• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Aandeel FUGRO verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wat zijn de verwachtingen van het FUGRO aandeel? Wellicht heb je nog nooit gehoord van dit Nederlandse bedrijf dat is gespecialiseerd in bodemonderzoek, maar toch is het FUGRO aandeel al sinds 1992 aan te kopen op de Nederlandse beurs.

In dit artikel gaan we het FUGRO aandeel daarom eens in de schijnwerpers plaatsen. Is het FUGRO aandeel een interessante investering? Aan het einde van dit artikel weet jij alles over de verwachtingen van het FUGRO aandeel!

Snel en gemakkelijk het aandeel FUGRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het FUGRO aandeel?

Wat is het FUGRO aandeel precies? Voordat je als belegger investeert in aandelen is het belangrijk om te onderzoeken met wat voor soort bedrijf je nu eigenlijk te maken hebt. Je wordt immers voor een klein deel eigenaar van het bedrijf via een aandeel.

Een aandeel is namelijk niet exact hetzelfde als het bedrijf zelf. Het kan zo zijn dat de koers van een aandeel heel hoog staat, terwijl het bedrijf zelf in die periode verlies aan het maken is.

Dat komt doordat de koers tot stand komt door een wisselwerking tussen het verkopen en aankopen van aandelen. En daarom gaan we hier kort kennismaken met het bedrijf FUGRO.

FUGRO is een bedrijf dat zich al sinds 1962 bezighoudt met geo-data en bodemonderzoek. Eigenlijk is het een adviseringsbureau dat is verbonden aan grootschalige bouwbedrijven, die bijvoorbeeld bruggen, tunnels of grote gebouwen bouwen.

Voordat er een groot gebouw geplaatst kan worden, moet de grond immers eerst worden geanalyseerd. Kan het eigenlijk wel? Met een belegging in een FUGRO aandeel beleg je in een bedrijf met een hoofdkantoor in Leidschendam met zo'n 9000 medewerkers dat actief is over de hele wereld.


Actuele FUGRO koers

Ben jij benieuwd naar de actuele FUGRO koers? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de koers van het FUGRO aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel FUGRO op dit moment heeft. 


Historische koers FUGRO

Hoe verliep de historische koers van het FUGRO aandeel? Nu we kort toegelicht wat voor soort bedrijf FUGRO is, kunnen we doorgaan met het analyseren van de koers.

De koers is namelijk de belangrijkste informatiebron voor de analyse van een aandeel. Met de koers kan je namelijk ontdekken hoe beleggers door de jaren heen hebben gereageerd op de ontwikkelingen van FUGRO als bedrijf - en als aandeel.

De koers van FUGRO begon in 1992, toen een aandeel van FUGRO was aan te kopen voor een bedrag van zo'n €6 per stuk. En vanaf dat moment werd er een lichte groei ingezet in de koers.

Zo steeg de koers van FUGRO in 2000 eerst tot een bedrag van zo'n €25 per stuk, en een aantal jaar later in 2005 tot een bedrag van wel €90 per stuk. Vaak gaat een explosieve groei van de koers - zoals hier is gebeurd - samen met een net zo explosieve daling.

En ook dat gebeurde bij FUGRO, want de koers zakte in 2009 in tot naar een bedrag van zo'n €25 per stuk. Toch ging FUGRO niet bij de pakken neer zitten, want de koers krabbelde terug naar een bedrag van €94 per stuk in 2011. 

Vanaf dat moment begon de dalende trend. Met wat schommeling zakte de prijs van het FUGRO aandeel tot 2022 naar een bedrag van €11 per stuk. En dat is direct de huidige situatie.

Samenvattend kan de koers dus worden gekarakteriseerd als een flinke stijging tot 2005, een dip, een wederopstanding en vervolgens een daling tot een bedrag van €11 per aandeel in 2022.

Snel en gemakkelijk het aandeel FUGRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

FUGRO verwachting

Hoe zit het met de FUGRO aandeel verwachting? Nu we weten wat voor soort bedrijf FUGRO is en we bekend zijn met de koers van de afgelopen jaren, kunnen we het hebben over de verwachting van dit bedrijf.

Als belegger is het namelijk wenselijk om te beleggen in bedrijven die in de toekomende jaren groei zal laten zien. Idealiter beleg je namelijk in aandelen op een moment dat de koers laag staat, en verkoop je het aandeel weer op het moment dat de koers hoog staat. 

En de verwachting van een bedrijf speelt daar een grote rol in, want het ene bedrijf heeft een grotere kans om toekomstbestendig te zijn dan het andere bedrijf. Zo zijn er simpelweg risicovolle aandelen en minder risicovolle aandelen. 

Als we kijken naar FUGRO hebben we ontdekt dat de koers in de laatste jaren er niet zo goed voor staat. Wat daar nog eens bovenop komt is dat FUGRO tot 2022 een periode van 8 jaar heeft gehad waarin er geen winst werd gemaakt. Pas in 2022 was er weer een jaar waarin er winst werd gemaakt.

