• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Bayer Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Bayer aandeel? Zonder dat je het weet is dit bedrijf verantwoordelijk voor het genezen van alle katers en mannengriepjes. Bayer is namelijk verantwoordelijk voor het produceren van de aspirine. Of wellicht ken je dit bedrijf wel kent als de hoofdsponsor van het Duitse Bayer Leverkusen. Hoe je het Bayer aandeel ook kent, het is op de Duitse markt één van de grootste spelers.

En Bayer is natuur lijk ook een verhandelbaar aandeel. Hoe zit dat? In dit artikel leggen we uit wat de geschiedenis van het Bayer aandeel is, hoe de koers zich door jaren heen heeft ontwikkeld en wat de verwachtingen zijn van het Bayer aandeel. Zo ontdek jij of het Bayer aandeel voor jouw portfolio interessant kan zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Bayer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Bayer aandeel?

Voordat je kunt bepalen of beleggen in Bayer voor jou interessant is, is het van belang om kennis te maken met het bedrijf. Zo ontdek je namelijk waar het bedrijf voor staat, waarin zij investeren en wat hun visie op is het runnen van een bedrijf. 

De kennismaking met Bayer begint in 1863. Oprichters Friedrich Bayer en Friedrich Weskott brachten in deze periode de aspirine op de markt. Ook in deze tijd werd door de Duitsers Oktoberfest gevierd, dus de aspirine was een meer dan welkom middel tegen alle katers. 

En het wordt nog gekker. De regels rond farmaceutische middelen waren destijds iets minder streng dan vandaag, want Bayer bracht niets minder dan heroïne op de markt als medicijn tegen hoesten en pijnstilling. En die farmaceutische middelen waren meer dan nodig, want kort na de ontwikkeling van heroïne begon de Eerste Wereldoorlog.

In de periode tijdens en na de Eerste Wereldoorlog was Bayer één van de grootste leveranciers van farmaceutische middelen voor heel Duitsland en Europa. Het verhaal krijgt een zwart randje op het moment dat we erbij vertellen dat Bayer heeft bijgedragen aan de Duitse opmars tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

Maar de Duitsers hebben hun lever gebeterd na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren na 1945 stond het bedrijf Bayer vooraan in de ontwikkelingen van toegankelijke farmaceutica als paracetamol, zwangerschapstests en aderopstoppingen. 

In het jaar 2008 trad Bayer toe tot de Duitse beurs. In de periode tussen Tweede Wereldoorlog en 2008 was de bedrijfsstructuur van Bayer ietwat veranderd. Zij hebben namelijk verschillende afdelingen gestart met verschillende focusgebieden. Zo heeft het moederbedrijf Bayer afdelingen die zich specialiseren in farmaceutica voor diabetes of dieren, maar ook bestrijdingsmiddelen die worden gebruikt in de landbouw. 

Anno 2023 is Bayer werkgever voor zo'n 100.000 werknemers in de markt van farmaceutica en bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Daarnaast is het al jaren sponsor van sportclubs als Bayer 04 Leverkusen, Bayer 05 Uerdingen, Dormagen en Wuppertal. 


Actuele Bayer koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Bayer koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Bayer aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Bayer op dit moment heeft. 

Historische koers Bayer 

Nu je bekend bent geraakt met het bedrijf Bayer, kunnen we ontdekken hoe de koers van Bayer zich door de jaren heeft ontwikkeld. Met kennis over het bedrijf weet je waar je ongeveer in zou beleggen, maar we weten nog niet hoe de bedrijven zich financieel hebben ontwikkeld.

En die analyse begint natuurlijk bij de historie. Zoals gezegd is Bayer in 2008 toegetreden tot de Duitse Xetra voor een bedrag van zo'n €36 per aandeel. En het aandeel bleef in de periode tot 2012 schommelen rond diezelfde prijs.

In 2012 werd er door Bayer een flinke groei ingezet. In de periode van 2012 tot 2015 groeide het aandeel zeer stabiel tot een bedrag van €114 per aandeel. Een investering van €1000 in 2008 had je zo in 2015 een bedrag van ongeveer €3000 opgeleverd. 

Maar de zon schijnt niet elke dag. In de periode na 2015 werd een daling ingezet van de waarde van het Bayer aandeel. Daar waar de groei tot 2015 heel stabiel was, zag de daling na 2015 veel meer pieken en dalen. Dit was niet heel verrassend, want in deze periode wisselde de winst die werd gemaakt door Bayer nogal. 

Het ene jaar werd er flinke winst gemaakt, en het jaar erop weer een klein bedrag verlies. Deze wisselingen kunnen voor beleggers een signaal zijn dat het consumentenvertrouwen daalt. En dat uit zich ook duidelijk in de koers, want anno 2023 is de koers gezakt naar zo'n €50 per aandeel. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Bayer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Bayer Verwachting

Nu we toelichting hebben gegeven bij de koershistorie van Bayer, kunnen we de volgende stap zetten. Beleggen in aandelen is een handeling die een flinke dosis gezond verstand vereist. Dit onderdeel van het artikel staat daarom in het teken van de volgende vraag: is Bayer of twintig jaar nog steeds relevant?

Deze vraag is belangrijk om te beantwoorden, want beleggen is een langetermijnhandeling. Een investering die vandaag wordt gemaakt betaalt zich in onze ogen pas over tien jaar terug. En met die gedachte in het achterhoofd gaan we Bayer eens nader bekijken.

We weten namelijk dat Bayer zich richt op farmaceutica en het ontwikkelen van bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Zal dit over twintig jaar nog steeds relevant zijn? Wij denken van wel. De mens zal altijd behoefte hebben aan medicijnen, dus de productie daarvan zal niet op de één of andere dag stoppen.

