• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Beste boeken over crypto – Onze top 5 leerzame boeken over beleggen in crypto!
Bitcoin voor beginners

1. Bitcoin voor beginners

Het best beoordeelde boek over crypto is in onze ogen Bitcoin voor beginners door Levi Haegebaert, omdat aan alle iedereen die enige interesse heeft in crypto of hier al in geïnvesteerd heeft wordt uitgelegd welke kansen er liggen in het investeren in crypto.

Ben jij bijvoorbeeld op de hoogte van de meest gemaakte fout in het handelen in crypto? Levi Haegebaert wel - en hij legt feilloos uit hoe je deze fout kunt voorkomen. 

In dit boek ontdek je hoe de wereld van crypto in elkaar steekt en leer je over de mogelijkheden van deze technologieën. Daarnaast is dit boek doorspekt met handige tips om een stevige beleggingsstrategie op te stellen. Kortom, een must read voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij crypto.

Benieuwd naar een verdere analyse? Lees dan verder - en bekijk via de oranje knop hieronder de beste prijs voor dit boek!

Op zoek naar de beste boeken over crypto? Het beleggen in crypto heeft in de laatste jaren de traditionele manieren van beleggen en het omgaan met financiën flink opgeschud. Zo heeft het zich ontwikkeld tot een nieuwe methode om jouw vermogen te beleggen. 

Maar aan het beleggen in crypto kleven aardig wat risico's. En om jouw vermogen te beleggen in iets wat risicovol is, kan nogal eng zijn. Hoe ga je nu om met die risico's?

Gelukkig zijn er talloze boeken over crypto geschreven door deskundigen die deze risico's haarfijn op een rij zetten en informeren over manieren om verstandig te investeren met crypto. Genoeg reden om een top 5 op te stellen met de beste crypto boeken! Benieuwd? Lees dan verder!


Top 5 beste boeken over beleggen

Bitcoin voor beginners

Beste Boek over Crypto
1. Bitcoin voor beginners

Crypto Trading

Beste Boek Technische Analyse
2. Crypto trading voor ambitieuze beginners

Blockchange!

Beste Boek over Blockchain
3. Blockchange!

Crypto Trader

Beste Boek voor beginnende beleggers
4. The Crypto Trader

Ons geld is stuk

Beste Boek over Crypto Economie
5. Ons geld is stuk


Top 10 beste boeken over crypto

Ben jij snel op zoek naar de beste boeken over crypto, maar heb je even niet genoeg tijd om dit artikel door te lezen? Via de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorgestuurd naar de top 10 beste boeken over crypto! 


Waar moet je op letten bij het kopen van een boek over crypto?

Waar moet je nu op letten bij het kopen van een boek over crypto? Er zijn talloze boeken geschreven over dit populaire onderwerp - en daarvan zijn lang niet alle boeken even informatief. 

Boeken over crypto zijn veelal niet boeken waarin er een advies wordt gegeven, maar boeken waarin er van een afstand wordt geanalyseerd hoe bepaalde trends nu in elkaar steken. Zo kan je bijvoorbeeld ontdekken hoe je de koersontwikkelingen van crypto zou kunnen 'lezen'. 

Om te onderzoeken welke boeken nu zinvol zijn om te lezen, hebben we een aantal criteria opgesteld op basis waarvan we de top 5 hebben samengesteld. Zo kwamen tot een selectie met daarin de meest waardevolle boeken over crypto. En die criteria hebben we hieronder toegelicht!

Onderwerp

Allereerst is het zo dat boeken over crypto veelal een bepaald onderwerp binnen de cryptomarkt bespreken. Zo heb je bijvoorbeeld boeken die alleen zijn gericht op het beleggen in Bitcoin, terwijl andere boeken van een afstandje de hele cryptomarkt analyseren.

Elk boek belicht zo net weer ander onderdeel van de cryptomarkt. En daarbij is het natuurlijk zo dat de ene invalshoek makkelijker is weg te lezen dan de andere invalshoek.

Wij hebben daarom gekeken naar de onderwerpen die worden behandeld in het boek, waarna we een inschatting hebben gemaakt of dat onderwerp voor beleggers in crypto informatief kan zijn of juist niet.

Doelgroep

Het tweede criteria waar we op hebben gelet is de doelgroep die wordt aangesproken in het boek. De cryptomarkt is een markt die complex is. Toch zijn er boeken die juist beginners bij de hand kunnen nemen om deze complexe markt beter te begrijpen.

Zo zal een technische analyse van een bepaalde coin voor beginners wellicht te hoog gegrepen zijn, terwijl boeken waarin er een overzicht wordt gegeven van de belangrijkste kenmerken van de markt wel weer geschikt kan zijn.

Daarmee is het natuurlijk niet zo dat een boek met een technische analyse meteen een slecht boek is - integendeel. Het is simpelweg een boek dat is bedoeld voor een bepaald soort belegger.

Kortom, we hebben binnen de top 5 gekeken naar de doelgroep die wordt aangesproken in de boeken, waarbij we een inschatting hebben gemaakt voor wie de verschillende boeken interessant zouden kunnen zijn.

