Overweeg je een lening af te sluiten bij Atlantis Financiers? Dan is het verstandig je vooraf in te lezen over de partij! In deze Atlantis Financiers review bespreken we alles over de partij: ervaringen van klanten, werkwijze, betrouwbaarheid en hun voor- en nadelen. Voor meer informatie over een krediet bij Atlantis Financiers; lees verder!


Atlantis Financiers Review in het kort

Belangrijkste informatie Atlantis Financiers

Minimale Leenbedrag

€ 5.000

Maximale leenbedrag

€ 200.000

Beschikbare looptijden

1 - 60 maanden 

Rente bij KredietVooruit

Vanaf 0,5% per maand

Jaarcijfers nodig

Ja

Ook zakelijk krediet mogelijk?

Ja

Boetevrij aflossen mogelijk?

Ja, het is mogelijk om boetevrij extra af te lossen

BKR Check?

Nee

Voordelen en Nadelen

Er zijn verschillende partijen waarbij je een zakelijke leningen aan kan vragen. Elke partij kent zo zijn voor- en nadelen. Onderstaand zetten we de voordelen en nadelen van een krediet bij Atlantis Financiers in vergelijking tot andere kredietverstrekkers voor je op een rijtje!

Wat we goed vonden aan Atlantis Financiers

 • Flexibele voorwaarden
 • Iedere ondernemingsvorm komt in aanmerking, dus ook ZZP'ers
 • Ondernemersplan niet verplicht maar vergroot kans op goedkeuring
 • Meerdere krediet en leningsvormen om uit te kiezenNegatieve BKR registratie is geen probleem

Wat we minder vonden aan Atlantis Financiers

 • Minimale jaaromzet van 250.000 nodig
 • Website biedt zeer weinig en niet-kloppende informatie
 • Slechte service volgens ervaringen van klanten

Hoe werkt een lening of krediet aanvragen bij Atlantis Financiers?

Om een Atlantis Financiers lening aan te kunnen vragen dien je allereerst aan een aantal voorwaarden te voldoen. Onderstaand zetten we ze overzichtelijk voor je op een rijtje!

 • Je bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK);

 • Je draait een minimale jaaromzet van € 250.000;

 • Je beschikt over een goed doordacht ondernemersplan (niet verplicht, maar bevordert kans op goedkeuring).

Kan je alle bovenstaande voorwaarden afvinken? Dan vertrouwt Atlantis Financiers erop dat je aan de verplichtingen van betaling en aflossing kan voldoen. Je kan dan een financieringsaanvraag indienen.

Een aanvraag voor krediet indienen werkt bij Atlantis Financiering eenvoudig. Je dient enkel een aantal stappen te doorlopen. Onderstaand zetten we stappen voor een kredietaanvraag bij Atlantis Financiers voor je op een rijtje!

1. Voorbereiden

Voordat je een ondernemerskrediet kan aanvragen dien je een goed beeld te hebben bij jouw kredietbehoefte. Waarvoor heb je een krediet nodig? Hoeveel moet je daarvoor lenen? Hoeveel kan je maandelijks aflossen? Denk hier allereerst over na!

Vervolgens kan je gaan oriënteren welk type krediet het beste bij jouw vraag past. Atlantis Financiers biedt verschillende soorten bedrijfsfinancieringen aan. Onderstaand zetten we ze op een rijtje.

 • Ondernemerskrediet, een snelle lening vanaf €5.000 die je kan aflossen wanneer je wil.
 • Impuls Krediet, een lening met debiteurenportefeuille als onderpand.
 • Lease, voor bedrijfsmiddelen en/of voertuigen.

Naast kredietverstrekking beheert het bedrijf ook debiteurenportefeuilles. Dit noem je factoring. In ruil voor een vergoeding, ontvang je dan direct het geld dat openstaat aan debiteuren.

2. Aanvraag indienen

Heb je jouw kredietbehoeften duidelijk en weet je welke kredietvorm hierbij past? Dan is het tijd om een aanvraag in te dienen! Dit doe je online via de website van Atlantis Financiers. Ga naar jouw gewenste vorm van kredietverstrekking en klik op 'offerte aanvragen'.