Wel is het noemenswaardig dat de farmaceutische industrie onder druk staat. Meer en meer rechtszaken worden aangespannen tegen farmaceutische bedrijven over de hele wereld, en Bayer vormt daarop geen uitzondering. Het is daarom denkbaar dat de komende twintig jaren veranderingen met zich zullen meebrengen in de manier waarop de farmaceutische markt wordt vormgegeven.

Ditzelfde geldt voor de markt rondom bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Milieuvriendelijke landbouw komt steeds meer onder de aandacht, en het gebruik van synthetische bestrijdingsmiddelen wordt hier niet met open armen ontvangen. Sterker nog: er wordt steeds vaker gepleit tegen bestrijdingsmiddelen. 

Bayer bevindt zich daarom op glad ijs. De markt waarin zij werkzaam zijn is anno 2023 nog steeds volop aan het draaien. Er is nog continu vraag naar de farmaceutica en bestrijdingsmiddelen die zij produceren. Op de lange termijn kan echter worden beargumenteerd dat hun producten vervangbaar zijn door alternatieven.

Nu is het de vraag hoe Bayer omgaat met deze ontwikkelingen. Wellicht vinden zij wel een gat in de markt in verduurzaming van bestrijdingsmiddelen, of hebben zij hét medicijn tegen een bepaalde ziekte gevonden. Dat zal altijd onduidelijk blijven.

Concluderend kan worden gesteld dat Bayer anno 2023 een redelijk interessant aandeel kan zijn om te beleggen. Op het moment dat Bayer meegaat met de ontwikkelingen van de komende jaren, zal het ook over tien of twintig jaar nog steeds een interessante belegging zijn. Doen ze dat niet? Dan is het verhaal wat minder rooskleurig. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Bayer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Bayer prijs voorspelling 2023 – 2028

In dit artikel hebben we achtergrondinformatie gegeven van Bayer en nader bekeken hoe de koers zich sinds de beurgang in 2008 heeft ontwikkeld. We hebben hierbij voor- en nadelen gevonden rondom het beleggen in dit aandeel.

Nu rest ons de onderzoeken of de prijsontwikkeling in de toekomst enigszins inzichtelijk is te maken. Daarvoor gebruiken we normaal gesproken een glazen bol, maar deze bleek helaas vandaag niet zo goed te werken. Daarom dronken we gauw alle koffie in het kantoor op, zodat we in het koffiedik konden zien hoe de prijs van Bayer er over tien jaar voor staat. Maar wat bleek nu? Mislukt!

Alle gekheid op een stokje, het is onmogelijk om te voorspellen hoe de prijs zich gaat ontwikkelen. Het enige wat mogelijk is om een voorzichtige voorspelling te maken op basis van de huidige prijs. Ik het geval van Bayer is het daarom noemenswaardig dat de koers sinds 2015 veel fluctuatie heeft laten zien. 

In deze periode fluctueerde de winst van Bayer veel en dat is ook meteen zichtbaar in de koers. Daarom kan met enige zekerheid worden gesteld dat de koers in de komende jaren dezelfde fluctuatie zal laten zien. De koers staat anno 2023 op zo'n €50, en dat is in principe een interessante waarde om in te stappen.

Het is namelijk zo dat de all time high van Bayer €114 was. Dat betekent dat de potentie van Bayer er wel degelijk is. Het kan zomaar zo zijn dat de koers in de komende jaren weer een grote groei zal laten zien. 


Bayer Kopen of niet?

Nu we de bedrijfsachtergrond, de historische koersontwikkeling en de verwachtingen behandeld hebben, kunnen we het hebben over de belangrijkste vraag van dit artikel: Bayer kopen of niet?

En die vraag kunnen we niet voor iedereen beantwoorden. Elke belegger heeft namelijk een andere financiële achtergrond, een ander doel met betrekking tot beleggen of een andere visie op beleggen. De ene belegger belegt dagelijks in aandelen door snel te aandelen te kopen- en verkopen, terwijl andere beleggers weer op de lange termijn in brede ETF's investeren.

In onze ogen is het laatste alternatief een verstandige keuze, omdat je zo gestructureerd te werk gaat. Vanuit dat opzicht kan een aandeel Bayer een interessante investering zijn, omdat de koers anno 2023 er gunstig voor staat. Tegelijkertijd is het belangrijk om na te denken over toekomstige ontwikkelingen rondom farmaceutica en bestrijdingsmiddelen. 

Waar Bayer kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Bayer aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken hoe het kopen van aandelen in elkaar steekt? Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Bayer aandelen advies?

In dit artikel hebben we jou veel informatie gegeven over het bedrijf Bayer. Zo heb je ontdekt dat Bayer al sinds de 19e eeuw actief is in het aanbieden van farmaceutica en medicijnen op de markt heeft gebracht als aspirine. Ook heb je ontdekt dat de koers sinds 2008 een relatief stabiele groei liet zien, maar uiteindelijk met veel fluctiatie veel daling liet zien.

Vervolgens hebben we toegelicht dat je niet kunt voorspellen hoe een bepaald aandeel zich gaat ontwikkelen, maar dat het anno 2023 qua prijs een interessant aandeel is om in te beleggen. Ook hebben we toegelicht dat je het belangrijk is om na te denken over de lange termijn, waarbij we kunnen concluderen dat Bayer wellicht zal worden ingehaald door andere bedrijven die met stevige alternatieven komen.

Kortom, het wel of niet beleggen in Bayer blijft een persoonlijke keuze. Wel hebben we beargumenteerd dat je Bayer wel degelijk in jouw portfolio kunt opnemen als jij een langetermijnvisie op beleggen hebt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Bayer kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>