Betrouwbaarheid van de schrijver

Als laatste hebben we gekeken naar de betrouwbaarheid van de schrijver. De cryptomarkt kent doorgaans meer risico's dan andere vormen van beleggen. Daarom is de betrouwbaarheid van de auteur in deze sector extra belangrijk. 

Voor onze top 5 hebben we dus gekeken naar de auteurs en of zij wel of niet transparant zijn in het boek. Worden er bijvoorbeeld fouten toegekend? Of wordt er een succesverhaal verteld zonder enige tegenslagen.

Al met al bestaat de top 5 uit boeken die geschreven zijn door auteurs die in onze ogen op een betrouwbare wijze de cryptomarkt beschrijven. 


Wat is het beste boek over crypto?

Wat is dan nu het beste boek over crypto? De cryptomarkt is steeds toegankelijker geworden voor beleggers om in te stappen in deze volatiele markt. Dat is ook niet vreemd, want overal op het internet vind je succesverhalen, waarin coins worden besproken die wel keer 100 gaan.

Door het lezen van een goed onderbouwd boek over deze markt kan je jezelf al gauw wapenen tegen dit soort cryptocowboys, waardoor je al gauw kunt inzien dat crypto ook op een verstandige manier kan worden ingezet.

En welk informatieve boek dat aan jou zou kunnen leren, hebben we in deze top 5 voor je toegelicht. Lees hieronder dus welke boeken over crypto in onze top 5 staan! 

1. Bitcoin voor beginners

Onderwerp

Informatie

Betrouwbaarheid schrijver

We trappen deze lijst af met onze nummer 1, Bitcoin voor beginners door Levi Haegebaert. In dit boek leert de lezer alles wat je moet weten voor je investeert.

In onze mening staat dit boek op een terechte eerste plaats vanwege de duidelijke manier waarop Haegebaert de wereld van crypto, Bitcoin en blockchain in Jip-en-Janneketaal weet weer te geven. En dat is in deze branche niet heel eenvoudig.

In dit boek wordt je via zeven delen stapsgewijs meegenomen door een wereld van misconcepties rondom het beleggen in crypto - zodat beleggers in crypto van elk niveau niet in gemakkelijk te voorkomen fouten trappen.

Met andere woorden krijg je in dit boek handvatten om op een verstandige wijze te beleggen in Bitcoin en crypto. Zo raakt iedereen die dit boek leest in aanraking met allerlei tips en tricks die kunnen helpen in het samenstellen van een beleggingsstrategie, waar crypto zeker een interessante rol in zou kunnen spelen. 

Voordelen Bitcoin voor beginners

 • Toegankelijk taalgebruik, waardoor de complexe materie toch begrijpelijk wordt gemaakt
 • Er zitten kritische stukken met daarin de risico's van crypto in het boek verwerkt, waardoor er een compleet beeld van de cryptomarkt wordt weergegeven
 • Het boek is geschikt voor alle verschillende soorten beleggers

Nadelen Bitcoin voor beginners

 • Op sommige plekken mist er diepgang

2. Crypto trading voor ambitieuze beleggers

Onderwerp

Informatie

Betrouwbaarheid schrijver

Op nummer twee in onze lijst staat het boek Crypto trading voor ambitieuze beleggers door de schrijvers Jelle Peters en Jan Robert Schutte. Met dit boek over crypto hebben we een boek voorhanden dat een heel uitgebreid overzicht geeft van het handelen in crypto.

Binnen onze top 5 is dit het boek dat het meest de technische kant van het handelen in crypto behandeld. Zo zal je in dit boek kennismaken met crypto trading tools, populaire strategieën en word je bij de hand genomen om zelf te handelen in crypto.

Tegelijkertijd geven Peters en Schutte zelf aan dat dit boek ook geschikt is voor beginners. In onze ogen is dit niet helemaal treffend, want de andere boeken in onze top 5 waren een stuk toegankelijker geschreven met een heldere instap in de cryptomarkt.

Daarmee is dit boek in onze ogen geschikter voor gevorderde beleggers. Voor deze doelgroep hebben Peters en Schutte namelijk een boek geschreven waarin de technische kant van crypto wordt uitgelegd. En dat is waardevolle informatie.

Al met al is dit een boek dat minder flitsend is geschreven dan de rest, maar waarin wel waardevolle informatie wordt opgeschreven. 

Voordelen Crypto trading voor ambitieuze beleggers

 • Technische kant van het crypto traden wordt beter belicht dan bij de concurrenten
 • Handige tools om het beleggen in crypto te begeleiden
 • Het boek is zeer recentelijk geschreven, waardoor het een actueel overzicht van de markt geeft

Nadelen Crypto trading voor ambitieuze beleggers

 • De stof is minder toegankelijk geschreven voor beginnende crypto beleggers

3. Blockchange!

Onderwerp

Informatie

Betrouwbaarheid schrijver

Op de derde plaats in deze top 5 staat het boek Blockchange!, waarin Redmer Huizinga uitlegt hoe beleggers de crypto economie kunnen overleven. En ditmaal ligt de focus op de technologie die achter de cryptocurrencies schuilt: blockchain.

