• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen
  • /
  • Besparen op je internet abonnement voor thuis? Dit zijn 3 handige tips

Het is altijd fijn als je ergens op kunt besparen. Zeker in deze dure tijden waarin alles steeds duurder wordt. Wil je besparen, dan is het slim om dit te doen op je vaste lasten. Zo bespaar je namelijk automatisch elke maand geld. In dit artikel krijg je drie handige tips voor het besparen op je internet abonnement thuis. Want stiekem neemt je internet abonnement voor thuis een behoorlijke hap uit je maandelijkse budget, terwijl je hier gemakkelijk op kunt besparen.

Tip 1: vergelijk verschillende aanbieders

Je internet wordt geleverd door een provider. Gelukkig zijn er in Nederland veel verschillende providers die internetdiensten aanbieden. Deze verschillende providers vragen allemaal verschillende tarieven voor verschillende pakketten. Vergelijken tussen deze verschillende providers is eenvoudig. Dit doe je het gemakkelijkste via een vergelijkingssite. Door te vergelijken kies je altijd gemakkelijk een pakket dat het beste bij jou past. Zo betaal je bijvoorbeeld niet voor een hoge internetsnelheid, terwijl je dat eigenlijk niet nodig hebt. Maar het belangrijkste is dat je via een vergelijkingssite goed kunt vergelijken op prijs. Je kiest namelijk een provider die de beste diensten levert tegen de laagste prijs.

Tip 2: brengt alles onder bij één provider

Grote kans dat je niet alleen een internet abonnement voor thuis nodig hebt, maar ook een abonnement voor je televisie, mobiele telefoon en vaste telefoon. Je kunt er voor kiezen om al deze abonnementen los af te sluiten. Alleen is dit vaak geen goed idee. Het is in veel gevallen goedkoper om al deze abonnementen bij één provider af te sluiten. Providers geven namelijk vaak extra korting per abonnement dat je bij ze afsluit. Ook dit kan je online vergelijken via een vergelijkingssite.

Tip 3: vraag je provider om korting

Heb je eenmaal een internet abonnement voor thuis afgesloten, dan zit je hier vaak voor minstens een jaar aan vast. Na dit jaar kan je opnieuw jouw internet abonnement vergelijken. Doe je dit, dan zie je direct wat op dat moment de beste aanbieding is. Het is dan een goed idee om niet direct een nieuw internet abonnement voor thuis af te sluiten, maar eerst telefonisch contact op te nemen met je huidige provider. In dit gesprek geef je aan dat je op zoek bent naar een nieuwe provider en vraag je of zij je een goede aanbieding kunnen doen. Vaak krijg je direct een goede korting aangeboden op je huidige tarief. Zo betaal je bijvoorbeeld een halfjaar een verlaagd tarief. Providers bieden je vrijwel altijd direct een goede korting aan, omdat ze jou niet kwijt willen als klant. Het werven van een nieuwe klant is namelijk duur voor een provider en het is goedkoper om jou af en toe een extra korting te geven.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>