• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Brokers
 • /
 • Beste broker voor beginnende belegger: Top 5 beste beginner brokers! [2024]

Wat is de beste broker voor beginnende beleggers? Het is een vraag die veel mensen zich afvragen, jij ook?

Maar waar moet je nu beginnen? Wat ons betreft, is het kiezen van de beste broker het eerste wat je moet doen. Door te kiezen voor een verkeerde broker kun je namelijk een hoop geld verliezen en betaal je waarschijnlijk te veel kosten waardoor je rendement minder wordt.

Om je op weg te helpen hebben wij een uitgebreide test gedaan waarin we de beste broker voor beginnende beleggers hebben vergeleken. De 5 beste opties vind je terug in dit artikel.


Beste broker voor beginners:
1. DEGIRO

 • Laagste transactiekosten van Nederland (€ 2,00 + 0,03%)
 • Gebruiksvriendelijk in gebruik
 • Groot aanbod aan ETFs, aandelen en meer

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Beste Runner-up
2. eToro

 • Sociaal beleggen via Copy Trader
 • Voornamelijk beleggen in CFDs 
 • Commissievrije aandelen en ETFs

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Beste crypto broker voor beginners
3. Bitvavo

 • Laagste handelskosten van Nederland (0.25% max)
 • Meer dan 150 cryptomunten kopen
 • Veilig en gebruiksvriendelijk platform

🎁Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Automatisch beleggen met je wisselgeld
4. Peaks

 • Gemakkelijke app
 • Wisselgeld wordt automatisch belegd
 • Keuze uit 4 overzichtelijke portfolio's

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Beste broker voor beheerd beleggen
5. Binck

 • Beleg in drie overzichtelijke risicoprofielen
 • Beheerd beleggen gaat automatisch en kost nauwelijks moeite
 • Gemakkelijk te starten

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.


Waar moet de beste broker voor beginnende beleggers aan voldoen?

Als jij nieuw bent in de wereld van beleggen dan wil je natuurlijk verschillende brokers met elkaar vergelijken. Pas als je een geschikte broker hebt gevonden kun je beginnen met beleggen.

In onze ogen zijn er een aantal zaken die een broker moet aanbieden om het een 'geschikte' broker te maken voor beginnende beleggers. De belangrijkste criteria vind je hieronder.

Lage minimale inleg

Allereerst is een broker voor beginners wat ons betreft altijd een broker die een lage minimale inleg hanteert. Het is natuurlijk onrealistisch als je claimt een broker voor beginners te zijn waarna je minimaal 10.000 euro moet inleggen.

Als jij net begint met beleggen kan ik me best voorstellen dat je niet gelijk een gigantisch bedrag wilt investeren. Om deze reden hebben we in deze vergelijking alleen brokers uitgekozen die een lage minimale inleg drempel hebben. Hierdoor kun je vanaf een laag bedrag al beginnen met het beleggen.

Lage kosten

Naast een laag instapbedrag wil je als beginnende belegger natuurlijk een broker hebben die lage kosten hanteert. Een fout dit veel mensen maken die willen beginnen met beleggen is dat ze in marketing trucjes van grote bedrijven trappen.

Zo wordt er vaak ingespeeld op de onwetendheid van beleggers en wordt verteld dat alles super makkelijk en simpel werkt bij een bepaalde aanbieder.

Vaak zie je echter dat dit soort partijen super hoge kosten rekenen. Deze hoge kosten zorgen ervoor dat je rendement flink gedrukt wordt. Trap dus niet in dit soort marketingtrucs en kijk altijd goed naar de kosten die je betaalt bij een broker.

Gratis rekening openen

Wanneer jij als beginnende belegger gaat starten met het beleggen in aandelen of een ander product dan is het wat ons betreft belangrijk dat je een gratis rekening kunt openen.

De drempel moet zo laag mogelijk zijn en je moet bij een broker een gratis account kunnen aanmaken zodat je kunt rondkijken op het platform.

Zodra je gratis kunt rondkijken en alvast een account kunt aanmaken bij een broker weet je namelijk al snel of je een broker fijn vindt of juist niet.

Ook zie je direct of alles goed en simpel werkt en kun je waarschijnlijk snel de keuze maken of deze broker goed bij jou past.

Educatie materiaal

Wij vinden dat een broker altijd educatief materiaal zou moeten aanbieden aan beleggers. De wereld van beleggen en het investeren van geld kan namelijk best complex zijn en je ziet vaak dat een beginnende belegger door de bomen het bos niet meer ziet.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer brokers in Nederland die hier rekening mee houden en kennisbanken aanbieden, video trainingen en meer om hun leden te informeren over het beleggen.

