Ben jij op zoek naar de beste altcoins in 2024? Goed nieuws! In dit artikel ontdek je welke altcoins in 2024 de meeste potentie hebben.

Met altcoins kun je ontzettend goede rendementen behalen die vaak harder stijgen dan populaire coins, zoals Bitcoin. Natuurlijk is het risico op deze coins hoger, maar dat risico wordt door de échte enthousiastelingen vaak voor lief genomen.

Om deze reden hebben wij een top 5 gemaakt met altcoins waar wij veel van verwachten de aankomende tijd. In dit artikel ontdek je de beste altcoins 2024!


Waar moet je op letten bij het kopen van altcoins?

Als jij overweegt altcoins te gaan kopen dan is het van belang dat je met een aantal zaken rekening houdt. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende altcoins en lang niet elke altcoin heeft evenveel potentie.

Welke altcoin je gaat kopen is dan ook een vraag die je alleen kunt beantwoorden wanneer je voldoende onderzoek gedaan hebt.

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria op een rijtje gezet die jou gaan helpen bij het aankopen van de beste altcoin van dit moment.

Kies een goede broker

Allereerst is het van belang dat je de altcoins aankoopt via de beste crypto broker. Er zijn ontzettend veel verschillende crypto brokers alleen zijn ze lang niet allemaal evengoed. 

Zo zit er een enorm verschil tussen de handelskosten bij verschillende brokers. Sommige brokers hanteren bijvoorbeeld 1% handelskosten terwijl andere brokers maar 0.25% handelskosten rekenen. Zowel voor HODLers als beginnende crypto traders zijn lage handelskosten erg belangrijk.

Dit lijkt een klein verschil maar wanneer je van plan bent voor de lange termijn crypto te gaan kopen dan wil je dat deze kosten zo laag mogelijk zijn omdat dit je rendement ten goede komt.

Daarnaast verschilt het aanbod per crypto broker ontzettend. Dit is natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk omdat de cryptomunten die je gaat kopen wel te koop moeten zijn bij een broker. Je kunt in onze review lezen waarom wij Bitvavo beter vinden dan bijvoorbeeld Litebit.

Beleggingshorizon (Lange of korte termijn)

Als tweede is het van belang dat je goed nadenkt over je beleggingshorizon. Wil je een altcoin voor de lange of korte termijn aankopen? Welke altcoin het beste bij jou past is voor een groot deel hier van afhankelijk.

Als jij bijvoorbeeld een altcoin koopt voor de korte termijn ga je voornamelijk kijken naar activiteiten die op de korte termijn op de planning staan. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe samenwerking aan op korte termijn? Dan is het wellicht interessant om deze altcoin nu aan te kopen zodat je hem binnen een paar maanden weer met winst.

Wil je een altcoin voor de lange termijn aanhouden? Dan ga je natuurlijk met een hele andere kijk onderzoek doen naar de coin. Waar wil het project naartoe op de lange termijn? Geloof je hierin? Dit zijn vragen die jezelf kunt stellen bij het kopen van een crypto coin voor de lange termijn.

Het team achter de altcoin

Bij het kopen van de beste altcoins wil je altijd kijken naar het team achter de coin. Wat voor personen staan achter de altcoin en wat is hun achtergrond?

Vaak kun je door simpelweg te kijken naar het team al een hoop zeggen over de potentie van een altcoin. Een strategie die we zelf vaak toepassen is dat we de personen op Social Media gaan op zoeken. We kijken vervolgens naar hun uitingen. Zijn ze heel actief op Social Media? Spammen ze? Delen ze goede dingen? Of juist niet?

Door simpelweg door de Twitter tijdlijn te scrollen van een oprichter van een altcoin kun je al heel veel zeggen over een bepaald project. Je onderscheidt hier al snel de koren van het kaf. 

Visie van de altcoins

Uiteraard is het ook slim om te kijken naar de visie van een altcoin. Wat is de doelstelling van een altcoin en welk probleem willen zij oplossen?

We merken dat sommige investeerders soms veel te moeilijk denken over allerlei altcoins. Daarom is het goed om soms terug te gaan naar de basis.

Geloof jij in het probleem dat dit project probeert op te lossen? Door simpelweg hier naar te kijken met een nuchtere blik kun je al heel veel altcoins doorstrepen.


Wat zijn de beste Altcoins in 2024?

We zijn aangekomen bij het leukste onderdeel van dit artikel. We gaan in onderstaande sectie namelijk antwoord geven op de vraag: wat is de beste altcoin van 2024?

Zelf investeren we al sinds 2017 in cryptocurrencies en we hebben dus meerdere hypes en bull runs meegemaakt. Ook hebben we ontzettend veel altcoins zien komen en vooral ook zien gaan.

Om deze reden hebben we in onderstaande sectie een ultieme top 5 gemaakt van altcoins waar wij veel potentie in zien de aankomende tijd. Let op: wij zij geen experts en dit is allemaal gebaseerd op eigen onderzoek.

1. Ethereum


We trappen deze lijst af met de beste altcoin voor de lange termijn. Als jij op zoek bent naar de beste cryptomunt voor de lange termijn dan is Ethereum je beste keuze.

Ethereum is naast Bitcoin de meest bekende en populaire cryptocurrency die er is. Ethereum is in het jaar 2013 opgericht door Vitalik Buterin en kan gezien worden als een slim contract platform waar gecentraliseerde apps (DApps) gemaakt kunnen worden.

