• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Arcadis Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het Arcadis aandeel? Arcadis is een Nederlands ingenieursbedrijf dat wereldwijd bijdraagt aan de bouw van grootschalige infrastructuur, zoals bruggen, tunnels en wegen. En dat doen ze al sinds 1880.

Maar, hoe zit het met het aandeel van Arcadis? Als belegger is het van belang om onderzoek te doen naar verschillende aandelen, om zo te ontdekken welke aandelen interessant zouden kunnen zijn voor jouw portfolio.

Daarom geven wij in dit artikel alle informatie over het Arcadis aandeel die jij nodig hebt om een onderbouwen keuze te kunnen maken. Zo ben jij aan het eind van dit artikel in staat om te beoordelen of Arcadis voor jou een interessante belegging zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel Arcadis kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Arcadis aandeel?

Arcadis is een bedrijf dat in 1888 is opgericht onder de naam Nederlandse Heidemaatschappij. Kort gezegd was het bedrijf destijds verantwoordelijk voor de ontginning van woeste gronden, het aanleggen van bossen en het onderhouden van bevloeiingswerken. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan gebieden als Flevoland of aan het bijdragen aan zoetwatervisserij in het IJsselmeer.

Maar het bedrijf van toen is niet hetzelfde als het bedrijf Arcadis van nu. Met een belegging in het aandeel van Arcadis beleg je namelijk niet meer alleen in Nederland, maar in meer dan 70 verschillende landen. Mede dankzij Arcadis staan de Nederlanders bijvoorbeeld wereldwijd bekend als uitstekende bouwers van alles in en rondom water. Bruggen, sluizen, tunnels, noem het maar op. 

De verschillende werkzaamheden van Arcadis werden sinds 1888 in een rap tempo opgeschroefd. Tegelijkertijd werd Arcadis in deze periode steeds zakelijker. Arcadis ging in de periode na 1950 steeds meer samenwerkingen en fusies aan, waardoor Arcadis zich uitbreidde. Dit betekende ook dat er nieuwe markten werden aangeboord, waaronder de Engels markt. 

Deze uitbreiding heeft ertoe geleid dat Arcadis een zichzelf verstekende groei inzette. Er kwam een nieuwe fusie met een buitenlands bedrijf, waardoor er nieuwe klussen werden aangevraagd bij Arcadis, waardoor zij meer winst konden maken, waardoor zij meer bedrijven konden overnemen en ga zo maar door. Met andere woorden: ze bouwden flink aan hun eigen toekomst. 

En dat is het aandeel dat je anno 2022 in jouw portfolio kunt hebben. Kort gezegd is het een grote speler op het gebied van infrastructuur met internationale connecties. 


Actuele Arcadis koers

Ben jij benieuwd naar de actuele Arcadis koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het Arcadis aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde Arcadis op dit moment heeft. 


Historische koers Arcadis 

Nu we kort hebben kennisgemaakt met het bedrijf Arcadis, kunnen we doorgaan met de volgende stap: de koers. De koers van een bedrijf hoeft namelijk niet per definitie de intrinsieke waarde van een bedrijf te vertegenwoordigen. Op het moment dat men heel veel gaat beleggen in een bepaald bedrijf, schiet de koers omhoog. Dit hoeft niet te betekenen dat het bedrijf in diezelfde periode ook gegroeid is. Nee, alleen de waarde van het aandeel groeit op dat moment.

En daarom is de historische koers van een aandeel als Arcadis interessant om nader te analyseren. En die analyse begint in met de beursgang in 1995, waarbij een aandeel van Arcadis voor zo'n €2,20 per stuk te koop stond. Deze lage koers bleef heel lang rond een bedrag van €3 schommelen. Dat is niet heel gek voor bedrijven die nog maar net toetreden tot de beurs. 

Vanaf 2003 veranderde dat. De koers van Arcadis begon gestaag te groeien van een prijs van zo'n €3 per aandeel in 2003 naar een prijs van zo'n €22 per aandeel in 2007. En die groei was tegelijkertijd het startschot voor alle beleggers: beleggen maar!

In de periode na 2007 schommelde de koers van Arcadis hevig tussen een bedrag zo hoog als €30 per aandeel in en een bedrag zo laag als €10 per aandeel. Deze fluctuatie komt voort uit het feit dat er enorm veel aandelen werden gekocht en verkocht in deze periode.