Voor het aanvraagformulier van een bedrijfskrediet dien je een aantal gegevens in te vullen, waaronder:

 • Contact gegevens (bedrijfsgegevens, kvk nummer, etc.)
 • Jouw situatie en wensen (Hoeveel wil je lenen? Doel van lening? Welke kredietvorm? Wat is je jaaromzet?)
 • Nodige documenten (ondernemersplan, facturen)

Aan het eind van het aanvraagformulier wordt nog een samenvatting gegeven. Deze dien je te controleren waarna je de aanvraag in kan sturen!

voorbeeld uit het proces

3. Wacht op de beoordeling

Zodra jouw online aanvraag ingediend is, zal een Atlantis financier deze beoordelen. Jouw aflossingscapaciteit, vermogenspositie en vooruitzichten binnen de branche zullen onderzocht worden. Binnen 48 uur ontvang je een uitslag, hieruit zal blijken of je een zakelijke lening bij hen kan afsluiten. Zodra de uitslag positief is, zal je een voorstel ontvangen.

4. Voorstel ondertekenen

Zodra je het voorstel hebt ontvangen is het verstandig om nog eenmaal de gegevens te controleren. Wanneer je akkoord gaat met het voorstel, dien je deze te ondertekenen en per e-mail, post of fax aan Atlantis Financiers terug te sturen.

5. Ontvangen geleende bedrag

Zodra Atlantis Financiers jouw ondertekende aanvraag ontvangen heeft, ontvang je binnen twee werkdagen het geleende bedrag op jouw zakelijke rekening.

Zijn er nog vragen die we niet beantwoord hebben? Dan is de kans groot dat deze er hieronder tussen staat: 

Hoe lang duurt het voordat mijn zakelijke lening aanvraag in behandeling wordt genomen bij Atlantis Financiers?

Nadat de aanvrager zijn verzoek tot krediet heeft ingediend, voert Atlantis Financiers een korte beoordeling uit. Binnen 48 uur ontvang je een goedkeuring of afwijzing.

Wanneer ontvang je jouw geld na goedkeuring?

Na ondertekening van het voorstel ontvang je binnen twee werkdagen het geleende bedrag op jouw zakelijke rekening.

Hoeveel jaaromzet heb je nodig om in aanmerking te komen voor een zakelijke lening bij Atlantis Financiers?

De voorwaarden voor jaaromzet verschillen per financieel product. Zo bedraagt de minimale omzet voor een ondernemerskrediet bij Atlantis Financiers €250.000 per jaar en voor factoring €500.000 per jaar.


Hoe zit het met de rente en kosten bij Atlantis Financiers?

Bekend is dat er bij Atlantis financiers leningen geen afsluitkosten in rekening gebracht. Verder staan de exacte rentetarieven en overige kosten helaas niet op de website vermeld. Deze zal je tijdens de aanvraag ontvangen.

Atlantis Financiers rente 

We hebben een voorbeeld geplaatst van de kosten van een lening bij KredietVooruit op basis van een zakelijke lening met de volgende kenmerken:

 • Leenbedrag van 10.000 euro
 • Atlantis Financiers Rente van 1,07% per jaar
 • 4 jaar looptijd
 • Rekenvoorbeeld Atlantis Financiers zakelijke lening kosten

Leenbedrag

Openstaand bedrag

Betaalde rente

€10.000

€10.000 / 4 =

€2500 per jaar

Rentepercentage = 7,75% p.j.

Jaar 1

€10.000

€10.000 * 0.0107 = €107

Jaar 2

€7.500

€7.500 * 0.0107 = €80,25

Jaar 3

€5.000

€5.000 * 0.0107 = €53,5

Jaar 4

€2.500

€2.500 * 0.0107 = €40,13

Einde jaar 4

€0

€0 * 0.0107 = €0

Cell

Totaal

€280,88


Voor welke doeleinden kan ik lenen?

Een zakelijk krediet kan voor verschillende doeleinden aangevraagd worden. Zo kan je er snel extra voorraad mee inslaan, kapotte apparatuur mee vervangen of een nieuwe vestiging openen!

Een zakelijke lening wordt voornamelijk aangevraagd voor grote, eenmalige uitgaven die zichzelf zullen terugverdienen. Onderstaand lichten we een aantal zaken aan je toe waarvoor een zakelijk krediet aangevraagd kan worden!

Machines

Vrijwel ieder bedrijf dient wel eens te investeren in nieuwe machines. Wanneer de koelruimte van een restaurant het bijvoorbeeld door ouderdom begeeft, kan dit veel ongemak en verliezen met zich meebrengen. Nieuwe machines kosten echter geld en ook het vervangen van de oude kan wat geld kosten.

