• Home
 • /
 • Brokers
 • /
 • Beste Beleggingsapp in Nederland [2023]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 11/03/2023
DEGIRO beleggen

DEGIRO

De best geteste beleggingsapp uit ons onderzoek is DEGIRO. DEGIRO is een goede en veilige broker, die in Nederland veruit de grootste broker is. Gevorderde beleggers of beginnende beleggers die willen leren beleggen kunnen bij deze beste beleggen app uitstekend beleggen.

De DEGIRO beleggen app steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit, vanwege de gebruiksvriendelijkheid van de app. Je kunt uit een groot aanbod kiezen en hierin gemakkelijk beleggen via iDEAL. De DEGIRO beleggen app maakt het voor een nieuwe generatie beleggers mogelijk om op de lange termijn een vermogen op te bouwen zonder gedoe en lage kosten.

Ben jij benieuwd naar alle functionaliteiten van de DEGIRO beleggen app? Lees dan verder of klik op de knop om DEGIRO te bekijken!

Online beleggen is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Succesvolle beleggers kunnen waar ze ook zijn en wanneer ze ook willen beleggen in duizenden wereldwijde aandelen. Ook in Nederland wordt deze trend overgenomen door de grote Nederlandse brokers.

Maar wat is nu de beste beleggingsapp?

Om die vraag te beantwoorden, hebben wij uitvoerig onderzoek gedaan naar de grootste Nederlandse beleggingsapps. Wij keken naar alle functionaliteiten van mobiel beleggen: het aanbod, de kosten en het gebruiksgemak. In deze top 5 met de beste beleggingsapps kan iedereen wel een app vinden die voor jou geschikt is. Ontdek hieronder de beste beleggingsapp van dit moment!


Top 5 Beleggingsapps

Degiro logo

Best Geteste Beleggingsapp
1. DEGIRO

Easybroker logo

Best Beleggingsapp voor Beginners
2. EasyBroker

eToro Beleggen

Best Beleggingsapp voor Aandelen
3. eToro

Brand new day logo

Beste Beleggingsapp voor Passief Beleggen
4. Brand New Day

Beste Crypto App
5. Bitvavo

Hoe hebben wij deze top-5 samengesteld?  Om te bepalen welke app het beste is hebben we meer dan 10 brokers vergeleken op gebruikersgemak, kosten en ervaringen van gebruikers.


Waar moet je op letten bij het kiezen van de beste beleggingsapp?

Hoe weet je nu wat de beste beleggen app is? Er zijn inmiddels ontzettend veel beleggen apps in omloop, die allemaal op de een of andere manier het mogelijk maken om succesvol te beleggen in individuele aandelen, ETF's of obligaties. En dat zomaar op de Google Play Store.

Nu het gemakkelijker is dan ooit, is het misschien wel moeilijker dan ooit om de juiste keuze te maken. Des te meer reden om scherp te blijven dus. En om jou daarbij te helpen hebben wij een flinke analyse uitgevoerd.

In deze analyse van de beste beleggen app hebben wij gekeken naar meerdere grote beleggingsapps van dit moment. Bij deze analyse was het natuurlijk belangrijk om na te denken over verschillende soorten beleggers. Niet iedereen is een ervaren belegger als Warren Buffett en niet iedereen is een beginnende belegger.

Daarom hebben wij simpelweg gekeken naar verschillende kenmerken van de verschillende beleggen apps. We keken naar het type broker, de kosten, het gebruiksgemak en het aanbod van de app. Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de keuze van de beste beleggingsapp. Druk op de knoppen hieronder om meer te lezen over hoe wij deze kenmerken nu gebruikten om deze lijst met de beste beleggingsapp samen te stellen!

