• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Basic-Fit Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wil jij beleggen in een aandeel Basic Fit? Deze investering is het meest sportieve aandeel op de Nederlandse markt en is momenteel bezig met een opmars. Het oranje logo is steeds vaker te zien in het straatbeeld en profileert zich als een van de goedkoopste sportscholen in Nederland. Basis Fit heeft zich zo sinds de oprichting opgetrokken aan de markt, waarbij het in 2016 op de beurs is gebracht.

In dit artikel leggen wij uit op welke manier dit aandeel in jouw portfolio een rol kan innemen. Dit gaan we doen door informatie te geven over de Basic Fit koers en de Basic Fit verwachtingen. Met deze informatie kan jij zelf onderzoeken of dit aandeel voor jou interessant kan zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Basic-Fit kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het aandeel Basic Fit?

Een sportschool op de beurs? Hoe zit dat precies? Eigenlijk steekt het best simpel in elkaar. Het bedrijf is in de jaren voordat zij op de beurs zaten steeds meer gaan groeien met verschillende vestigingen in verschillende steden. Basic Fit was hiermee één van de eerste bedrijven in Nederland die dit concept zo verspreidden. Dit ging zo goed, dat ze nog meer kansen zagen. Die kans hebben zij met beide handen gegrepen in 2015 door op de beurs te gaan.

Voordat we de koers kunnen analyseren is het waardevol om wat achtergrond te geven van het bedrijf. Het bedrijf is in 2015 toegetreden tot de AMX. De AMX is het kleinere broertje van de AEX en bestaat uit bedrijven waarin minder geld geïnvesteerd is dan de grote spelers op de AEX.

Het verdienmodel bestaat uit het bieden van goedkope fitness abonnementen in allerlei verschillende clubs. Uniek is dat zij sportscholen bezitten die 24/7 open zijn en sportscholen die alleen toegankelijk zijn voor vrouwen.

En dat is niet niets. Anno 2021 zijn er zo'n 2 miljoen (!) Nederlanders die Basic Fit aan het sporten heeft gekregen. Met dit aandeel geef je dus eigenlijk een steuntje in de rug van alle mensen die in januari hun goede voornemens in de sportschool willen laten zien. Alleen hoef je hiervoor zelf niet je sportbroek aantrekken.

Actuele Koers Basic-Fit

Hoe staat de actuele beurskoers van Basic Fit ervoor? Dat kan jij hieronder direct zien. In deze grafiek zie je de koerswaarde van Basic Fit op de AMX vanaf 2016. In deze grafiek kan je zien dat de koers pieken en dalen heeft. 

Historische Koers Basic-Fit (BFIT)

Nu je weet hoe de koers er op dit moment voor staat, kunnen we onderzoeken hoe de koers zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Net als de meeste aandelen was de koers in 2016 laag, maar de prijs heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een echte Arnold Schwarzenegger.

In de periode voor 2016 waren er nog niet zoveel investeerders betrokken bij Basic Fit. Het concept ontstond na een fusie van allerlei tennis- en fitnesscentra door de oprichters René Moos en Eric Wilborts. In dit concept werd destijds geïnvesteerd door twee grote partijen, namelijk AM Holding B.V. en privé-investeerder 3i.

Rond 2016 werd het concept steeds populairder, waarna Basic Fit besloot om de beurs op te gaan. Het bedrijf was nog niet groot genoeg om direct toe te treden tot de AEX, dus traden ze toe tot de kleinere AMX. Op dit moment schommelde de koers zo rond de €15 per aandeel.

In de periode na 2016 deed het bedrijf goede zaken. In elk opvolgend jaar steeg de omzet en het aantal clubs werd elk jaar meer. In deze periode werd ook voor het eerst uitgebreid naar het buitenland. Deze groei is ook duidelijk zichtbaar in de koers die tot 2020 relatief stabiel steeg. Nu is het zo dat een bedrijf dat goed presteert niet per sé een stijgende koers laat zien, maar in het geval van Basic Fit is dit wel duidelijk zichtbaar. Dat het bedrijf goed presteerde gaf beleggers namelijk genoeg reden om meer te beleggen in Basic Fit aandelen.

In 2020 kreeg het bedrijf door de coronacrisis een klap die hen terugbracht naar een niveau dat lager lag dan de koerswaarde waarmee ze in 2016 voor het eerst de AMX betraden. Door de sluiting van alle sportscholen in Nederland daalde het consumentenvertrouwen in dit aandeel extreem snel en werden aandelen overal in paniek verkocht.

Toch bleek die paniek niet terecht. In een periode van 1 jaar heeft de koers zich teruggekrabbeld naar een gezonde hoogte met een all-time high in augustus 2021. Beleggers hebben geleerd van het doorzettingsvermogen dat het bedrijf deze periode toonde, aangezien de koers in de tweede lockdown in december 2021 vrijwel onveranderd bleef. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Basic-Fit kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Basic-Fit Verwachting

En dan verder? Hangt Basic Fit nog een extra gewicht aan de stang, of neemt de sportschoolgigant even een setje rust? Op basis van de historische koers kunnen we niet een directe voorspelling maken van de koersveranderingen in de komende periode. Gelukkig hoef je dat ook niet helemaal te weten, want we kunnen al veel leren van het verleden.

