Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Wat is de beste broker om te beleggen in aandelen, ETF's of obligaties? Met de talloze brokers die aandelen en ETF's aanbieden zijn er veel verschillende keuzes die je als belegger moet maken. Gelukkig zijn er genoeg tips die jou kunnen helpen om jouw vermogen te beleggen bij een van de vele brokers.

Om de vraag te beantwoorden wat de beste online broker in Nederland is hebben we onderzoek gedaan naar verschillende brokers. Met de informatie uit het onderzoek dat wij hebben uitgevoerd naar verschillende brokers kun jij een broker kiezen die past bij jouw wensen. Welke broker het beste bij jou past zal je hieronder ontdekken! 


Top 5 Beste brokers

Best geteste Broker
1. DEGIRO

Best Broker voor aandelen
2. eToro

Beste broker beheerd beleggen
4. Binck Forward

5. Trading212


Waar moet je op letten bij het kiezen van een broker?

Brokers vergelijken kun je op verschillende manieren doen. In onze ogen is brokers vergelijken pas zinvol als we goed onderzoeken welke focus een bepaalde broker heeft in het beleggen. Zo benadrukt de ene broker meer het beleggen in ETF's, terwijl de andere broker het handelen in CFD's promoot.

Het vergelijken van brokers is dus geen kwestie van het zeggen dat de ene broker beter is dan de andere, maar het kan wel inzichtelijk maken of een bepaalde broker bij jouw manier van beleggen past. Handelen in CFD's is niet voor iedereen weggelegd, terwijl het lange termijn beleggen in ETF's eerder binnen handbereik ligt voor beleggen als beginner.

Buiten de focus van het beleggen om zijn er wel degelijk factoren waarmee brokers vergelijken mogelijk is, zoals gebruiksvriendelijkheid, de prijs en het aanbod. Boven alles is het voor zowel een beginnende beleggers als een ervaren belegger belangrijk dat de beleggingen (1) zo goedkoop mogelijk zijn en (2) zo veilig mogelijk zijn. Daarom hebben we een lijst opgesteld met kenmerken waarmee we brokers vergelijken in deze beste brokers van Nederland om te beleggen:

Specialisatie van de broker

Online brokers hebben een bepaalde focus, waardoor de kosten voor dat onderdeel vaak lager zijn. Zo heb je bijvoorbeeld brokers die ideaal zijn voor het handelen in ETF's maar ook brokers die juist beter zijn voor het kopen van aandelen.

Transactie kosten

Hoe lager de transactiekosten, hoe meer rendement jij overhoudt. 

Minimale inleg

Veel brokers hanteren een minimale inleg van een bepaald bedrag. 

Kosten voor het opnemen van geld

Het terugstorten van geld van jouw beleggersrekening naar jouw betaalrekening wordt soms in rekening gebracht. 

Het aanbod

Online brokers verschillen vaak in welke beleggingsproducten zij aanbieden. Daarnaast is het aanbod aan beleggingsproducten is bij de ene broker groter dan bij de andere broker. 


Wat is de beste broker van 2023?

Goed, nu je weet waar je op moet letten bij het kiezen van een goede broker is het nu tijd om over te gaan naar het leukste gedeelte van dit artikel.

Wat is de best geteste broker van 2023? Om een antwoord hierop te geven hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan en verschillende brokers met elkaar vergeleken.

Op basis hiervan hebben we de brokers een score meegekeken en een top 5 samengesteld met beste opties. Door te kiezen voor een van onderstaande brokers weet je zeker dat je goed zit!

1. DEGIRO

Waarom DEGIRO?

 • Één van de goedkoopste brokers
 • Gereguleerd door AFM
 • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten
 • Groot Aanbod

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Bovenaan onze lijst met daarin de beste online broker staat DEGIRO. DEGIRO is in onze ogen de beste online broker van dit moment, omdat het aanbod enorm groot is, de transactiekosten binnen de kernselectie €0 bedragen en omdat het bij DEGIRO mogelijk is voor een beginnende belegger om een divers portfolio op te bouwen.