Type app

Er zijn verschillende typen beleggen apps. Elke beleggen app heeft een bepaalde focus en daarmee ook een bepaalde doelgroep voor ogen. Zoals we al eerder zeiden: ervaren beleggers hebben een ander doel dan beginnende beleggers. Hierbij zijn er grofweg twee type beleggers: actieve beleggers en passieve beleggers. Hieronder leggen we uit wat voor gevolg dit heeft voor welke broker beter zou zijn:

1. Beleggingsapp voor passieve belegger
Een beleggen app die zich richt op passief beleggen is met name geïnteresseerd in het lange termijn beleggen. En - heel belangrijk - met name bedoeld voor de beginnende belegger. De beste broker van Nederland voor de passieve beleggers zal pakketten aanbieden met een groot aantal aandelen met een brede spreiding, een gebruiksvriendelijk platform hebben en beleggen via automatische incasso aanbieden. Dit is bijvoorbeeld Brand New Day.

Een passieve belegger heeft geen boodschap aan een gigantische hoeveelheid aan informatie en neemt genoegen met beperkte analysemogelijkheden. Tijd is schaars voor dit type belegger, dus geef mij maar een laagdrempelige manier om te investeren in de beste aandelen.

Het bijzondere aan deze passieve manier van beleggen, is dat zowel beginnende als ervaren belegger op de lange termijn net zo goed succesvolle beleggers als actieve beleggers kunnen zijn.

2. Beleggingsapp voor actieve belegger
En dan de beleggen app voor de actieve belegger. Deze belegger is op zoek naar betrouwbare aandelen apps met scherpe tarieven. Een beperkt aanbod is een no-go, want deze belegger wil alle ins-en-outs van de financiële markten terugzien in de app.

Een gebruiksvriendelijke app is prima, maar uitgebreide handelsmogelijkheden en lage handelstarieven zijn veel belangrijker. Vooral gevorderde beleggers zien in de beste broker Nederland een broker terug waarin zij dagelijks kunnen investeren in de beste aandelen.

Deze belegger heeft een aandelen apps nodig die met extreem lage kosten het mogelijk maakt om mobiel beleggen naar een hoger niveau te tillen.

Kosten

De kosten in een beleggen app zijn van groot belang. De beste beleggen apps zijn transparant over hun kosten en zullen hun kosten op het juiste moment doorrekenen aan de klant.

Een actieve belegger zal meteen afhaken als er hoge kosten verbonden zijn aan de transacties, want een actieve belegger wil zoveel mogelijk transacties uitvoeren in de beste aandelen app. Een passieve belegger vindt dit wellicht minder belangrijk, want het gebruiksgemak gaat boven kosten.

Ondanks dit verschil willen alle particuliere beleggers de kosten zo laag mogelijk houden. En dat is in onze top 5 dan ook wel een belangrijke factor.

Gebruiksgemak

Een gebruiksvriendelijke beleggen app maakt een groot verschil. Mobiel beleggen via een goede aandelen app, een eenvoudig aanmeldproces of een platform waarbij het kopen, verkopen en analyseren van beleggingen organisch verloopt, wint de wedstrijd.

Dat betekent uiteraard niet dat het meest glansrijke platform direct de beste beleggen app is. De grootste brokers hebben bijvoorbeeld niet altijd de meest gebruiksvriendelijke app.

Toch speelt gebruiksvriendelijkheid een grote rol voor het mobiel beleggen. Voor een beginnende belegger zal dit een grotere rol spelen dan voor ervaren beleggers, maar alle beleggers zullen baat hebben bij een platform dat zonder storingen en moeite te gebruiken is op momenten waarop het uitkomt.

Aanbod

Het aanbod in de beleggen app is belangrijk voor beleggers van alle soorten en maten, omdat het aanbod wel of niet aansluit bij jouw financiële doelen. Veel beleggers zullen genoegen nemen met ETF's of fondsen met een brede spreiding, omdat dit simpelweg op de lange termijn tot veel vermogensgroei kan leiden. Maar wat als je wilt beleggen in cybersecurity, crypto of in goud? Biedt jouw broker dat dan wel aan?

Of wat dacht je ervan dat je meerdere typen beleggingen wilt hebben, maar het liefst bij dezelfde broker? Dat bepaalt wel degelijk of jij er dan voor kiest om te beleggen bij twee of drie brokers, of dat je een alternatief verkiest dat alle type beleggingen die jij wilt hebben in jouw portfolio onder hetzelfde dak aanbiedt. En ook dit moet aansluiten bij jouw wensen rondom mobiel beleggen.