Toch werd er na 2019 nog een sprint ingezet. De koers zette een nieuw record met een bedrag van €42 per aandeel in 2020. Zo heeft Arcadis sinds de beursgang een rustige start gezien, maar begon daarna met veel fluctuatie zich op te klimmen in de Nederlandse aandelenmarkt.

Al met al kan worden geconcludeerd dat de koers van Arcadis gedurende de beursgang een betaalbaar aandeel is gebleven. Een piek tegen een prijs van €42 per aandeel is niets vergeleken met giganten uit Amerika, waarbij aandelen al gauw duizenden euro's kunnen kosten. De koers is laag, maar fluctueert. En dat is een interessant gegeven voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het beleggen in Arcadis, omdat er hierdoor voor kortetermijnbeleggers veel kansen liggen. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Arcadis kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Arcadis Verwachting

We hebben nu ontdekt dat de koers van Arcadis langzaam op gang is gekomen, maar sinds 2005 steeds meer fluctuatie heeft laten zien. Tegelijkertijd hebben we ontdekt dat Arcadis in het bedrijf in de periode sinds de beursgang steeds meer expansie heeft ingezet. Zo heeft Arcadis laten zien een stevig aandeel te zijn met genoeg potentie tot groei.

Maar nu? Wellicht ben jij een beginnende belegger die wil onderzoeken of Arcadis een verstandige investering kan zijn. Of misschien beleg jij al jaren, en ben je gewoon benieuwd wat hier over dit soms onbekende aandeel wordt geschreven. Voor iedereen geldt dezelfde belangrijke regel: beleg in een aandeel waar jij in gelooft.

Als we het hebben over de Arcadis verwachting, is het daarom interessant om na te denken over de toegevoegde waarde van Arcadis als bedrijf. Een simpele vraag hierbij is de volgende: is Arcadis over twintig jaar nog steeds relevant? Volgens ons is het antwoord op die vraag volmondig ja.

Het specialisme van Arcadis, het bouwen van grootschalige infrastructuur in binnen- en buitenland, zal namelijk voorlopig nog meer dan nodig zijn. Denk maar aan de toenemende zeespiegel, waardoor er steeds meer beroep wordt gedaan op de deskundigheid rondom water van de Nederlandse ingenieurs, of denk maar aan de transitie van het vliegverkeer naar treinverkeer. Dit zijn allemaal onderwerpen waar Arcadis wel hun tanden in zou willen gaan zetten.

Daarom is het niet heel gek om te voorspellen dat Arcadis de komende jaren nog wel een grotere groei zal doorzetten. Dit blijkt ook wel uit de cijfers, aangezien Arcadis in de afgelopen jaren steeds meer personeel heeft aangenomen. Kortom, Arcadis zal de komende jaren niet zo snel zonder werk zitten. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Arcadis kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Arcadis prijs voorspelling 2022 – 2028

Nu we het bedrijf Arcadis en de koers van het Arcadis aandeel onder de loep hebben genomen, kunnen we eens de prijsvoorspelling nader bekijken. Daarbij is het belangrijk om te vermelden dat het onmogelijk is om een waterdichte voorspelling van de toekomst te maken.

Maar, niet geschoten is altijd mis. Als we de geschiedenis van Arcadis naast de koers leggen, kunnen we namelijk wel een voorzichtige voorspelling maken. Het is namelijk zo dat Arcadis in de afgelopen jaren als bedrijf steeds beter is gaan presteren. Dat blijkt uit de winstcijfers, die sinds 2010 steeds maar weer meer winst wisten te boeken. Tegelijkertijd is in diezelfde periode meer fluctuatie in de koers zichtbaar.

De logische verklaring hiervoor is dat beleggers steeds meer gingen beleggen in dit aandeel. Je kunt je wel bedenken wat er gebeurt met de koers van een aandeel als honderden mensen steeds vaker het aandeel kopen en verkopen: gekkenhuis. En dat beschadigt de stabiliteit van de koers.

