• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • AMC aandeel kopen of niet – Aandeel AMC verwachtingen [2023-2030]

AMC aandeel kopen of niet? Licht, camera, actie! Het Amerikaanse AMC Entertainment is de grootste bioscoopketen ter wereld en uitvinder van - jawel - de legendarische drive-in bioscoop. En iedereen kan hier een graantje van meepikken door te beleggen in een aandeel van AMC Entertainment.

Maar hoe zit het nu met het AMC aandeel? Is het een verstandige investering? Dat zijn vragen die wij in deze analyse van het aandeel AMC centraal stellen, zodat jij aan het einde van dit artikel zelf kunt beoordelen of het AMC aandeel voor jouw portfolio interessant zou kunnen zijn!

Snel en gemakkelijk het aandeel AMC kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het AMC aandeel?

Wat is het AMC aandeel precies? Voordat je de keuze maakt om te beleggen in een bepaald aandeel, is het wel even verstandig om te onderzoeken in wat voor soort bedrijf je nu eigenlijk van plan bent om te beleggen.

En daarvoor is het zinvol om niet alleen te kijken naar de cijfertjes, maar ook verder te kijken. Natuurlijk, van de cijfertjes leren we ontzettend veel over de koersontwikkelingen door de jaren heen, maar het is bijvoorbeeld ook belangrijk om te onderzoeken in wat voor branche het bedrijf actief is.

AMC Entertainment werd in 1920 opgericht door de gebroeders Maurice, Edward en Barney Dubinsky in het Amerikaanse Kansas City. De afkorting AMC stond - en staat - voor American Multi-Cinema.

In het geval van AMC Entertainment bevinden we ons in de sector van bioscopen. Een bioscoop is echter niet een bedrijf dat zomaar tot de beurs toetreedt, dus AMC moet wel wat extra's doen ten opzichte van de concurrentie.

En dat is ook waar. Allereerst heeft het Amerikaanse AMC in de Verenigde Staten zo'n 650 bioscopen over het hele land tot hun bezit. Daarnaast heeft AMC heeft zo'n 380 bioscopen overgenomen in Scandinavië en de Baltische staten.

Hierbij is het noemenswaardig dat AMC een bedrijf is dat eigenlijk in de vastgoed zit. Ze gebruiken het vastgoed om het in te richten als bioscoop, maar de panden behouden natuurlijk hun waarde. 


Actuele AMC koers

Ben jij benieuwd naar de actuele koers AMC? Bekijk dan de onderstaande grafiek! Hierin is de AMC koers van het aandeel te zien. Je kan daardoor bekijken welke waarde het aandeel AMC op dit moment heeft. 


Historische koers AMC

Hoe zag de AMC koers er door de jaren heen uit? Met de koers AMC kan je als belegger al veel ontdekken over hoe beleggers reageren op de ontwikkelingen van dit bedrijf. Zo zal de koers grofweg stijgen op het moment dat veel beleggers hierin investeren.

Andersom zal de koers enigszins dalen op het moment dat beleggers massaal ervoor kiezen om hun aandelen te verkopen. En zo beïnvloeden de beleggers de ontwikkelingen van de koers. 

De historische koers AMC begint tijdens de beursgang in 2014, toen het aandeel was aan te kopen voor een bedrag van $18 per stuk. En in de periode daarna zien we eigenlijk een heel stabiele schommeling van de AMC Entertainment koers.  

De koers AMC Entertainment schommelde namelijk in de periode tussen 2014 en 2019 zo tussen de 13$ per stuk en $38 per stuk. Maar rond 2020 - het begin van de coronacrisis - ging het mis. De koer stortte in en daalde tot een bedrag van $2 per aandeel. 

Maar het wordt gekker, want middenin de coronacrisis in 2021 steeg de koers opeens naar een recordbedrag van $62 per stuk. Kennelijk was er een gigantische investeerder die een enorm aantal aandelen kocht. 

Vanaf dat moment laat de koers enorm veel schommeling zien. Dat wil zeggen dat de koers op het ene moment op $60 stond, en op het andere moment weer daalde naar $42. Dat lijkt een kleine daling, maar dit is wel een daling van 42%! En dan kom je al gauw terug van een koude kermis.

Al met al is er een duidelijk patroon te zien waarbij de koers tot 2021 stabiel schommelde tegen een lage prijs, terwijl de koers AMC na 2021 veel meer extreme schommeling laat zien tegen een hogere prijs. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMC kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

AMC verwachting

Hoe zit het precies met de AMC aandeel verwachting? We hebben inmiddels kort kennisgemaakt met het bedrijf achter het AMC aandeel, dus kunnen we het nu gaan hebben over de verwachting van dit aandeel op de lange termijn.

Nu moet eerlijkheidshalve gezegd worden dat het vrijwel onmogelijk is om een concrete aandeelverwachting op te stellen. Toch kan er wel een grove verwachting worden gemaakt op basis van de sector waarin een bedrijf werkzaam is en de winstcijfers van de laatste jaren.

Zo is het logisch dat een bedrijf dat zich toespitst op elektrische auto's in de komende jaren nog wel zal gaan groeien - de vraag naar elektrische auto's neemt immers enorm toe.

In het geval van AMC hebben we te maken met een interessante casus. Bioscopen zijn er al sinds 1920, en die zullen voorlopig nog niet verdwijnen. Het kijken van films is en blijft namelijk een belangrijke manier voor mensen om tot ontspanning te komen.

