• Home
  • /
  • Geld
  • /
  • Wat is de best betaalde CEO? Top 10 best betaalde CEO’s ter wereld! [2023 update]

Wie is de best betaalde CEO? Dat is de vraag die ons meeneemt op een fascinerende reis door de wereld van zakelijke grootheid.

Als je ooit hebt afgevraagd hoeveel deze topmensen verdienen terwijl ze de stuurwielen van internationale bedrijfsreuzen bemannen, dan ben je hier aan het juiste adres.

 We gaan je meenemen door de glanzende kantoren, de hoge salarissen en de buitengewone prestaties van de top 10 best betaalde CEO's ter wereld.

Van tech titanen tot financiële meesterbreinen, deze mensen hebben niet alleen de zakenwereld veroverd, maar ook de lijst van bankrekeningen die ons gewone stervelingen met open mond achterlaten.

Leun achterover en ontdek de verbazingwekkende wereld van buitensporige CEO-vergoedingen!

Wat maakt een goede CEO?

CEO's, de titanen van het bedrijfsleven, delen een reeks unieke eigenschappen die hen naar de top van de loonlijst stuwen.


Ze zijn visionair, vastberaden, en beschikken over een ongeëvenaarde drive. Maar het draait niet alleen om charisma; het is ook de kunst van het balanceren.


Ze moeten even goed zijn in risico's nemen als in het nemen van beslissingen die de koers van een heel schip kunnen veranderen.


Om een wereldwijd bedrijf soepel te laten draaien, moeten CEO's jongleren met strategie, innovatie, en het smeden van sterke teams.


Ze moeten veranderingen omarmen als een oude vriend en zichzelf blijven heruitvinden om de concurrentie voor te blijven.

En dan die enorme salarissen.


Hoe komt dat? Het is als een beloning voor het dragen van de mantel van verantwoordelijkheid. CEO's staan voor loodzware beslissingen die duizenden levens beïnvloeden.


Het is een combinatie van verantwoordelijkheid en druk die hun beloningen rechtvaardigt.


Dus, onthoud: CEO's zijn niet alleen zakelijke rocksterren, ze zijn ook menselijk. Het zijn leiders, risiconemers en visionairs die de koers uitzetten en succes oogsten, zowel in termen van bedrijfsresultaten als in bankrekeningen.


De volgende keer dat je de lijst van best betaalde CEO's ziet, weet je dat het de kenmerken van vastberadenheid, visie en innovatie zijn die hen daar hebben gebracht.


Top 10 best betaalde CEO

Welke CEO betaalt zich zelf minimaal een miljoen euro uit? Nou, allemaal. In deze top 10 hebben we namelijk grootverdieners opgenomen. Deze bestuurders verdienen meer dan honderd miljoen euro.

Niet vekeerd, dus! 

Ontdek hieronder de top 10 best betaalde CEO's!


10. Carl Eschenbach - $102 miljoen dollar

Carl Eschenbach, de bekwame CEO van Workday, heeft al sinds 2021 de leiding over het bedrijf.

Workday, gevestigd in Pleasanton, Californië, opereert in de cloudgebaseerde HR- en financiële softwarebranche. Eschenbach staat bekend om zijn toewijding aan innovatie en klantgerichtheid. 

Onder zijn leiderschap heeft Workday gestaag gegroeid en blijft het voorop lopen in de sector. Zijn vermogen om teams te inspireren en technologische oplossingen te leveren, maakt van Carl Eschenbach een indrukwekkende CEO in de techwereld.

Workday Logo

9. Bill Ready - $122 miljoen dollar

Bill Ready is sinds 2020 de energieke CEO van Pinterest, dat zijn hoofdkantoor heeft in San Francisco, Californië.

Pinterest is een toonaangevend platform in de sociale media- en visuele ontdekkingsbranche. Onder Ready's leiding heeft het bedrijf zich gericht op innovatie en gebruiksgemak, wat heeft geleid tot een groeiende gebruikersgemeenschap.

Bill Ready wordt geroemd om zijn strategisch inzicht en zijn vermogen om Pinterest naar nieuwe hoogten te stuwen, terwijl hij een frisse wind brengt in de wereld van visuele inspiratie.

Pinterest Logo

8. Douglas Ingram - $124 miljoen dollar

Douglas Ingram is al geruime tijd de kapitein aan het roer bij Sarepta Therapeutics. Sinds 2017 leidt hij dit biofarmaceutische bedrijf, dat zich toelegt op het ontwikkelen van innovatieve therapieën voor zeldzame ziekten.

Gevestigd in Cambridge, Massachusetts, is Sarepta een pionier in zijn branche. Ingram staat bekend om zijn gedrevenheid en toewijding aan het verbeteren van het leven van mensen met zeldzame aandoeningen.

 Onder zijn leiding heeft Sarepta opwindende doorbraken bereikt en hoop geboden aan patiënten wereldwijd.

Sarepta Therapeutics Logo

7. Safra Catz - $138 miljoen dollar

Safra Catz is al sinds 2014 de power CEO van Oracle Corporation, een techreus met het hoofdkantoor in Redwood City, Californië.