Kennelijk is de sector waarin zij actief zijn - geodata - niet heel consequent in de winstgevendheid. Dat betekent dat we met FUGRO te maken hebben met een aandeel dat risicovol is.

Daarmee is natuurlijk niet het hele verhaal verteld. Bedrijven als FUGRO bestaan al sinds 1992, en dat is heus niet zonder reden. Een bedrijf als FUGRO kan namelijk ongetwijfeld het tij keren en alle beleggers verrassen. Het blijft dus een interessant aandeel. 

Snel en gemakkelijk het aandeel FUGRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

FUGRO prijs voorspelling 2023 – 2028

Wat is de FUGRO prijsvoorspelling van 2023 tot 2028? De prijs van een aandeel is voor alle beleggers belangrijk. Een lage prijs voor een aandeel vormt namelijk een lage drempel voor beleggers om in te stappen.

Zoals we al hebben geconcludeerd bij de koers, staat de FUGRO koers er momenteel zowel negatief als positief voor. Vanuit de negatieve blik is het aandeel namelijk heel erg gezakt. En het zakken van de koers is een slecht tegen - dan zou het wel slecht gaan met het bedrijf, toch?

Vanuit de positieve bril is dit verhaal anders, want daarvanuit kunnen we concluderen dat het aandeel anno 2023 in de uitverkoop staat. De vraag is alleen hoe de prijs zich in de komende jaren zal ontwikkelen.

Omdat FUGRO een bedrijf is dat al sinds 1992 actief is op de beurs, is de kans vrij groot dat zij zich op de een of andere manier wel door deze dip heen vechten. Sterker nog, dat hebben ze al gedaan, want zij hebben een periode van 8 jaar lang verlies weten om te draaien. 

Tegelijkertijd is de sector waarin zij werkzaam zijn vrij essentieel voor de economie, want grootschalige bouwprojecten zullen eigenlijk altijd wel noodzakelijk blijven. En daarmee zal ook het bodemonderzoek van FUGRO in trek blijven.

Daarom bestaat de kans dat de prijs van het FUGRO aandeel in de komende jaren nog wel zal stijgen. Is dat een zekerheid? Nee. Dat weet je bij aandelen immers nooit. 


FUGRO kopen of niet?

Aandelen FUGRO kopen of niet? Die vraag kan je je als belegger - of als iemand die erover nadenkt om een eerste belegging uit te voeren - stellen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: het antwoord op deze vraag is voor iedere belegging anders.

Als we kijken naar FUGRO is het opvallend dat de koers in een periode waarin het bedrijf verlies draaide juist hoog stond. En op het moment dat de koers op haar laagst stond, maakte het bedrijf voor het eerst sinds jaren weer een keer winst.

Dat is interessant, omdat het lijkt alsof FUGRO een periode achter de rug heeft waarin de koers was 'opgeblazen'. Dat gebeurt op het moment dat men massaal belegt in een bedrijf dat eigenlijk geen winst maakt.

Maar sinds 2022 lijkt dat gekeerd te zijn. En daarmee is FUGRO momenteel een interessant aandeel, omdat de koers zo laag staat en er voor het eerst sinds tijden weer winst wordt gemaakt. Is het daarmee meteen een aandeel dat iedereen in zijn of haar portfolio moet hebben? Nee, dat is en blijft een persoonlijke keuze. 


Waar FUGRO kopen?

Ben jij van plan om te beleggen in FUGRO aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


FUGRO aandelen advies?

En dat brengt ons alweer bij het einde van dit artikel. Wat is nu het FUGRO aandelen advies? FUGRO kopen of niet? Allemaal vragen waarvan het antwoord complex en persoonlijk is - en waarop we alleen maar op een voorzichtige wijze antwoord op kunnen geven.

We hebben bijvoorbeeld ontdekt dat FUGRO een bedrijf is dat al sinds 1992 actief is op de beurs. En tegelijkertijd hebben we gezien dat de koershistorie van het FUGRO aandeel vanuit een positieve en een negatieve bril bekeken kan worden.

Juist die twee verschillende kanten maakt het voor beleggers interessant om te beleggen in dit aandeel, omdat je vanuit verschillende perspectieven kunt beredeneren waarom dit aandeel een koopje is, of juist een flop.

En het beleggen in FUGRO is zo een handeling die voor een belegger interessant zou kunnen zijn, omdat FUGRO werkzaam is in een branche die vrij noodzakelijk is in de maatschappij.

Al met al hebben we te maken met een aandeel waarvan er niet eenduidig kan worden gezegd of dit wel of geen interessante investering is. Wel kan worden gesteld dat het wel zeker de moeite waard is om dit aandeel eens nader te onderzoeken.  

Snel en gemakkelijk het aandeel FUGRO kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>