Een logische verklaring voor de fluctuatie dus. Wat nu? De les die we kunnen trekken uit het verleden dat Arcadis een aandeel is dat steeds meer wordt verhandeld. Ook weten we dat Arcadis voorlopig niet zonder werk zal gaan zitten. 1 en 1 is 2: de fluctuatie zal nog wel worden doorgezet, en daarmee ook de koers van Arcadis.

Ook is het voor beleggers interessant dat de koers van Arcadis laag staat. Een aandeel van €40 per stuk is in de huidige markt simpelweg een koopje. Nu hoeft dat nog niet per se te betekenen dat jij al jouw spaargeld hierin moet stoppen. Nee, wees alsjeblieft verstandig! Wat dacht je ervan om dit te verspreiden over een heel jaar, af en toe een aandeel? 

Al met al kan worden geconcludeerd dat de prijs in de komende jaren zal gaan stijgen, maar dat de fluctuatie niet zal afnemen. 


Arcadis kopen of niet?

Dat brengt ons bij de centrale vraag van dit artikel: Arcadis kopen of niet? En wij hebben een antwoord daarvoor geformuleerd dat toepasbaar is voor elke belegger. En dat antwoord is... tromgeroffel... dat ligt eraan!

Elke belegger heeft een andere financiële situatie, een andere doelstelling en een ander budget. Het is daarom onmogelijk om advies te geven of je wel of niet een aandeel Arcadis moet gaan kopen. Sterker nog, wij zijn helemaal niet in staat om daarover te adviseren.

Wat we wel kunnen doen, is jou aan het denken te zetten. Het kopen van Arcadis is anno 2022 een redelijk goedkope handeling. Tuurlijk, de koers stond in 1995 een stuk lager, maar vergeleken met andere aandelen is een prijs van zo'n €40 per aandeel goedkoop.

Tegelijkertijd weten we dat de koers van Arcadis hoogstwaarschijnlijk de komende jaren nog wel zal gaan stijgen, maar ook zal fluctueren. Die fluctuatie kan nadelig zijn voor jou op het moment dat je ervoor kiest om in één keer veel geld te beleggen in het aandeel, omdat de koers de volgende dag wel een stukvoordeliger zou kunnen staan. Die fluctuatie is voor beleggers die hun vermogen over een langere periode uitsmeren echter weer veel minder vervelend, omdat er dan onderaan de streep een prima gemiddelde uitrolt. 

Daarom is het voornamelijk van belang om zelf een overweging te maken tussen de kosten en de baten. Geloof jij dat de branche waarin Arcadis opereert nog wel meer zal gaan opleveren? Dan is Arcadis een interessant aandeel om in te gaan beleggen. 


Waar Arcadis kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in Arcadis aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


Arcadis aandelen advies?

In dit artikel hebben tot op de bodem onderzocht wie schuilgaat achter het Arcadis aandeel. Dit ingenieursbedrijf dat al sinds 1888 aan de weg timmert in Nederland heeft een focus op grootschalige infrastructuur en het cultiveren van natuurgebieden. Deze werkzaamheden zijn in de jaren '50 uitgebreid tot meerdere landen. 

Anno 2022 is Arcadis een grote speler op de wereldmarkt. Dit is het gevolg van het jarenlang investeren in kleinere bedrijfjes over de hele wereld, fusies aan te gaan en projecten te ontwikkelen waar je u tegen zegt. Voor de grootschalige bouw van bruggen, tunnels, dammen en deltawerken draait Arcadis hun hand niet om.

Ook hebben we in dit artikel besproken dat de koers van Arcadis rustig en stabiel begon, maar sinds 2005 met veel fluctuatie uitgroeide tot een aandeel met een prijs van zo'n €40. Hierbij is anno 2022 een situatie ontstaan voor beleggers waarin Arcadis relatief goedkoop is en hoogstwaarschijnlijk nog meer groei zal laten zien.

Daarom is het belangrijk voor beleggers om goed te beseffen dat het onmogelijk is om een voorspelling te maken die volledig sluitend is. Toch hebben we in dit artikel over het Arcadis aandeel met Arcadis voorspelling aardig wat informatie gegeven rondom het aandeel. Zo kan jij vandaag nog op een onderbouwde wijze de keuze maken of je wel of niet wilt beleggen in het Arcadis aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel Arcadis kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>