Ethereum lijkt in veel opzichten op Bitcoin alleen biedt Ethereum enkele voordelen ten opzichte van de Bitcoin. Zo kan Ethereum nog sneller transacties verwerken dan Bitcoin en kan het Ethereum netwerk meer transacties aan.

Een ander groot voordeel van Ethereum ten opzichte van Bitcoin? Ethereum ondersteunt de 'Smart Contract' technologie. Dankzij deze technologie is het voor iedereen mogelijk om op een veilige manier digitale overeenkomsten af te sluiten. Hierbij is geen derde persoon meer nodig en kun je dus alles op een veilige en eenvoudige manier vastleggen.

Ethereum wordt al jaren gezien als een van de meest veelbelovende altcoins en dat is niet voor niets. 

2. Cardano


Op de lijst van Beste Altcoins 2024 mag Cardano (ADA) natuurlijk niet ontbreken. Net als Ethereum is Cardano een grote en bekende altcoin die ontzettend veel potentie heeft.

Opvallend van de Cardano crypto coin is het feit dat deze coin is opgericht door een mede-oprichter van Ethereum. De doelstelling van Cardano is om gedecentraliseerde applicaties uit te voeren. Daarnaast wil Cardano in de toekomst voornamelijk de focus leggen op Smart Contracts.

Deze Smart Contracts zullen zich voornamelijk richten op juridische overeenkomsten en financiële voorschriften. Wie al langer bezig is met het vergelijken van altcoins weet dat Cardano een grote speler is binnen de altcoin markt.

Het grote voordeel dat Cardano heeft ten opzichte van Ethereum is dat Cardano veel betere schaalbare technologie heeft. Ook is Cardano gedecentraliseerd waardoor het meer financiële vrijheid kan bieden.

Zoals je in de onderstaande grafiek kunt zien kent Cardano verschillende pieken en dalen. Toch kan Cardano de aankomende jaren een flinke sprong maken.

3. Solana


Op nummer 3 van deze lijst vinden we Solana (SOL) terug. Dit is wat ons betreft een goede altcoin voor zowel de korte als lange termijn. Het Solana crypto project focust zich op smart contracts met een actief DeFi ecosysteem.

Wat Solana ontzettend interessant maakt is het feit dat het netwerk ontzettend veel transacties kan verwerken per seconde zonder dat dit voor veiligheidsproblemen zorgt.

Het netwerk va Solana kan tot wel 700.000 transacties verwerken per seconde, dit is ontzettend veel. Veel mensen zien Solana dan ook als een serieuze concurrent van Ethereum omdat Ethereum juist problemen heeft met het verwerken van grote hoeveelheden aan transacties.

Om deze reden verwachten wij veel van Solana en denken zeker dat dit een crypto coin is met een giga potentie. Bovendien gaat dit bedrijf regelmatig mooie samenwerkingen aan, biedt het lage transactiekosten en kan het ontzettend snel transacties verwerken via het Solana netwerk.

Via de onderstaande grafiek zie je de huidige koers van Solana en koop je snel en eenvoudig Solana via Bitvavo. 

4. Chainlink


Op nummer 4 van deze lijst vinden we Chainlink.  Chainlink heeft als doel om de kracht van slimme contracten naar de echte wereld te brengen.

Chainlink brengt data van buitenaf in overzichtelijke en veilige smart contracts. Het voordeel van Chainlink is dat het eigenlijk gezien kan worden als het missende puzzelstukje van smart contracts.

Met Chainlink wordt het echter mogelijk om smart contracts echt te gebruiken zoals bedoeld. Zo kun je via Chainlink een smart contract koppelen aan verschillende functionaliteiten die je in het dagelijkse leven tegenkomt.

Het integreert ook gegevens uit de echte wereld. Het maakt het bijvoorbeeld mogelijk voor boeren om zich in te dekken tegen een slecht seizoen. De slimme contracten gefilterd door Chainlink betalen verzekeringsclaims uit als waarden in het contract zoals aandelenkoers, temperatuur of regenval niet aan een bepaalde standaard voldoen.

Directe betalingen worden ingezet zodra het programma de juiste weergegevens ontvangt. Het potentieel van Chainlink lijkt onbegrensd en veel van de top DeFi apps betalen enorme bedragen voor het LINK token om hun platform te mogen gebruiken.

5. Stellar (XLM)


We sluiten deze lijst af met Stellar (ook wel XLM genoemd). Stellar is een gedecentraliseerd platform voor het verenigen van verschillende banksystemen. Zo gebruikt het verschillende losgekoppelde betaalmethoden (ACH, SEPA, SPEI, enz.).

Het netwerk van Stellar verbindt deze systemen via een gedecentraliseerd grootboek, met aan- en uitschakelingen voor elke betaalmethode.

De naaste concurrent van Stellar is Ripple. Deze coin momenteel geconfronteerd met een SEC-onderzoek. Stellar heeft daarom een uitgelezen kans om het moment te grijpen en zijn beste kans te wagen om het wereldwijde betalingsnetwerk te worden.

Om spam op het Stellar-netwerk te voorkomen, moeten gebruikers een transactievergoeding betalen en voldoen aan een margevereiste in Stellar's token, Lumens (XLM). 


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>