• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat kost een auto wrappen? Ontdek hier alles wat je moet weten om succesvol je auto te laten wrappen!

Wil jij je auto wrappen? Dan ben je waarschijnlijk wel benieuwd naar de auto wrappen kosten. En dan hebben wij goed nieuws: wij hebben namelijk uitgezocht hoeveel dit kost. Dus, is jouw auto wel toe aan een nieuwe kleur? Lees dan gauw verder!

  • Car wrapping kost tussen de €500 en €550.
  • Je kunt kiezen tussen cast folie, calendered folie, textured folie en color shift folie
  • Na het wrappen is het belangrijk om je auto regelmatig te wassen, sealant of wax aan te brengen en hitte te vermijden
  • Je kunt je auto wrappen in matte, mettalic en glossy kleuren. 
  • Alternatieven voor car wrapping zijn spot repairs, overspuiten of het plaatsen van stickers en decals



Wat zijn de kosten van een auto laten wrappen?

Hoeveel kost een auto wrappen nou eigenlijk? Dit is eigenlijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de grootte van de auto, het type folie dat wordt gebruikt en complexiteit van het ontwerp (bijv een logo, tekst of patroon).

Losse delen laten wrappen is logischerwijs goedkoper dan een hele auto.

Het standaard prijskaartje ligt tussen de 500 en 500 euro. Maar dit ligt aan het type auto. Onderstaande prijzen kunnen dus uiteen lopen. Voor grotere en duurdere auto's ligt de prijs vaak hoger.

Car wrapping

Zo kost het laten wrappen van een Range Rover bijvoorbeeld meer dan bij een Toyota Yaris of VW Golf, omdat de Range groter en duurder is.

Ook kost de ene soort folie meer dan de ander. Hiervoor geldt vaak: hoe hoger de kwaliteit, hoe duurder de wrap. Professionele carwrap is vaak een stuk prijziger.

Je doet er dan dus ook verstandig aan de prijzen te vergelijken tussen verschillende car wrapping bedrijven. Geef ook direct het type auto aan dat je wil laten wrappen voor een zo specifiek mogelijk kostenplaatje.


Wat is car wrapping nou eigenlijk?

Laten we beginnen met een uitleg over wat auto wrappen nou eigenlijk is. Kort gezegd is wrappen het aanbrengen van een vinyl folie op de buitenkant van een auto.

Je kan een dak wrappen, de deuren of de hele auto. Het is eigenlijk een alternatief voor het spuiten van de auto met lak.

Dit is een eenvoudige manier om je auto te voorzien van een ander kleurtje én om deze te beschermen tegen krassen, steenslag en andere beschadigingen.

Car wrapping

De originele lak van de auto is dus op deze manier goed beschermd. Bij het wrappen van een auto wordt een grote vel folie op maat gemaakt en vervolgens op de auto aangebracht.

Deze folie heb je in allerlei kleuren, patronen en afwerkingen. Hierdoor wordt jouw auto dus écht uniek.

Dit is ook één van de redenen waarom het wrappen zo populair is. Ook voor bedrijven is dit ideaal, want de folie kan worden bedrukt met bijvoorbeeld een bedrijfslogo.

Het verwijderen van de folie is overigens een stuk makkelijker dan overspuiten. Hierdoor kan je 'm later (eventueel) eenvoudiger verkopen.


Welke soorten wrapfolie zijn er?

Zoals eerder al kort is besproken zijn er dus verschillende soorten folie om uit te kiezen. Carwrapping bedrijven hebben vaak meerdere keuzes, als alternatief op autolak.

Daarom hebben wij de populairste soorten folie hieronder voor je op een rijtje gezet. Misschien zit er wel een specifieke wrapfolie tussen die perfect bij je past!

1. Cast folie:

Dit is direct een hoogwaardige folie die wordt geproduceerd door een dunne laag vloeibaar polymeer op een dragermateriaal te gieten en te laten uitharden.

Het is erg duurzaam en flexibel en kan makkelijk worden aangebracht over gebogen oppervlakken en strakke hoekjes. Verder is deze folie ook bestand tegen verkleuring en beschadiging door UV-licht.

2. Calendered folie:

Dit is een goedkopere alternatief: de calendered folie. Deze wordt geproduceerd door een mengsel van PVC-harsen en additieven door een serie kalenders (grote rollen met verwarmde walsen) te persen.

 Hierdoor krijgt het de gewenste dikte. Calendered folie is stugger dan bijvoorbeeld cast folie en heeft ook een kortere levensduur. Dit is goed geschikt voor kortetermijnreclames.

