• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • ASR aandelen verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het ASR aandeel? Deze Rotterdamse verzekeringsmaatschappij ken je waarschijnlijk wel van allerlei verschillende naamsveranderingen die het bedrijf door de jaren heen heeft doorgemaakt of door de dochterbedrijven van de ASR, zoals Fortis, Ditzo of De Amerstfoortse.

En het is sinds 2016 mogelijk om te beleggen in ASR. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het ASR aandeel? Je hebt ongetwijfeld hard gewerkt voor jouw spaargeld, dus is het hartstikke belangrijk om te beleggen in bedrijven die op de lange termijn op een veilige manier veel rendement kunnen opleveren.

Daarom analyseren wij in dit artikel het aandeel van ASR. Zo heb jij aan het eind van dit artikel alle handvatten om zelf te beoordelen of ASR voor jou een interessante investering zou kunnen zijn. Wil jij meer weten over het ASR aandeel? Lees dan vooral verder! 

Snel en gemakkelijk het aandeel ASR kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het ASR aandeel?

De eerste stap in het analyseren van het aandeel is het onderzoeken met wat voor soort bedrijf we eigenlijk te maken hebben. Niet elk bedrijf is in staat om aandelen uit te zetten bij het bredere publiek, dus we weten in ieder geval dat ASR niet een bedrijf is waar snel mee valt te sollen. 

ASR werd opgericht in 1720 onder de pakkende naam Maatschappij ter Discontering ende Belening der stad Rotterdam en is daarmee een van oudste verzekeraars ter wereld. Maar dit bedrijf kwam er al snel achter dat dit soort lange bedrijfsnamen niet écht blijven plakken bij het publiek, dus werd al snel de naam ASR gehanteerd na een fusie van de Amersfoortse en Stad Rotterdam. 

Maar niet alleen de naam werd door ASR veranderd. Het bedrijf is in de jaren na de naamsverandering meerdere fusies en samenwerkingen aangegaan. Zo werd bijvoorbeeld het bedrijf Fortis volledig opgenomen in ASR en werden er overnames van Generali, Loyalis en Brand New Day uitgevoerd. 

ASR is anno 2023 een van de grotere verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Dat Rotterdamse bedrijf dat in 1720 is opgericht is het allang al niet meer, want ASR opereert door heel Nederland vanuit verschillende dochterbedrijven. En daar hoort een notering op de Nederlandse beurs natuurlijk bij. 


Actuele ASR koers

Ben jij benieuwd naar de actuele ASR koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het ASR aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde ASR op dit moment heeft. 


Historische koers ASR 

Een analyse van een aandeel is niet compleet zonder het bekijken van de historische koers van een aandeel. Van de koers van een aandeel kan je namelijk veel leren over een bedrijf. Zo leer je bijvoorbeeld wat er gebeurt met de koers van een bedrijf op het moment dat er een crisis is, of juist wanneer er veel economische voorspoed heerst.

De koers van een aandeel ontstaat door een wisselwerking tussen vraag en aanbod enerzijds, en hoe het bedrijf omgaat met het uitgeven van aandelen anderzijds. Het is bijvoorbeeld zo dat veel beleggers geïnteresseerd zijn in aandelen die veel dividend uitkeren. Op het moment dat een bedrijf dit jarenlang op een stabiele wijze doet, wekt dat consumentenvertrouwen.

De ontwikkelingen van de koers van ASR begint juni 2016, toen ASR voor het eerst was aan te kopen op de Nederlandse AEX voor een bedrag van €20 per stuk. Vanaf toen is er duidelijk te zien dat er een groeiende trend ontstond, want de koers van het aandeel steeg van die €20 per stuk in 2016 naar een bedrag van zo'n €40 per stuk in 2019. 

Wat ook opvalt is dat de koers van het aandeel enige fluctuatie laat zien, maar dat de schommeling relatief meevalt. Dat wil zeggen dat de prijsveranderingen van het aandeel niet zo heel groot zijn. Over de hele linie kan je stellen dat het aandeel van ASR tussen 2016 en 2023 een stijging laat zien, met hier en daar een dip. 

De grootste dip van het aandeel vond plaats in 2020 toen het aandeel zakte van €37 per stuk naar €23 per stuk in een periode van 1 maand. Toch krabbelde de koers terug, want nog halfjaar later stond de koers alweer op een bedrag van €32 per stuk. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ASR kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ASR Verwachting

En dat brengt ons alweer naar het volgende onderdeel van dit ASR aandelen verwachting artikel: de ASR verwachting. Beleggers zijn immers geïnteresseerd in de verwachting van een aandeel, omdat het rendement van een investering zich pas over een langere periode uitbetaalt.

Met andere woorden: beleggers willen waarde voor hun geld. En de waarde van een aandeel heeft alles te maken met de verwachting van een bedrijf als ASR. Een aandeel kan vandaag wellicht een hoge koers hebben, maar hoe zit dat over een aantal jaar? Een bedrijf met een goed bedrijfsplan zal immers ook dan nog goed presteren.

