• Home
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Apple Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Overweeg jij te beleggen in het Apple aandeel? Dan wil je dit artikel lezen! Wij geven namelijk een uitgebreide analyse over het aandeel van een van de meest bekende merken wereldwijd.

Wist je bijvoorbeeld dat er zo'n 1 miljard mensen op de wereld een iPhone hebben? Omgerekend komt dit neer op het feit dat 1 op de 7 mensen in de wereld een iPhone heeft.

Dit is een bizar aantal en dan hebben we nog niet eens over andere Apple producten zoals iPads, Macbooks en Apple watch.

Maar hoe zit het nu eigenlijk met het Apple aandeel? Is Apple een goed aandeel? Wat kost een aandeel van Apple? Gaat Apple stijgen?

Het zijn vragen die we geregeld voorbij zien komen in onze inbox en daarom gaan we in dit artikel antwoord geven op al deze vragen.

Snel en gemakkelijk het aandeel Apple kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Apple aandeel?

Apple Inc. (AAPL) houdt zich bezig met het ontwerp, de productie en de verkoop van smartphones, pc's, tablets, wearables en accessoires. Het bedrijf Apple is wereldwijd actief of je nu in Amerika, China of Afrika bent: Apple producten zullen verkrijgbaar zijn. De producten van Apple omvatten iPhones, Macbooks, iPads, Airpods, Apple TV, Apple Watches en Imacs. Daarnaast biedt Apple ook verschillende diensten aan zoals Apple Watch en Apple TV. Het bedrijf werd in april 1976 opgericht door Steven Paul Jobs, Ronald Gerald Wayne en Stephen G. Wozniak en heeft zijn hoofdkantoor in Cupertino, California.

Apple is de afgelopen uitgegroeid tot een ware gigant op het gebied van tech. Geen enkel merk wereldwijd is zo bekend als het merk van Apple. Producten Apple worden voornamelijk geroemd vanwege de luxe uitstraling en het gebruiksgemak. Het aantal mensen dat zweert bij Apple wordt groter en groter en de kans dat mensen ooit een ander merk zullen aanschaffen wordt kleiner en kleiner. 

Actuele Apple Koers

Wanneer je overweegt om Apple aandelen te kopen is het natuurlijk goed om te kijken naar de Apple koers, de verwachtingen en de toekomst van Apple. Maar hoe zit het nu precies met de actuele koers van Apple?

In de tabel hieronder wordt de actuele Apple koers weergeven. 

Historische koers Apple

Naast het bekijken van de huidige Apple koers is het altijd goed om ook te kijken naar de historische koers van een aandeel.

Uiteraard bieden behaalde resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst. Echter is het altijd goed om de koers soms uit te zoomen en kijken naar de prestaties van een aandeel over de afgelopen jaren.

Wanneer we kijken naar het historisch koersverloop van Apple dan zien we dat het aandeel vanaf het jaar 1980 verhandeld werd voor een bedrag van maar liefst 0,10 USD.

Tot het jaar 2000 gebeurde er echter weinig met de Apple koers. Tussen het jaar 2000 en 2007 was er een kleine stijging te zien.

Echter begon de Apple koers pas echt flink te stijgen in het jaar 2007. De reden hiervan? Apple lanceerde voor het eerst hun MacBook Pro.

Dit bleek een kleine voorbode op het succes wat nog ging komen. In het jaar 2008 werd namelijk voor het eerst de iPhone gelanceerd. Dit zorgde direct voor een mooie stijging in de koers.

In de jaren tussen 2008 en 2017 liet Apple elk jaar een mooie, natuurlijke groei zien. Vanaf het jaar 2017 ging het echter pas echt los.

Op 13 april 2017 stond het Apple aandeel op een koers van 32 USD. In december 2021 stond de Apple koers echter op 172 USD. Dit is een groei van maar liefst 437.5%!

De reden van deze groei? Apple is blijven innoveren en heeft veel geïnvesteerd in nieuwe producten. Zo zijn ze nieuwe producten gaan lanceren zoals de Apple Earbuds die een doorslaand succes bleken te zijn.

Ook is er nog steeds ontzettend veel vraag naar iPhones, Macbooks en iPads. Dit alles bij elkaar opgeteld heeft ervoor gezorgd dat Apple de afgelopen jaren een gigantische groei heeft doorgemaakt. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Apple kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Apple aandeel Verwachting

Hoe gaat het Apple aandeel presteren in de toekomst? Gaat Apple stijgen? Het zijn vragen die we natuurlijk het liefst hadden beantwoord echter blijft het lastig om hier een uitspraak over te doen. Of Apple gaat stijgen hangt namelijk van zo veel variabelen af dat het moeilijk is om hier wat over te zeggen. Ook kunnen wij niet in de toekomst kijken (helaas).

