• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Besparen met Woolsocks: dit moet je weten

De afgelopen jaren is het dagelijks leven een stuk duurder geworden. Niet zo gek dus dat menig Nederlander actief op zoek is naar slimme manieren om geld te besparen. Dit kan op verschillende manieren: zo kun je je geld slim inzetten door te beginnen met beleggen en kun je op zoek gaan naar andere innovatieve stappen die je kunt zetten.

Geld besparen en beter met je financiën leren omgaan, doe je bijvoorbeeld met behulp van Woolsocks, een innovatief platform dat speciaal hiervoor is opgericht. In dit artikel vertellen we je graag meer over wat Woolsocks precies is, hoe het platform werkt en hoe je er optimaal gebruik van kunt maken.

Wat is platform Woolsocks precies?

Om te beginnen, is het goed om te weten dat Woolsocks een app is waarmee je cashback kunt krijgen bij veel supermarkten, drogisterijen, kledingwinkels en andere shops die deelnemen aan Woolsocks. De app is opgericht door twee van de oprichters van de grootste broker van Europa, namelijk DEGIRO. Hoewel er al een aantal van dit soort cashbackwebsites bestonden voordat Woolsocks werd opgericht, is Woolsocks net even anders. Je kunt hier namelijk je bankrekening aan de app koppelen, zodat je automatische cashback kunt ontvangen. Daar hoef je na het koppelen van je bankrekening dus helemaal niks meer voor te doen, behalve iets af te rekenen met je bankpas, bijvoorbeeld in de supermarkt of bij je favoriete koffietentje. Je hoeft je bankrekening trouwens niet te koppelen als je dat niet wilt, dan kun je nog steeds rewards ontvangen door de kassabon te scannen.

In totaal zijn er meer dan 35.000 winkels waarbij je deze vorm van automatische cashback kunt ontvangen. Een aantal voorbeelden zijn Kruidvat, Jumbo, Hema en Action. Het aanbod van deze winkels verandert continu. Op deze manier bespaar je automatisch beloningen wanneer je bij een aangesloten winkel geld uitgeeft. De app van Woolsocks detecteert zelf, door je bankrekening te checken, waar je de aankopen hebt gedaan waarna je de cashback automatisch ontvangt. Naast de online cashback kun je via Woolsocks vaak meedoen met lokale deals, zoals het verkrijgen van gratis producten bij een winkel in de buurt. Fabrikanten proberen op deze manier nieuwe producten aan de man te krijgen, terwijl jij profiteert van gratis items.

Woolsocks maakt je financiën overzichtelijk

Naast de automatische cashback biedt Woolsocks inzicht in je uitgaven aan. Via de app zie je namelijk binnen één oogopslag hoeveel geld er op je rekening(en) staat, hoeveel geld je iedere maand kwijt bent aan abonnementen en hoe je geld kunt besparen. Je uitgaven worden automatisch gecategoriseerd in Woolsocks, zodat je gemakkelijk kunt zien waar je geld naartoe gaat. Dit geeft je een helder en vooral gedetailleerd overzicht van je uitgaven. Ook zie je hoeveel geld er binnenkomt en of je uitgaven en inkomsten een beetje gelijk aan elkaar lopen. Op basis van je uitgavenpatroon kan Woolsocks vervolgens suggesties doen om geld te besparen.

Je kunt Woolsocks dus op die manier zien als een online kasboekje, waarbij alles automatisch gaat, zolang je je bankrekening maar gekoppeld hebt. Het is goed om te weten dat je meerdere bankrekeningen kunt koppelen, mocht je er meerdere hebben. Op die manier krijg je dus echt een goed overzicht van al je geld. Veel mensen hebben vandaag de dag meerdere abonnementen lopen, maar weten niet goed hoeveel geld ze daar iedere maand aan kwijt zijn. In Woolsocks zie je direct het totaalbedrag per maand én kun je, als je dat wenst, je abonnement(en) opzeggen. Dit doe je met slechts één klik op de knop; Woolsocks verstuurt de opzegbrief voor je.

Je bankrekening koppelen: hoe veilig is Woolsocks?

Hoewel cashbackwebsites niet nieuw zijn, is het concept van Woolsocks met de gekoppelde bankrekening dat wel. Daarom staan veel mensen, die het platform nog niet goed kennen, er niet echt om te springen om hun bankrekening te koppelen aan een app. Woolsocks heeft een vergunning gekregen van de Nederlandsche Bank om toegang te krijgen tot jouw bankgegevens. Maar: door de PSD2-wet, oftewel de Payment Services Directive wet, worden je gegevens natuurlijk gewoon beschermd. De Nederlandsche Bank geeft deze vergunningen niet zomaar uit; het desbetreffende bedrijf moet aan hele strenge eisen voldoen om er eentje te krijgen. 

Door deze wet moet je eens in de drie maanden opnieuw toestemming geven aan Woolsocks dat ze je gegevens mogen inzien. Woolsocks geeft hierbij volledige ingave in welke gegevens ze van jou kunnen zien. Daarbij gebruikt het bedrijf de beste beveiligingsdiensten om je gegevens op te slaan. Je kunt er dus van uitgaan dat ze veilig met je bankgegevens omgaan. Dit maakt het gebruik van Woolsocks zeker veilig. Al met al kunnen we dus wel stellen dat Woolsocks een simpel, veilig en leuk platform is om inzicht in je financiën te krijgen en her en der wat extra’s te verdienen. Dat is wat ons betreft in deze dure tijden meer dan welkom!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>