• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • ArcelorMittal Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het ArcelorMittal aandeel? ArcelorMittal is wellicht een aandeel waar jij nog nooit van hebt gehoord, maar zonder dat je het wist is dit bedrijf de tweede grootste staalproducent van de hele wereld. En dat maakt de belegging al een stuk interessanter!

Beleggen in aandelen is tegenwoordig belangrijk, omdat spaargeld door de hoge inflatie simpelweg verdampt. Is een belegging in het ArcelorMittal aandeel dan een interessante investering? En hoe kom je daar achter?

In dit artikel analyseren we het bedrijf dat achter het ArcelorMittal aandeel schuilt en hoe zij zich door de jaren heen hebben ontwikkeld. Daarmee bieden we jou allerlei informatie om op een onderbouwde manier te kunnen beoordelen of een ArcelorMittal aandeel voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel ArcelorMittal kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het ArcelorMittal aandeel?

Soms zijn er zo van die aandelen waar nog maar weinig mensen van hebben gehoord. Dit zijn bedrijven die werkzaam zijn in branches die worden ervaren als alledaagse dingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van vuilniszakken? Iedereen heeft het nodig, maar niemand weet welk bedrijf dit produceert.

Datzelfde geldt voor ArcelorMittal. Dit bedrijf is namelijk de tweede grootste staalproducent van de wereld. En daar houdt het niet helemaal op, want ArcelorMittal werd als bedrijf gerangschikt als het bedrijf dat op de 120e plaats stond in de Fortune Global 500. We hebben hier daarom niet te maken met een kleine speler, maar met een gigant die al jaren onder de radar is gebleven.

ArcelorMittal is ontstaan uit een fusie tussen het Spaanse Arcelor en het Indiase Mittal Steel in 2006. Beide bedrijven waren al actief op de beurs, dus het bedrijf ging simpelweg onder een nieuwe naam verder. Sinds 2006 kon je dus op de beurs een aandeel kopen in het nieuwe ArcelorMittal. 

In deze periode bouwde ArcelorMittal hun hoofdkantoor in Luxemburg en in dezelfde periode was het bedrijf verantwoordelijk voor 10% van de totale staalproductie in de wereld.

En om nog even wat meer duidelijkheid te scheppen over de grootte van het bedrijf: de omzet was in deze periode zo'n €105 miljard, het bedrijf had 320.000 werknemers verspreid over 60 landen. Met zo'n aantal werknemers kan je bijvoorbeeld de helft van Utrecht vullen met staalmedewerkers van ArcelorMittal of de Amsterdamse Johan Cruijff Arena zes keer op rij vullen. 

 In de jaren hierna werd er een probleem blootgelegd in de staalindustrie. Deze markt vereist namelijk enorme investeringen en de winning van staal is niet goedkoop. Tegelijkertijd zijn grondstoffen als deze volatiel en is er veel concurrentie in deze markt. De periode na 2007 laat zich daarom kenmerken met veel overnames, concurrentiebedingen, uitbreidingen en zwaar gevochten winsten.  


Actuele ArcelorMittal koers

Ben jij benieuwd naar de actuele ArcelorMittal koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het ArcelorMittal aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde ArcelorMittal op dit moment heeft. 


Historische koers ArcelorMittal 

Oke, ArcelorMittal is dus één van de grootste staalproducenten ter wereld. Ook is dit bedrijf werkzaam in een branche die niet heel gemakkelijk is om te domineren door de hoge concurrentie. Wat betekent dit voor de koers van ArcelorMittal? Dat gaan we in dit onderdeel van het artikel onderzoeken.

ArcelorMittal trad eind 2005 toe tot de beurs met een bedrag van zo'n €50 per aandeel. We hadden het eerder al over extreme winstcijfers in 2007, en dat is ook zeker terug te zien in de koers. Sinds de beursgang zien we namelijk een extreem snelle groei, waarbij het aandeel groeide tot een bedrag van €150 per aandeel in 2008. 

Maar toen ging het mis. De koers klapte in een zeer korte periode ineen, waardoor het aandeel in 2009 nog maar zo'n €40 per aandeel waard was. En dit was het begin van een periode van een zeer matige koers. De koers liet aanvankelijk leven zien rond 2011, maar zakte - en bleef laag - vanaf 2012. 

