat kan je namelijk met je vrienden, familie of je vriendin bijhouden wie wat heeft betaald. Eigenlijk een soort Tikkie, maar dan ook voor een langere periode. Dit is de ideale budget app voor vakanties, verbouwingen of een avondje uit.
Bij WieBetaaltWat is er sinds kort een mobiele app beschikbaar, waarin het nog makkelijker is om het budget van jou te beheren.
Voordelen WieBetaaltWat App
Nadelen WieBetaaltWat App
Beste Budget App vergelijking: conclusie
Zo zijn we alweer aanbeland bij de conclusie van dit artikel over de beste budget apps van dit moment. We hebben in dit artikel onderzoek gedaan naar allerlei apps die op de een of andere manier jou helpen in het budgetteren van jouw financiën.
Natuurlijk doet de ene app dat net even beter dan de andere app. Wat in ieder geval duidelijk is geworden, is dat het handmatig bijhouden van al jouw uitgaven verleden tijd is, budget apps doen al het werk al voor jou. Koppel je bankrekening, of bankrekeningen, en de app doet de rest van het werk.
Nu is het wel zo dat sommige apps het beter doen dan andere. Vooral Dyme sprong bij ons in het oog, omdat Dyme als enige partij ook bespaartips geeft. Zo kan je bijvoorbeeld via Dyme zien of er goedkopere telefoonabonnementen zijn voor jouw mobiel.
Budgetteren is een kwestie van wakker blijven. Op het moment dat jij bovenop je financiën zit, is de kans groot dat jij op de lange termijn minder geldzorgen zal ervaren.
Maar daar is tegenwoordig lang niet altijd evenveel tijd voor beschikbaar. We zijn druk, dus een budget app die af en toe een pushmelding geeft over dingen waarbij je geld kunt besparen, klinkt als muziek in de oren.
De budget apps die wij hebben genoemd in onze top 5 zijn in onze ogen sterk, maar natuurlijk niet de enige optie. Budgetteren kan op 1001 manieren, en er is geen waterdichte manier dat problemen in de financiën voor iedereen zal oplossen. Was het maar zo'n feest!
Wel hebben we ontdekt dat je tegenwoordig het heft in eigen handen kunt nemen. Met behulp van een budget app kan jij op de lange termijn geld besparen. Zo simpel is het! Begin daarom vandaag nog met het gebruiken van een budget app - het werkt.
Veelgestelde vragen
Wat is de beste budget app voor het huishoudboekje?
In ons onderzoek naar de beste budget app concludeerden wij dat Dyme op dit moment de beste budget app is voor het huishoudboekje. In deze app ontdek je precies wat jouw inkomsten en uitgaven zijn, en op welke gebieden jij geld kunt besparen op de lange termijn.
Welk online huishoudboekje is het beste?
Het beste online huishoudboekje van dit moment is Dyme, omdat bij deze app bespaartips worden gegeven. We ontdekten ook dat Spendo, Buddy, HetHuishoudBoekje en WieBetaaltWat aantrekkelijke budget apps zijn.
Hoe kan ik mijn uitgaven bijhouden?
Je kunt je uitgaven handmatig bijhouden, maar je kunt hiervoor een Budget App gebruiken. Zo is Dyme op dit moment de beste budget app.