Door het grote aanbod hebben beleggers bij DEGIRO alle controle over welke beleggingen worden aangeschaft. In combinatie met een overzichtelijke website is het aantrekkelijk voor beleggers om beleggingen aan te schaffen bij DEGIRO. Beleggen bij broker DEGIRO is het juiste adres als je beoogt te beleggen op de lange termijn bij een stevige broker. Meer weten? Lees dan onze review van DEGIRO

Voordelen:

 • Één van de goedkoopste brokers
 • Gereguleerd door de AFM
 • Dankzij kernselectie ETF's van transactiekosten

Nadelen:

 • Geen demo functie

Specificaties DEGIRO:
Focus:
Broker DEGIRO legt de nadruk op beleggen in ETF's en het aanbieden van beleggingsproducten over veel verschillende beurzen. Het aanbod van DEGIRO is in onze lijst het grootst van alle online brokers.
Transactiekosten:
€2 + 0.03% (gratis voor ETF's in de DEGIRO Kernselectie)
Minimale inleg:
Geen. Aankoop van minimaal 1 aandeel, en dus is de minimale inleg even groot als 1 aandeel.
Kosten Geld opnemen:
Gratis
Aanbod producten:
Aandelen, obligaties, ETF's, gestructureerde producten en fondsen.
Grootte aanbod:
Grootste aanbod met >15.000 aandelen, >5.000 ETF's, 550 fondsen, >10.000 gestructureerde producten.
Wat maakt DEGIRO uniek?
DEGIRO Kernselectie met daarin 201 ETF's die zonder transactiekosten zijn aan te schaffen.

2. eToro

Waarom eToro?

 • Gratis Demo account
 • Beste broker voor aandelen
 • Zelf beleggen
 • 0% - 4.5% transactiekosten

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Het aanbod aan ETF's en aandelen is bij eToro kleiner dan bij DEGIRO, maar is daarentegen wel goedkoper aan te schaffen. De broker eToro behoort tot één van de beste online brokers, omdat het aanbod aandelen indrukwekkend is. Daarnaast is het mogelijk om deze aandelen CFD's te verhandelen zonder transactiekosten.

Meer weten over beleggen bij eToro? Lees dan onze eToro review!

Voordelen:

 • Beste broker voor het handelen in CFD's 
 • Gemiddeld aanbod met 7.000 aandelen, 250 ETF's en een selectie gestructureerde producten.
 • Demo account mogelijk om te oefenen

Nadelen:

 • Minimale inleg van 170 euro

Specificaties eToro:
Focus:
Bij broker eToro ligt de nadruk op het beleggen met behulp van CFD's, waardoor het voor beleggers interessant zou kunnen zijn oom bij deze broker voornamelijk te beleggen in aandelen.
Transactiekosten:
0% - 4.5% (0% transactiekosten voor een selectie ETF's en aandelen zonder CFD's)
Minimale inleg:
€170
Kosten Geld opnemen:
€5
Aanbod producten:
Aandelen, ETF's, gestructureerde producten met of zonder CFD's
Grootte aanbod:
Gemiddeld aanbod met 7.000 aandelen, 250 ETF's en een selectie gestructureerde producten.
Wat maakt eToro uniek?
Via social trading is het mogelijk om portfolio's van andere beleggers te kopiëren en wordt er een transparante community opgebouwd met beleggers. Daarnaast is eToro de grootste speler in Europa als het gaat om CFD. Nu is zijn aandelen CFD's niet voor alle beleggers weggelegd en is beginnen met beleggen via CFD zeker niet aan te raden, maar mocht jij dat wel interessant vinden, is eToro de uitgelezen speler.

3. Bux Zero

Waarom Bux Zero?

 • Ideaal voor beginnende beleggers
 • BUX Zero 
 • Interessant schijvenmodel waardoor je belastingvrij vermogen kunt opbouwen
 • Groot Aanbod

Score

4/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


BUX Zero is een broker die niet mag ontbreken aan deze lijst van beste brokers 2023. BUX Zero is een ideale broker voor beginnende beleggers. De missie van dit platform is namelijk om beleggen zo simpel mogelijk te maken.

Verder is Bux Zero dat het aanbod zeer overzichtelijk wordt weergegeven, in tegenstelling tot all-round aanbieders als DEGIRO, eToro en Trading212. 

Benieuwd naar de ins-en-outs van beleggen bij Bux Zero? Lees dan onze Bux Zero review!