Wat dan precies? Allereest hebben we geleerd dat het bedrijf een grote invloed heeft op de Nederlandse maatschappij. Een klantenbestand van 2 miljoen is niet niets. Wat hierbij interessant is voor beleggers is dat deze klanten niet zomaar zullen vertrekken. Daarnaast zal de behoefte om te sporten niet verdwijnen. Daarom zal er altijd markt bestaan voor Basic Fit om door te groeien.

Daarnaast heeft Basic Fit laten zien te kunnen terugkrabbelen in een markt die volledig is ingestort. Hierbij moet worden benadrukt dat de koers ten tijde van de coronacrisis lager lag dan de instapwaarde in 2016.

Deze twee kenmerken maken het voor beleggers interessant om te beleggen in Basic Fit, omdat aandelen Basic Fit een directe investering in een klantenbestand van (nu nog) 2 miljoen is in een branche die in Nederland en andere Europese landen alleen nog maar meer kunnen groeien.

Daarnaast is het zo dat de koers Basic Fit nog redelijk laag ligt. Het verschil tussen de laagste en het hoogste koerswaarde bestaat in 2021 uit 35,9 beurspunten, wat een ongeveer een verviervoudiging is. Een investering van €1000 in 2016 was nu dus zo'n €4360 waard geweest. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Basic-Fit kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Basic fit prijs voorspelling 2022 – 2030

Wat zijn de Basic-fit verwachtingen in 2030? Of de Basic-fit in 2025? Helaas kunnen wij niet in de toekomst kijken, een precieze prijsvoorspelling kunnen wij dan ook niet geven.

De waarde van het aandeel van de sportscholengigant is ongeveer vier keer over de kop gegaan. Deze stijging valt in vergelijking met andere aandelen echter nog best mee. Er zijn bestaan genoeg aandelen die meer dan 20 keer over de kop gaan. Met andere woorden: er liggen nog kansen.

Als we voorspellen hoe de prijs zich zal ontwikkelen in de komende jaren is het belangrijk om te beseffen waar het geld vandaan komt. De winst kan in de eerste plaats namelijk alleen toenemen op het moment dat er meer leden komen. In de toekomst zal het ledenaantal groeien, maar daar zal op een gegeven moment de grens voor worden bereikt. Dat betekent dat de potentiële winst begrensd is.

Een tweede kenmerk is dat het bedrijf investeert in vastgoed. Elke club zit namelijk in een pand. Dit is minder begrensd dan het aantal leden, omdat de waarde van deze panden in principe nog heel veel kan toenemen. Tegelijkertijd is het aankopen van nieuwe clubs weer een flinke investering, waardoor de winst enigszins naar beneden wordt gedrukt.

Op basis van deze twee kenmerken kan je beargumenteren dat Basic Fit in de komende jaren zal groeien, maar dat de koerswaarde niet extreem zal exploderen. 

Basic Fit Kopen of niet?

En dan de hamvraag: zal ik aandelen van Basic Fit kopen of niet? Deze vraag is ingewikkeld, omdat elke belegger anders in de wedstrijd staat. Aandelen zijn van nature een risicovolle investeren, omdat jouw spreiding lager is dan bijvoorbeeld het beleggen in ETF's of fondsen.

Voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het beleggen in Basic Fit aandelen kunnen we kort zijn: de fitnessindustrie is een van de meest aantrekkelijke markten, omdat er altijd vraag naar zal zijn. Daarnaast is het bedrijf een grote speler met de wens om nog groter te worden.

Daarnaast is de koerswaarde in vergelijking met andere aandelen niet enorm gestegen of gedaald. Natuurlijk is de daling ten tijde van de eerste coronalockdown geen pretje geweest, maar tegelijkertijd is de koerswaarde in de periode erna teruggekrabbeld. 

Waar Basic Fit Kopen?

Aandelen Basic Fit kopen? Dat kan je doen op verschillende manieren en op verschillende plekken. In het stappenplan hieronder geven we overzichtelijk weer op welke hoe aandelen Basic Fit kopen in elkaar steekt.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Basic Fit aandelen advies?

In dit artikel hebben we je informatie gegeven over de achtergrond van het bedrijf. Vervolgens hebben we de achtergrond geschetst van de koers in de periode tussen 2016 en 2021. Hierbij hebben we uitgelicht dat de koers in de periode tot 2019 gestaag groei vertoonde, maar dat er in de periode na 2020 na een flinke klap werd teruggekrabbeld naar een stevige groei ten opzichte van 2016. Over deze periode hebben we toegelicht dat het bedrijf veel potentie toont om deze groei in gematigde vorm door te gaan zetten.

Snel en gemakkelijk het aandeel Basic-Fit kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>