3. Textured folie:

Textured folie heeft een reliëfoppervlak. Dit is een unieke textuur zoals bijvoorbeeld koolstofvezel, geborsteld metaal, leer of gebreide stof. Textured folie is doorgaans een stuk duurder dan 'gewone', gladde folie en is ook moeilijker aan te brengen. Dit door het patroon dat erop zit.

4. Color shift folie:

Zoals de naam al verklapt verandert deze folie van kleur. Ja, echt! Het kan bijvoorbeeld van blauw naar groen of van paars naar rood gaan.

Dit heeft te maken met de inval van het licht. Color shift folie is meestal duurder dan standaard folie vanwege dit speciale effect.

Car Wrapping 2

Onderhoud van een gewrapte auto

Het onderhouden van een gewrapte auto is vergelijkbaar met het onderhouden van een auto met normale lak, maar er zijn enkele specifieke aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden om de levensduur van de wrap te verlengen:

1. Was de auto regelmatig

Of het nou gaat om een Ferrari, Mercedes of VW Up: elke gewrapte auto moet regelmatig gewassen worden.

Dit regelmatig reinigen kan je doen met een milde autoshampoo en een zachte spons. Gebruik absoluut geen agressieve wasmiddelen.

Zorg er ook voor dat de auto na het schoonmaken goed wordt afgespoeld en gedroogd. Zo voorkom je watervlekken.

2. Gebruik een sealant of wax

Wil jij de levensduur van de wrap maximaal verlengen? Kies dan voor een speciale sealant of wax om de auto te beschermen. Kies een soort die speciaal is gemaakt voor vinylfolies. Zo weet je zeker dat je goed zit.

3. Vermijd de hitte

De zon kan de kleur van je wrap vervagen of veranderen. Eigenlijk net zoals bij veel andere spullen. Parkeer je auto dus bij voorkeur in de schaduw om verkleuring te voorkomen.


In welke kleur kan je een auto wrappen?

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen alleen een aantal onderdelen van je auto te laten wrappen, in plaats van de volledige auto. Denk aan de spiegelkappen, achterklep of motorkap. Er is een hoop mogelijk voor een nieuwe look!

Bij het wrappen van een auto heb je de keuze uit allerlei verschillende kleuren. Misschien vind je het wel enorm lastig om voor jouw voertuig de juiste kleur te kiezen.

Om jou te helpen wat inspiratie op te doen hebben wij de meest populaire opties hieronder op een rijtje gezet.

1. Matte kleuren:

Allereerst kan je gaan voor een matte kleur. Dit zorgt voor een luxe en stoer uiterlijk. Denk hierbij aan matzwart of donkerblauw bijvoorbeeld.

2. Metallic kleuren:

Of wat dacht je van een toffe metallic kleur? Brushed metallic is helemaal populair als wrapfolie kleur. Dit kan in allerlei verschillende tinten: zilver, goud, brons maar ook roze of paars. Hiermee valt jouw auto gegarandeerd op!

3. Glossy kleuren:

Je kan ook kiezen voor een klassieke, glanzende kleur. Dit kan in principe in alle kleuren van de regenboog zoals zwart, rood, blauw, paars, oranje, geel of groen. De keuze is volledig aan jou.

Je kan er ook voor kiezen je auto te wrappen in verschillende kleuren. Bij wrapping zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos.

Je kan bijvoorbeeld de volledige auto matzwart doen, maar ook alleen de motorkap of bumpers. Wanneer je twijfelt over het wrappen kan je je ook altijd laten adviseren door het bedrijf in kwestie.


Alternatief auto laten wrappen

Twijfel je of car wrapping wat voor jou is? Bekijk dan eens deze alternatieven. Misschien past dit toch net wat beter bij je.

1. Spot repair

Wil je de auto laten wrappen om zo van kleine krasjes of beschadigingen af te komen? Dan kan je ook kiezen voor spot repair. De kleine beschadigingen worden dan gerepareerd en krasjes worden verwijderd. Dat is vaak ook goedkoper.

2. Overspuiten

In plaats van het wrappen van een auto kan je er ook voor kiezen om de auto te laten overspuiten met lak. Dit is misschien duurder, maar je hoeft je dan geen zorgen te maken om extra onderhoud.

3. Stickers en decals

Wil jij je logo op jouw bedrijfsbussen hebben staan? Of een tijdelijke reclame? Dan kan je ook kiezen voor stickers en decals. Dit is een minder permanente optie dan wrappen.

Iedere optie heeft bepaalde voor- en nadelen, ook wrappen. Onze tip: vergelijk de verschillende opties en overleg met professionals als je twijfelt.


Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>