Als een van de weinige auteurs geeft Huizinga in zijn boek uitleg over hoe de blockchain de toekomst van de economie nogal overhoop zou kunnen gooien. Een totaal andere manier van handel bedrijven is daarbij niet uitgesloten.

Wat we in dit boek interessant vonden is dat Huizinga je om de haverklap aan het denken weet te zetten. Daarnaast is dit veruit het meest uitgebreide boek uit onze top 5. 

Dit boek is geschikt voor beleggers die graag achtergrondinformatie willen hebben over de blockchain en crypto, maar niet voor de belegger die op de korte termijn handvatten wil hebben om te gaan traden. Daarmee is dit boek geschikt voor geïnteresseerden in de wereld achter crypto. 

Voordelen Blockchange!

 • Het meest uitgebreide boek over de blockchain
 • Waardevolle informatie, zodat beleggers die de processen achter crypto beter kunnen begrijpen en toepassen

Nadelen Blockchange!

 • In het boek mist soms de koppeling tussen de brede economische informatie en de praktische toepassingen hiervan voor de gemiddelde belegger

4. The crypto trader

Onderwerp

Informatie

Betrouwbaarheid schrijver

Op nummer 4 in onze top 5 staat het boek The crypto trader van de Engelse financiële analist voor de BBC Glen Goodman. En in dit boek ontdek je het verhaal van deze succesvolle trader.

Laten we eerlijk zijn - we waren voorafgaand aan het lezen van dit boek sceptisch, want een persoonlijk verhaal klinkt als een succesverhaal waarin de fouten veelal worden weggelaten.

Maar we werden positief verrast door Goodman. Hij geeft in dit boek namelijk op geheel transparante wijze weer hoe hij in zijn strategie talloze fouten heeft gemaakt - en ook hoe hij veel winst heeft behaald.

Dat doet hij door in zijn boek de lezer stap voor stap bij de hand te nemen en kennis te laten maken met de wereld van cryptocurrencies. Hierbij is boven alles leerzaam hoe hij een strategie ontwikkeld waarin hij crypto's koopt en verkoopt zonder enige emotie. Alle aankopen zijn gepland dus. 

En dat maakt het boek interessant voor beleggers die op zoek zijn naar een boek waarin de fijne kneepjes van het vak worden toegelicht. Zo wordt het traden door de ogen van Goodman voor elke belegger toegankelijk gemaakt. 

Voordelen The crypto trader

 • In het boek is de schrijver volledig transparant over fouten die zijn gemaakt, waardoor het een betrouwbaar boek is
 • Praktische voorbeelden van het traden in crypto
 • Toegankelijk geschreven voor beleggers van alle niveaus

Nadelen The crypto trader

 • In sommige stukken mist het uitzoomen naar het bredere plaatje, waardoor je soms teveel wordt meegesleurd in enkele transacties van Goodman
 • Er wordt niet altijd even voldoende aandacht besteed aan de risico's van crypto

5. Ons geld is stuk

Onderwerp

Informatie

Betrouwbaarheid schrijver

En zo zijn we alweer aanbeland bij het laatste boek van deze top 5: Ons geld is stuk van de gebroeders Bert en Peter Slagter. En deze hekkensluiter is om verschillende redenen interessant.

Zo hebben we in dit boek gelezen dat het huidige geldsysteem eigenlijk gedateerd is. En precies op dat moment constateerden de gebroeders Slagter dat Bitcoin om de hoek kwam kijken. 

Op heldere wijze worden we daarom meegenomen in de wereld van Bitcoin en de mogelijkheden van Bitcoin om de economie op een andere manier vorm te geven. Hierbij word je meerdere malen aan het denken gezet.

Wat we vooral waardeerden in dit boek is de originaliteit. Daar waar de meeste andere boeken in deze top 5 vaker de technische kant belichtten - de ene wat meer dan de andere - slaat Ons geld is stuk een prettig leesbare richting in.

Al met al staat dit boek op nummer 5, omdat het boek een andere richting inslaat dan de andere boeken in deze top 5. Daarom is dit boek geschikt voor iedereen die wel eens kennis wil maken met een andere kijk op de cryptomarkt. 

Voordelen Ons geld is stuk

 • Originele kijk op de cryptomarkt, waarbij het een andere richting inslaat dan de rest van de boeken over crypto
 • Toegankelijke manier om kennis te maken met de cryptomarkt

Nadelen Ons geld is stuk

 • Een technische analyse van het beleggen in crypto ontbreekt
 • Het boek is niet overal even sterk onderbouwd

Veelgestelde vragen

Hoe hebben jullie de top 5 beste boeken over beleggen samengesteld?

We hebben de top 5 beste boeken over beleggen samengesteld door 20 boeken over crypto te lezen en vervolgens te kijken naar het onderwerp, de doelgroep en de betrouwbaarheid van de schrijver. Op basis van die criteria hebben we de top 5 samengesteld.


Wat is het beste boek over beleggen?

Het beste boek over beleggen in het algemeen is het boek Bitcoin voor beginners door Levi Haegebaert. Lees in onze top 5 beste boeken over crypto waarom en welke andere boeken interessant kunnen zijn.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>