De koers schommelde in deze periode zo rond de €25 per aandeel. En anno 2023 is dat nog steeds de stand van zaken. 

Maar, nu is het belangrijk om het even te hebben over perspectief. Als we namelijk van begin tot eind naar de gehele koers kijken kan je concluderen dat ArcelorMittal na 2008 'gefaald' heeft. De koers is immers stukken lager dan de periode daarvoor. Mislukt dus!

Toch is dit niet helemaal waar. Als we namelijk een stukje inzoomen, dan zou je kunnen zien dat de koers bijvoorbeeld in 2020 zo rond de €9 per stuk lag, terwijl de koers een jaar later op zo'n €35 per stuk lag. Dat is alsnog een stijging van 288%. En dit is geen uitzondering, want sinds 2011 zijn er meerdere gevallen waarin een dergelijke stijging voorkwam.

Met andere woorden: ArcelorMittal is een bedrijf dat nog heel veel potentie laat zien op het moment dat je voorbij de grote dip van 2009 kijkt. Wel is duidelijk te zien dat het bedrijf in 2009 een paar zware klappen te verduren kreeg, maar de hoop is nog geenszins opgegeven door het bedrijf. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ArcelorMittal kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ArcelorMittal Verwachting

Nu we de koers hebben behandeld kunnen we door naar de verwachting van het ArcelorMittal aandeel. In dit onderdeel van het artikel staat er maar één zaak centraal, en dat is het toekomstperspectief van het bedrijf. 

ArcelorMittal is natuurlijk een bedrijf dat werkzaam is in de staalindustrie. Nu is het zo dat er anno 2023 wereldwijd meer wordt gebouwd dan ooit. Wat dacht je van alle stadions die onlangs werden gebouwd voor het WK in Qatar, de talloze flats die voortdurend worden aangelegd in China, of een wereldwijde uitbreiding van het treinennetwerk? 

De vraag naar staal zal in de komende jaren nog wel toenemen. En daarmee is een investering in ArcelorMittal in ieder geval wel een interessante investering met het oog op de toekomst. Maar, zoals alles in de beleggingswereld, weten we het natuurlijk nooit helemaal zeker.

Wat nog belangrijk is om te vermelden, is dat grondstoffen bij beleggers populaire investeringen zijn op het moment dat het economisch goed gaat. Dat is geen gekke gedachte. Een goede economie betekent namelijk dat er flink wordt geconsumeerd, en dat er daardoor meer beroep wordt gedaan op grondstoffen. 

We hebben in het geval van ArcelorMIttal dus te maken met een interessante combinatie van omstandigheden. Allereerst is het een bedrijf dat zich toespitst op een grondstof die in de komende jaren nog wel meer zal stijgen qua vraag. Daarnaast zijn grondstoffen in economische voorspoed meer in trek. Met andere woorden: ArcelorMittal zal de komende jaren nog wel relevant blijven op de wereldmarkt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ArcelorMittal kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

ArcelorMittal prijs voorspelling 2023 – 2028

Nu we kennis hebben gemaakt met ArcelorMittal, de koers van ArcelorMittal en de ArcelorMittal verwachting kunnen we over op de orde van de dag: de prijs. De prijs van een belegging is namelijk heel bepalend voor de manier waarop jij belegt. Een heel duur aandeel is bijvoorbeeld een veel grotere investering dan een serie kleine investeringen in verschillende aandelen.

Daarnaast is het zo dat meerdere kleine aandelen voor langetermijnbeleggers vaak interessant is, omdat je zo het risico spreidt over verschillende partijen. Maar, we moeten natuurlijk niet vergeten dat we in dit artikel op zoek zijn naar de prijsontwikkelingen van ArcelorMittal in de komende jaren.

Hierbij moeten we beginnen met een teleurstelling: we kunnen de toekomst niet voorspellen. Zelfs de glazen bol en het koffiedikkijken heeft ons niets opgeleverd. Wat we wel kunnen doen, is leren van het verleden. En gelukkig hebben we dat verleden bij de historische koers al onder de loep genomen.