Voordelen:

 • Goede broker voor het kopen van ETF's
 • Geen minimale inleg nodig

Nadelen:

 • Aandelen worden via Britse markt verhandeld

Specificaties Bux zero:
Focus:
BUX Zero is een eenvoudige broker die zich richt op het aanbieden van ETF's en aandelen aan beginnende beleggers.
Transactiekosten:
Gratis voor orders die standaard aan het eind van de dag worden uitgevoerd door Bux tegen de koers van dat moment en €1 per aandeel voor alle opties daarbuiten. Beleggen in Amerikaanse aandelen zijn duurder wegens de wisselkoers. 

Minimale inleg:
Geen
Kosten Geld opnemen:
Gratis
Aanbod producten:
Aandelen en ETF's
Grootte aanbod:
Laag aanbod met Amerikaanse aandelen, aandelen op de Euronext en zo'n 30. ETF's.
Wat maakt Bux Zero uniek? 
Bij Bux Zero zijn aandelen gratis op het moment dat je kiest voor een 'Zero order'. Dit betekent dat de transactie standaard aan het eind van de dag wordt uitgevoerd. Omdat de koers van beleggingen fluctueert kan dit ofwel in jouw voordeel, ofwel in het voordeel van Bux werken. Kies je hier niet voor, betaal je €1 per transactie. Verder is Bux Zero dat het aanbod zeer overzichtelijk wordt weergegeven, in tegenstelling tot all-round aanbieders als DEGIRO, eToro en Trading212. 

4. BinckForward

Waarom BinckForward?

 • Beste broker voor beheerd belegger
 • Lage transactiekosten
 • Groot Aanbod

Score

4/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Beginnen met beleggen kan niet makkelijker dan beleggen bij Binck Forward. In deze lijst van de beste broker kon Binck Forward niet missen, omdat het binnen de categorie 'beheerd beleggen' een uitstekende keuze is. Als online broker biedt BinckForward jou op een presenteerblaadje de mogelijkheid om vandaag nog te starten met beleggen.

Een broker kiezen die beheerd beleggen aanbiedt? Binck Forward is voor jou een van de beste brokers. Meer weten over beleggen bij Binck Forward? Lees dan de tips rondom beleggen bij Binck Forward in onze Binck Forward review!

Voordelen:

 • Beheerd beleggen
 • Relatief lage transactie kosten
 • Groot aanbod

Nadelen:

 • Minimale inleg is €1.500

Specificaties BinckForward:
Focus:
Broker Binck Forward is de enige broker in onze lijst die beheerd beleggen aanbiedt. Dit gebeurt via twee profielen: (1) Binck Forward (vermogensgroei) en (2) Binck Comfort (vermogensbehoud).
Transactiekosten:
0.76% - 1.30%

Minimale inleg:
€1.500 (Binck Forward) of €15.000 (Binck Comfort).
Kosten Geld opnemen:
Gratis
Aanbod producten:
Drie verschillende risicoprofielen, met daarin een selectie ETF's, aandelen en obligaties. Hoe hoger het risicoprofiel, hoe meer aandelen er in het portfolio zitten.
Grootte aanbod:
Relatief laag aanbod met 1.600 aandelen, 150 ETF's en een selectie Forex (valuta).
Wat maakt Binck Forward uniek? 
Hoewel het aanbod ETF's in theorie redelijk groot is, kun je bij Binck Forward maar kiezen uit drie risicoprofielen. De hoeveelheid ETF's in een bepaald risicoprofiel van Binck is daarentegen niet kleiner dan dat je zelf zou combineren bij een 'vrije' broker. 

5. Trading212

Waarom Trading212?

 • Gratis voor aandelen en ETF's en 0.04% - 0.4% voor CFD's.
 • Gereguleerd door AFM
 • Interessant schijvenmodel waardoor je belastingvrij vermogen kunt opbouwen
 • Groot Aanbod

Score

4/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


All-round online broker Trading212 past in het rijtje beste brokers. Deze broker is interessant voor beleggers die enkel in aandelen willen handelen, aangezien de transactiekosten hiervoor €0 bedragen. Deze broker is niet de beste broker van deze test geworden, omdat de aandelen voornamelijk op de Britse markt worden verhandeld. Voor Nederlandse beleggers zijn dit niet altijd interessante beleggingen, en heb je als belegger te maken met valutaconversie.

