Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023

Onze Benkey NL Score

Benkey Logo

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Op zoek naar financiering voor zakelijke vastgoedobjecten? Dan ben je bij Benkey, een kredietverstrekker in vastgoedfinanciering, aan het juiste adres. Wij namen de kredietverstrekker voor je onder de loep. In dit artikel lees je onze Benkey review!


Benkey NL Review in het kort

Belangrijkste informatie Benkey NL

Minimale Leenbedrag

€250.000

Maximale leenbedrag

€10 miljoen 

Beschikbare looptijden

3 tot 36 maanden 

Rente bij Benkey

4.5% - 8%

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?Ja, voor zorgprofessionals (lees meer over het verschil tussen zakelijke lening en zakelijk krediet)

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja, boetevrij aflossen is mogelijk

Voordelen en Nadelen

Net als elke andere kredietverstrekker, kent ook Benkey zowel zijn voordelen als nadelen. Voor deze Benkey NL review hebben we verschillende kredietverstrekkers vergeleken en de voordelen en nadelen van Benkey voor je op een rijtje gezet!

Wat we goed vonden aan Benkey NL

 • Meerdere leenopties voor vastgoed;
 • Makkelijker lenen dan bij de bank;
 • De waarde van het object is belangrijker dan jouw jaarrekeningen;
 • Binnen 24 uur weet je of je kunt lenen;
 • Financiert vrijwel alle soorten vastgoedobjecten;
 • Extra boetevrij aflossen mogelijk zonder extra kosten;
 • Rente vanaf 4,5%.

Wat we minder vonden aan Benkey NL

 • Alleen voor vastgoed bestemd;
 • Veel gegevens aanleveren;
 • Geen negatieve BKR-registratie

Naam bedrijf: Benkey B.V.
Adres: Torenlaan 36, 1251 HK Laren
Telefoonnummer: 035 - 205 72 53
Mailadres: info@benkey.nl


Wat is Benkey?

Benkey is een financieel bemiddelaar die vastgoedprofessionals en ondernemers koppelt aan investeerders voor hun zakelijke vastgoedobjecten. Vastgoedproject die normaal niet of moeilijk te financieren zijn bij banken kunnen via Benkey alsnog gefinancierd worden.

Denk aan het aankopen of bouwen van een eigen bedrijfspand of financiering voor een groot vastgoedproject. De leningen van Benkey zijn dus enkel beschikbaar voor zakelijk gebruik dat met vastgoed te maken heeft.

Benkey zakelijke lening

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Benkey?

Voordat je een financieringsaanvraag bij Benkey kan indienen, dien je aan een aantal voorwaarden en eisen te voldoen. Deze kunnen verschillen per leenmogelijkheid, maar dienen allemaal over enkele minimale eisen te voldoen. Onderstaand zetten we ze voor je op een rijtje!

 • De financiering wordt volledig gebruikt voor het kopen, bouwen of renoveren van zakelijk vastgoed;
 • Je kan zelf 20% van het totaal benodigde bedrag inleggen, de maximale leensom bedraagt namelijk 80%;
 • Je bezit over een recent taxatierapport bij een erkende taxateur voor de waarde-inschatting van het vastgoed;
 • Je bezit over een milieurapport waarin de staat van de bodem wordt beschreven;
 • Je kan recente jaarcijfers laten zien;
 • Je hebt geen negatieve BKR-registratie of openstaande schulden bij de Belastingdienst.

Voldoe je aan alle bovenstaande eisen? Dan kan je een financiering voor vastgoed aanvragen bij Benkey, dit kan enkele weken in beslag nemen. Een aanvraag bij Benkey verloopt volgens de volgende stappen:

1. Een aanvraag starten

Een aanvraag bij Benkey start je door via hun website op registreren te klikken. Voer de details over jezelf, je bedrijf en het vastgoed in. Dit duurt enkele minuten. Na ontvangst zal een financieel expert van Benkey contact met je opnemen om je door de volgende stappen zal leiden.