We weten namelijk dat ArcelorMittal een aandeel is waarvan de koers in eerste instantie enorm was gestegen, maar waarna de koers voor een langere periode schommelde op een lage hoogte. Nu kan je dit zien als een slechte koersontwikkeling, maar we hebben aangegeven dat je met een andere bril hier al anders tegenaan kunt kijken. 

De lage koers is voor beleggers anno 2023 namelijk helemaal niet zo vervelend. Sterker nog: het biedt kansen om juist in te stappen in dit ArcelorMittal aandeel. En daarmee is het niet ondenkbaar dat de schommelde trend zich in de komende jaren nog wel zal doorzetten. 


ArcelorMittal kopen of niet?

En dan de vraag die ons allen vanaf het begin van dit artikel al bezighoudt: ArcelorMittal kopen of niet? Het beleggen in aandelen is iets wat voor veel beleggers dagelijkse kost is. Tegelijkertijd is beleggen in aandelen niet altijd even gemakkelijk. Er zijn namelijk talloze factoren die van invloed zijn op het succes van beleggen in aandelen.

Dit maakt het kopen van een aandeel complex. De koers van een aandeel fluctueert gedurende het jaar nogal flink. Dit geldt natuurlijk niet voor alle aandelen. ArcelorMittal is bijvoorbeeld een aandeel dat niet zo heel veel heel gefluctueerd door de jaren heen. Goed nieuws dus! 

Je zou echter ook kunnen beargumenteren dat de potentiële winst van ArcelorMittal door die zwakke fluctuatie minder hoog is. Dat is waar, maar ook weer niet. Er is namelijk ook wat te zeggen voor de veiligheid van een investering. ArcelorMittal is met haar lage prijs en zwakke fluctuatie namelijk een relatief veilig aandeel.

Het succesvol beleggen in aandelen is een kwestie van het samenstellen van een portfolio met allerlei verschillende soorten aandelen. Al jouw vermogen pompen in een enkel aandeel is daarom heel risicovol. Het is daarentegen veel verstandiger om jouw kansen te spreiden over verschillende partijen.

Kortom, ArcelorMittal is een redelijk veilige investering vanwege de lage koers anno 2023 en de sector waarin zij werkzaam zijn. En dit kan meteen een middel zijn voor beleggers om wat diversiteit aan te brengen in hun portfolio. 


Waar ArcelorMittal kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in ArcelorMittal aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


ArcelorMittal aandelen advies?

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over het ArcelorMittal aandeel. In dit artikel hebben we dit nogal onbekende aandeel even in de schijnwerpers geplaatst en hebben we interessante ontdekkingen gemaakt. Zo kan jij na het lezen van dit artikel vol trots op een verjaardagsfeestje vertellen dat ArcelorMittal de tweede grootste staalproducent ter wereld is!

Oke, dat is waarschijnlijk niet helemaal waar je het over gaat hebben tijdens een feestje. Toch zijn er wel degelijk elementen van dit aandeel die je kunt vertellen aan een vriend of vriendin die nog niet is begonnen met beleggen in aandelen. Zo hebben we bijvoorbeeld ontdekt dat de koers sinds 2008 laag, maar stabiel aan het fluctueren is.

En die stabiliteit is interessant voor startende beleggers, want het potentiële verlies is daarmee een stuk lager dan bij aandelen die extreem veel fluctueren. Ook is een lage koers interessant vanwege de potentie om in de nabije toekomst toch nog een sprintje te trekken.

Als laatste hebben we ontdekt dat ArcelorMittal in een branche actief is die voorlopig nog wel relevant zal blijven. De staalindustrie zou bijvoorbeeld nogal groeien op het moment dat het treinennet over de hele wereld wordt uitgebreid. Hoe meer er wordt gebouwd, hoe meer ArcelorMittal zal groeien.

Kortom, in dit artikel hebben we ArcelorMittal beschreven als een zeer grote speler in de staalmarkt, waarbij het aandeel een koers heeft die aantrekkelijk zou kunnen zijn voor beleggers die een langetermijnvisie op het beleggen hebben. 

Snel en gemakkelijk het aandeel ArcelorMittal kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>