Maar waar zit de winstgevendheid? Hoe meer films, hoe groter de kans dat mensen naar de bioscoop komen. Toch zien we dat er alternatieven ontstaan, want streamingsdiensten met daarop films worden steeds populairder. 

AMC bevindt zich vanuit dat perspectief dus op glad ijs. Blijven bioscopen wel groot genoeg om die winstgevendheid van het AMC aandeel te garanderen? Als we kijken naar de winst, is het antwoord hierop volmondig nee. Al sinds 2016 draait AMC verlies.

Tegelijkertijd hebben we verteld dat AMC eigenlijk in het vastgoed zit. En wellicht is dat dus de reden dat de koers zo enorm steeg, terwijl de winst heel laag bleef. Misschien zien de beleggers kansen in de vastgoed. Zien ze kansen in de bioscoop zelf? Nee, dat zeker niet. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMC kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

AMC prijs voorspelling 2023 – 2028

En de prijs voorspelling van het AMC aandeel dan? Wat betekent het gladde ijs voor de prijs van een AMC aandeel? Dat zijn de vragen die in dit onderdeel centraal komen te staan.

Vanuit de analyse van de AMC Entertainment koers hebben we ontdekt dat AMC duidelijke tweedeling liet zien. In de periode voor 2021 schommelde de koers rond een lage prijs, terwijl in de periode na 2021 de schommeling extremer werd en hogere bedragen liet zien.

Dat is opvallend, want in dezelfde periode daalde de winst keer op keer. Met andere woorden: de koers van het AMC aandeel laat een ander patroon zien dan de daadwerkelijke prestaties van het bedrijf. 

Als we dat combineren met het gegeven dat de bioscoopbranche in de laatste jaren lastig te peilen is, komen we al snel tot de conclusie dat we met AMC een aandeel voorhanden hebben waarbij de koers hoogstwaarschijnlijk in de komende jaren nog meer schommeling zal laten zien.

En daarmee heb je met dit aandeel dus te maken met een risicovol aandeel, aangezien de koers van het bedrijf niet volledig gelijk staat met de ontwikkeling van het bedrijf zelf. Wat dit nu precies betekent voor beleggers, leggen we hieronder uit. 


AMC aandeel kopen of niet?

Vanuit de analyse van de koers AMC entertainment zijn we tot de conclusie gekomen dat het AMC aandeel een risicovolle investering is.

Maar wat betekent dat risico nu? Grote schommelingen in de koers is namelijk voor sommige beleggers interessant, omdat je dan op korte termijn geld kunt verdienen. Dit zijn ook wel de daytraders, die juist op zoek zijn naar aandelen waarbij er veel schommeling plaatsvindt.

Voor veruit het grootste deel beleggers, echter, is het veel interessanter om te beleggen op de lange termijn. Deze beleggers investeren in meerdere aandelen die zijn verspreid over meerdere landen en sectoren. Zo probeer je namelijk je kansen zoveel mogelijk te verspreiden.

Tegelijkertijd is het interessant om de koers hierbij in de gaten te houden. Idealiter investeer je in een aandeel op het moment dat de koers laag staat en verkoop je het weer op het moment dat de koers hoog staat. 

Het AMC aandeel kan interessant zijn voor beleggers die een bedrijf als AMC nog niet in hun portfolio hebben zitten. Hoewel de winsten laag zijn gebleven, is er wel veel ontwikkeling rondom de koers. En daardoor liggen er wel degelijk kansen. 


Waar investeren in AMC?

Ben jij van plan om te beleggen in AMC aandelen? Of wil je gewoon een keer ontdekken waar je dergelijke aandelen kunt vinden? Je hebt verschillende online brokers en banken die aandelen verkopen. Hieronder hebben we een overzicht opgenomen met de verschillende online brokers en de bijbehorende kosten van het beleggen in aandelen!

Beste brokers voor aandelen

Kosten: Gratis

Kosten: €2,50

Kosten: Gratis met €500 aan transactietegoed!

Kosten: €4 + 0,04% en 0,24% servicefee.

Kosten: €5 + 0,06% service fee


AMC aandeel advies

En zo zijn we alweer aanbeland bij het einde van dit artikel over de verwachtingen van AMC aandelen. In dit artikel hebben we vanuit verschillende perspectieven gekeken naar het AMC aandeel, zodat jij zelf kunt beoordelen of het AMC aandeel voor jouw portfolio interessant kan zijn.

Allereerst hebben we gezien dat AMC een bedrijf is dat al sinds 1920 actief is in de branche van bioscopen, waarbij er jaar na jaar meer overnames van andere bioscopen op poten werden gezet. Daardoor is AMC de grootste aanbieder van bioscopen ter wereld geworden.

Vanuit de analyse van de AMC Entertainment koers hebben we gezien dat AMC een redelijk instabiele koersontwikkeling heeft doorstaan. Veel kansen voor daytraders, een rode vlag voor langetermijnbeleggers.

Al met al hebben we te maken met een aandeel dat zich op glad ijs begeeft, want het bedrijf draait al jaren lang verlies. Is het dan meteen een slechte investering? Nee. Het kan nog steeds kansen bieden. Maar dat hangt toch echt van jouw portfolio af. 

Snel en gemakkelijk het aandeel AMC kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop het aandeel: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!
Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>