Oefenaccount aanmaken

Wist je dat het bij sommige brokers in Nederland mogelijk is om een oefenaccount aan te maken? Op dit soort account kunnen beginnende beleggers met 'nep' geld investeren in aandelen.

Dit is natuurlijk ideaal voor beleggen voor beginners omdat je op deze manier al in aanraking kunt komen met het handelen en investeren zonder dat het je echt geld kost.

Ook kan je in dit soort 'oefen' omgevingen vaak bekende beleggers volgen en hun strategieën kopiëren. Dit is natuurlijk super waardevol omdat je kunt leren van beleggers die al jarenlang ervaring hebben. Wat ons betreft is een oefenaccount zeker een uniek punt bij het kiezen van de beste brokers.


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste broker voor beginners?

Goed, nu je weet aan welke eisen de beste broker voor beginnende belegger moet voldoen is het tijd om over te gaan naar het volgende onderwerp. Er zijn namelijk een aantal afwegingen die je moet maken bij het kiezen van de beste broker voor de beginnende belegger.

In welk product wil je beleggen?

Investeren of beleggen is een gigantisch breed begrip en je kunt in ontzettend veel verschillende producten investeren.

Het is dan ook belangrijk dat je hier goed over nadenkt bij het kiezen van de beste broker voor de beginnende belegger.

Wil je bijvoorbeeld gaan beleggen in aandelen? ETF's? Vastgoed? Of ben je juist iemand die van plan is te gaan investeren in crypto?

Brokers vergelijken kun je pas echt goed doen als je precies weet wat je zoekt en waar je in wilt gaan beleggen. Zorg er daarom voor dat je dit duidelijk hebt voor je overgaat tot het kiezen van de beste brokers voor de beginnende belegger.

Actief of passief beleggen?

Wanneer we kijken naar beleggers dan maken we eigenlijk altijd onderscheid tussen twee soorten beleggers: actieve- en passieve beleggers.

Zoals de naam al doet vermoeden zit het verschil voornamelijk in de mate waarin je bezig bent met het beleggen.

Een passieve belegger is bijvoorbeeld iemand die niet heel actief bezig is met het handelen in beleggingen. Vaak zijn passieve beleggers ook meer bezig met de lange termijn. Ze kopen een aantal beleggingen en laten deze vervolgens jaren staan. Het voordeel hiervan? Je bespaart een hoop tijd en bent minder gevoelig voor 'emotie' handelen. Ook is dit wellicht iets geschikter voor beginnende beleggers omdat er minder kennis voor nodig is.

Bij actieve beleggers zie je juist het tegenovergestelde. Een actieve belegger is dagelijks bezig met het kopen, verkopen en handelen in verschillende beleggingen. Als je een actieve belegger bent stop je dus veel meer tijd in je handelen. Men noemt dit ook wel daytraden. Het voordeel van actieve beleggers? De winsten op korte termijn zijn vaak een stuk hoger (mits je een goede strategie hebt). Echter vereist het succesvol daytraden met beleggingen wel veel meer kennis. Dit is dus niet iets wat je zomaar even doet waardoor het voor de beginnende belegger wellicht niet de beste optie is.

Het is goed om op voorhand goed inzichtelijk te kijken wat voor type belegger jij bent. Sommige van de beste brokers zijn namelijk meer geschikt voor actief of passief handelen dan andere.


Wat is beste broker voor beginnende beleggers in 2024?

Goed, inmiddels weet je al wat meer over brokers vergelijken. Zo weet je waar je op moet letten en waar een goede broker voor beginners aan moet voldoen.

Tijd om over te gaan naar het leukste onderdeel van dit artikel: de top 5 beste broker voor beginnende belegger.

Inmiddels beleggen wij al meer dan 5 jaar en hebben dus meerdere brokers voorbij zien komen. Ook hebben we een uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende brokers in Nederland. Zo hebben we gekeken of ze aan alle eisen voor een goede broker voor de beginnende belegger voldoen en hoe goed ze scoren.

Uiteindelijk hebben we hier een ultieme top 5 van samengesteld met de beste broker voor beginnende belegger. Door te kiezen voor een van onderstaande opties weet je zeker dat jij als beginnende belegger een goede start maakt en kunt beginnen met het beleggen.

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


DEGIRO is wat ons betreft de beste broker voor beginnende belegger en steekt met kop en schouders boven de rest uit. Wellicht dat je DEGIRO wel eens voorbij hebt zien komen in het straatbeeld of op de televisie. DEGIRO is in Nederland namelijk hard aan het groeien en investeert veel geld in marketing.