Wat zijn de beste beleggingsapps van Nederland?

De beste beleggingsapps maken het mobiel beleggen mogelijk voor beleggers van alle soorten en maten. Van de gevorderde belegger tot de beginner: zelfstandig beleggen wordt via deze app mogelijk gemaakt.

Of dat nu een aandelen app is met een focus op aandelen of een beleggen app met een focus op ETF's, waarin het leren beleggen een plekje krijgt, alle apps in onze top 5 zorgen ervoor dat het mobiel beleggen naar een hoger niveau wordt getild.

Na uitvoerig onderzoek via de criteria die we al eerder hebben genoemd te hebben gedaan naar elke beleggen app die op dit moment wordt aangeboden op de Nederlandse markt, zijn wij tot deze top 5 gekomen.

Wel moeten we natuurlijk even zeggen dat de nummer 1 beleggen app niet automatisch voor jou de meest geschikte beleggen app hoeft te zijn. Er zijn immers altijd persoonlijke voorkeuren die deze keuze kunnen beïnvloeden. In ieder geval denken wij dat in deze lijst met de beste beleggen apps voor iedere belegger een geschikte beleggen app zit verstopt. Benieuwd naar onze redenatie? Lees dan hieronder verder!

1. DEGIRO

Degiro logo
Onze score

9.4

Kosten

9.4

Gebruiksgemak

9.6

Aanbod

9.2

Mobiel beleggen via de DEGIRO app is in onze ogen de beste optie. Via deze beleggingsapp kan je beleggen in aandelen en ETF's op wereldwijde markten. Het aanbod bij DEGIRO is namelijk veruit het grootst. Bedenk een aandeel, en DEGIRO heeft het.

Daar komt nog bij dat het mobiel beleggen bij DEGIRO eenvoudig is - zelfs voor beginners. Je kunt op overzichtelijke wijze zien welke aandelen of ETF's er allemaal zijn en op welke beurs je die kunt kopen.

In deze app vindt DEGIRO een mooie balans tussen het bieden van realtime koersen en bijzonder uitgebreide tools aan de ene kant, en de eenvoud van een overzichtelijk platform aan de andere kant. In onze ogen is het beleggen in aandelen bij DEGIRO daarom ontzettend laagdrempelig.

DEGIRO is daarnaast een partij die in Nederland onder hevige controle staat. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) zit bovenop alle ontwikkelingen van DEGIRO. Alle beleggers bij DEGIRO vallen onder het Beleggerscompensatiestelsel voor alle beleggingen die je hebt, en het Depositogarantiestelsel voor al het geld dat je op het account hebt staan dat niet is geïnvesteerd. Kortom: een veilige broker.

Als laatste biedt DEGIRO lage kosten aan. Het beleggen in internationale beurzen is mogelijk zonder dat je daar al teveel geld aan kwijt bent. Zo kan je gratis beleggen in ETF's die in de DEGIRO Kernselectie zitten.

Voordelen DEGIRO

 • Staat onder toezicht van zowel de Duitse als Nederlandse financiële autoriteiten
 • Veel mogelijkheden op het gebied van analyses
 • Gigantisch aanbod (meer hierover in onze DEGIRO ervaringen)

Nadelen DEGIRO

 • Geen

2. EasyBroker

Easybroker logo
Onze score

9.3

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

9.6

Nieuwe beleggers opgelet! De beste beleggingsapp voor beginners is EasyBroker geworden. Deze partij is ideaal om voor het leren beleggen. Met een intuïtieve interface proberen de medewerkers van EasyBroker het beleggen toegankelijk maken - en dat is in onze ogen goed gelukt.

Het grote voordeel van Easybroker zijn de kosten, want die zijn niet heel veel duurder dan andere apps. Zo kan je via EasyBroker in aandelen app prima beleggen zonder teveel rendement in te leveren.