Trading212 is in onze ogen één van de beste brokers, maar niet de beste. Dat heeft alles te maken met de concurrentie binnen de online brokers. De beste broker is in onze ogen namelijk eToro als het gaat om aandelen, en DEGIRO als het gaat om ETF's. Broker Trading212 valt net tussen wal en schip, aangezien deze broker een lager aanbod heeft in zowel de aandelen als de ETF's. Daarnaast mis je de flexibiliteit om zowel CFD als reguliere aandelen aan te schaffen, omdat broker Trading212 een systeem heeft gekozen waarin er 3 verschillende broker accounts zijn.

Voordelen:

 • Goede broker voor het kopen van ETF's
 • Geen minimale inleg nodig

Nadelen:

 • Aandelen worden via Britse markt verhandeld

Specificaties Trading212:
Focus:
Trading212 is een all-round online broker met een focus op aandelen ETF's die kunnen worden aangeschaft als fractionele aandelen.
Transactiekosten:
Gratis voor aandelen en ETF's en 0.04% - 0.4% voor CFD's. 

Minimale inleg:
Geen
Kosten Geld opnemen:
Gratis (via Credit Card 0.7% voor bedragen meer dan €2.000).
Aanbod producten:
Drie verschillende accounts, met daarin (1) Trading212 CFD voor CFD's, (2) Trading212 Invest voor aandelen en ETF's en (3) Trading212 ISA voor vermogensgroei op de lange termijn.
Grootte aanbod:
Relatief laag aanbod met 1.600 aandelen, 150 ETF's en een selectie Forex (valuta).
Wat maakt Trading212 uniek? 
Bij Trading212 kun je met behulp van een schijvensysteem automatisch jouw portfolio herorganiseren en bepaalde aandelen aanschaffen op basis van percentages. Daarnaast kunnen beginnende beleggers vai Trading212 ISA een vermogen van tot €20.000 belastingvrij opbouwen, mits er een lange termijnverbinding aan vast zit. 


Brokers vergelijken

Wat is de beste broker? In deze wereld van talloze online brokers is het best lastig om qua beleggen het kaf van het koren te scheiden. Tegelijkertijd is het vinden van de beste broker een persoonlijke kwestie, omdat elke belegger een ander doel heeft. Welke broker past bij jouw doel, heeft daarom allereerst te maken met wat jouw beleggingsdoel is.

Een broker is een partij tussen de markt en de individuele belegger. Beleggen is het verhandelen van aandelen, ETF's of obligaties via zo'n broker. Brokers maken in dit hele proces keuzes in hoe zij dat beleggen mogelijk maken. Zo kunnen brokers het verhandelen van aandelen aantrekkelijk maken door lage transactiekosten te rekenen, maar wellicht moeten zij daarom wel de prijs van ETF's opschroeven om onder de streep alsnog winst te maken.

Alle brokers - ja, echt, alle brokers - zijn gebonden aan wet- en regelgeving rondom financiële instrumenten. Welke broker zich beter aan de regels houden is niet aan de orde, aangezien alle brokers zich aan dezelfde regels moeten houden. Succesvol beleggen is dus - nogmaals - niet een kwestie van het vinden van de beste broker, maar het vinden van een broker die het beste past bij jouw wensen.

Door onderzoek te doen naar brokers zal je al snel ontdekken welke focus bepaalde brokers hebben. Zo is overduidelijk dat van alle brokers eToro zich richt op het aandelen en CFD's, terwijl beleggen via DEGIRO gepaard gaat met een nadruk handelen met lage kosten voor ETF's. Hoewel het dus lijkt alsof het kiezen van de beste broker gelijk staat aan het zoeken van een speld in een hooiberg, schreeuwen brokers vaak al van de daken wat voor type belegger zij het liefst willen ontvangen. 

Veel gestelde vragen over de beste broker

Wat is een broker?
Bij een broker kun je aandelen, ETF's en andere producten kopen en verkopen. Tegenwoordig zijn er veel verschillende brokers zoals DEGIRO, ETORO en Binckforward. De beste brokers vind je hier.

Wat is beste Nederlandse broker?
In onze ogen zijn er meerdere goede brokers in Nederland. In onze test hebben wij een top-5 samengesteld met de best geteste brokers van dit moment. Benieuwd naar deze brokers? Via deze link ontdek je direct de top 5.

Bekijk ook onze review over ING zelf beleggen.
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>

LET OPTijdelijk handel je de eerste €1000 gratis bij Bitvavo!