Een nieuwe machine kan je financieren bij een kredietverstrekker. Je betaalt de machine dan langzaam af aan de hand van een lening. Let er wel op dat je maandelijks rente betaalt over het geleende bedrag!

Voorraden

Wanneer je voorraad in grote aantallen inkoopt, liggen de inkoopprijzen per product vaak lager dan wanneer je in kleinere aantallen inkoopt. Om deze reden kan het voordelig zijn om eens in de tijd met behulp van een lening een grote batch aan voorraad in te kopen. Zo betaal je minder per product en kan je meer winst uit je verkoop halen!

Marketing

Marketing zorgt ervoor dat jouw producten hun doelgroep bereiken. Wanneer dit succesvol uitpakt zal de winst groeien. Hoewel marketing je uiteindelijk geld op zal leveren, dien je er eerst in te investeren. Een krediet aanvragen kan je helpen bij het investeren in een goede marketingcampagne!

Verbouwingen

Een fijne werkomgeving zorgt ervoor dat medewerkers zich comfortabel voelen en beter kunnen presteren. Is jouw bedrijfsruimte toe aan een make-over? Of wil je een nieuwe vestiging openen? Ook hiervoor kan je een lening afsluiten!


Hoe betrouwbaar is Atlantis Financiers? 

De betrouwbaarheid van een kredietverstrekker is een belangrijk onderwerp bij het afsluiten van een lening. Uit onze review kwamen wisselende Atlantis Financiers ervaringen naar voren. Zo scoort de partij enkel 2,5/5 sterren op Google. Een probleem dat meerdere keren aangehaald wordt is slechte communicatie bij problemen.

Aan de andere kant zijn er echter ook klanten met enkel een positieve ervaring met de partij. De ervaringen van Atlantis Financiers gebruikers geven dus een matig positief beeld over de werkwijze van deze partij.

Bedrijfsinformatie Atlantis Financiers N.V.


Adres: Eemweg 1, 5215 HM 's Hertogenbosch
Telefoonnummer: 06 82 28 22 00
Mailadres: info[at]atlantisfinanciers.nl

Top 3 alternatieven

Wanneer we deze partij vergelijken met andere aanbieders op basis van verschillende kenmerken (o.a. rente, flexibiliteit, gemak, atlantis financiers ervaringen), zouden we deze partij niet aanbevelen.

Hieronder vind je de 3 beste alternatieven!

Leen bedrag:

€5.000 - €250.000

Rente

Vanaf 1.5%

Looptijd

3-24 maanden

Qeld logo

Leen bedrag:

€1.000 - €200.000

Rente

Vanaf 2.3%

Looptijd

6-18 maanden

Swishfund zakelijk krediet

Leen bedrag:

€3.000 - €1.000.000

Rente

Vanaf 1%

Looptijd

3-24 maanden

 • Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.

Conclusie Atlantis Financiers review: onze ervaringen

atlantis financiers logo
 • Meest Geschikt voor: Bedrijven met een hoge omzet
 • Leen bedrag: €5.000 - €200.000
 • Looptijd: 1-60 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Ja

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Atlantis Financiers lijkt een fijne partij voor financiering. In onze Atlantis Financiers review hebben we kunnen zien dat iedere ondernemingsvorm in aanmerking komt, dus ook ZZP'ers. De enige voorwaarde is dat zij een minimale jaaromzet van €250.000 moeten kunnen aantonen.

Daarnaast beschikt Atlantis Financiers over verschillende vormen van krediet waarmee ze voor vele kredietbehoeften een passende oplossing hebben. Ook is het fijn dat ze verder kijken dan alleen naar de jaarcijfers. Dalen jouw cijfers maar heb je wel een goed ondernemingsplan? Dan staat Atlantis Financiers er voor open alsnog objectief te kijken naar een passende oplossing.Extra informatie over Atlantis Financiers

Klantenservice

Atlantis financiers is op werkdagen tussen 09:00 - 12:00 en 13:00 - 17:00 telefonisch bereikbaar op +31 (0) 73 203 2127. Daarnaast zegt de website dat ze ook bereikbaar zijn via Whatsapp. Helaas werkt dit niet (meer).

AFM

Aangezien Atlantis Financiers enkel krediet verstrekt aan bedrijven, is een AFM-vergunning niet nodig.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>