Een groot nadeel van deze aandelen app is dat het niet mogelijk is om te beleggen in ETF's in de Verenigde Staten. En dat zijn wereldwijd toch wel vaak de meest populaire beleggingen om in te investeren. Dat neemt niet weg dat deze aandelen app niet geschikt is voor beginners. De naam zegt het al: via de EasyBroker aandelen app kan je beleggen op een eenvoudige en laagdrempelige manier.

In onze ogen is EasyBroker een goede aandelen app, omdat zij een ontzettend vanzelfsprekend platform hebben gemaakt. Het bijvoorbeeld een stuk om te beleggen bij EasyBroker dan bij DEGIRO. En dat is soms wat een broker nodig heeft om beter te zijn dan de concurrent.

Voordelen Easybroker

 • Lage handelskosten
 • Platform is ontzettend eenvoudig in gebruik
 • Ideale broker voor beginnende handelaren en beleggers

Nadelen Easybroker

 • Niet mogelijk om handelen in ETF's uit de VS

3. eToro

eToro Beleggen
Onze score

9.2

Kosten

9

Gebruiksgemak

9

Aanbod

9.5

Op zoek naar de beste aandelen app? Dan ben je bij eToro aan het juiste adres. Dit is al jaren wereldwijde een geliefde aandelen app, want dit is een van de grootste aandelen apps ter wereld. Het is daarom ook niet vreemd dat we deze app als de beste aandelen app hebben beoordeeld.

Een van de grote factoren waarom we eToro als de beste aandelen app hebben beoordeeld, heeft te maken met het feit dat je bij deze aandelen app portfolio's van andere beleggers kunt inzien. Zo kan je leren beleggen van andere beleggers. Dit noemt eToro Copy Trading. Copy Trading is echt een unieke functionaliteit waar je meer over kunt lezen in onze review over eToro.

Ook is eToro de enige app waarbij je een gratis demo-account hebt. Met hun gratis demo-account met wel €100.000 kan je leren beleggen zonder je inleg te verliezen. Dit demo-account is ook niet vreemd, want eToro heeft een app die niet altijd even gemakkelijk is. Zo kan je een aandeel kopen, maar kan je ook per ongeluk ditzelfde aandeel via de CFD-methode aankopen. Spoiler alert: CFD-trading is een stuk risicovoller!

Het is niet voor niets een van de grootste beleggingsappsvan Nederland, en dat ligt echt niet alleen maar aan het gratis demo-account. Een groot aanbod, Social Trading en lage kosten: een actieve belegger kan helemaal los gaan bij eToro.

Voordelen eToro

 • Social Trading platform waardoor je andere beleggers kunt volgen en hun portfolio kunt kopiëren
 • Ook de mogelijkheid om een demo-account te openen waar je kunt oefenen zonder geld
 • Breed aanbod aan beleggingsproducten

Nadelen eToro

 • Je kunt alleen handelen in dollars, zodra je geld stort moet dit eerst omgezet worden waardoor je valuta kosten relatief hoog zijn

4. Brand New Day

Brand new day logo
Onze score

9.1

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.0

Aanbod

8.9

De beste beleggingsapp voor passieve beleggers is Brand New Day. Bij deze Nederlandse partijis het als een van de weinige apps mogelijk om automatisch beleggen aan te zetten. Dat wil zeggen dat jij maandelijks (of wanneer jij wil) een automatische incasso krijgt van Brand New Day.

Met scherpe tarieven beleggen via zo'n automatische manier levert op de lange termijn ontzettend veel voordelen op, omdat aandelen en ETF's alleen maar groeien in waarde.

En dit is bij Brand New Day mogelijk. Voor het grootste deel van de beleggers is BrandNewDay daarom de beste app. In onze ogen is deze app geschikt voor beleggers die willen online beleggen op de lange termijn. Met de fondsen van Brand New Day beleg je namelijk automatisch met wereldwijde spreiding.

De focus van Brand New Day light op passieve beleggingsproducten waarin je met een automatische incasso belegt, die ook nog eens op latere leeftijd automatisch worden afgebouwd naar risico. Hoe ouder je bent, hoe minder risico's worden genomen.