Geen enkele broker hanteer zulke lage transactiekosten, heeft zo'n goede mobiele app (beschikbaar op iOS en Android) en werkt zo simpel als DEGIRO.

Daarnaast is DEGIRO een Nederlands bedrijf dat in 2013 werd opgericht door werknemers van andere brokers. Het voordeel van het feit dat dit een Nederlands bedrijf is? De klantenservice is volledig Nederlands en het bedrijf wordt gereguleerd door financiële toezichthouders zoals DNB en de Nederlandse AFM.

Bovendien kun je al geld inleggen vanaf € 1 bij DEGIRO en bieden zij een belegger academie aan die je stap-voor-stap uitlegt hoe je kunt beginnen met beleggen.

DEGIRO groeit ontzettend hard en heeft momenteel al zo'n 1,6 miljoen actieve gebruikers. Op jaarbasis verwerkt DEGIRO tussen de 65 en 75 miljoen euro's.

Dit zijn natuurlijk gigantische bedragen en dit zegt wel wat over de betrouwbaarheid en veiligheid van het platform. Het is niet voor niets dat zo veel mensen beleggen via dit platform.

Geen enkele broker biedt zulke lage handelskosten als DEGIRO en dit in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid heeft ons doen besluiten om DEGIRO als beste broker voor beginnende belegger in dit lijstje op te nemen.

Nog niet helemaal overtuigd? Lees onze DEGIRO review, hierin gaan we nog dieper in op deze broker.

Voordelen:

 • Nederlands bedrijf waardoor klantenservice in NL is en DEGIRO onder toezicht staat van DNB en AFM
 • Laagste transactiekosten van Nederland (€ 2,00 + 0,03%)
 • Groot aanbod aan ETFs, aandelen en meer

Nadelen:

 • Geen mogelijkheid voor een oefen account

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer twee van deze lijst vinden we eToro. eToro is een internationale broker die steeds bekender en populairder wordt in Nederland. Zo is eToro onlangs hoofdsponsor geworden van de Arnhemse voetbalclub Vitesse en kiezen steeds meer mensen ervoor om te beleggen via eToro.

Wereldwijd is eToro een bekende broker en veel beleggers zijn helemaal gek van eToro. Zo kun je eToro zien als een sociaal handelsplatform waar je kan handelen in aandelen, valuta's, CFD's en zelfs cryptocurrencies.

eToro is dus een sociaal handelsplatform, dit houdt in dat je ook andere beleggers kunt volgen. Je kunt zelfs bepaalde beleggers volgen en hun exacte beleggingsstrategie kopiëren. Dit is natuurlijk een super goede functionaliteit voor beginnende beleggers omdat je leert van een professionele belegger die al rendement heeft behaald met het online beleggen.

Verder kun je gratis een account openen bij eToro maar dien je wel minimaal 50 euro te storten voor je kunt beginnen met het handelen in CFD's, aandelen, ETF's of cryptocurrency.

Een ander nadeel van deze online broker? Wanneer je langer dan 1 jaar inactief bent moet je een fee betalen van zo'n 10 euro per maand. Deze fee verdwijnt zodra je weer actief gaat beleggen.

Toch is eToro wat ons betreft zeker een prima optie voor beginnende beleggers (zie onze review). Zo kun je bij deze online broker ook een oefen account aanmaken waardoor je als beginnende belegger kunt oefenen met beleggen.

Voordelen:

 • Mogelijkheid om topbeleggers te volgen en hun strategieën te kopiëren.
 • Groot aanbod aan verschillende activa (aandelen, ETF's, crypto en meer)
 • 0% commissie
 • Gratis verzekering

Nadelen:

 • Je betaalt een fee wanneer je te lang inactief bent.

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Op nummer 3 van deze lijst met beste brokers voor beginnende lijst vinden we Bitvavo. Dit is de beste broker voor mensen die willen beginnen met cryptocurrencies.

De wereld van crypto is interessant en steeds meer mensen beleggen in cryptocurrencies tegenwoordig. Als jij dit ook wilt gaan doen dan zouden we je aanraden om te kiezen voor Bitvavo.

Bitvavo is een Nederlandse crypto broker en exchange die sinds een aantal jaar actief is. Geen enkele crypto broker hanteert zulke lage kosten als Bitvavo.

Daarnaast is Bitvavo een zeer makkelijk en gebruiksvriendelijk platform waar zelfs iemand die 0 verstand heeft van technologie binnen enkele minuten cryptocurrency kan kopen, verkopen en verhandelen.

Daarnaast beschikt Bitvavo over een zeer uitgebreid aanbod en koop je hier maar liefst meer dan 150 verschillende cryptomunten.

