Vooral nu alles vandaag de dag zo duur is geworden, moet je elke kans grijpen om te besparen op je vaste lasten. Het besparen op verzekeringen staat waarschijnlijk niet bovenaan je lijst met goede voornemens voor 2024, maar na het lezen van dit artikel ga je er misschien anders over denken. Je kunt namelijk mogelijk veel geld besparen op verzekeringen als je de juiste keuzes maakt. In dit artikel bespreken we enkele handige tips!

Kijken wat je nodig hebt

De eerste stap in dit proces is filteren. Ga bij elke afgesloten verzekering na of je deze daadwerkelijk nodig hebt. Er zijn slechts twee verplichte verzekeringen in Nederland, namelijk je zorgverzekering en je autoverzekering; de rest is optioneel. Er zijn echter enkele die ten zeerste worden aangeraden, namelijk de aansprakelijkheidsverzekering, inboedelverzekering en opstalverzekering. Ze zijn niet verplicht, maar wel erg belangrijk. Voor de overige verzekeringen moet je echt overwegen of je ze nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan spullen zoals een telefoon of een vaatwasser. Als je deze spullen al een tijdje hebt, is het wellicht niet handig om ze te blijven verzekeren, omdat hun waarde aanzienlijk is afgenomen.

Dubbeldekkers

Misschien heb je sommige verzekeringen dubbel afgesloten zonder dat je het wist. Als je al een pechhulpverzekering hebt afgesloten, heb je geen pechabonnement nodig bij de ANWB. Kijk welke pechhulpverzekering het goedkoopst is en zeg de andere direct op. Een andere veelvoorkomende situatie is dubbele dekking voor aanvullende medische kosten bij je reisverzekering, vooral in combinatie met aanvullende dekking in het buitenland. Als dit bij jou het geval is, is het aan te raden om de aanvulling bij je reisverzekering te behouden.

Kijk jaarlijks naar je autoverzekering

De factoren die van invloed zijn op de premie van je autoverzekering veranderen elk jaar drastisch. Misschien krijg je een extra schadevrij jaar erbij of heb je schade veroorzaakt bij een ander voertuig, waardoor je no-claimkorting flink is gedaald. Ook daalt de waarde van je auto elk jaar, dus het is handig om te controleren of je huidige verzekering nog steeds past bij jouw auto. De kans is groot dat je aanzienlijk kunt besparen bij een andere verzekeraar. Kijk ook naar de dekking van je auto. Naarmate je auto ouder wordt, neemt zijn waarde af. Als je dan nog steeds een uitgebreide dekking hebt, kost dat je veel geld, terwijl je auto steeds minder waard wordt. Wil jij ook besparen op de verzekeringen? Gebruik dan deze tips!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>