De sector waarin een bedrijf werkzaam is speelt een grote rol in de toekomstbestendigheid van een bedrijf. Sommige sectoren zijn immers tijdloos, zoals de voedselindustrie of de ziekenzorg. ASR is werkzaam in de wereld van verzekeringen, dus moeten we onderzoeken of dat een sector is die de komende jaren nog relevant zal blijven.

De kans hierop is groot. Mensen zullen alles wat en los en vast zit blijven verzekeren, omdat er de laatste jaren steeds meer verzekeringsmaatschappijen zijn opgericht. Tegelijkertijd zijn steeds meer mensen afhankelijk hiervan. Of dit een goede ontwikkeling is, valt te betwijfelen. Het bedrijf zal hier echter op de lange termijn de vruchten van plukken. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ASR kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ASR prijs voorspelling 2023 – 2028

En dan nu het volgende onderdeel van dit ASR aandelen verwachting artikel: de prijs voorspelling. De prijs van een aandeel is belangrijk voor beleggers, omdat er nogal veel verschil zit tussen verschillende aandelen en hun prijs. Zo betaal je voor een aandeel van Google al gauw meer dan €2000 per stuk, terwijl je een aandeel van ASR al bemachtigt voor zo'n €40 per stuk.

Maar die prijs betekent voor beleggers nog veel meer. In het ideale scenario koop je namelijk een aandeel op het moment dat de koers laag staat, en verkoop je dat aandeel weer als de koers hoog staat. Zo maak je immers profijt van het maximale rendement op een aandeel. 

Toch is die wens niet altijd haalbaar. Wanneer een aandeel een piek of een dal bereikt is namelijk pas achteraf te stellen, terwijl je vaak halverwege het proces de keuze moet maken of je een aandeel wel of niet koopt. Daarom moeten we een grove voorspelling maken van de prijs van de komende jaren.

En bij die voorspelling is het interessant om te kijken naar de winst die wordt behaald door een bedrijf. In het geval van ASR is het namelijk zo dat het al jaren winst maakt. Dat blijkt ook uit de koers, want de koers van ASR laat sinds de beursgang in 2016 een stijgende trend zien. Daarom is het vrij aannemelijk dat de koers van ASR de komende jaren nog wel meer zal stijgen.


ASR kopen of niet?

En dan één van de belangrijkste vragen van dit artikel: ASR kopen of niet? Zoals we eerder al vertelden, is de prijs van grote invloed op de overweging van beleggers om wel of niet te beleggen in een aandeel. Als de prijs van een aandeel namelijk relatief hoog staat, is het misschien wat minder aantrekkelijk om te beleggen in aandelen.

En juist daarin schuilt het risico van beleggen in aandelen. Als de koers heel hoog staat, bestaat de kans dat de koers in elkaar stort. Hoe hoger de koers, hoe aantrekkelijker het voor beleggers is om hun aandelen te verkopen. En als jij dan niet op tijd ook jouw aandelen verkoopt, zakt de koers weer in jouw nadeel.

Toch zijn dit handelingen waar de meeste huis-tuin-en-keukenbeleggers zich niet aan wil branden. Op zo'n niveau aandelen analyseren kost namelijk veel tijd. Daarom kiezen veel beleggers voor een tactiek waarin kansen zoveel mogelijk worden verspreid. En dit doen ze door te beleggen in verschillende aandelen, maar ook op verschillende momenten in het jaar.

Het doel van beleggen is om op de lange termijn rendement op te bouwen. Dat doe je niet door continu jouw beleggingen te aankopen en vervolgens weer te verkopen. Dat doe je door gestructureerd geld te investeren in stevige bedrijven. Van ASR kunnen we enkel concluderen dat het een stevig bedrijf is, want de koers laat een geleidelijke groei zien én het bedrijf maakt al jaren winst. 


Waar ASR kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in ASR aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


ASR aandelen advies?

En dat brengt ons alweer bij het einde van dit artikel over ASR aandelen! In dit artikel hebben we de ASR aandelen eens even onder de loep genomen en hebben we onderzocht hoe dit van oorsprong Rotterdamse bedrijf zich sinds 1720 heeft ontwikkeld als aandeel op de Nederlandse beurs. 

Allereerst hebben we ontdekt dat ASR tegenwoordig een van de grotere aanbieders van verzekeringsdiensten in Nederland met verschillende dochterbedrijven. Daarnaast hebben we gezien dat de historische koers zich eigenlijk vrij stabiel heeft ontwikkeld, waarbij er over de hele linie een groei is te zien.

Ook hebben we gezien dat ASR in die jaren altijd in staat is gebleken winst te maken. Dat is een gunstige ontwikkeling, want dat betekent dat de stabiele winst ook zichtbaar is in de koers. Daarmee kan worden geconcludeerd dat dit aandeel een stevige investering kan zijn.

En ons ASR aandelen advies? Beleggen in aandelen blijft een persoonlijke keuze met veel overwegingen, dus een concreet advies kan nooit worden gegeven. Wel hebben we geconcludeerd dat ASR een interessante investering op de lange termijn zou kunnen zijn voor beleggers. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ASR kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>