Boven alles is Brand New Day een online beleggingsapp met een gebruiksvriendelijk platform en een uitgebreid aanbod beleggingsproducten, waardoor het voor zowel gevorderde beleggers als beginnende beleggers interessant kan zijn. Meer weten over deze partij? Lees dan onze Brand New Day review!

Voordelen BrandNewDay

 • Op een simpele manier investeren in beleggen in kwalitatieve beleggingsfondsen (Wereldwijd)
 • Ideaal voor de passieve belegger
 • Gemakkelijk je eerste beleggingsaccount te openen

Nadelen BrandNewDay

 • Geen

5. Bitvavo

Onze score

9.0

Kosten

9.2

Gebruiksgemak

9.1

Aanbod

8.9

En dan een beleggingsapp voor iemand die geen aandelen of ETF's wil hebben, maar meer geïnteresseerd is in Cypto: Bitvavo. Bitvavo is veruit de meest geschikte crypto app, want het is mogelijk om in verschillende cryptocurrencies te beleggen tegen lage kosten, die neerkomen op zo'n 0.25%.

Daarnaast is het aanbod van crypto bij Bitvavo ronduit het grootst in Nederland. Noem een munt, en Bitvavo heeft 'm. Daarnaast worden alle munten altijd extern opgeslagen. Hoewel Bitvavo officieel een online wallet heeft, wordt het dus toch offline opgeslagen.

De app van Bitvavo is enorm gebruiksvriendelijk. Het overzetten van crypto van Bitvavo naar een andere wallet, het kopen en verkopen van coins of aanmaken van een account: Bitvavo biedt de meest gestroomlijnde ervaring aan. 

Voordelen Bitvavo

 • Goedkoopste crypto exchange van Nederland (maximaal 0,25% handelskosten
 • Meer dan 170 verschillende cryptomunten te koop
 • Veilig crypto aankopen dankzij cold wallets

Nadelen Bitvavo

 • Crypto's zijn nog niet goed gereguleerd

Beste beleggingsapps vergelijking: conclusie

Zo zijn we aanbeland bij het einde van dit artikel over beleggingsapps. In dit artikel hebben we allerlei verschillende apps met elkaar vergeleken, om zo te onderzoeken welke beleggingsapp nu het beste is in vergelijking met de rest.

In deze top 5 heb je kunnen lezen dat DEGIRO, Easybroker, eToro, Brand New Day en Bitvavo allemaal interessante beleggingsapps aanbieden. Allemaal worden gereguleerd door de Autoriteit Financiële Markten, dus met de veiligheid zit het wel goed.

Het is natuurlijk zo dat niet elke app geschikt is voor iedere belegger. Zo is DEGIRO wat meer geschikt voor beleggers die actief willen beleggen, terwijl Brand New Day geschikter is voor beleggers die passief willen beleggen zonder al te veel gedoe.

Om te ontdekken welke beleggingsapp voor jou het beste werkt, zou het waardevol kunnen zijn om een account aan te maken en dit eigenhandig te ervaren. Je kunt bij alle partijen een gratis account aanmaken, zodat je zelf kunt ervaren hoe de beleggingsapp voelt.

In ieder geval hebben we je in dit artikel kennis laten maken met de beleggingsapps die in onze ogen het beste zijn. Meer weten? Bekijk dan ons artikel over de beste broker


Veelgestelde vragen

Waar kun je het beste in beleggen als beginner?

Als beginner is de beleggingsapp van EasyBroker het meest geschikt. Waarom dat is lees je hier.


Welke app voor ETF beleggen?

Uit ons onderzoek naar de beste beleggingsapp is gebleken dat DEGIRO de beste app is voor het beleggen in ETF's.


Wat is de beste broker in Nederland?

In ons onderzoek naar de Beste Broker in Nederland is gebleken dat Brand New Day de beste broker is. Ook DEGIRO, eToro, Easybroker en Bitvavo waren goede brokers. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>