• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen op rechtsbijstandverzekering voor particulieren bij ARAG

Een rechtsbijstandverzekering kan handig zijn wanneer je onverhoopt in een juridisch conflict terechtkomt. Maar de kosten van zo’n verzekering kunnen flink oplopen. Gelukkig kun je bij ARAG besparen op je rechtsbijstandverzekering als particulier. In deze blog vertellen we je hoe.

Kies de juiste dekking

Een rechtsbijstandverzekering bij ARAG biedt verschillende dekkingsmogelijkheden. Zo kun je kiezen voor de basisdekking, maar ook voor uitbreidingen op het gebied van bijvoorbeeld verkeer, werk en inkomen, of wonen. Bedenk van tevoren goed welke dekking voor jou relevant is. Zo voorkom je dat je betaalt voor een uitbreiding die je niet nodig hebt.

Verhoog het eigen risico

De hoogte van het eigen risico bepaalt mede de hoogte van de premie die je betaalt. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Bedenk wel dat je in geval van een conflict mogelijk een hoger bedrag zelf moet betalen. Kies dus alleen voor een hoger eigen risico als je bereid bent dat risico te nemen.

Vergelijk aanbieders

Het is verstandig om niet zomaar de eerste aanbieder te kiezen die je tegenkomt. Vergelijk verschillende aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen met elkaar. Let hierbij niet alleen op de premie, maar ook op bijvoorbeeld de dekking en algemene voorwaarden. Zo vind je de verzekering die het beste bij jou past.

Kies voor een hoger eigen risico

Een hoger eigen risico kan ervoor zorgen dat je minder premie hoeft te betalen bij ARAG. Houd er wel rekening mee dat je bij een claim een hoger bedrag zelf moet betalen. Kies daarom voor een hoger eigen risico als je bereid bent om dit risico te dragen.

Profiteer van kortingen

ARAG biedt meerdere kortingsmogelijkheden voor particulieren die een rechtsbijstandverzekering willen afsluiten. Zo krijg je als lid van een vakbond of belangenorganisatie bijvoorbeeld vaak korting op de premie. Ook kun je profiteren van een gezinskorting wanneer meerdere gezinsleden verzekerd zijn bij ARAG.

In het kort

Een rechtsbijstandverzekering kan kostbaar zijn, maar bij ARAG kun je als particulier besparen op de premie. Kies bijvoorbeeld voor de juiste dekking, verhoog het eigen risico of profiteer van kortingsmogelijkheden. Door deze tips in acht te nemen, kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten die perfect bij jou past én betaalbaar is.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>