Oracle is een gigant in de software- en cloudbranche. Catz staat bekend om haar vastberadenheid en zakelijk inzicht. Ze heeft Oracle naar nieuwe hoogten geleid, met een focus op cloudinnovatie en zakelijke groei.

Haar vastberadenheid en visie hebben Oracle geholpen om te blijven schitteren in de steeds veranderende techwereld.

Oracle Logo

6. Michael Rapino - $139 miljoen dollar

Michael Rapino is al een flinke poos de big boss bij Live Nation Entertainment, een van de grootste spelers in de entertainmentbranche.

 Hij neemt al sinds 2005 de leiding van het bedrijf, dat zijn hoofdkantoor heeft in Beverly Hills, Californië. Rapino heeft als CEO indrukwekkende stappen gezet, waardoor Live Nation is uitgegroeid tot dé naam in live-entertainment.

Onder zijn leiding heeft het bedrijf wereldwijd de grootste concertpromotor en ticketverkoper weten te worden, en dat allemaal met een vleugje rock 'n roll attitude.

Live Nation Entertainment Logo

5 Michael Levitt - $160 miljoen dollar

Michael Levitt is al geruime tijd de CEO van Core Scientific, een vooraanstaand bedrijf in de branche van blockchain en digitale activa.

 Levitt staat bekend om zijn expertise op het gebied van blockchain-infrastructuur en digitale activa-beheer.

Onder het leiderschap van Michael Levitt heeft het bedrijf aanzienlijke groei doorgemaakt en een sterke positie verworven in de markt. Zijn vastberadenheid en visie hebben Core Scientific tot een ware koploper gemaakt in de industrie.

Core Scientific Logo

4. Barry McCarthy - $168 miljoen dollar

Barry McCarthy is al een tijdje de CEO van Peloton Interactive. Het bedrijf, gevestigd in New York, is actief in de spannende wereld van fitness en technologie, waar ze hoogwaardige apparatuur en digitale trainingsprogramma's aanbieden.

Als CEO heeft Barry McCarthy zich bewezen als een visionaire leider die het bedrijf naar nieuwe hoogten heeft gestuwd.

Onder zijn leiderschap heeft Peloton een toegewijde gemeenschap opgebouwd en blijft het de grenzen verleggen van wat mogelijk is in de fitnessindustrie.

Peloton Interactive Logo

3. Stephen Scherr - $182 miljoen dollar

Stephen Scherr is al geruime tijd de CEO van Hertz Global Holdings, een bedrijf dat actief is in de autoverhuurbranche. Sinds hij deze functie heeft overgenomen heeft hij het hoofdkantoor in Estero, Florida, geleid.

Als CEO staat Scherr bekend om zijn toewijding aan het herstel van Hertz na financiële uitdagingen. Hij heeft het bedrijf weer op de goede weg gezet en blijft streven naar groei en innovatie in de autoverhuursector.

Hertz Global Holdings logo

2 Sundar Pichai - $225 miljoen dollar

Sundar Pichai is al een flinke poos de topman van Google, sinds hij in 2015 deze rol op zich nam.

Het bedrijf, gevestigd in Mountain View, Californië, is een gigant in de techwereld en opereert in diverse sectoren, waaronder zoekmachines, cloud computing en mobiele technologie.

Als CEO is Pichai een visionaire leider geweest, die Google heeft geholpen om innovatieve producten en diensten te ontwikkelen, zoals de Google Assistant en de Pixel-telefoons.

Zijn toewijding aan technologische vooruitgang blijft Google aan de top van de industrie houden.

Google Logo

1. Stephen Schwarzman - $253 miljoen dollar

Stephen Schwarzman is al geruime tijd de CEO van Blackstone, een wereldberoemde investeringsmaatschappij.

Hij heeft deze rol sinds de oprichting in 1985 bekleed. Blackstone, met hoofdkantoor in New York, opereert in de financiële sector en is gespecialiseerd in private equity, vastgoed, en alternatieve investeringen.

Als CEO staat Schwarzman bekend om zijn vastberadenheid en financiële scherpzinnigheid, waardoor hij Blackstone heeft laten groeien tot een van 's werelds grootste en meest invloedrijke investeringsfirma's. Zijn succesverhaal in de financiële wereld is inspirerend.

Blackstone Logo

Waar is Elon Musk?

Tsja, je het waarschijnlijk wel verwacht dat Elon Musk bovenaan deze lijst stond, toch? Nou, dan hebben we een interessant nieuwtje voor je: Musk betaalt zichzelf $0 uit.

Yep, deze CEO gelooft niet in gigantische beloningen van een miljoen euro voor de CEO, en houdt de eer aan zichzelf.

Tegelijkertijd is natuurlijk overduidelijk dat hij makkelijk een miljard dollar aan zichzelf zou kunnen uitkeren. Hij is niet de mede-oprichter, maar de oprichter van een van 's werelds grootste bedrijven.

De markt brengt Musk steeds weer naar een hoger niveau - Tesla is inmiddels allang al niet meer een van de grote bedrijven, maar een van de aller-allergrootsten.

Het Elon Musk salaris zal natuurlijk wel bestaan uit minimaal een miljoen euro, maar op papier - en dat is toch wel een beetje wat telt - krijgt Musk geen salaris van Tesla. Interessant voor zijn aandeelhouders en werknemers dus!

Tesla Logo

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>