• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Bespaar je rijk! 3 tips om meer geld over te houden

De kosten van levensonderhoud blijven stijgen en onze verlangens naar luxueuze ervaringen nemen toe. Het vinden van de balans tussen financiële stabiliteit en genieten van het leven is een uitdaging geworden. We delen waardevolle tips om je te helpen meer geld over te houden, als je te veel geld uitgeeft of als je juist minder te besteden hebt, lees dan verder. Ontdek hoe je financiën beheert en zonder al te veel in te leveren op luxe en levensgenot. 

Tip 1. Besparen waar je kunt  

Energie is een belangrijke kostenpost in ons dagelijks leven. Iedereen wil wel op energie besparen, maar we zijn er enorm afhankelijk van. Voor inzicht in het energieverbruik van je apparaten kun je deze blog van ExpressVPN raadplegen.

Het is belangrijk om bewust om te gaan met je energieverbruik. Door het uitschakelen van ongebruikte apparaten, het gebruik van energiezuinige verlichting en het reguleren van de thermostaat, kun je geld besparen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen. Beide zijn vandaag de dag voor iedereen belangrijk. Ga na welke dingen je dagelijks kunt doen om je energieverbruik te verminderen en probeer erop te letten. Slim investeren is een oplossing voor de lange termijn. Wie nu zonnepanelen installeert plukt daar later de vruchten van. 

Tip 2. Ontdek de wereld van slimme financiën 

Door slimme financiële gewoontes te omarmen kun je meer financiële ruimte creëren. Denk aan het gebruik van spaarpotjes, om met regelmaat grotere aankopen te doen. Door je uitgaven maandelijks te vergelijken en bewuste keuzes te maken kun je geld besparen op dagelijkse uitgaven zoals boodschappen.

Om zo min mogelijk op ervaringen in te leveren, kun je uitgaven op uitjes beperken. Maak gebruik van voordelige kortingskaarten zoals een museumkaart of treinabonnementen waarmee je kunt genieten van diverse activiteiten zonder je financiële doelen uit het oog te verliezen. Bij NOS lees je meer tips over besparen. 

Als je het je kunt veroorloven, kies dan voor een creditcard met privileges. Deze kaarten bieden voordelen zoals beloningen, een reisverzekering en exclusieve toegang tot evenementen. Maak gebruik van deze extra’s en bespaar geld op entertainment en andere activiteiten. Sommige creditcards hebben een puntensysteem waarmee je later nog meer reizen kunt kopen. Als je dan een keer veel uitgeeft, zorg je er in ieder geval voor dat je er wat voor terug krijgt. 

Tip 3. Geef minder uit aan luxe items  

Voor een gezonde financiële situatie moet je eerst weten wat je inkomsten zijn en wat je uitgeeft. Zo kun je zien waar je op kunt besparen. Vaak geven we geld uit aan onzinnige kleine dingen. 

De Havermelkelite is een voorbeeld van de randstadcultuur waarin geld uitgeven aan kleine luxe diensten en items belangrijk is. Een ‘havercappu’ (havermelkcapuccino) per dag minder levert in 154 dagen een ticket naar Bali op. 

Je kunt ook besparen op kleding en spullen door vintage te kopen. Kringloopwinkels, vintage boetieks en online platforms bieden een breed scala aan klassieke merken en trendy stukken. Vintage shopping is niet alleen voordelig, maar ook duurzaam. Als je zelf je spullen verkoopt kun je er een leuk zakcentje aan overhouden dat je kunt investeren in een vintage kledingstuk wat je later voor een hoger bedrag doorverkoopt. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>