Als laatste heeft Bitvavo een leuke welkomstbonus voor nieuwe klanten. Elke nieuwe belegger krijgt namelijk een 1000 euro gratis handelen bonus. Dit houdt in dat de je over de eerste 1000 euro cryptocurrency geen handelskosten betaalt.

Ideaal dus voor beginnende beleggers. Kortom, als jij op zoek bent naar de beste crypto broker voor beginnende belegger dan zit je bij Bitvavo wel goed.

Voordelen:

 • Laagste handelskosten in Nederland (Max 0.25%)
 • Groot aanbod aan cryptovaluta (150+ munten)
 • Gebruiksvriendelijk en veilig platform
 • Simpel te gebruiken

Nadelen:

 • Geen

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


Spreek je over de beste online brokers voor beginnende beleggers dan mag Peaks absoluut niet ontbreken. Zeker voor particuliere beleggers die twijfelen welke broker zij moeten kiezen kan Peaks een interessante optie zijn.

Peaks werkt namelijk anders dan de meeste online brokers. Bij Peaks beleg je namelijk automatisch je wisselgeld.

Peaks is een initiatief van de Rabobank omdat zij het toegankelijker willen maken om te beginnen met het beleggen bij online brokers.

Deze vorm van beleggen is natuurlijk anders dan bij andere brokers echter is het voor beginners wel een leuke en eenvoudige manier om te beginnen met beleggen.

Je hoeft namelijk amper iets te doen en elke week wordt er automatisch geld voor je belegt in verschillende Nederlandse aandelen en andere producten. Als jij wilt beleggen zonder te veel moeite dan zou je Peaks zeker eens moeten proberen.

Om te beginnen met het beleggen van Peaks hoef je eigenlijk alleen de app te downloaden, een aantal vragen te beantwoorden en je bankrekening te koppelen.

Vervolgens kies je een risicoprofiel en bepaal je hoeveel je wilt inleggen naast je wisselgeld. Peaks zal vervolgens automatisch beleggen in verschillende producten.

Deze vorm van beleggen is ontzettend passief en kost je bijna geen moeite.

Het nadeel is overigens wel dat je veel kosten betaalt bij deze partij. Sowieso betaal je maandelijks een euro voor het gebruik van Peaks en daarnaast betaal je kosten over alle beleggingen die je doet.

Voordelen:

 • Eenvoudige manier om te gaan beleggen
 • Kost amper tijd
 • Makkelijk te installeren

Nadelen:

 • Relatief hoge kosten

Score

5/5

Aanbod

Veiligheid

Kosten

Gebruiksgemak


We sluiten deze lijst af met Binck bank. Binck bank is een van de grootste beleggingsplatformen in Nederland en staat bekend om de betrouwbaarheid van het platform.

Ook bij Binck is het mogelijk om te beginnen met een demo account waardoor je tot € 100.000 kosteloos kunt oefenen voordat je met echt geld aan de slag gaat. Dit is natuurlijk ideaal voor beginnende beleggers.

Ook heeft Binck een gigantische kennisbank waar ze ontzettend veel kennis delen rond beleggen. Het gaat hierbij om kennis over beleggen voor zowel beginners als gevorderde.

Binck werkt daarnaast super simpel en om deze reden kan deze online broker wat ons betreft niet ontbreken aan deze lijst.

Het openen van een rekening bij deze broker is trouwens gratis waardoor je snel en gemakkelijk kunt beginnen met het beleggen in bijvoorbeeld aandelen of een andere vorm van beleggen.

In onze top 5 met brokers staat Binck Bank als nummer 5 van de brokers. Van alle brokers is dit wat ons betreft de minste omdat de kosten een stuk hoger zijn dan bij andere brokers.

Toch is dit een prima alternatief voor andere brokers en zeker interessant voor iemand die nieuw is in de wereld van beleggen.

Voordelen:

 • Geschikt voor beginnende beleggers en gevorderde brokers
 • Mogelijkheid om geld voor je te laten beleggen door professionele belegger
 • Uitgebreide kennisbank

Nadelen:

 • Relatief hoge kosten

Veel gestelde vragen over de beste broker

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een broker voor beginners?
Als jij overweegt te beginnen met beleggen dan moet je een broker hebben die lage handelskosten hanteert en waarbij het gebruiksgemak hoog in het vaandel staat. Klik hier om te ontdekken welke brokers je op dit moment het beste kunt kiezen.

Hoeveel geld heb ik nodig om te beginnen met beleggen bij een broker?
Beleggen bij een goede broker kan in veel gevallen al vanaf 1 euro inleg. Benieuwd bij welke broker je het beste kunt beginnen? Via deze link word je automatisch doorgestuurd naar de top 5.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>