Onze favoriete Zakelijke Lening aanbieders:

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Stap 2: Gegevens aanleveren

Voor jouw leningaanvraag zal je een groot aantal gegevens moeten aanleveren. Hierbij kan je denken aan: informatie over het vastgoed (zoals een taxatierapport), financiële informatie (zoals jaarrekeningen en IB-aangiftes) en vennootschappelijke documenten (zoals KVK-uittreksels, statuten, kopie van paspoorten). Welke documenten precies nodig zijn zijn is afhankelijk van het type financiering dat je aanvraagt. Dit zal de financieel expert van Benkey je laten weten.

Stap 3: Beoordeling aanvraag en ontvangst offerte

Zodra je de benodigde gegevens hebt aangeleverd zal Benkey jouw aanvraag beoordelen. Binnen 24 uur krijg je te horen of Benkey je van een passende financiering kan voorzien. Wanneer dit het geval is, krijg je een offerte toegestuurd. Hierin staat de gekozen financieringsvorm, de looptijd en hoeveel dit zal kosten. Bestudeer deze offerte goed!

Stap 4: Aanvraag uitzetten bij investeerders

Ga je akkoord met de offerte? Dan zal er voor jouw aanvraag een project aangemaakt worden. Deze wordt geplaatst op de website van Benkey. Via deze weg kunnen beleggers in jouw vastgoedproject of bedrijfshypotheek investeren.

Stap 5: Leenbedrag bereikt

Zodra het leenbedrag bereikt is door de investeringen van investeerders zal het contract worden opgesteld. Deze dient vervolgens bij de notaris te worden getekend.

Hoelang duurt het aanvragen van een zakelijke lening bij Benkey NL?

Na ontvangst van jouw aanvraag zal Benkey binnen 24 contact met je opnemen om de financiering in behandeling te nemen.

Wanneer ontvang je jouw geld bij goedkeuring?

De lening wordt geopend zodra het leenbedrag bereikt is door middel van investeringen.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Benkey?

Er geldt geen specifieke jaaromzet om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Benkey.Hoe zit het met de rente en kosten bij Benkey?

Aan een lening bij Benkey zitten kosten verbonden. Zo betaal je bij aanvang een eenmalige afsluitprovisie van 2% en een eenmalige exit fee van 0,5% over de aanvankelijke hoofdsom. Daarnaast betaal je bij Benkey jaarlijks 0,25% administratiekosten. Deze kosten zullen alleen gerekend worden als er daadwerkelijk een financiering tot stand komt. Over de kosten geldt de regel: 'no cure, no pay'.

Hieronder hebben we voor je een rekenvoorbeeld gegeven van een zakelijke lening tegen een rentepercentage van 2%. 

 • Rekenvoorbeeld Benkey zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 12 =

€833,33 per maand

Rentepercentage = 2%

Maand 1

€9166

€9166 * 0.02= €183,33

Maand 2

€8333

€8333 * 0.02 = €166,67

Maand 3

€7500

€7500 * 0.02= €150

Maand 4

€6666

€6666 * 0.02 = €133,33

Maand 5

€5833

€5833 * 0.02 = €116,67

Maand 6

€5000

€5000 * 0.02 = €100

Maand 7

€4166

€4166 * 0.02 = €83,33

Maand 8

€3333

€3333 * 0.02 = €66,67

Maand 9

€2500

€2500 * 0.02 = €50

Maand 10

€1666

€1666 * 0.02 = €33,33

Maand 11

€833

€833 * 0.02 = €16,67

Maand 12

€0

€0 * 0.02 = €0

Totaal

€10.000

€1.100,-

Eenmalige afsluitprovisie

2,95%

€295,-


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Bij Benkey kan je voor verschillende doeleinden een zakelijke lening aanvragen. Zo kan je bij Benkey terecht voor een bedrijfsvastgoed hypotheek, commerciële verhuurhypotheek, overbruggingslening en projectontwikkeling. Onderstaand lichten we de verschillende doeleinden aan je toe!

