• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bedrijfswagen gekocht? Zo verzeker je hem goed!

Als je in Nederland met een auto op de openbare weg wilt gaan rijden, moet je deze wagen verplicht van een autoverzekering voorzien. Dit geldt zowel voor particuliere wagens als voor bedrijfswagens. Mocht jij net een bedrijfswagen hebben gekocht, maar nog geen tijd hebben gehad om een goede verzekering te kiezen, dan is het tijd om je zaakjes even te regelen. Het hoeft niet veel tijd te kosten om een autoverzekering zakelijk af te sluiten, want je kunt namelijk alles online regelen. Het enige wat belangrijk is, is dat je weet wat het beste bij jouw wagen past. Wij laten je zien hoe je eenvoudig en snel de perfecte verzekering samenstelt. 

Wat is je uitgangspunt? 

Waar moet je op letten als je een zakelijke autoverzekering wilt afsluiten? Anders dan veel mensen denken, is het niet de maandelijkse premie die je zou moeten betalen die doorslaggevend zou moeten zijn. Wanneer je een verzekering wilt afsluiten waar je optimaal van kunt profiteren, dan is het belangrijk om naar de leeftijd van je auto te kijken. Op die manier kom je bij de volgende opties terecht. Is je wagen ouder dan negen jaar, dan hoef je deze slechts te voorzien van een WA-verzekering. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer jij iemand aanrijdt, de tegenpartij schadeloos gesteld kan worden. Schade aan jouw wagen wordt niet vergoed. Heb je een wagen van tussen de zes en negen jaar, dan kun je kiezen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze verzekering kun je wel schade als gevolg van inbraak, brand of natuur laten vergoeden, maar niet wanneer je schade hebt opgelopen bij een ongeluk door jouw schuld. Tot slot is er de allrisk verzekering waarmee je alle vormen van schade kunt vergoeden, dus ook jouw eigen schade wanneer jij een ongeluk veroorzaakt hebt. 

De extra verzekeringen toevoegen 

Een autoverzekering voor je bedrijfswagen bestaat niet alleen uit een basisverzekering, maar biedt ook ruimte voor aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar zijn wel heel handig. Vandaar dat wij je aanraden om eens te kijken of je bijvoorbeeld de inzittendenverzekering wilt toevoegen. Met deze polis zijn je passagiers en hun bezittingen altijd goed verzekerd. Ook kun je kiezen voor pechhulp. Hierdoor weet je zeker dat wanneer je pech hebt, je altijd een monteur kunt inschakelen die, indien mogelijk, de schade zo snel mogelijk zal repareren. Zo kun jij je dag gewoon voortzetten, zelfs als je eigen wagen niet gemaakt kan worden, omdat je vervangend vervoer aangeboden kunt krijgen. 

Profiteer van no-claimkorting

Wist je dat wanneer je lange tijd geen aanspraak maakt op je verzekering, je steeds minder premie betaalt? Dat betekent dat hoe verantwoordelijker je rijdt, hoe meer geld je overhoudt. Dat kun je waarschijnlijk wel voor betere dingen gebruiken binnen je bedrijf. Bekijk de mogelijkheden even op de site van jouw verzekeringsmaatschappij. Lees de voorwaarden goed door zodat je zeker weet dat je goed gedekt bent. Stel vervolgens je ideale polis samen en met een paar klikken op je muis is je verzekering een feit.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>