In het volgende deel van dit artikel gaan we dieper in op de verwachting van het aandeel Apple. Dit is een interessante onderdeel van de aandelenmarkt, omdat er in het beleggen in aandelen potentieel veel geld verdiend kan worden. Let wel op, dit kan, maar is nooit een garantie.

Bovendien zijn aandelen vaak een risicovollere investering dan bijvoorbeeld ETF's en fondsen, omdat de spreiding klein is. Bij een aandeel Apple investeer je in Apple, en that's it. Gaat het opeens slecht met Apple? Dan zit je helaas op de blaren.

Toch kan een aandeel Apple interessant zijn voor beleggers in hun portfolio. Hierbij is het interessant om te benadrukken dat het bedrijf een werkelijke gigant is op het gebied van tech. Apple is namelijk het grootste tech-bedrijf ter wereld.

Allereerst kijken we naar de toekomstbestendigheid van Apple. Wij verwachten dat de vraag naar Apple producten de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Het digitale tijdperk staat nog maar in de kinderschoenen en we denken dat er steeds meer handige gadgets en producten kopen die het leven makkelijker gaan maken.

Apple is hier natuurlijk ontzettend goed in en weet altijd weer met een product te komen dat inspeelt op bepaalde behoeften. Bovendien heeft Apple een gigantische fanbase en gebruikers die direct een nieuw product kopen vanaf de dag dat iets uit is.

Apple is continu bezig met innoveren en op de achtergrond zijn zij al bezig met nieuwe producten. Zo zou er een AR bril de markt op komen (Apple Glasses) en schijnt Apple bezig te zijn met Apple Car. Naar verwachting wordt de Apple car tussen 2023 en 2025 gelanceerd. Naast het innoveren in producten stopt Apple ook veel tijd in het verduurzamen van het merk. Dit is een trend die de komende jaren zal toenemen en we denken dat Apple meer gaat in zetten op duurzaamheid. Apple wil in het jaar 2030 volledig carbon neutraal zijn. Een mooie doelstelling die samenhangt met MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen).

Onze Apple verwachtingen zijn dan ook redelijk positief gestemd. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Apple kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Apple prijs voorspelling 2023 – 2030

Hoeveel is een aandeel Apple waard in 2025? Wat is de prijs van Apple aandelen van 2030? Het zijn vragen die we regelmatig voorbij zien komen.

Wij verwachten toch dat de Apple verwachting in 2023 en 2024 er goed uit ziet (en voor de jaren erop). Daarom denken wij ook dat ze grote stappen kunnen zetten in de toekomst (geen financieel advies).

Waarom? Apple brengt super goede producten uit waar simpelweg ontzettend veel vraag naar is. We leveren in een digitaal tijdperk en we denken dat de vraag naar goede producten zoals iPhones, iPads en Macbooks alleen maar zal toenemen.

Apple Kopen of niet?

De vraag der vragen: zal ik Apple kopen of niet? Op die vraag kunnen wij natuurlijk niet een eenduidig antwoord geven. Beleggers hebben namelijk verschillende doelen, verschillende bedragen waarmee zij willen beleggen en verschillende beleggingshorizonten.

Een verstandige belegger belegt in diverse aandelen en spreidt zijn kansen. In het geval van Apple kan het zo zijn dat het een interessante investering is voor iemand die voor een langere periode kan beleggen. Tegelijkertijd staat de Apple Koers momenteel hoog.

Met deze informatie als achtergrond is het van belang om zelf te bedenken of de fluctuaties van de afgelopen jaren doorslaggevend zijn in jouw eindoordeel. 

Waar Apple aandelen Kopen?

Ben jij overtuigd en wil je Apple aandelen kopen? Dat kan! Je hebt verschillende online brokers die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten.

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2 + 0,03%

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee

Apple aandelen advies?

Al met al hebben we in dit artikel op verschillende fronten uitleg gegeven over het aandeel van Heineken. Allereerst hebben we toegelicht dat Heineken sinds jaar en dag een winstgevend bedrijf is geweest dat op alle fronten groeide. Tegelijkertijd lijkt de de koers in de jaren na 2010 steeds meer te fluctueren door een toename in investeerders. Ook worden er voor het eerst verliezen geregistreerd.

Het bedrijf Heineken kan nog steeds een interessante investering zijn voor beleggers die geloven in het bedrijf. Het toekomstperspectief steekt zo in elkaar dat het plafond van de winst op een gegeven moment wordt bereikt, maar dat we niet weten wanneer dat zo is. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Apple kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>