Leenmogelijkheden Benkey

Bedrijfsvastgoed hypotheek

Deze lening is bedoeld voor ondernemers die hun eigen zakelijke vastgoed willen financieren. Bij deze lening kan je denken aan horeca, bedrijfspanden, kantoorpanden of winkelpanden. Je kunt kiezen uit een kortlopend of langlopend krediet.

Voorwaarde: Voor deze lening geldt een minimale eigen inbreng van 20% over het totaal benodigde bedrag.

Commerciële verhuur hypotheek

Wanneer je als vastgoedprofessional extra bestedingsruimte nodig hebt kan je een overbruggingslening aanvragen. Hiervoor geldt een relatief korte looptijd van maximaal 3 jaar.

Voorwaarde: Voor deze lening dien je vastgoed als onderpand te bieden.

Overbruggingslening

Wanneer je als vastgoedprofessional extra bestedingsruimte nodig hebt kan je een overbruggingslening aanvragen. Hiervoor geldt een relatief korte looptijd van maximaal 3 jaar.

Voorwaarde: Voor deze lening dien je vastgoed als onderpand te bieden.

Projectontwikkeling

Ook voor grote projecten zijn er leenopties beschikbaar. Enkel zeer ervaren projectontwikkelaars die zichzelf al hebben bewezen in de branche komen hiervoor in aanmerking.

Voorwaarde: Voor deze lening geldt een minimale eigen inbreng van 20% over het totaal benodigde bedrag.


Hoe betrouwbaar is Benkey?

Benkey is door ons geverifieerd als een betrouwbare bemiddelaar om een zakelijke lening in vastgoed bij aan te vragen. Benkey is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel (KvK) en beschikt over een duidelijke website waar alle vragen beantwoord worden. Ook hun eerlijke voorwaarden en eisen staan duidelijk op hun website beschreven.

Benkey heeft al veel objecten succesvol weten te financieren. Daarnaast laat Benkey weten dat als zij ooit failliet zouden gaan, jouw financiering gewoon door zou lopen. Dit omdat beleggers de financiering direct aan jou verstrekken.


Conclusie Benkey review: onze ervaringen

Benkey Logo

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Benkey is een erg fijne en betrouwbare partij. In deze Benkey Review hebben we kunnen zien dat de partij fungeert als bemiddelaar tussen kredietnemers en kredietverstrekkers, wat resulteert in een gebalanceerde afweging tussen de belangen van beide partijen.

Ook is het erg fijn dat Benkey beschikt over meerdere leenopties voor vastgoed en vrijwel alle soorten vastgoedobjecten financiert. Binnen 24 uur weet je of je in aanmerking komt voor een lening bij de partij waardoor je direct weet waar je aan toe bent. Een laatste voordeel van Benkey is dat je altijd boetevrij mag aflossen zonder extra kosten!

Wil je zelf een lening aanvragen bij Benkey? Klik dan op de knop hieronder om direct doorgestuurd te worden naar de officiële website.


De 3 meest gekozen kredietverstrekkers van dit moment

Je zult zien dat een zakelijke lening aanvragen niet altijd gemakkelijk is. Niet iedere partij zal jouw aanvraag goedkeuren. Daarnaast kunnen de kosten per aanbieder fors verschillen. Het is dan ook altijd verstandig om meerdere aanvragen te doen, zodat je kans op succes toeneemt en jij zo snel mogelijk weer bezig kan zijn met waar je goed in bent; ondernemen!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Extra informatie over Benkey

Klantenservice

Voor vragen kan je Benkey telefonisch bereiken (035 - 205 72 53), hen een e-mail sturen (info@benkey.nl) of het contactformulier op de website invullen.


AFM

Benkey is niet aangesloten bij de Autoriteit Financiële Markten. Deze aansluiting is namelijk niet vereist voor het product dat Benkey aanbiedt.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>